måndag

Häromdagen skrev min klasskompis Philippa om hur det är att vara övertränad. Och jag kände igen mig i så många av de symptomen som fanns med för en övertränad kropp. Bara det att jag fick värsta feberkänningarna i torsdags och fick gå hem från skolan trots att jag inte hade feber och var helt frisk dagen därpå. Här nedan kommer några symptom på överträning

- ökad vilopuls
- minskad prestationsförmåga, fysisk och psykisk
- minskad aptit
- viktminskning
- fördröjd återhämtning efter träning
- ökad irritabilitet
- ökad känslomässig instabilitet
- störd nattsömn
- förlust av motivation
- ökad skadefrekvens
- ökad infektionsfrekvens
- minskad styrka

Som jag skrev igår så tränar vi mellan 5-6,5 timme om dagen vilket är mycket! Vi tränar t.o.m. mer än Marcus Hellner vissa perioder. Samtdigt som vi tränar samma muskel grupper varje dag fem dagar i veckan så blir vi dansare lätt övertränade. Jag kände verkligen hur min kropp var helt förstörd veckan innan lovet och det var inte mycket som fungerade. Jag hade svårt att äta, var trött, irriterad, omotiverad mest hela tiden. På bara några dagar har dessa symptom helt försvunnit. Aptitet är mer än tillbaka, jag är hungrig hela tiden (ni såg ju gårdagens kvällsmat) 

Och idag har jag verkligen vilat. Jag kunde dock inte riktigt hålla mig här nyss när det började klia i benen så det fick bli lite baksida lår som jag faktiskt måste träna upp och lite armar vilket jag också är sjukt svag i. (exempel på övningar jag gör kommer på bloggen imorgon eller onsdag). Annars har jag varit hos syrran hela dagen nästan och spelat sims förutom någon timma där vi åkte till stallet och mockade och tog in hästarna. Fullkomligt älskar sims igen, har nog itne spelat det sen högstadiet och det är ju såååå kul! Kommer aldrig glömma familjen Johanna Lindqvist och Johan Östberg Lindqvist som jag skapade hemma hos Emma, kommer du ihåg?Måste ha varit i nian typ. Måste införskaffa ett sims snart!

Imorgon ska jag vara hundvakt när syrran är och rider och då blir det definitivt mer sims. Nu kvällsmt och big brother!

                  

Spelar Sims hos syrran. Har inte spelat Si...

img_0163 (MMS)

Spelar Sims hos syrran. Har inte spelat Sims på hundra och det är ju fucking hilarious! Måste köpa mig ett Sims inom en snar framtid! Nu har jag precis skapat paret Måns Zelmerlöw och Marie serneholt och ska nu börja bygga hus. Love it!


måndag

Såg precis på det här programmet på svtplay om Eric Segerstedt som för 7 veckor ska leva som Marcus Hellner. I början av programmet får man se Hellners tränings schema en vecka på sommaren när dem jobbar med uppbyggnad inför säsonen, och wtf?? Vi tränar  ju för fasen fler timmar om dagen och i veckan än Hellner? Inte konstigt att jag är övertränad?!?!

Visserligen kanske inte vi tränar riktigt lika intesivt som han gör i tre timmar men å andra sidan tränar vi 5-6,5 timme per dag 5 dagar i veckan! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Dance is hard! Någon som kommer och påstår något annat skulle få vara med mig en vecka på ackis! Vi kanske kan starta ett nytt tv-program, en vecka som Lindqvist!

Passa på att kolla in programmet här, ganska intressant för oss dansare iaf att jämför hur de jobbar, vad de äter, hur de tränar osv.

http://svtplay.se/v/2298211/mitt_liv_som_hellner/del_1_av_9?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2298221/sb,p149796,1,f,-1

                                 


Kvällsfika på G hemma hos Lindqvist/Svenss...

img_0161 (MMS)

Kvällsfika på G hemma hos Lindqvist/Svensson. Gissa vilken sida som är min eller mammas? Höger med kesomacka, jordnötssmörmacka, youghurt och musli, the, riskaka och bulle eller the, kesomacka med groddar och två knäckebröd. Haha en dansare lever inte alltid nyttigast men vi äter fan mest!


söndag

Upptäckte förut att jag igår hade mer än dubbel så mnga besökare än vad jag brukar ha på en dag. Hm kollade runt på mina kompisars bloggar för att se om någon länkat till mig, men icke. Så nu undrar jag vad ni nya läsare kommer ifrån? Vore kul att veta.

Nu väntar iaf en sköön vecka i småland hos föräldrarna för att bara slappa, hänga, äta gott, kolla på tv, film, läsa bloggar, spela syrrans sims, åka till stallet, leka med syrran hundvalp och bara vila upp min övertränade kropp så att jag är fit for fight för period 4 sen i skolan med Jennie Widegren, instudering och rep till föreställningar. Nice!

               
Och förresten, ge mig Sommar NUUU..

Fika hos svärisarna, mysigt!

img_0160 (MMS)

Fika hos svärisarna, mysigt!


söndagSkrattade så jag grät åt det här klippet. Balett is hard!

Har precis sett min tonårs kärlek gå vidar...

Har precis sett min tonårs kärlek gå vidare i mello, ibland är det rätt bra ändå om man räknar bort trista bengtzing!


Har varit på Emmas utställning i Hultsfred...

img_0159 (MMS)

Har varit på Emmas utställning i Hultsfred. Och titta vem som är på framsidan av Emmas fotobok som hon har med till kunder. Moi!


torsdag

Idag blev visst ingen bra dag. Har legat däckad i soffan sedan halv två ungefär. Vaknade upp med världens huvudverk efter en dålig nattsömn imorse. Men vad fasen tänkte jag och slängde i mig en huvudverkstablett och åkte till skolan en timme tidigare för att repa till föreställningen. Men huvudverken ville inte gå över och kände mig mer och mer hängig så efter sista anatomi klassen och ha kollat på treornas jazz lektion så åkte jag hem och total däckade i soffan.

Har hunnit med att kolla på världens sämsta film med, ingen jag vill tipsa om trots att det var en dansfilm. Klyschigare film får man leta efter! Step up var det som ni säkert sett alla dansare, men jag blir så frustrerad! Varför måste alla dansfilmer gå ut på att det är en kille från det fattiga ghettot som dansar street och träffar rik överklasstjej som dansar balett där han i slutet får över henne till streetsidan. Varföör? Kan de inte komma på ngt nytt snart? Eller kanske tvärtom någon gång. En fattig brud från ghettot som träffar rik kille som dansar balett och får över henne till balettsaidan? Varför ska det alltid vara street dansen som vinner i sådana här filmer? Nä fy inget att rekommender och knappt några dansscener heller, bara klyschiga replike och förutsägbara scener!

Får se hur jag gör imorgon, har ingen feber men huvudet känns som feber och kroppen är helt slut, fattar inte vad det är så frågan är om man ska pallra sig till skolan imorrn? Vore skönt och gå och bara köra gärnet sista timmarna innan lov, men pallar kroppen eller har den redan tagit lov?

Nu big brother, jag älskar skit TV!

onsdag

Ja ni förstår ju att den här dagen har varit typ den bästa på länge. När vi fick reda på att vi ska ha Eva Gardfors och Jennie Widegren i jazz några veckor i period fyra så började hela klassen skrika av glädje! Trodde aldrig, aldrig att vi någonsin skulle få Jennie innan trean men nu så :) Och jag har ju aldrig tagit en dansklass för Jennie så jag är ju helt rookie med! Ska bli fett!

Så bara för er, ett youtubeklipp med både Jennie och Eva såhär grymt kommer vi ha det efter lovet!


Tyvärr ska jag vara tråkig och säga att ja...

img_0154 (MMS)

Tyvärr ska jag vara tråkig och säga att jag tyvärr i inte gjorde ngn ny tatuering igår jag bara fyllde i den jag redan har i nacken. Men om en månad ska jag tillbaka för att de ska kolla om det ser bra ut och DÅ ska jag boka en tid för en ny :)


Dagens fetaste överraskning som jag typ do...

img_0156 (MMS)

Dagens fetaste överraskning som jag typ dog av! Efter lovet kommer vi ha Eva gardfors en vecka i jazz och sen JENNIE WIDEGREN! Jag dog av lycka


tisdag

            
           Fina Stockholm

Idag har vi haft öppet hus på skolan vilket betytt att det har sprungit en massa folk in och ut från klasserna och tittat idag. Både på gott och ont. Jag är så fruktansvärt trött i kroppen just nu vilket betyder att jag inte presterar på topp på klass. Imorse vaknade jag med en sådan molande värk i höger lår så jag fick upp och ta en värktablett det gjorde så ont. Tänk er den värsta växtvärken ni haft typ gånger tre!! Har aldrig varit med om liknande, men jag antar att kroppen börjar säga ifrån nu. Men å anda sidan då med publik på klass så kommer det fram någon jävla sparlåge energi som gör att man ändå orkar ta sig igenom klassen som jag kanske inte hade gjort om de inte hade suttit och tittat!

Imorse började vi dock dagen med ett litet styrke test som James hade fått för sig att göra med oss, kul! Man skulle göra olika övningar på olika redskap och så satte han en siffra mellan 1-5 beroende på hur stark man var, ännu mera kul! Och jag var tydligen svagare än jag trodde. Jag som tränat en massa baksida lår på sistone trodde nog att jag skulle få en trea på alla övningar men tji fick jag. En två fick jag på en övning, typ sämst i klassen, ännu ännu mera kul! James kommentar "You look like a strong girl but it can be those small muscles" Haha kul och höra. Det enda som var positivt var den sista övningen som jag fick 4+ och 5 på. Det var den enda övningen av alla som vi gjorde som jag faktiskt har tränat på i träningsrummet. Ja så nu blir det boll och rull träning i träningsrummet minst två dagar efter skolan framöver! Jag ska baske mig inte vara svagast i klassen på någon övning!

Imorgon får ni se vad jag gjorde hos tatueraren idag....


måndag

Jag räknar ned dagarna och timmarna nu till SPORTLOV! Fy fasen vad skönt det ska bli! Min kropp är typ död av sex timmars träning om dagen! Vi håller ju också på och repar till våra stycken på studioföreställningen i april vilket betyder ännu mera träning per dag! På torsdag måste jag gå upp vid sex för att vara på skolan åtta och repa en timme innan skolan börjar! härligt! Alla skolans salar är nämligen bokade efter att vi slutat varje dag vilket betyder att de enda tiderna vi kan repa är innan skolan, på lunchen eller helgen. Eller som idag då vi hade tur och fick en sal direkt när vi slutat i en halvtimme!

Men nog om det, vårt nummer kommer bli så grymt bra, idag hann vi nästan korra färdigt! You gonna love it! Tänk er big spender, klackar, höga kickar, en mystisk väska, snygga ben i nätstrumpor ja ni fattar.. It gonna kick ass!

Idag hade jag även ett givande samtal med min jazzlärare, vi har bara henne fram till lovet i jazz sen blir det ny lärare så vi skulle ha ett samtal för att summera upp period tre. Vilket var väldigt bra. Vi pratade mycket om att jag inte vågar släppa kontrollen för att jag är rädd att det ser slarvigt ut och mina jobbiga tankar jag haft om att jag kom in som reserv. Dessa tankar har jag bråttats med mycket eftersom jag känt mig som den sämsta i klassen och att jag kanske inte var värd min plats. Men Lottie sa att det handlar så mycket om oenighet i juryn och eftersom hon inte satt med i juryn i år och såg vår audition så skulle hon aldrig gissat att jag var reserv. Så det som är positivt är ju att jag blir sporrad av det och ska träna ännu hårdare och verkligen visa att jag är värd min plats och inte sämre än någon annan. En tjej i trean som jag tycker är GRYM kom in som femte reserv det året och nu är hon typ den bästa i den klassen. Hon är en av tre stycken som redan fått jobb i ett kompani! Lottie sa även att eftersom hon såg mig på förberedande tyckte hon att jag har gått från en duktig danselev till en medveten och hårt tränande dansare!

Så ja en lång text som jag ska sammanfatta med att jag mådde bra efter vårt samtal och att jag är jäkligt sporrad att jobba hårdare och fortsätta på det jag påbörjat den här terminen för att bli så bra som möjligt!

Men först ge mig lov så jag får viiiilaaaa...

       

måndag

Är det bara jag och Nicke eller låter inte Eric Saades "Popular" läskigt likt Lili&Susies gamla hit "Oh mama"?


söndag

Idag har jag haft en riktig fixar dag. det behövs verkligen ibland. Hade en hel hög med grejer som behövdes göra och eftersom mitt sportlov börjar nästa helg som jag kommer spendera hela veckan i småland och sen London helgen eftfer det så var det skönt att få allt gjort. Såhär duktig har jag varit

planerat mat för veckan
storhandlat
städat
bytt lakan
tvättat
betalat räkningar
bokat London resa
gjort budget för London och veckorna framöver så att det kommer gå ihop sig
hämtat skor som jag skickat efter på posten
lämnat en massa grejer på återvinningsstation
skickat in tidrapport för jobbet
sökt sommarjobb
sorterat tvätt


Öch ja sökt jobb alltså, gud vad jag hatar det. Jag kommer inte få svar från mitt förra jobb förrän om ca en månad om de kommer bheöva mig i sommar eller inte och tills dess måste jag hålla på och söka en massa andra jobb ifall att jag inte får något där. Och jag haaataaar det! Det finns typ två sommarjobb ute på arbetsförmedlingens hemsida, så var ska man hitta jobben? Jag har aldrig sökt sommarjobb i Sthlm innan efetrsom jag alltid jobbat på det stället där jag vart hela året. Hur fasen gör man? Snälla läsare har ni några tips om var eller hur man söker bra sommarjobb i Sthlm så hör av er. Eller om ni har några bra tips på vad jag kan söka, please help me. Jag måste bara ha ett jobb i sommar, har verkligen inte råd att gå arbetslös i två och en halv månad!

Söndag

Läste precis det HÄR inlägget som HanaPee skrivit på sin blogg. Herregud, det var ju exakt vad jag tyckte om alla bidrag i gårdagens mello! Exakt! Så om ni vill ha en recension om vad jag tyckte om bidragen så läs detta inlägg. Dock minus Sara Varga, Hanna verkade tycka det bidraget var ok medan jag tyckte det var bland det sämsta jag hört! Herregud tjejen kunde ju inte sjunga och så såg hon ut som någon som sprutat in mer implantat i ansiktet än vad som borde vara tillåtet!

     

Söndag

Har precis bokat resa till London :) Weii, ska äntligen hälsa på bästaste och finaste Maja den 10-13 mars! Love it!

        


Har varit och ätit indiskt med bästis. Nu ...

img_0141 (MMS)

Har varit och ätit indiskt med bästis. Nu ska jag hem och kolla på mello :)


Har precis besökt det här stället! En lite...

img_0139 (MMS)

Har precis besökt det här stället! En liten hint om vad jag ska göra på tisdag!


lördag

Har helt snöat in på faceinahole.com denna morgon, hur kul??

  

  

   

          

Nu ska jag in till söder för att möta upp bästis som är i stan. So long!

Passar skitungarna ikväll. Just nu bollibo...

img_0138 (MMS)

Passar skitungarna ikväll. Just nu bollibompa på tv:n. Har varit en upp och ner dag i skolan. Höftböjar smärtan kom tillbaka och jag fick sätta mig på jazzen. Men vi hade iaf en sjukt inspirerande föreläsning imorse av en av världens två utbildade proffesorer i street. Han pratade mycket om olika stilar och lärare hur de undervisar stilar de inte riktigt vet härkomsten av m.m berättar mer imorgon.


När jag skulle hoppa in i duschen upptäckt...

img_0136 (MMS)

När jag skulle hoppa in i duschen upptäckte jag dessa super sexiga ben! Alltså hur har jag lyckats få dessa blåmärken? Måste vara en kombo av veckans akrobatiska moderna koreografi och dagens kontaktimpro där vi kravlade runt på varandra på alla fyra!


torsdag

Just nu har jag tvätttid. Och ja ni vet hur bra jag brukar vara på att tvätta. Jag brukar mest glömma bort det hela tiden och komma på klockan elva att jag inte ens tagit ut tvätten ur maskinen och så får det hänga tvätt i hela lägenheten hela natten. Men idag har det gått bra, jag har ställt klockan för varje tvätt så jag kommer ihåg att springa ned och byta.

Känner att jag är lite blogg dålig just nu. Längtar mest till sportlovet och räknar ned dagarna och försöker mest överleva varje timme fram tills dess. Hoppas fortfarande på att det blir London på sportlovet, saknar min Maja!
Imorgon har vi föreläsning i street av Il Cosby, en av typ två i världen som är professor på riktigt i street. Ska bli mycket intressant!

      

onsdag

Sen jag var hos naprapaten första gången har verkligen mina höftböjare känts så mycket bättre. Har knappt känt av dem eller knäna någonting sen dess. Om det är massagen/behandlingen jag fick eller alla övningar för baksida lår och rumpa som hjälpt vet jag inte men hör kommer iaf några av dem övningarna jag gör. Ett bra tips till alla dansare som läser min blogg för att träna upp baksidorna. Baksida lår kan ju verkligen vara den snyggaste muskeln att ha tränade också, perfekt för beach 2011!

Denna övningen börjar jag med där jag ligger på marken med rumpan i golvet

        

Lyft sedan upp hela höften tills jag är så högt upp man kan komma. Spänn rygg, mage och baksida. Håll där några sekunder sedan sakta ned igen. Upprepa detta 15x3

          

Testa även att hålla upp ett ben i taget

           

Nästa övning jag gör är vanliga utfall.

          

Denna går även att göra med tyngder i händerna eller på ryggen. Växla med varannat ben och gör 16x3

Sista övningen jag gör är vanliga benböj. Gå ned så långt som möjligt och sedan sakta upp igen. Tänk på att hålla center ordentligt. Går även att göra med vikter i händerna. Upprepa 15x3

           

Lycka till!

tisdag

Idag har verkligen varit en sån där härlig upp och ner dag! Vi hade DAF test imorse på fysen vilket är ett konditionstest och jag hade faktiskt förbättrat från i höstas när vi gjorde det sist. Sen hade vi jazz som gick inte så bra. kroppen lydde inte och jag får verkligen inte till den där koreografin som vi håller på med nu, känner mig alltid jätteflängig och okontrollerad. idag hade vi lite feedback på slutet med vilket jag har lite blandade känslor för som vanligt.

Efter lunch var det balett där kroppen verkligen inte lydde för fem öre! Är så trött i alla muskler nu så klassen var tung! Sista klassen för dagen var teater och då kom äntligen dagens höjdpunkt. Vi hade fått i läxa att göra en liten dans till en känsla som vi fick förra veckan på klass. Jag hade känslan sorg och ganska hög siffra på det och klantig som jag är hade jag såklart helt glömt bort detta. Men som tur är blev jag påmind imorse av en klasskompis och fick en snilleblixt då jag både kom på låt och föremål som vi skulle använda. Och alla i klassen var såå duktiga idag, vår lärare Jessica bara överröste oss med positiva ord. Mitt stycke kallade hon brillant och färdigt att sätta upp på en studioföreställning. Blev så glad, jag improvisera igenom hela stycket och fick ändå super fina ord, då blev jag glad!

Nu maaaat!

      
En annan rolig insdändare jag hittade

måndag

Vill bara önska alla mina blogg läsare en glad alla hjärtans dag och lite tips från alla barn om hur man kan gå till väga när man vill fråga chans på någon. Så söta, jag gillar den bäst "var snäll några dagar fråga sedan chans" ja tänk om det hade varit så enkelt!

           

söndag

Precis hemkommen från en fantastisk teater föreställning på ackis! Tänk att ett gäng dansare också kan vara så sjukt duktiga på teater. Blev riktigt imponerad av flera av de fantastiska treorna. Längtar redan till trean då vi med får sätta upp en teaterföreställning.

Nu ligger en pizza i ugnen, ostbågarna och godiset är inhandlat och ett par filmer ligger och väntar på mig på hårddisken. Härlig söndagskväll! Men först skype date med Maja! Vi ska planera London resa :)


Sitter på tuben på väg mot ackis. Ska se t...

img_0123 (MMS)

Sitter på tuben på väg mot ackis. Ska se treornas teaterföreställning. Kommer bli fett bra!


Visar Rebecca hur man vougar! Haha tydlige...

img_0128 (MMS)

Visar Rebecca hur man vougar! Haha tydligen är jag rätt vig!


lördag

Idag jag varit väldigt olik mig och duktig. Alla som känner mig väl vet att jag är ganska alarvig och att städa är verkligen inte mitt favorit göre direkt. Det brukar mina kära pojkvän stå för i det här hushållet. Men idag minsann när pojkvännen är borta och jag för en gångs skull i mitt liv hade lite dötid då jävlar kom hushållerskan fram i mig. Jag har städat hela lägenheten, diskat, strukit och t.om. hör och häpna städat ur hela kylskåpet. Ja det ska ju också göras, fattades bara att jag hade ställt mig och putsat fönstrena också. men där gick gränsen haha, lite för kallt ute för det.

Ikväll blir det lungt med Rebecca. Vi ska laga mat, tjöta och kanske kolla mello eller ngn film. Här nedan kommer några nya bilder från fotograferingen i dec med Emma som hon redigerat, enjoy!

     

     

     

fredag

Ja herregud säger jag bara för denna dagen. Verkligen snöstormen 2010 i repeat och jag blir inte glad! Vaknade upp imorse av att de är kaos överallt, snön yr, inget skottat någonstans och på nyheterna säger dem att alla bussar i hela Sthlm är inställda. Blir asförbannad för ni vet ju vad jag skrev om igår, längtade till dagen och musikalrep så jag vägrade stanna hemma för att det inte går några bussar. Så jag bestämmer mig iaf för att gå ut till busshållplatsen och be till högre makter för att jag skulle komma till skolan. Och tro det eller ej vid busshållsplatsen står folk och väntar samtidigt som varannan bil stannar och tar upp folk och skjutsar dem över bron till Ropsten. Så tack vare dagens varadagshjälte fick jag och en tjej till skjuts över bron och därifrån kunde jag ta tunnelbanan.

Så dagen som började kaosartad slutade med att jag faktiskt hann till balettklassen med en minuts försening! Dock var vi bara sju stycken och senare fem på golvet som hade lyckats ta sig till skolan denna morgon.

Och sen bara fortsatte det, först med meddelande att Pernilla vår sånglärare är insnöad och sången blir inställd, fatta vad ledsen jag blev. Sen att vår jazz lärare Lottie är insnöad så jazzen är också inställd! Värt att sig till skolan liksom. MEN då får vi den fantastiska nyheten att Jan vår rektior fått tag i Anna Ståhl som vikarie till jazzklassen och jag dog lite av glädje! Anna Sthål har precis haft treorna i jazz och hon är helt fantastisk! Koreografin som vi gjorde till Robyns "none of them" var ju heeelt fantastisk. Och så hade hon ju typ Robyn, Swedish house mafia och annan bra house i uppvärmningen. fatta om jag var lycklig efter den klassen!

Hann även med att koreografera lite till "big spender" och lära ut lite till Therese och Tyra efter jazzen så ja, nu är jag lite nöjd med dagen ändå. Nu ska jag diska, laga mat och sen slänga mig i soffan och njuta av en ensam fredagskväll då pojkvännen är i Vemdalen. Nice :)


Stretchning på G på Ackis! Har varit en he...

img_0116 (MMS)

Stretchning på G på Ackis! Har varit en hel konstig dag, det är ju snö storm i Sthlm så hela dagen har varit hel konstig! Berättar mer när jag kommer hem! Nu har jag iaf slutat.


torsdag

Idag har varit en lång dag. Kom hem för en halvtimme sen ungefär då jag har jobbat efter skolan och har nu precis, duschat slängt i mig lite mat och nu blogg innan sängen väntar. Ingen fritid för min del idag, men det gör inget för imorrn är det FREDAG! En välkommen sådan, helgen behövs verkligen för min kropp.

Dagen för övrigt har gått ganska fort vi började med anatomi på morgonen där vi fortsatte med muskler som gluteus maximus alltså rumpan, hamstrings, knä och vader. Kul! Sen jazz, lunch, balett och kontaktimprovisation.

Tänkte börja med en bra sak för mig själv idag som jag blev lite inspirerad av min klassis Rebecca som hon gjort på sin blogg, nämligen att skriva ned bra saker som man får höra om sig själv från klasskpompisar och lärare! Fett bra att ha dagar då man känner sig lite mindre bra att gå tillbaka och titta på. På jazzen idag så hade jag t.ex. en usel dag då jag verkigen inte hittade center någonstans och jag kände mig allmänt ostabil och flängig. Då kommer en klasskompis fram och säger att jag gjorde koreografin skitsnyggt idag och då värmer det verkligen lite extra! Det är sånt där bra att komma ihåg en usel dag!

Nu taggar jag lite extra hårt inför musikalstaging imorgon på sången, förra veckan fick jag nämligen höra av en annan klassis att jag var grym på den klassen och att det syntes att jag tyckte det var roligt. Och det gör jag verkligen, fy fan vad jag tycker det är roligt att musikala, så jag längtar till imorgon 15.15 då den klassen sätter igång!

    

Fick ytterligare en bild av Emma idag som vi tog i julas när jag var hemma, så fin!

onsdag

Har precis tagit en asvarm dusch för att på ngt vis kanske mjuka upp mina stackars muskler. Massagen som jag skrev om förut gjorde verkligen totalont och mina lår muskler har gjort så ont hela dagen. Tänk er den värsta träningsverken ni har haft någonsin, ungefär så har det känts hela dagen. Jag håller ju på att rehaba mina baksidor nu med för att avlasta framsidorna vilket gör att jag är total stel i dem med eftersom jag tränar dem så mycket. Tänkte lägga upp några bra övningar sen någon dag som jag gör för mina baksidor. Det är super viktigt att träna alla muskler i benen både insida, utsida och baksida för att undvika att bli för dominerande på framsidan som jag är. Speciellt som dansare då vi står och lyfter våra ben flera timmar varje dag!

Nu har jag gjort en härlig deal med mina pojkvän att eftersom jag var duktig och lagade mat idag fastän jag var kvar en timme i träningsrummet efter skolan så ska jag få lite skööön massage för en gång skull.. Mjauuu så nu ska jag njuta lite!Sånna här baksidor tänkte jag träna upp till så småningom, det är ju så sjukt snyggt!

AJ!! Massagen hos naprapaten var inte skön...

img_0112 (MMS)

AJ!! Massagen hos naprapaten var inte skön! Fick bita mig i läppen för att inte skrika rakt ut flera ggr. Mina muskler är så sjukt stela just nu! Förresten stoltserar jag runt med mina nya Ackis byxor idag. :)


God morgon! Sitter och käkar en god frukos...

img_0111 (MMS)

God morgon! Sitter och käkar en god frukost innan jag ska iväg till naprapaten för lite behandling av mina stackars höftbäjare!


Tisdag

Trött, trött, trött. Det är bara förnamnet idag! herrejesus! Vi var ju på föreställning förut på Dansens hus som vi fick se gratis med skolan och ja, den kan väl sammanfattas såhär zzzzzzzzzzzzzzzzz...

Förstår inte varför all modern dans måste vara sådär, I don't like, svårförstådd och tråkig. Och jag som var trött innan liksom, kan säga att det var svårt at hålla ögonen öppna. Jag hade faktiskt en klasskompis som somnade på riktigt, det säger typ allt om det stycket.

Klasserna för dagen har varit fysklass, modernt, balett och teater och dagen har varit trött genomgående. Nu ska jag slänga i mig den sjunde måltiden för dagen och sedan stupa i säng. Imorgon ska jag till naprapaten för behandling av mina överansträngda höftböjare, jag säger bara AJ!


tisdagHär kommer klippet från vouging semifinalen i streetstar! Anna Ninja är helt galen, just love her!

måndag

Dagens träning

Dansanalys Idag pratade vi om mycket symboler kring svarta/vita och hur det symboliserades i 30 och 40-talets filmer. Fick även en jämförelse med Fred Astaire och Michaels Jacksom video till Smoth criminal.

Balett Idag hade vi vikarie av Alison Weigh som annars tränar Cullberg och proffsen. Sååå bra, gud vad jag älskade klassen. Mycket floorbarre och grunder som man verkligen behöver uppdatera ibland. Klassen på två timmar flög förbi.

Jazz Sista dagen med underbara Tina Thörner koreografin. Gick överlag bra oh jag var pigg. Denna vecka är röd vecka då lärarna drar på extra hårt så det var mycket hopp, kickar och snurrar.

Modernt Hade riktigt kul idag, bara nya övningar, kul koreografi oc jag var pigg i kroppen. Svettades som en gris hela klassen och var riktigt trött i låren när vi var klara!

Bra dag!

Har varit på mysig söndags våffel brunch h...

img_0108 (MMS)

Har varit på mysig söndags våffel brunch hos becci. Nu på väg hem för bakis söndags mys!


söndag

Hade en fantastisk kväll igår, vet inte vad som hänt men de senaste två gångerna jag varit ute har jag haft så sjukt roligt. Det hände nästan aldrig förr, då var alltid förfesten roligare än utgången. Jag tror det beror på att de senaste två gånger jag varit ute har allt vart så spontant och oplanerat, då blir det på något sätt roligare än om man har en massa förhoppningar på kvällen.

Vi började iaf med middag på Landet, en mysig restaurang och bar vid Telefonplan. Där mötte jag upp Becci, Oline och Hanna och vi käkade god mat, drack vin oc hade det mysigt. Senare kom öven Rebecca och Jonna och joinade oss med mer vin och snack. Satt där från sex till elva tror jag och vi hade sjukt kul! Skrattade så mycket!

Sedan fortsatte jag, Becci och Jonna mot Kåken som också är ett sjukt bra ställe, tyvärr bara bar men galet bra musik och bra folk. Vi hade verkligen fett kul där, njöt av musiken och att för första gången i år sitta och dricka öl på en terass utomhus. Dock med ett antal värmelampor runt omkring och jackan runt axlarna, men ändå! Sommarkäsnlor som bara den! Kvällen slutade ganska tidigt runt då två då Kåken stängde men det var helt lagom för mig. Jag som ska up och träna fem timmar om dagen hela veckan pallar nog inte så mycket mer än det! Fin kväll!

                                               Becci och Hanna
       
 
                                         Me and my ghostfriend Oline
       

      

      

Sitter på landet med finaste vänner och ha...

img_0104 (MMS)

Sitter på landet med finaste vänner och har en kanon kväll! Vi har ätit en härlig middag. Nu crème brule och kaffe!


fredag

Idag har jag verkligen haft en BRA dag i skolan! Älskar när jag kan skriva så men allt har verkligen funkat idag! Höften kändes bättre förhoppningsvis hjälpte massagen mina muskler att slappna av lite. Baletten gick suer duper bra idag, jazzen likaså och sista klassen idag var UNDERBAR!

Alltså idag hade vi ingen sång utan vi hade istället staging på den musikallåten vi jobbat med på sången. Staging betyder att man sätter en dans, koreografi eller platser i en sång i t.ex. ett musikalnummer. Vi har jobbat med låten It's hairspray från just musikalen Hairspray och idag fick vi koreografi av vår jazzlärare Lottie. Åh vad jag var glad, det var så kul :) Kände verkligen en stor längtan efter att få jobba och stå på scen, skulle ju inte sitta helt fel med en musikal! Nästa vecka ska vi börja sjunga låten samtidigt som vi gör koreografin, idag gjorde vi bara till låten på skiva och mimade! Det är sjukt svårt att sjunga och dansa samtidigt kan jag lova, men en fantastisk utmaning!

Nu längtar jag tills jag får stå på scen ännu mer! Den 16-17 april smäller det för mig i år och senare även den 20-22 maj då vi har föreställning på moderna dansteatern i Sthlm! och idag fick vi även veta att vi kommer få instudering till den föreställning av ingen mindre än Eytan Sivak! Awhh jag hoppas och ber att jag får vara med i hans nummer!


  

fredag

Så i onsdags skrev jag ju ett inlägg om mina favoritprogram eftersom jag älskar TV-serier så nu tänkte jag ha ett inlägg om mina favoritbloggar. Jag är verkligen en bloggnörd, följer säkert 20-30 bloggar och älskar att grotta ned mig i mina favoritkändisar eller artisters liv. Så här kommer några tips om mina absoluta favoriter NJOY!

Sofie Fahrman Åh en av mina absoluta favoriter, jag menar hennes liv med kläder fester och glamour i NY och Sthlm. Så är hon nog en av mina stilförebilder också, otroligt duktig kvinna!

Emma Jansson En av mina närmsta vänner och också en fantastisk fotograf och konstnär. Det är hon som bl.a. gjort min bloggdesign och min profilbild på facebook.

Spiderchick Har ni inte läst hennes blogg så gör det! En riktig förebild bland unga kvinnor, rolig, duktig och framförallt en normal tjej att se up till! Jag känner alltid igen mig i hennes humortistiska inlägg och brukar garva högt här hemma till igenkänningsfaktorn.

EMSEDGE Också en fantastiskt duktig tjej och stylist med underbar stil!

Columbine Smille Elin Klings assistent som skulle behöva mer credd än hennes chef enligt min åsikt, brukar passera henne på väg till skolan då hon bor i närheten av ackis.

HannaPee Också en sjukt skön tjej med härlig självdistans, lite som spiderchick.och så till sist några klasskamrater till mig, ifall ni gillar mina dansinlägg så kolla in dessa med :)

Rebecca

Philippa

Therese

torsdag

då var äntligen besöket hos naprapaten avklarat! Skönt! Och det var som jag trodde en rejäl överansträngning i höftböjarna som troligen orsakar smärtan i knäna då den muskeln fäster i övre knät. Fick en rejäl undersökning så överansträngningen beror inte på att jag är sned eller står fel utan enbart på att jag är så mycket starkare i framsida lår än baksida och då vi står och lyfter våra stentunga ben varje dag i ca fem timmar är inte överansträngningen något konstigt. Den faktorn att vi aldrig vilar våra muskler heller utan tränar samma muskler om och om igen dag ut och dag in gör att musklerna aldrig hinner vila upp sig ordentligt. En annan elitidrottare som vi faktiskt jämförs med tränar ju olika muskler varje dag så att de får vila och byggas upp emellanåt.

Så efter en massage av mina stenhårda muskler på framsida lår som gjorde ONT!! så känns det lite bättre. Fick även en ny tid för enbart behandling av de ömma musklerna nästa onsdag och en massa rehab övningar för baksida lår så jag snart kommer ikapp. Blir några vändor på träningsmaskinen i skolan med framöver!

Annars har dagen varit trött och tung, fick sitta på baletten för att inte höften skulle vara för uppsvälld då jag kom till naprapaten. Jazzen var tung i början och uppvärmning men kom igång till koreografin, looove it! Fick fina kommentarer idag med av mina klassisar och det blir man alltid glad över :)

Imorgon ska jag samla ihop min överansträngda kropp och försöka ge gärnet innan helg och två dagars vila! På lördag ska jag träffa mina fina fina vänner för middag och vin, ska bli så kul och det ser jag fram emot så då blir man extra peppad på fredag :)


Här är ytterligare en favorit! Vaddå lillgammal unge? Så söt! Observera fingret på "städer" runt 1,25

torsdag

Här kommer den fantastiska popping finalen i Streetstar i helgen. Se och njut! Nedan finner ni öven länken till alla finaler på svtplay! Se det!http://svtplay.se/v/2311580/dans/streetdance__del_2?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2311261/sb,p104171,1,f,-1

onsdag

Åh idag kommer jag iaf vara positiv för idag har varit en bra dag! varför kan inte alla dagar bara flyta på så bra som idag?

Morgonen började iaf bra med en personlig sak men som var ett bra besked och fick mig på bra humör. På moderna var jag peppad och pigg, inte yr, trött och ont som det brukar vara. Idag satt koreografin nästan med, det gjorde den verkligen inte igår.

Den bra dagen fortsatte sedan med att rebecca och jag fick till det bra med koreografin som vi gör till studioföreställningen. Vi korrade lite på lunchen och det kommer nog bli supebra :) Vi ska börja lära ut till våra meddansare på fredag lunch!

Och dagen bara fortsatte att vara positiv för på jazzen så fick vi det underbara beskedet att vi fick kolla på treornas klass med fantastiska, fantastiska Charlotta Öfverholm i modernt. Alltså jag satt som förtrollad hela klassen, guuud vilken kvinna, vilken klass! Jag ville bara vara med! Min kropp och höftböjare behövde verkligen vila också.

Sista klassen för dagen var street som gick hyfsat. Vi började med ny koreografi som var fett kul, men svår som vanligt med Daniel. Vi kommer fortsätta på den nästa vecka så man får en chans till.

Efter skolan var jag duktig och var för första gången denna termin kvar i träningsrummet en timma och tränade utåtvridningsmuskler, fötter och stretchade min hat stretch sexminutaren! Nu börjar höfterna verka igen och jag längtar som en galning till naprapatbesöket imorgon. Nicke kände på mina höftböjare förut och konstaterade det jag befarat, de är sjukt upsvullna så en inflammation är det säkert.

Nu en avokade, sen dusch och sängen med en bra bok!

                             
                        Superkvinnan Charlotta Öfverholm!

Har precis sett en klass med treorna och f...

Har precis sett en klass med treorna och fantastiska fantastiska Charlotta öfvrerholm. Nu är jag dans peppad!


tisdag

Åh idag var en sådan där jobbig dag igen så jag måste bara få gnälla lite. Jag hoppas att jag inte blir allt för gnällig på bloggen för tro mig jag älskar det jag gör, varje dag. Men att dansa är TUFFT och ibland tar det emot. Speciellt dagar som denna då allt bara gör ont. Idag ville jag bara gråta för hela min kropp gör ont just nu. Höftböjare, knän, rygg, trampdynorna och ena foten som jag lyckades vricka på moderna. Det som är dumt är att alla skador uppkommer antagligen från höften, eftersom jag har ont där så jobbar jag fel och kompenserar delar av kroppen så jag får ont på andra ställen. Längtar till torsdag och naprapat tiden så jag får ordning på detta snart! Idag tog jag mig iaf samman och lyssnade på min kropp för vid stången gjorde höftbörjarna så ont att jag började gråta och fick sätta mig resten av lektionen.

En rolig klass idag var iaf teater klassen. Vi fick improvisera kring olika ord och meningar tillsammans med olika känslor och vi fick till riktigt fina scener. det bästa var på slutet när hela klassen blev sjukt tävlingsinriktad när vi fick i uppgift att Jessica att korta ned en scen på fem minuter till 20 sek och vi lyckades! Fy fan vad vi är bra :)

Här kommer iaf ett klipp som ALLTID får mig att skratta, Hur söt unge??

tisdag

Tänkte testa det här med tidsinställda inlägg här på bloggen så får ni lite mer att läsa om på dagarna, eftersom jag är så fantastisk på att mobilblogga. Så medan jag sliter och svettas i skolan ska ni få läsa lite om mina favorit TV-serier TV nörd som jag är och why I love them! Varsågoda!

Familjen Annorlunda Herreguuud hur klarar de sig? 10 barn liksom, jag som tänkte ha MAX två barn och som knappt klarar av att få tid över till mig själv och min boyfriend är ju helt fascinerad av dessa superkvinnor!

Mia och Klara Alltså den bästa humorserien ever! Jag är förövrigt ett fan av komediserier som ni lär märka

Desperate Housewifes Behöver knappast någon förklaring, kan vara bland de bästa serierna som skapats

Grotesco Ännu en briljant humorshow

Halv åtta hos mig Brukar tyvärr infinna sig under tiden jag själv äter middag vilket betyder att mina egna middagar alltid smakar lite sämre när jag ser deras fantastiska. För övrigt det enda matprogram jag tittar på då jag inte är så intresserad av mat.

Hipp Hipp En klassiker

På spåret Faktiskt riktigt bra efter programledarbytet. Dock vore det ju roligare om man kanske någong gång kunde ta en stad de åker till...

Grey's Anatomy Ok kanske inte mitt favorit men det funkar fortfarande.

Solsidan Behöver heller ingen vidare förklaring va?

Svenska Hollywoodfruar Alltså Maria Montazami <3

Vänner Alltid bra efterskolan nedvarvning

Family Guy love love love

Och så till det bästa någonsin, alltså min favorit serie ALL TIME...

Sex and the city Såklart! Kan vartenda avsnitt, varenda replik, I love it! jag är ju t.o.m. så gammal så jag hann se säsong 4,5 och 6 när det gick på TV. Nu står boxen på sin hedersplats i DVD hyllan!


Så till sist några program jag inte gillar..

Byggprogram herregud hur många finns det egentligen? Bygglov, äntligen hemma, roomservice, byggfällan, fuskbyggarna, arga snickaren ZZZZZZZZZ, ja somnade visst till lite där av tråkighet!

Bilprogram Jag har ju en pojkvän som tyvärr är bil och motorcykelintresserad vilket betyder att kanal9 och Top gear går varmt här hemma ZZZ igen...

Sveriges värsta bilförare Jag tror inte ens jag ska börja, jag blir bara arg!

     
                                           Ena av favoriterna

RSS 2.0