Audition times

Och så var jag tillbaka från min andra audition, den här gången i Oslo. Och precis som gången innan tyckte jag att både Maja och jag var bäst i vår grupp men vi givk inte vidare ändå. Suck. Precis innan vi dansade sista rundan sa dom "Vissa av er här inne har gjort en jättebra audition och är jätteduktiga men vi går väldigt mycket på CVt så även fast man är jätteduktig kan man åka ut ändå" Kul och höra precis innan man ska dansa, Maja och jag kollade på varandra och båda tänkte nu är det kört. Och några minuter senare var det 4 st i min grupp som gick vidare och ingen av dem var speciellt bra men alla var äldre och hade jobbat innan. En av dem hade t.o.m jobbat på den andra kryssningsbåten..
 
Känns så tråkigt och surt och nu är jag trött på att et står avgångstelev stämplat i pannan på mig! Men vill de ha sämre dansare som har jobbat innan så får de väl ha det. Jag söker iaf nästa år igen och håller tummarna då. Men det är bara att rycka upp sig igår fick jag besked om att jag är inbjuden på audition till musikalen "Familjen Addams" i Gbg nästa vecka. yeeeej! Och där koreograferar Denise som vi har haft i jazz och som jag gjort praktik med så det känns som man har lite större chans där. Ska bara välja två låtar till den audition med, shit jag är så dålig på sånt vad passar mig och vad passar till den musikalen?
 
Om några timmar åker jag hem till Vimmerby för några sista dagar av lov. Det här är mitt sista lov ever för påsklov blir det tyvärr inget för oss i år. Vi är bara ledga påskdagarna sen blir det rep inför turnén. Mycket tåg för mig den här månaden men har laddat upp datorn med en massa filmer och bästa tv-serien "Girls" 
 

Frälst

Har blivit helt Gaga frälst, idag hade vi vår andra klass and I love it! Det är såå skönt för kroppen speciellt nu sista veckan innan lovet när man är så sjukt mör! En timme och 45 min går sjukt fort och man är så inne i sin egen kropp, rörelsemnster och tankar att man nästan känner sig som i trans. Låter sjukt flummigt men så fantastiskt. Om ni får möjlighet, testa! Hon som undervisar oss berättar att i Israel är Gaga teknik typ som yoga, där går alla på Gaga, dansare som 65-åringar och människor som aldrig dansat. Här nedan har ni ett litet smakprov på Batsheva DC, sååå sjuuuka dansare och så bra och lite Gaga..
 
 
 
 
 

Gaga

Nu är jag tillbaka i Sthlm efter en auditionhelg i Malmö/Köpenhamn. Vi åkte ned i lördags och jag hoppade av i Malmö med Alex där vi skulle sova första natten. Hade aldrig vart i Malmö innan, men sjukt fin och mysig stad med sjukt billig falafel!

På söndag morgon åkte vi in till kph för audition till Wallmans. Alla vi från min klass vi var sex stycken sökte som bara dansare så själva dansaudition var ca en timme sen var vi klara. Vi fick göra en blandad koreografi med balett och house. Dom som sökte den dagen var bara avgångsstudenter och bland dem så var vi klart dem bästa. Dagen efter skulle alla proffsen komma så vi hade inte så stora förhoppningar ändå och tyvärr fick alla vi dagen efter mail att vi inte fått jobbet..erfarenhet är allt som räknas tyvärr.

Efter att audition var klar så gick vi och käkade lunch och sen tillbaka till Wallmans för att kolla på dem som sökte till sångare som hade öppen audition. Såååå bra!! Alltså det finns så mkt bra musikartister där ute!

På kvällen mötte jag upp majsan och Karl och hennes klasskompis Signe som jag skulle bo hos och vi gick och käkade middag och drack vin, supermysigt!

Igår gick jag och Jackie bara runt och tog det lugnt innan vi åkte hem.


Idag var det back on track i skolan och nu har jag bara tre moderna klasser kvar på Ackis, nästa period har vi valt inriktning och jag har ju såklart valt jazz!! Denna vecka har vi Gaga teknik i modernt vilket är sjukt kul och för er som inte vet så har det inget med Lady Gaga och göra utan det är en modern teknik som startades i Israel av koreografen Ohad Nahiri som leder ett av världens största kompanier Bacheva dance company. Det är en fantastisk teknik där man jobbar till största delen med improvisation och att gå kroppen att känna sig flytande och mjuk, superskönt!

Bara några dagar kvar innan sportlov och nästa audition i Oslo! Kommer känna mig som värsta globetrottern efter den här våren, men jag älskar ju att resa, så det är bara greit!


Skillnaden mellan hat och hat

För er som blev upprörda på något sätt efter videon i mitt tidigare inlägg så måste jag tipsa om en text som fantastiska bloggaren HanaPee skrev angående näthatet mot kvinnor. Ni kän läsa texten HÄR

Män som näthatar kvinnor

Så sjukt jävla vidrigt!
 
 

Karl för sin kostym

Åh har haft världens bästa dag idag, är så glad och euforisk nu. Har känt mig lite nere och deppig nu ett tag, tappat motivationen och känt att allt är tråkigt. Har även känt mig så dålig på sista tiden som om man inte utveklats något alls. 
 
Men så idag äntligen hade vi auditionträning i jazz med Roine Söderlundh. Har längtat efter det här sen vi fick veta att vi skulle ha Roine. Och inte minst efter att jag såg mellos mellanakt i lördags som Roine korrat. Och det var såååååå kul! Det är det hääär jag vill göra! Vi fick för det första göra en del av mellanakten som jag typ satt och hoppade i soffan när jag såg för att jag ville göra det och så fick vi det!!
 
Jag hade sååå kul och ville verkligen inte sluta göra koreografin. Och till råga på allt fick jag jättebra feedback. Blev så himla glad, och speciellt för Roines feedback. En person som man verkligen, verkligen vill jobba med och så fick jag bara postiva ord från honom, ville typ ställa mig upp och skrika av glädje. Fick jättebra feedback från dem andra med såklart som också var viktiga och bra dansare som David Dalmo, Natalie Rosenberg, Jan, Helena Franzen och Roger Lybeck. 
 
Vi körde koreografin från ca 5.15 
 
 

RSS 2.0