skolavslutning

Kan inte fatta att vi hade den sista riktiga dagen och sista lektionen för ettan idag. Imorgon börjar en ny era då är det sommarlov och sen är jag tvåa på ackis. Eftersom det var sista dagen idag körde jag all in! Tog ut alla sista krafter jag hade i kroppen. Körde som fan på fysen, svetten rann som bara den. På moderna jobbade jag stenhårt för den sista energin. Efter lunch hade vi tre timmar teater för att ta igen några klasser vi missat. Rolig klass med en fantastisk improvisation, skrattade så tårarna rann.

Nu ska jag plocka fram finklänningen till skolavslutningen imorgon, ska bli kul att se treorna diplomeras, tänk att imorgon är dem proffs!

En helt vanlig måndag

Eller nja inte helt vanlig. Idag var jag tvungen att skippa de två första morgonklasserna i skolan för att gå på introduktion på jobbet. Jag jobbade ju på Hemfrid som jag ska jobba på i sommar hela förra våren och sommaren och sommaren innan men den här gången ska jag ha ett helt nytt område att styra över så jag behöver lära mig allt innan Oline slutar. Kändes helt sjukt att gå dit imorse, har ju inte vart där sen siste juli förra året och det sjukaste var att det kändes som igår. Fick ett härligt välomnande av alla mina gamla jobbarkompisar där när jag kom så det kändes bra. Ska bli kul att jobba igen, få gå upp på morgonen och ta på mig riktiga kläder, sminka mig och fixa håret för en gångs skull istället för att gå iväg osminkad och i myskläder varje dag!

Efter lunch gick jag tillbaka till skolan för att ha möte med rektor Jan igen inför nästa år. Vi avslutade med en utvärdering om skolan, lärare och undervisningen. Skön dag!

Imorgon är det sista riktiga skoldagen med fys, modernt och teater sen på onsdag skolavslutning :) yeeej snart sommarlov!
       
     

Ni får inte missa att läsa om treornas recension om slutföreställningen i svd länk finns nedan. Det roliga är bara det dem skriver om killarna att alla skulle gå på streetlinjen, för på streetlinjen går 20 elever enbart tjejer!

http://www.svd.se/kultur/scen/effektivt-men-fa-fordjupningar_6203631.svd?voted=1306664160355Dansens hus

Igår var det världens bästa publik på dansens hus. Precis när musiken sätter igång i början så sätter publiken igång att skrika och applåder fatta adrenalinet? Sen när vi kommer ut på scenen och går sakta frammåt och tittar upp i taket så utbryter världens jubel allatså man dog lite typ, det var så jävla mäktigt. Typ som om vi skulle vara Håkan Hellström eller någon annan stor artist som gick ut. Sjukt mäktigt. Stannade inte kvar och tittade igår men fick höra att de fick komma ut till applådtack tre gånger!

Istället drog jag på klassfest hos Hanna i klassen. Hon fyllde år i veckan och hade lite fest i hennes lägenhet. Riktigt kul, dansare är galna på fest ni ser ju bara bilden i förra inlägget! Så idag har jag vart fett bakis. Bara legat och slöat i soffan, kollat på tv och drog en pizza med Rebecca nyss. Nu inväntas Big brother, denna vecka har ju varit fett kul. Allt blev så mycket bättre när Gurkan drog. Jag älskar freeze, tease, release grejen de kör så sjukt kul.


Såhär går det till på Ackis fester kontakt...

img_0408 (MMS)

Såhär går det till på Ackis fester kontakt improvisation mitt på golvet haha jag älskar min klass <3


Twisted thoughts

Åh hade absolut ingen lust att skicka iväg ett blogg inlägg igår för då skulle ni nog slutat läsa min blogg av allt klagande. Igår var en jobbig dag, tårarna brände bakom ögonlocken i stort sett hela dagen. Flera gånger började jag faktiskt tvivla på att jag valt rätt yrkesväg. Kanske är jag inte gjord för detta yrke alls? Kanske mitt psyke och prestationskrav inte tål all press och stress.

Nog om det, idag känns det lite bättre trots att tvivlet hänger kvar. Jag blev ju sjukt inspirerad igår igen efter att ha stått på dansens hus scenen inför ett nästan slutsålt dansens hus och kollat återigen på treornas föreställning. Kunde inte hålla mig var tvungen att kolla igen oh GOD DAMNIT VAD BRA DEM ÄR! Det är konstant gåshud och rysningar. Och det gör mig peppad. Det är tur att det bara är tre dagar kvar varav en av dem är avslutning innan ett långt sommarlov stundar. I höst hoppas jag motivationen och orken har kommit tillbaka så jag kan jobba på allt det där jag måste bli bättre på för att klara mig i yrket. Idag ska jag storstäda hela lägenheten innan jag ska in och stå på scen igen. 

       

En som vi

Alla ni som bor i eller nära Stockholm har ett mission i helgen och det är att ta er till dansens hus fredag eller lördag och se våra fantastiska treor i deras slutföreställning "En som vi"

Jag tillsammans med resten av ettor och tvåor plus några proffs är med i öppningsnumret som är tre minuter långt och sjukt mäktigt. Sedan följer en timme med fyra koreografier som är GRYMT bra! Jag fick gåshud flera gånger, tårar som rann flera gånger och en mun som konstant log genom hela genrepet idag. De är sååååååå sjukt bra. Jag tror inte ni kan föreställa er hur bra de är, så grymma så proffsga. För det är precis vad de är på onsdag proffsdansare!

Så jag säger det än gång till, har ni möjlighet gå och se!

BTW så längtar jag ihjäl mig till jag får stå på den där scenen, stora scenen på dansens hus. Sjukt mega stor och mäktig! Förhoppningsvis inträddar detta om två år :)

                             

Run this worldNi har väl inte missat det här klippet? Jag har alltid älskat Beyonce och kommer alltid att göra, she run this world!

För övrigt är det torrt på blogg sidan. Vet att många läser min blogg för att jag skriver mycket om dansen och skolan men just nu är jag så trött på det att jag inte orkar skriva om det. Jag räknar just nu bara ned timmar, dagar och klasser till sommarlov. Jag älskar att dansa det kommer jag alltid att göra men just nu står det mig upp i halsen och jag vill bara ha en paus.

Jag tror det är svårt att förstå hur tufft psykiskt och fysiskt det är att gå på den här skolan. Innan jag började ackis kunde jag inte förstå hur människorna där kunde längta till sommarlov eller ja lov över huvud taget. Men det är tufft, tuffare än man någonsin kan tro. Så nu behöver jag och min kropp en paus så att jag kan få längta igen. Jag längtar efter att längta efter dans om ni förstår hur jag menar. Tills dess blir det tyvärr lite torrt på dansinlägg på bloggen....

nollning

Vilken underbar dag det har varit idag. Eller nja kanske inte. Min kropp tål snart inte mer. Hela klassen är helt förstörda och balettlektionen idag var nog inge vidare bra för någon av oss. Vi behöver looooooov nu och vila.

Vi hade iaf vårt första nollningsmöte idag. Vi ettor är så sjukt ambitiösa så för att bryta den trista trenden att ha exakt samma nollning varje år så ska vi inför lite nyheter till höstens nollning. Kommer bli såååå bra, så om jag har någon läsare där ute som kommer bli elev på ackis i höst har ni en spännande första vecka framför er :)

Efter vi slutat den altför tunga och trötta dagen gick Rebecca och jag och tog en fika för att sedan gå och årets föreberedande klass och streetlinjens föreställning. Blev mycket imponerad, både bättre dansare och koreografier än det året jag gick. I år tror jag nog föreberedande kommer bryta förbannelsen med högst två elever som kommer in på yrkeslinjen. Såg några riktiga stjärnor bland eleverna :) Var också kul att för ovanlighetens skull se tre minuters koreografier till skillnad från vår föreställning förra helgen där alla stycken var mellan 8-10 min llånga haha.

    

         Mina fina klassisar Christine, Evelyn och Jackie på ljusrepet förra veckan

Lena Ph

Idag har varit en alldeles perfekt dag. Hade inga klasser på förmiddagen som kompensation för helgens föreställningar. På eftermiddagen var vi på möte på cikus tillsammans med Benke och Ernst Billgren. De ville testa lite grejer på scenen med oss dansare inför höstens shower. Åh var så fantatsiskt att stå på den scenen, kändes mycket mindre än när man sitter i publiken. Vi kommer vara med i finalnumret tillsammans med Lena hennes fyra dansare och musiker när de kör "Dansa i neon" i en lite modernare version som ska göras om av DJ sleepy.

Nu ska jag ladda upp med en stor tallrik spaghetti och köttfärssås inför veckans tuffa fyra dagar. Sen är det bara en helg och två dagar plus skolavslutning kvar innan sooommmmarloooooov :)

     
                                            Här ska jag stå i höst

Har varit på cirkus och kollat grejer på s...

img_0406 (MMS)

Har varit på cirkus och kollat grejer på scen med Benke och Ernst Billgren inför Lena showen i höst. Kommer bli så fett kul!


Sunday bloody sunday

var föreställningarna över för denna gång. Både skönt och tråkigt. Det har överlag gått väldigt bra och vart väldigt kul men idag var jag trött. Väldigt trött fick inte fram den där kicken som man så gärna vill åt. Allting gick bra, inga fel men bara den där extra adrenalin kicken kom aldrig. Men jag behöver inte vänta så länge förhoppningsvis för på torsdag står jag på scen på dansens hus igen tillsammans med treorna på deras slutföreställning. Ska bli fett kul att stå på en riktigt stor scen. Och förhoppningsvis på cirkus varannan helg i höst.

Imorgon ska vi nämligen till cirkus och testa lite grejer med Benke för att se vad som kan funka, hoppas det går bra så han vill att vi ska vara med :)

Nu ska jag sova och vila min stackars trötta kropp och psyke lite granna så jag orkar med de sista åtta dagarna i skolan innan sommarlov. You gotta love it!

       

MDT

Igår hade vi premiär på vår föreställning "Var är vi snart" på moderna dansteatern i Stockholm. Och det gick sjuuuukt bra :) Var så himla nöjd. Åsas stycke gick helt fantastiskt bra och vi fick jätte bra respons från publiken. Nu längtar jag redan till ikväll då måste det gå bra för då kommer familjen och tittar :)

lite bilder från genrepet i torsdags och premiären igår

                                                        I logen
        

                                                       Seriös
        

                                                    Inte seriös
        

                                                En annan seriös?
        

                                                         Stark
         

                                             En som vill bli stark
        

        

                                        Haha Jeanettes min på bilden
        

        

        

                                     Alltså Helle, haha borsta Alex hår
         

                                               Trötta dansare
        

        
 
                                                  Spegel illusion
        

                                                   My chick
         

        

        

                                               Tre porträtt i ett
        

        

        

        

        

        

                                                        haha
        

        

        

                                            Vin på kajen efteråt
        


Vart är vi snart?

Ja som ni läste i inläggte innan så började inte min dag sådär super bra. Men vi hann precis i tid till ljusrepet började. Missade uppvärmning och info men det gick bra trots allt. Nu vte jag hur man tar sig till skeppsholmen och moderna dansteatern iaf!

Här kommer en serie bilder från dagen, älskar att stå på scen och sätta ljus, repa och hela kittet! Imorgon kommer mer bilder från genrepet som vi hoppas går bra! :)

                               Precis innan felåkningen och humöret dalade
         

                                             Uppvärmning, plankan!
         

                                                        Fina!
         

         

         

         

         

                                       The poser Rebecca Bly aka körven
         

                                                     Jackies ben?
         

         

         

         

         

         

                                          Så blev det modernt med Åsa
          

                                                 Där flyger vi flygplan
          

          

                                       Fina utsikten från skeppsholmen
          


Vad är det med den här veckan egentligen? ...

img_0405 (MMS)

Vad är det med den här veckan egentligen? Imorse skulle jag vart på moderna dansteatern klockan kvart i nio för uppvärmning inför ljussättning. Kollar upp bussar och allt så att jag är ute i god tid. Vad tror ni jag gör då? Jo Rebecca och jag tar fel buss 56 istället för 65 från t- centralen som går till Skeppsholmen. Så är vi för stolta för att fråga så på slutstationen förstår vi att vi är fel och på helt fel sida om stan. Så nu står vi vid odenplan pch väntar på RÄTT buss och hoppas på att komma till teatern när uppvärmningen är slut. Den här dagen började bra! Otursvecka eller???


Suttonde mai

Idag säger vi ett stort grattis Norge på deras bursdag ja alltså födelsedag som de säger om 17 maj i Norge. Man säger verkligen "gratueler på dagen" till varandra på Norges nationaldag. Men som en hyllning till alla fina norbaggar i klassen kommer här

"Hurra for deg som fyller ditt år og deg vil vi gratulere! Alle i ring omkring deg vi står og se om vi vil marsjere. Bukke, nikke, nei, vi snur oss omkring, danser for deg med hopp og sprett og spring! Önsker deg med hjerte alle gode ting og se meg hva vil du mere? Gratulere!"Bildbomb från Kolmården i söndags   
   

                                            I wanna see you peacock!
      

                                                  Järviinen
       

                                         Jag blev kär i en liten get
       

                                              Världens sötaste!
       

       
 
                                      Alltså kom igen, hur söt får man vara!
       

       

       

        

       

       

                                          Hur sköna var inte de är då?
       

                                        Här skulle man vilja krypa ned
       

                                                     Så söta
       

                                                  Kolla blicken!
       

                                               For Helle "Raaaoowrr"
       

       

       

                   Men de här var nog mina favoriter, surrikater, så sjukt sköna!
       

       

                                Kolla så söt, när han står och spanar
       
split

Idag lyckades jag ju med världens dunder tabbe! Jag hade en viktig sak att ta med mig till skolan idag vilket var datorn. Tror ni jag tog med mig datorn imorse? Nej, så jag hade inget val än att åka hem på lunchen och hämta datorn, och jag bor ju en stad där det tar en stund att ta sig från skola och hem med tunnelbana, buss m.m. så en timme tog det fram och tillbaka, d.v.s hela min lunch. Hann slänga i mig halva matlådan på tio minuter innan klass och fick världens magknip. Ja som ni förstår hade jag inte världens bästa eftermiddags rep, men eftersom det var sista repet med Åsa innan ljussätnning var det bara att bita ihop och köra.

Men det gick bra till slut, idag känns det lite lugnare. Numret och tekniken sitter och det ska bli fantatsiskt roligt att äntligen komma till moderna dansteatern på onsdag och sätta ljus :)

Nu kommer en liten bildbom från lördagen som spenderades hos Nickes kusiner i Linköping.                Ingrid och Erik fick ett varsitt tenisracket i födelsedagspresent av oss
         

                                                 En populär present
        

         

                                     Och en ny studsmatta, inte av oss dock
         

         

                                                 Nyklippt pojkvän
         

          

         

                              Jag var ju tvungen att testhoppa studsmattan :)
         

          

         

         

         
 
         

         

         


Popular

VAD VAR DET JAG SAADE?!?

Skrev inte jag i mitt senaste inlägg att det kommer att gå sjukt bra för Saade i år?? Tredje plats med en poäng från att bli tvåa!! I knew it! Redan när jag såg Saades framträdande första gången i mello sa jag, han ska vinna för han kan ta hem eurovision! Han hade de tre momenten som gjorde framgången, en bra artist, ett bra scennummer och en bra och catchig låt. Utan någon av dessa tre ingridienser hade det aldrig gått. Varken utan Eric, utan Benke som korrat ett sjukt snyggt nummer eller utan Kempe som skrivit låten. Kolla bara på Ungern de hade en sjukt bra låt, kanske den bästa i årets tävling men föll på en alldeles för okarismatisk sångerska och ett tråkigt, stelt nummer. Vi hade allt!

Och fy fasen vilken knäpp på näsan till alla som sa "Vi kommer aldrig ta hem det här, vi åker ut i semin. Det är ju bara sveriges barnmaffia som röstat fram det här bidragen" NÄPP så var det inte. Såklart var och är det många barn som älskar Eric Saade men låten är catchig, showen är bra och Eric äger på scen! Sen så det viktigaste av allt i mellofinalen så var det faktiskt Eric som fick mest röster av den internationella juryn och se hur det gick i eurovision sen. Jämför bara med Anna förra året som inte fick alls bra utav den internationella juryn och kom inte ens vidare till finalen. Det året sa jag förörvigt också direkt att det kommer bli första året som vi inte tar oss till final, och se jag hade rätt då med! 

      

Ett stort plus också till vinnarna Azerbaijan som hade svenska låtskrivare, svenska körare och svenk koreograf, det var ju nästan som att Sverige vann där med. Ett stort minus bara för en sångerska som inte kunde ta en ton utan att sjunga falsk utan bara stod och var snygg. Men men man kan ju inte få allt. Heja Sverige vi är bäst på Eurovison.

Och just det en sak till, lite fakta bara till er som tycker att eurovision bara vinns av baltländer och att de bara röstar på varanadra. Vi röstar också bara på varandra och de senaste åren har

Sverige kommit trea
Tyskland vunnit
Norge vunnit
Island kommit tvåa
Finland vunnit
Azerbaijan har tävlat de senaste tre åren med svenska bidrag/arister och vunnit, kommit femma och trea!

Till sist! Har haft en fantastisk helg i först Linköping hos Nickes kusiner och sen idag en heldag på Kolmården för er som gissade vart jag var ;) Bilder från det kommer imorgon för nu ska jag SOVA och ladda upp för föreställningsvecka!! Jag älskar föreställning!!!


Guess where I am today?

img_0387 (MMS)

Guess where I am today?


The result!

img_0370 (MMS)

The result!


Vi har smink kurs på Ackis med anna Ståhl....

img_0366 (MMS)

Vi har smink kurs på Ackis med anna Ståhl. Rebecca testar på mig.


Popular

Har precis sett Eric Saade kicka eurovision ass, jag är fan säker vi kommer gå långt i år. Vårt nummer är ju bäst! Älskar Benkes koreografi och Dan Gill och resten av dansgänget gjorde ju ett fett bra jobb med att backa upp Erik på sången i denna version. Fett bra! Finns det ngt land som kan utmana oss på just bästa numret så är det ju Ryssland och det är enbart för att de har svenska dansarna Fille, och Daniel Koivonen, svenska körare, svenska låtskrivare och svensk koreograf!

Idag har vi repat på denna gång med Lotties jazz. Imorgon bitti ska vi repa Åsas stycke när vi egentligen har sovmorgon, har work is a rule if you wanna be a dancer! Men snart är dt helg, pepp på den!


The revolution will not be televised

Det börjar närma sig föreställning och det märks. Idag har tusen olika saker snurrat i mitt huvud och det känns som om jag inte kommer kunna slappna av förrän dagen vi slutar för terminen. Det kommer liksom hela tiden mer saker att fixas. Igår fick vi reda på att vi får vara med på treorna avslutnings föreställning på dansens hus den 27-28 maj. Vi ska vara med i öppningsnumret tillsammans med en massa proffs och såklart treorna. Ska verkligen bli grymt kul! Får för första gången stå på dansens hus scen och dansa, grymt! Men såklart tillkommer det en massa rep och till uppbokad helg. Kommer ha föreställningar två helger på raken nu så det blir inte en dags vila för mig på 14 dagar! Herrejesus. Men är det kul så går det!

Idag har mest bestått av rep, rep, rep! Vi repar Åsas stycke för fullt och det är fortfarande lite kaos. Herregud känner mig super stressad, mest över teknik grejerna som man är rädd kommer att strula. Vi har bara ett instuderingstillfälle kvar innan genrepet nästa torsdag, awhhh galet! Men det kommer att gå bra.

Imorrn har jag sovmorgon det tackar jag gudarna och Jan för, så nu BINGEN!

    
             Från helgen när jag var konfrencier på Aktiv ungdoms avslutning!
Vart är vi snart?

var det månag igen och en ny vecka. Helgen gick så sjukt fort som den förvisso alltid brukar göra men ändå. Jag var hemma i vimmet en sväng och firade syster yster som fyllt år och var konfrencier på Aktiv Ungdoms vår avslutning. Superfint väder hade vi med precis som i påskas, lyckas visst pricka in helt rätt varje gång. Har t.om. världens bränna på bröstet efter en hel dag i solen i stugan i lördags.

Dagen då

Andra konstarter
idag fick vi möta en av sveriges mest kända fotografer Bengt Wanselius som har fotat allt från krigsreportage till operor, dansföreställningar, vart fast anställd omslagsfotograf för tidningen "Vi föräldrar" och sist men inte minst Ingemar Bergmans och dramatens fasta fotograf under flera år. Mycket intressant möte.

Balett Hade bara stång och två övningar på golvet sen hade vi samtal med A-M. Tyvärr hann jag inte prata idag så vi repade Åsas stycke innan instuderingen.

Instudering gick igenom Åsas stycke grundligt så att det ska bli så tajt som möjligt. Gick även igenom dator delen hur vi ska lägga upp power point presentationen m.m. 

                                 Hade världens skönaste dag i stugan
        

                                  Och firade världens finaste syster
       

       

        

                                       Med världens finaste Jeko
       

       

       

       

       

        

        På kvällen hade vi spelkväll med finaste finaste familjen...och Ellen hehe
       

                                          Jeko somnade...konstigt?!
       

                                           Vinet luktade...äckligt?!
       


Det e la gött?

Jag visste det väl? Att göteborska är sveriges sexigaste dialekt. I just love it! Det bästa är att folk utifrån tror att jag pratar göteborska. Flera klasskompisar har påpekat det plus att jag blivit misstagen för en göteborgare av en äkta göteborgare. Bättre det iaf än småländska och östgötska som egentligen är min riktiga dialkt, de var inte så poppis bland svenskarna. Kolla själva får ni se.
http://svt.se/2.33557/1.2412397/dalmal_sexig_dialekt             
  Håkan Hellström en av sveriges snyggaste män, och det skadar ju inte med dialekten!

En som Vi

Åh ryser fortfarande när jag tänker på det. Treornas slutföreställning "En som Vi" Den var så sjukt bra. Jag blev såå pepp tänk, tänk om jag också får vara sådär bra när jag går i trean. Åh jag bara älskade hela föreställningen. Den var verkligen fantastiskt! Jag älskade varenda stycke som var med. Blev berörd till tårar flera gånger bl.a. till en av de fina duetterna med Ulrika och Elina samt återigen till Oskars fina kvartett. Så sjukt bra nummer alla andra med, jag bara älskar Sofias solo med handen trots att jag sett det förut så skrattade jag till tårara kom. Älskar subjazz stycket såklart! Cullberg stycket av Johan Inger var fantastiskt och likaså det moderna av Peter Svenzon, åh jag bara älskade allt. Jag vill se allt igen och som tur är ska jag göra det med den 28 maj på dansens hus när de kör på riktigt med ljus och hela köret!

Nu är jag hemma i småland för imorgon ska vi fira fina syster som fyller 21 sen på söndag är jag återigen konfrencier på Aktiv Ungdomd våravslutning, kom och titta om ni befinner er i Vimmerby på söndag. Mycket bra dans kan man också få se då. Och i år fyller föreningen 30 vilket jag upptäckte när jag kollade i tidningen när jag kom hem förut. Där var en hel sida om 30-års jubileet och de hade slängt in en bild från min första dansuppvisning när jag var åtta och under bilden stod det
"Några tjejer som börjat dansa i föreningen har gått vidare till att bli ledare för att fortsätta satsa på dansen. På den här bilden finns Johanna Lindqvist (sittande i svart linne längst ned) som nu går första året på balettakademien"

Hur kul var inte det?

       
                              En gammal bild på mig och fina syster yster <3

Kom, kom, kom och titta på oss!

img_0363 (MMS)

Kom, kom, kom och titta på oss!


Fredag

Sköna sovmorgon! passar på att slänga in ett inlägg när jag ändå har tid. Kom hem kvart över elva igår efter att ha jobbat efter skolan så denna sovmorgon satt fint.

Igår blev minsann en händelserik dag! Det började med skadelära som vi haft nu två gånger. Denna gång gick vi igenom allt som vi kan behövas veta inför akutskador som vrickade fötter, knä och axlar ur led, streckningar m.m. mycket nyttigt!

Fortsatte med jazz där vi först hade ett litet genomdrag från Jackie som vart på elevråd med vad de sa. Bland annat fick vi veta en stor överraskning som det varit tal om länge men som nu blir verklighet. Det ska nämligen införa termins audition inför varje läsår. Som tur är hinner det inte genomföras till nästa år men när vi går i tvåan får vi göra audition för att se om vi kan gå vidare till trean. Fy fan, fick ont i magen och blev nervös redan nu. Trodde ju att jag redan hade kommit in på den här skolan och kunde slippa sådana där ångestladdade auditions mer. Ni kanske förstår att jag är extra nervös också eftersom jag var reserv och om det är samma personer i "juryn" då så kommerjag troligtvis ha problem. Ja fy fasen kunde inte riktigt släppa det där på hela dagen och har inte riktigt släppt det än.

Efter lunch hade vi balett och sen komposition. Jag visade upp mitt solo som jag skrev om att jag komponerade i helgen. Det gick bra och jag fick fina ord både från klasskompisaroch från Jeanette! Herregud från Jeanette hon är inte den i första taget som ger komplimanger. Men hon sa att jag använt musiken jättebra och gav det som tips till de andra att man kunde göra så, då blev jag lite glad :) Mina klasskompisar gjorde förresten jättefina solon dem med, är så stolt över alla!

       

Till sist! En glad nyhet som vi fick efter elevrådet, giget som jag pratade om i höst blir av! Så nu kan jag ju avslöja vem vi ska jobba med. Och i höst kommer jag varannan helg stå på scen med Lena Philipsson plus en massa andra artister och jobba med Fredrik Rydman aka Benke som huvudkoreograf. Åhh kommer bli såå fett! Det är någonting att skriva på cv:t sen :)

Hänger hos en fröken som lite slappt ser p...

img_0356 (MMS)

Hänger hos en fröken som lite slappt ser på bollibompa!


Maj

Nu kanske ni trodde jag hade gått och glömt bort er helt för att jag har vart så inaktiv på bloggen men yihoo jag lever. Jag har bara haft så fasligt mycket att göra och kommer så ha resten av veckan. Denna dag var den enda jag inte hade något planerat efter skolan och då var jag ändå tvungen att springa en runda på stan och köpa födelsedagspresent åt syrran och laga mat när jag kom hem. Pust. Imorgon och på torsdag ska jag passa ungarna efter skolan och kommer komma hem sent.

Men iaf veckan har flutit på, imorgon är det redan onsdag. Jag har sovmorgon och vi har vikarie i balett då vi egentligen skulle haft modernt då lärarna har lärarmöte. Och efter lite övervägning har jag bestämt mig för att skippa den klassen. Mina stackars ben pallar inte balett varje dag denna vecka och jag behöver dels repa på kompositionen samt göra om mitt moderna solo jag ska visa upp för min lärare nästa vecka PLUS sova ut ordentligt imorgon. Jag är inte den som skolkar men för fasen jag tänker inte svimma i korridoren som en klasskompis gjorde av utmattning igår. Nope! Lång sovmorgon it is!

I helgen kommer jag åka hem till smålandet igen. Dels för att lilla lillasyster fyller hela 21 på fredag och att jag ska vara konfrencier på Aktiv Ungdoms dansavslutning på söndag som jag brukar varje halvår. Ska bli kul, sitter och väljer outfit för det, alltid lika kul, tror jag vet vad det kommer bli...

       

Imorgon ska vi ha instudering med Åsa igen. Spännande och se om vi hinner klart med koreografin imorgon, vi har ju ändå genrep och typ två veckor?!? Awhhh!

Be mine

Här kommer ytterligare ett klipp från två klasskompisar Alex och Therese på deras duett dem gjorde på studioföreställningen. Det här är mitt absoluta favorit stycke från hela föreställningen. Första gången grät jag för att det är så sjukt fint. Alex har koreograferat hela numret och de är så duktiga båda två. Åh jag blir så stolt över mina fina klasskompisar ibland :)


Första Maj


Här kommer en bildbomb från gårdagens valborgsmässoafton

     
           Roadtrip till vaxholm med våra vänner PedOline som vi kallar dem :)     
   Jag hade klätt mig sailor efter resmålet men med lite för lite kläder, det blåste kallt!

     
                                           Oline njöt iaf av solen

     
                                           Som sagt det blåste

     

     
                                      När vi kom hem blev det wii

     

     
Och lite senare på kvällen god mat som killarna fixade medan Olli och jag kollade "Family guy" maraton!

Haha blev visst tapas av alla tester från ...

img_0342 (MMS)

Haha blev visst tapas av alla tester från helgen. Gott!


Valen ute ur borgen

     

Hur vacker var inte Kate Middelton och hennes klänning? Är inget direkt fan av bröllop och än mindre av kungabröllop men jag kan inte undvika att skriva om den här klänningen. Sarah Burton för Alexander McQueen hade designat och den var ju bara fantastisk!

Har vart duktig idag och faktiskt gjort klart mitt solo som vi fick i läxa att göra på kompositionen. Har haft ångest inför det hela veckan eftersom jag får sån prestatonsångest men nu gick det faktiskt bra. Allt tack vare konståknings VM. Satt och kollade på det imorse och en åkare använde en låt som jag bara "Jaaaa det är ju den jag ska ha" Så satte jag igång direkt och korra och det blev skitbra faktiskt. Är supernöjd ocg glad att jag har det klart. Nu behöver jag inte tänka mer på det denna vecka iaf!

Kommer en liten uppis om gårdagen senare under dagen...

RSS 2.0