Kraften hos det unika

Har haft en så skön och lugn dag idag. Lärarkåren på skolan hade lärarmöte hela förmiddagen så vi fick sovmorgon till efter lunch. Sov till elva (kroppen behövse måånga timmar sömn) och åkte in till skolan till lunch för att ha möte med klassen gällande namn till vår turnè som ska va klart nästa vecka. 
 
Efter lunch hade vi sång och vi fortsatte med masterclass. Så otroligt kul och givande att se mina fina klassisar (jag sjöng förra veckan). Jag har en så otroligt begåvad och fantastisk klass att jag blir gråtfärdig av att bara tänka på det. Hur ska jag kunna sluta i juni? Är så jävla glad över att jag hamnade i min klass för vi är fan bäst!
 
Sist idag hade vi teater och ääääntligen fick vi vårt manus till pjäsen vi ska spela i december. Min preimär som skådis. Jag spelar en manipulerad hushållerska som ska öppna hela pjäsen, det får ni iiiinte missa! Ja så idag hade vi reading som det kallas, att vi läste igenom manuset högt tillsammans med dem rollkaraktärer vi ska spela. Pjäsen heter "Victor eller kraften hos det unika" och det kommer bli så sjukt bra!! 15-19 december kör vi på scen studio fyra på ackis , Don't you dare miss it!!!
 
 
Såhär kan det gå på ackis, längst ned ser ni ettorna (vi var också 30 när vi började) och längst upp är vi. Det minskar för varje år och endast 18 tappra stackare är vi som klarat oss igenom dem här åren

Just keep swimming

Bara för att jag  inte har ngt vettigt att skriva idag så får det bli en lista.
 
Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Envis, glad och självständig
Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: självkritisk, självständig, tidsoptimist
Vad är du rädd för: Döden. Både för mig själv och människor som jag älskar.
Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Att jag lyckades med ett av de största målen i mitt liv.
Det roligaste jobbet du haft/har: Mitt framtida yrke :) 
Har du körkort och egen bil: Har körkort men ingen egen bil, snor pojkvännens när jag behöver
När skrattade du senast: För fem minuter sen till Bonde söker fru
Vem åt du mat med sist: Nicke
Vem sov du hos sist: Malin på Malta 
Vem sov hos dig sist: Rebecca
Vad var du rädd för när du var liten: Döden, eld, blottare
Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Vetrinär
Värsta smärtan du råkat ut för: När min morfar och låtsasmorfar dog 
Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: Mina underbara vänner
Har du någonsin sportat: Förutom dansen så har jag spelat forboll i några år och ridit sen jag var typ fem år.
Någon du ser upp till: Många, men framförallt starka, självständiga kvinnor som Astrid Lindgren, Hanna Hellquist, Mia Skäringer, Petra Mede, Loreen, Kakan Hermansson, M.I.A, Audrey Hepburn, Beyonce, Maja Ivarsson, Adele, Monica Zetterlund, Robyn. Och såklart alla fantastiska dansare som jag ser upp till 
Vad finns alltid i din handväska: Plånbok, mobil, smink, nycklar, busskort och en spegel
Antal gånger du varit utomlands: oj, orkar inte ens räkna
Vilken plats var finast: New York och Grekland
Största stad/städer du varit i: 
New York
Har du piercing eller tatuering: Har haft piercing i naveln men inte längre och tre tatueringar
Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Oh yeah!

Antingen-eller-frågor...
Storstad eller landet: Storstad
Hamburgare eller pizza: Pizza
Kött eller fisk: Kött
Guld eller silver: Guld
Bok eller film: 
Bok
Vin eller öl: Vin
Choklad eller vanilj: Choklad
Charter- eller skidsemester: Charter, suger på att åka skidor
Glass eller godis: godis
Varm eller kall oboy: Varm 
Förfest eller efterfest: Förfest
Sverige eller utlandet: Utlandet
Sport eller nyheter: Nyheter
Hockey eller fotboll: Fotboll
Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörka
Sommar eller vinter: Sommar
Vår eller höst: Vår
Flyg eller tåg: Flyga

3 saker jag gör varje dag...
Kollar instagram/twitter/facebook 
Dansar
Åker tunnelbana

3 saker jag helst dricker...
Kaffe
Vin
Vatten

3 saker jag helst äter...
Choklad
All typ av Indisk mat
Frukostbuffèr
 

If it kills me

Känner mig helt slut efter helgen som var. jag var visserligen ledig igår, men hade behövt två dagar för att ta igen mig helt. Även att vi inte hade några fysiska klasser de sista dagarna så var det så mycket att ta in att vara på konferensen så man vart helt slut. Det var verkligen sjukt intressant och jag är väldigt glad över att vi fick chansen att vara med och lyssna på sådana storheter som Lawrence Rhodes, Ana Laguna, Christina Caprioli, Elisabeth Platel med flera. Så mycket bra åsikter och så mycket frustration över vissas bakåtsträvande. Men nu vet jag så mycket mer om vad jag verkligen tycker om balett. 
 
Igår hann jag iaf ta igen mig lite på min enda lediga dag. Tog en mysig brunch med bästa Oline på söder sen gick vi låång promenad runt heela vackra söder i det fina höstvädret och pratade om livet, döden och allt däremellan. Tack för den fina dagen min älskade vän. 
 
Idag blev det fysiskt igen. Min kropp och speciellt mina hamstrings gör oooont! Fysen imorse var väl inte det roligaste jag vart med om. På jazzen idag hade vi vikarie, bästa Anna Holmström som brukar assistera på Kennys klasser. Vi gjorde den underbara koreografin nedan, grym tjej! Bästa klassen idag var dock performance skills där vi hade Kelly Tainton för första gången. Alltså jag hade träningsvärk i magen när jag gick därifrån för jag skrattat så mkt, såå fantastisk människa med så fantastiska tankar. 
 
 

Ballet why and how?

Sitter och känner mig sjukt stressad just nu. Igår kom jag och tänka på alla saker som måste fixas nu och ångrar starkt att jag inte sa upp mig från jobbet tidigare. Vet inte hur jag ska få ihop den här hösten. Två koreografier ska korras och läras ut, stipendier ska sökas med tillhörande video där man dansar, turnè ska planeras (där jag är ansvarig för att fixa allt i Linköping, boka scen, workshop, fixa ngnstans att bo m.m.), ordnar med en klädloppis hemma, samtidigt som jag jobbar varannan helg och de helger jag inte jobbar har jag klass på lördagar. Däremellan ska man försöka ha ett liv också och träffa vänner, familj och pojkvän. Bara ta ett djupt andetag och försöka klara av det här. Har bara 3 helger av jobb kvar nu sen är jag fri varje helg iaf! 
 
 
Så nog tjatat om det iaf. Idag var sista fysiska dagen för kommande tre dagar, även lördag ska vi vara värdar på en jättestor balett konferens som hålls i Stockholm som heter "Ballet why and how" Så nu kommer koreografer och dansare från hela världen till Stockholm för att diskutera balett, dess framtid och existens inom dansvärlden. Ska bli spännande att höra på de föreläsningar som vi kan gå på med världskända personer. På lördag kväll avslutas alltihop med en föreställning på operan. 
 

Time for weekend

Men hur typiskt är det inte att jag vaknade upp med feber inatt?! Orkar inte vara sjuk, jag som var så glad att jag klarade förra veckan då typ halva klassen var sjuk. Men allt känns bättre idag. Håller tummarna för att jag orkar med en helg med jobb också. Nästa vecka ska jag dansa igen, har ju inte vart i skola sen i tisdags.
 
Den två dagarns praktiken var ju sjukt kul. Nu har vi tre dagar kvar med Denise, när får vi se framöver. Reklamen kommer komma upp på tv i september så då kommer ni förstå mer varför jag var stand in för Maggan men inte kommer synas i reklamen :) Här kommer iaf lite bilder.
 
                 Blev bjudna på lyxfrulle när vi kom
                                Dagens set, glamour!
                                        Inspelning
                  Rickard går igenom med sina stand in's
                       Repar koreografi med skådisarna
 
 

3 blir 2

Så har jag haft första praktikdagen med Denise. Så himla kul! Såhär vill jag också jobba! Vi har ju två veckor som vi får ha praktik i trean och som vi fixar själva. Jag kommer göra en vecka i januari tillsammans med en av Sveriges största musikal koreografer Roger Lybeck på en musikal (vilke vet jag inte om jag får säga än, vet inte om de ouatat att de kommer köra den musikalen än) Iaf en drömpraktik som jag är så glad över. Min andra vecka kommer jag göra med Denise, men eftersom hon jobbar så utspritt och mycket hemifrån där hon skriver och koreograferar så kommer jag göra fem strödagar med henne fram till höstlovet.
 
Idag och imorgon så kommer jag ha två av dem då hon koreograferar en reklaminspelning för postkodlotteriet. Så idag har vi haft rep och genomgång av koreografi och imorgon är det inspelning. Från början var det meningen att jag och Richard och Therese som också är med bara skulle kolla men de behövde några extra stand in för skådisarna Rickard Sjöberg, Sandra Dahlberg och Magdalena Graaf så vi fick vi hoppa in. Så idag har jag både fått assistera Denise och lärt Magdalena Graaf att dansa, ni kommer förstå när reklamen kommer på tv :) 
 
 

Nackspärr deluxe

Okej är helt kär i min nya dator. Alltså mac in my heart! Sitter och leker med alla funktioner vilket ni ser här nedan, photobooth alltså! Och btw har haft den sämsta dagen hittils i trean, nackspärr deluxe! kan inte vrida nacken till min högra sida utan det hugger till som om någon satte en kniv i nacken på mig. Kul! Eller inte. Det sjuka är att min klasskompis Therese också fått nackspärr idag så på akrobatiken satt vi som två tanter när vi skulle prata med varandra, kunde typ inte vända på huvudet så vi fick vrida hela kroppen mot varandra. Såg ut som vi hade kafferep där på bänken. 
 
Imorn ska jag ha min första praktikdag med Denise. Ska få vara med på ett rep till en reklaminspelning som hon har koreograferat! Ska bli spännande. Rätt passande med eftersom jag tvivlar på att jag kommer kunna dansa imorn med den här nacken. 
 
Nu ska tanten gå och lägga sig! So long!
 

Sunday bloody sunday!

Har haft sista lediga helgen på ca 4 veckor nu. Eller ja helt ledig helg kommer jag inte ha förrän i jul eftersom vi har obligatorisk lördagsbalett nu i trean som jag var på igår, men det går helt ok bara 1,5 h på lördagen. Nästa helg kommer jag jobba, helgen efter det har vi en balettkonferens i skolan som vi måste vara med på och helgen efter det jobbar jag igen. Men nu har jag iaf äntligen tagit mig i kragen och sagt upp mig från jobbet. Kommer inte palla den här hösten annars.
 
 
I fredags hade vi på tal om ngt helt annat fantastiska, fantastiska Charlotta Öfverholm. Jag har skrivit om henne innan här på bliggen, bl.a. då vi tittade på dåvarande treornas lektion med henne för två år sen och jag blev helt frälst. Mer fantastisk person kan man typ inte hitta. Är fortfarande sjukt besviken på att vi inte kommer ha henne i modernt i trean men nu har vi iaf förmånen att ha henne i koreografi handledning.
 
Det blev en fin lektion med mkt gråt, djup och fina tankar från klassen. Vi ska nämligen ha tema döden några veckor framöver. Vi ska till nästa vecka titta på filmer, lyssna på musik eller annat sm handlar om döden och utifrån det komma på en idè till ett verk vi ska skapa om några veckor. Jag spenderade min lördagsmorgon framför Bröderna Lejonhjärta och har nu hittat en idè som jag kommer använda mig av!
 
Har även spenderat söndagen med att kolla tågbiljetter och priser samt scener i Linköping till vår turnè. Awhh är helt pirrig när jag tänker på det, tänk att vi äntligen är treor och får sätta igång med turnè arbetet! Åh det kommer bli så bra!
 

RSS 2.0