Firar dansens dag i Ellen key park! Snart ...

img_0338 (MMS)

Firar dansens dag i Ellen key park! Snart uppträdande Drån Ackis elever


Someone like you

Idag har jag äntligen fått göra "Someone like you" med subjazz. Åhhhhh jag älskar, jag är kär i dans. Speciellt när man har Karl och Knut! Idag har för övrigt vart en ganska bra dansdag. Har inte varit sådär ruskigt trött som jag var i tisdags och igår. På jazzen hade vi vikarie också, Maria Hydèn som ni kanske minns från floorfiller. Gick helt ok på baletten med. Enda lilla minuset med dagen var min fot. Har fått en låsning i vänsterfoten vilket gör att det hugger till i en nerv när jag pointar och står i relevè. Var på öppen dörr hos vår husnaprapat Anna på lunchen och hon knäckte till foten så att låsningen skulle släppa men det gör fortfarande sjukt ont. Jag gillar inte skador, för det är något jag inte kan kontrollera perfektionist som jag är.

Men som sagt dagen gordes nog av Subjazz klassen på kvällen. Om man allid kunde få dansa så fantastiska koreografier som med dem. Hoppas de slänger upp den snart på youtube så ni kan få se hur underbar den är.Ni har sett den förr men jag tröttnar aldrig, finare låt får man leta efter.

onsdag

Tänkte ni skulle få se några andra av mina klasskompisars och skolkamraters stycken ifrån föreställningen vi hade nu. Fanns mycket bra den här gången och det mesta av det ligger på youtube, för er som inte kunde komma och titta. Idag börjar vi med en superduktig koreograf ifrån åk 2. Han heter Alex och har startat sitt eget danskompani som heter "the question dance company" med fem tjejer i hans klass och Evelyn i min klass. Här är hans koreografi "Sexualidad Mortal" som är inspirerad av män och medias syn på kvinnor idag, riktigt grym!Idag har vi annars haft bl.a. instudering med Åsa igen. Idag kom vi lite längre på koreografin men det är fortfarande långt ifrån klart. Åsa probar fortfarande en massa grejer och gör om och jobbar. Väldigt ovanligt för mig som är van att jobba med koreografer som är helt klara med koreografin när de lär ut den. Men det är kul och precis som jag sagt förut tror jag det kommer bli fett snyggt och berörande när det är klart.

Back to school

var man tillbaka i skolan igen efter lite mer än en veckas lov. Tyvärr ville inte min kropp riktigt, jag som hade hoppats på att kroppen vilat upp sig men nja den ville nog ha lov lite till. Skönt av vi redan avverkat två av fem dagar denna vecka iaf. Nu är det iaf igång på riktigt med rep och hårt jobb de sista fem veckorna innan sommarlov. Den 20-22 maj har vi ju vår riktiga föreställning tillsammans med åk två på moderna dansteatern vilket ska bli sjukt kul. Om inte annat för att bara uppträda på en annan scen än studio fyra på ackis. Åh längtar! Imorgon har vi instudering med Åsa igen, få se vad mer hon har till oss till vårt Nordafrika inspirerade nummer.

       
                                       En dryg Johanna på långfredagen

En annan dag

Har verkligen haft en fantastisk påskhelg som de flesta som har varit långlediga. Här kommer lite bilder från påskdagen som vi spenderade vid vår sommarstuga med familjen. Nu är dags att ta nya tag och ladda upp inför de sista fem veckorna innan jag tar sommarlov. Ja eller sommarlov och sommarlov jag ska ju jobba hela sommaren, men ändå.

          

          

          

          

           

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

Man kan ha det sämre!

img_0335 (MMS)

Man kan ha det sämre!


Glad Påsk

Jag antar att ni har bättre saker för er än att sitta inne vid en dator och läsa min blogg. Så ni kanske förslåter mig för blogguppehållet. Har skickat lite sms blogginlägg iaf. För jag NJUTER av detta väder. Knns helt ofattbart att det är sommar ute fastän det bara är april. Igår invigde jag både grillkväll och äta ute på altan, känns helt fantastiskt. Min påsk har hittils varit underbar. Träffat släkt och vänner och t.o.m hunnit med en sväng till Västervik för fika och sol i skärgården. Idag står det påskmiddag men min släkt i vår sommarstuga på schemat. Ska se till och få ännu mer färg i ansiktet idag och njuta av värmen. Så tills vi hörs igen, lite bilder från gårdagen!

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       


Tog en sväng till västevik för en fika och...

img_0332 (MMS)

Tog en sväng till västevik för en fika och sol i det din vädret!


The tatoo :) It says "living for music, li...

img_0329 (MMS)

The tatoo :) It says "living for music, living in a Dance. Music for life, those dancing days


Kom precis i tid till Madde och chrillan n...

img_0326 (MMS)

Kom precis i tid till Madde och chrillan nu blev vi bjudna på hemmagjord rabarberkräm och ägg!


Är på väg till smålandet nu, nyss förbi Li...

img_0325 (MMS)

Är på väg till smålandet nu, nyss förbi Linköping. Tyvärr blev vi fast i bilkö mellan Sthlm och Södertälje i 1,5 h men snart är vi hemma.


Skärtorsdagen

Kom hem från tatueraren för någon timma sen. Och herregud vad jag är nöjd. Har ett lyckorus i hela kroppen som man bara får när man har gjort en tatuering och går därifrån och känner att den här kommer jag aldrig någonsin ångra i hela mitt liv. Jag bara älskar den! Bild slänger jag upp imorgon när jag tagit bort plasten och svullnaden lagt sig :)

Hur sköna var inte killarna på studion då? Jag älskar stämningen i en tatueringsstudio, folk är oftast så jävla sköna där. Jag och Christian som han heter som tatuerade mig satt och pratade dans och lyssnade på Guns N' Roses medan han tatuerade. var nog förövrigt den oskönaste tatueringen jag gjort faktiskt, dels för att den är den största jag gjort (tog ca en halvtimme) och att den satt på ett rätt oskönt ställe.

Apopå det här med tatueringar. Jag älskar ju tatueringar och denna som är min tredje kommer långt ifrån bli min sista! Men en princip som jag har när jag gör tatueringar vilket har fått mig säker på att göra den och aldrig någonsin ångra någon jag gjort är att tänka igenom saken noggrant. När jag får en idè på en tatuering har jag som regel att vänta två år efter jag kommit på idèn. Vill jag fortfarande ha tatueringen efter två år ja då är det rätt att göra den och hittils har jag som sagt inte ångrat en enda än. Kan verka trist när man typ är arton år och vill tatuera något att tänka att man måste vänta två år. Men jag lovar det är värt det, jag vet människor som ångrar impuls tatueringar och jag lovar det är värt det. Min första tatuering gjorde jag när jag var arton men då hade jag tänkt på den i två år från att jag var sexton.
En annan viktig sak för mig är att inte göra "inne tatueringar" Hur kul tycker folk med svank tatueringar och kinatecken det är idag? Nä en tatuering för mig ska betyda något. Stjärnan som jag har på ankeln betyder min tonårsperiod för mig och mina två andra är texter som beskriver min kärlek för musik och dans. Jag gör heller inga stora tatueringar utan små diskreta som jag enkelt kan täcka, detta är dock en samksak och jag är absolut inte emot stora tatueringar eller sleves utan tycker bara inte det passar på mig!

       

Tills ni får se min nya så slänger jag upp en bild på min lover i nacken. Det står "J'ai donnè mon coeur à la musique" och betyder "jag gav mitt hjärta till musiken" Jag valde att skriva den på franska för att även visa min kärlek till det fantastiska språket och landet plus att jag inte ville ha engelska eller svenska på den här.

Lykke

Igår skrev jag ju om Robyn och vilken fantastisk artist jag tycker hon är, så idag ska jag skriva om en annan fantastisk artist nämligen Lykke Li. Ni som känner mig vet kanske att jag gärna strider för kvinnors rätt och jämställdhet i allmänhet. Och en bransch som absolut är mest styrd av män och där män blir upplyfta som helgon är musikbranschen. Därför tänker jag slå ett slag för våra fantastiska kvinnliga artister som vi har i sverige. Lykke Li är absolut en av dem, snygg, talangfull, cool, självständig och fantastisk klädstil. Jag bara älskar kvinnan!Och som lite kuriosa så är känner min pappa Lykke Lis pappa. Min kära far jobbade ju som musiker innan jag kom till världen och var ute och spelade mycket. Flera gånger spelade han på samma ställen som Lykkes pappa Dag Zachrisson medlem i bandet "dag Vag" och pappa brukar berätta vilken trevlig man han var :) Synd att de inte höll kontakten så jag kunde ha lekt med Lykke när jag var liten, hon är ju bara två år äldre än mig ;)

Imorrn kanske jag slänger upp någon mer fantastisk svensk musiker här!

Angelina JolieKolla in det här klippet på en asiatisk tjej som sminkar sig till Aneglina Jolie. Sjukt vad man kan göra med lite smink, kolla före och efter liksom!

Robyn

Robyn kan nog vara en av sveriges genom tiderna mest talangfulla artist. Jag bara älskar henne, har gjort från första skivan 1996. Här nedan finner ni dokumentären som gick om henne på svt i helgen. Don't miss it!

http://svtplay.se/v/2391666/musik_special/robyn?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2391666/sb,p149943,1,f,-1


påsklov

Har haft en fantastisk andra dag på mitt påsklov. Nästan hela dagen har jag spenderat på balkongen i solen med en bra bok, några tidningar och kaffe. Fantastiskt! Mer spännande än såhär är tyvärr inte mitt påsklov. Försöker så gott jag kan att vila upp alla muskler jag har i kroppen så jag kan komma tillbaka fit for fight för de sista fem veckorna efter lovet. fast jag kan väl erkänna att det redan spritter i kroppen av rastlöshet. Som tur är åker jag hem till smålandet på torsdag för att njuta av den riktiga lantluften!

Och just det, har ju glömt att berätta att jag har fått en tatueringstid på torsdag för en ny fin tato till min samling :)

      
                              Fick blommor av papi på föreställningen :)

påsklov

Har haft en fantastisk andra dag på mitt påsklov. Nästan hela dagen har jag spenderat på balkongen i solen med en bra bok, några tidningar och kaffe. Fantastiskt! Mer spännande än såhär är tyvärr inte mitt påsklov. Försöker så gott jag kan att vila upp alla muskler jag har i kroppen så jag kan komma tillbaka fit for fight för de sista fem veckorna efter lovet. fast jag kan väl erkänna att det redan spritter i kroppen av rastlöshet. Som tur är åker jag hem till smålandet på torsdag för att njuta av den riktiga lantluften!

Och just det, har ju glömt att berätta att jag har fått en tatueringstid på torsdag för en ny fin tato till min samling :)

      
                              Fick blommor av papi på föreställningen :)

Har haft en fantastisk påsklovs dag på bal...

img_0322 (MMS)

Har haft en fantastisk påsklovs dag på balkongen. Vindstilla, klarblå himmel, bästa vår spotify listan, en bra bok, kaffe, smoothie och några tidningar :)


Big Spender

Here you have it! Enjoy! ;)


Påsklov

Äntligen, äntligen har jag ett förtjänat påsklov. Föreställningen idag gick super med och jag är nöjd. Så skönt att det är över för kroppen skriiiiker VILA! Det värker i alla muskler jag har i kroppen. Så nu ska jag inte stretcha eller träna mina muskler på en vecka, skönt!

Imorgon kommer en lite video upp från vårt nummer "Big spender", så kika in här under dagen så får ni se mig och mina två klasskompisar dansa mitt egenkoreograferade nummer :)

          

          

Föreställning

      

Föreställning ett avklarad! Gick kanon, efter ett ganska misslyckat genrep. Imorn kör vi igen :) Min kompis filmade även så vänta er en liten filmsnutt här snart i veckan.


Sminkning på G! Premiär om en halvtimma!

img_0321 (MMS)

Sminkning på G! Premiär om en halvtimma!


Fredag

Bara två dagar kvar nu innan vila. Jag klarar det för nu är det bara det bästa kvar att stå på scen.

Ni missar väl inte föreställningen imorgon?

       
Balettakademien presenterar Spring resolutions dansarutbildningens egna verk


Subjazz

Har nyss kommit hem från ännu en Kar&Knut klass. I just loooooooooove it! Får inte sådan endorfin från någon annan klass än dem, möjligtvis Val också :) Idag gjorde vi samma koreografi som i måndags och halva min klass var med så vi hade kul. Börjar komma ihåg uppvärmningen nu med så man kan ta ut sig ordentligt. Bara tre dagar kvar nu innan VILA!

Annars har dagen gått ganska bra. Började med näringslära imorse där vi pratade mycket om adrenalin, endorfiner och vad som händer i kroppen när dem utsöndras. Fortsatte med jazz med Carlsson som faktiskt gick bra. Likaså baletten efter lunch gick helt ok idag. På kompositionen fick visa upp små solon som vi gjorde för typ tre veckor sedan. Och fy fasen jag hade sån ångest inför att visa upp mitt. Hade lite missuppfattat uppgiften och alla hade gjort skitlånga bra solon medan mitt var väldigt kort och simpelt, men jag tog tag i det och visade det ändå. Skönt och få det gjort.

Nu ska jag ladda upp för sista skoladagen innan lovet och sen är det FÖRESTÄLLNING! Kom, kom, kom och titta på oss ettor, tvåor och treor på Balettakademien i föreställningen "Spring reolutions" Lördag klockan 19.00 eller söndag 16.00


Rosett

      

Kolla in min fantastiska rosett tofs som också kommer från Monki, just love it!

Btw om ni känner till en fantastisk tatuerare i Sthlms området så säg till, är ute efter en tid nästa vecka och mitt ställe ANT-tatoo var fullbokat. Typiskt mig att vara ute för sent med att boka tider!

Prickigt

          

Kolla in min fantastiska kjol jag köpte förra helgen på Monki. Den är så jag och finns just nu på Monki för 250 pix. Kommer sitta fint med bara, bruna ben i sommar tillsammans med ett vitt linne och höga klackar :)

Död

Idag är jag död. På riktigt in kropp vill inte mer nu, den skriiikeer VILA! Har bara 5 dagar kvar nu innan jag får lov. Vi har ju föreställning hela helgen så ingen vila för mig förrän på måndag på påsklovet. Då ska jag njuta.

Imorse ville jag bara gråta när klockan ringde. Min kropp värker. Jag tror inte ni kan förstå hur ont en kropp gör som tränar fem till sju timmar om dagen. Det gör så sjukt ont. Varje gång jag ska resa mig ur soffan om kvällen så går jag som en neandertalare för att några steg senare kunna räta upp min sargade kropp. Jag har konstant värk och ont i kroppen för att vi tränar mer än vad som egentligen är nyttigt för en kropp. Upplägget på vår skolan och som på alla dansskolor är inte optimalt utifrån tränings synpunkt då kroppen behöver vilodagar emellanåt och att träna samma muskelgrupper varje dag som vi gör bryter snarare ned musklerna än bygger upp dem. Att dansa är verkligen inte alltid en dans på rosor, det är snarare blod, svett och tårar!

Så denna dagen har varit tung, K&K klassen tog musten ur mig igår, men fan vad kul det var. Vi dansade koreografin i klippet här nedan! Så värt den två timmar långa, svettiga klassen. Och idag mår inte mina baksidor så bra! Alla ni som tagit Subjazz klasser vet att ens baksidor inte mår så bra efter deras klass, kolla bara in alla tiltar och kickar i koreografin vi gjorde.Har verkligen kämpat mig igenom dagens klasser, baletten var nog värst. Fick typ en gråtattack mitt i och var tvungen att gå ut och hämta luft. kroppen ville inte samarbeta alls och hjärnan kunde inte lyssna, kände mig som en bodybuilder i deffningstid! Som tur är hade vi yoga på morgonen och inte fys, tack Anna för det! Imorgon är det sovmorgon jag tackar och bockar för att min kropp ska få sova åtta timmar eller mer inatt. TACK! Nu dusch och sen smooothiiie lite c-vitaminer till kroppen!


En slutkörd och död Johanna har precis kli...

img_0307 (MMS)

En slutkörd och död Johanna har precis klivit innanför dörren hemma! K&K var fantastiskt men nu värker kroppen! Sammanlagd träning idag 7 timmar!


Subjazz

Är hemma en snabbis och slänger i mig pannkakor för strax ska jag iväg och äntligen ta klass för Karl&Knut om det inte är fullbokat ikväll. Anmälde mig för en stund sen och har inte fått svar än om det finns plats eller inte. Annars åker jag dit och hoppas på att folk som anmält sig innan inte dyker upp för ikväll ska jag subjazza :)

En ganska seg dag förövrigt som började bra, dog lite men steg mot slutet av dagen igen. Första klassen var som vanligt på måndagsmornar en av mina favoriter konsthistoria med en av mina favoritlärare Lukas. Idag var sista gången för den här terminen så vi besökte honom i hans galleri och kollade på hans tavlor, sjuuuuuukt fina! Hade jag 200.000 på kontot mitt skulle jag lätt köpa en av hans fantastiska målningar!

Vi fortsatte med balett som gick piss rent ut sagt, är så trött nu i både kropp och huvud så jag bara irriterar mig på allt, mig själv, min kropp, vår lärare ja allt. Försökte bara mentalt ta mig igenom klassen.

lunchen sen hade vi möte med rektor Jan om lite grejer vi ettor ville fråga honom vilket var super skönt. Vi får väldigt lite tid med Jan i ettan eftersom han är så fullbokad hela tiden så det var bra att få fråga av sig lite.

Eftermiddagen bestod av tre timmars instudering denna gång med Lottie och jazzkoreografin igen. Jag bara älskar det, nu har vi hunnit drygt fem minuter på koreografin och har ca 1 minut som vi ska göra klart på onsdag. Jag älskar verkligen stilen på den och idag fick jag så fina ord från mina klasskompisar att jag utvecklats massor och hittat stilen på den dansen vi gör :)

Nej nu hinner jag inte mer för strax måste jag sticka och njuta av fantastisk dans :) wiiii

Några av Lukas tavlor, helt fantastiska! Den sista är min favorit

       

       

       


Har the mys med alla mina fyra favoriter M...

img_0299 (MMS)

Har the mys med alla mina fyra favoriter Malin, oline, Rebecca och Maja som vi har saknat alldeles för mkt sen hon flyttade till London.


Machoo

Nu äntligen har min fina och bästaste Maja från London landat i Sverige på springbreak i tre veckor. Jag har följt med henne på konstutställning på hennes gamla skola och snart ska vi hem till Rebecca för att mysa lite och dricka thè. Lovely vårdag förresten, klarblåhimmel tackar man ju inte nej till!Sitter på Nada på söder och dricker vin! V...

img_0298 (MMS)

Sitter på Nada på söder och dricker vin! Våra kompisar Viktor och Anders spelar skivor här ikväll, fett!


Paus i shoppandet nu har vi inhandlat all ...

img_0294 (MMS)

Paus i shoppandet nu har vi inhandlat all kostym till våra föreställningar!


Have no fear

Ska snart iväg på en södervisit med mina fina klassisar och danskollegr i "Big spender" Rebecca och Tina. Vi ska inhandla en massa smink och rekvisita till vårt nummer som har premiär på balettakademiens studio fyra på lördag! Kom, kom kom! Jag ska även ínhandla ett par hängslen till Lotties jazz nummer till vår andra föreställning i maj och till sist ska vi springa och leta second hand fynd, jag är på jakt efter en bomberjacka!

En liten sammanfattning om gårdagen först bara.

Balett efter en välbehvlig sovmorgon började dagen med balett. Jag har ju egentligen träningsförbud men tänkte vara med på stången och ta det lungt på golvet. Av någon konstig anledning är nu min kropp superpigg och har hur mycket energi som helst bara för att jag inte får köra full ut hur irriterande är inte det?? Själva klassen gick usperbra har inte känt sådan dansglädje på länge p.g.a. min trötta kropp men idag var den med mig!

Jazz Likdant var det på jazzen, jag var supertaggad och pigg men fick hålla igen eftersom jag egentligen inte får hoppa oh springa. Älskar koreografin vi gjort nu med Therese, hon har verkligen min stil på koreografier. På slutet fick vi visa upp tre och tre för varandra med självaste Knut från subjazz som var med och tittade, men det gick bra trots att jag inte får ta ut allt.

Sång Avslutade dagen med sånglektion som alltid är en av veckans favorti klasser. Igår sjöng vi "Seasons of love" från musikalen Rent.Kan inte sluta lyssna på den här fantastiska låten. Hoppas, hoppas subjazz kör den koreografin nästa vecka på deras klasser som jag SKA ta då!

Talang

Såg ni på Talang nyss? Såg ni "lifvens" bandet som gjorde en cover på "Lay your love" med BWO. Det är nämligen ett band från mina hemtrakter Vimmerby och Hultsfred. Min pappa har spelat i olika bandkonstallationer med flera av dem och jag har körat med dem på bland annat Mona Sahlins femtioårs fest. Blev helt chockad när de var med, hade ingen aning. Hur kul var det inte att de fick massa bra ord från juryn med? Nu blev jag lite stolt över mina hemtrakter! 

Här är bilder från när jag körade med pappas band på Mona Sahlins femtioårsfest på södra teatern 2007

      

     

     

     

     

Lunch på Ackis, snart jazz med Therese Car...

img_0282 (MMS)

Lunch på Ackis, snart jazz med Therese Carlsson och till sist sång. :)


Subjazz

Kommer ni ihåg i måndags när jag skrev att jag hade hittat min inspirationskälla igen i Karl&Knut och att jag hade tänkt ta deras klass ikväl! Awhhhh just nu håller de på och jag vill vara med! J*vla barnmorska som inte kunde informerat mig innan att jag inte fick hoppa på en vecka.

Ja så K&K var ju inte att tänka på. Ni som tagit deras klass någon gång vet att mestadelen av klassen består av hopp och att betala 100 spänn för en klass där man inte kan göra hälften känns inte så lockande. Så ja här nedan ser ni ju vad jag missar. Hoppas de lägger upp deras nya koreografier snart på youtube så jag kan visa vad de har för koreografier just nu bl.a. den med Adele som jag berättade om i måndags men de gör också en ascool till ledmotivet till True Blood, ni vet "bad things"
silly thursday

Sitter hemma i soffan och tjurar har nämligen fått träningsförbud i en vecka som jag redan brutit mot och kommer bryta imorgon igen. Men ja vi tar det väl från början. För ett tag sen bestämde jag mig för att sätta in en kopparspiral som preventivmedel då jag tidigare haft p-ring som inte funkade av vissa anledningar. Så efter en massa samtal hos ungdomsmottagning och barnmorska så kom vi iaf fram till att jag skulle testa spiral och imorse innan skolan var det dags att sätta in den. De hade varnat mig innan om att det skulle göra jätte ont så jag var naturligtvis super nervös innan. Men själva insättande var inte så farligt kändes som en rejäl mensvärk ungefär det värsta var efteråt när barnmorska meddelar mig att jag inte får träna på en vecka. Vaa?! ursäkta men varför har ingen meddelat mig om detta innan? Jag går en dansarutbildning och kan inte vila en vecka det är helt omöjligt speciellt nu i instuderingstider!

Förstår ni nu om jag blev arg? Kan ju vara en viktig sak att meddela innan så att man kan boka in insättningen när det passar då t.ex. för mig om två veckor när jag har påsklov. Men som sagt jag var inte så duktig och följde rådet utan jag var med på jazzen på morgonen ändå. Nu har jag iaf fått släpa mig hem till soffan då magvärken faktiskt satte stopp för mer träning idag.

Imorrn kommer jag nog vara med ändå fast försiktigt och skippa hopp och för mycket spring, att sitta i en vecka det går liksom inte!

       
                    Bjuder också på en nostalgibild, Rebecca kommer du ihåg?

Old devil moon

Kan inte säga så mycket mer än att dagens höjdpunkt var instuderingen. Att sitta och banka på bongotrummor i en timme och en kvart gör mig uttråkad och ja ni vet väl sen innan att modernt inte är mitte favorit ämne. Idag hade vi dock Åsa som vikarie vilket var kul, alltid kul när man får vikarie och lite annorlunda i vardagen.

Men som sagt instuderingen var så kul idag, eller det är alltid kul. De där tre och en halv timmarna går så jäkla fort. Det är ju liksom som att ha en en jazzklass med bara det bästa partiet koreografi. Snart är vi klara med allt och det kommer bli fett. Det är en riktig jazz jaaazz vi gör med hattar och pardans och allt möjligt. Vi dansar till och med till en jazz låt alltså genren jazz!

En sak som jag glömt berätta som än så länge är lite hemligt eftersom allt inte är klart än, men vår klass har blivit inbjudna till ett grymt projekt i som sätts upp på cirkus i Sthlm i höst. En riktigt känd koreograf och dansare som många skulle döda för att få jobba med vill ha med oss i sin show som sätts upp på cirkus i höst. Som sagt allt är inte klart än om det ens blir av men vi har fått förfrågan vilket är helt fantastiskt. Kommer bli en jävla grej att skriva på CV:t sen och som kommer hålla mig busy från sept till november! MEN inget är klart än så jag återkommer när jag vet mer ;)

                    
           Missa inte vår föreställning på moderna dansteatern 20-22 maj

Kèraste

I helgen var jag ju som sagt en runda på stan och investerade lite dyra pengar på mig själv. Bl.a. köpte jag en ny hårinpackning på Tony&Guy från Kèraste. Det kosatde 400 spänn men förhoppningsvis kommer det vara värt det. Jag har bestämt för att låta håret växa ut och har inte klippt mig sen innan jul. Tänker nog inte klippa förrän efter sommaren för att se hur långt det kan bli och då var jag tvungen att investera i en bra inpackning.

Får återkomma med recensioner senare men efter första tvätten var mitt hår lenare än aldrig förr!

                                 

Tisdag

Dagens Träningssammanfattning

Fys Idag fick vi välja på att jogga och eftersom det var superfint väder imorse så valde jag, Rebecca och Tina att ta en tur runt stan. Vi powerwalkade (det är ju trots allt grön vecka) runt nästan hela stan. Från Östermalm via humlan till norrmalm, kungsan vidare till stan och tillbaka till skolan. Blev en mycket skön start på dagen.

Uppvisning Vi visade upp våra stycken till studioföreställningen igen för juryn och den här gången fick vi helt ok feedback. De sa ingenting speciellt om att vi inte ändrat slutet på numret som de ville och anmärkte bara på småsaker och uttryck som vi ska öva på och repa mer på. Så boka biljetter till vår föreställning den 16, 17 april på ackis för då kommer ni få se mig i mitt koreograferade "Big spender" nummer! Kommer bli fabolous!

Balett en sådär dag. Hade min finaste balettdräkt på mig idag vilket faktiskt hjälper en del speciellt en trött dag som idag. Stången gick bra, på golvet kom tröttheten. Ville bara sova.

Teater tröttheten fortsatte. Höll på och somna flera gånger trots att lektionen var kul! Idag fick vi börja med text igen, tycker det är så kul. Vi blev indelade tre och tre och hela klassen fick samma text som vi ska öva in och jobba med ett tag. Helle, jag och Alex hamnade i samma grupp och vi började läsa igenom texten några gånger och nästa gång ska vi fortsätta jobba.

Sen blev det hem till boyfriend och soffan där jag sepnderat resten av kvällen. Får hoppas på mer energi imorgon!

            

Recept

En dag när recepten tryter kikar jag in på dessa fina bloggar för lite inspiration! Gör det ni med!

http://kalasgott.com/

http://matverkstan.wordpress.com/

http://www.linneasskafferi.se/

http://daedalsmat.sajto.se/

Måndagsbarn

Denna dagen har minst sagt gått från urusel till fantastisk kan man lungt säga. det började verligen uruselt med regn och mulet väder och ersättningsbuss då tunnelbanan hade växlingsfel. Åh hatar verkligen ersättningsbuss. Helt plötsligt gäller inte mänskliga regler utan djungelns lagar. Männsikor som tränger sig som om det gällde livet och trångt och galet.

Sen gick humörspilen uppåt lite igen då vi hade konsthistoria och diskuterade fredagens teater. Tyvärr gick pilen ner igen på baletten. Har den senaste tiden tappat sjukt mycket motivation på baletten, tycker det är ganska tråkigt, känner mig dålig och har ont i knät, inget kul alls!

Efter lunch hade vi instudering med Lottie och eftersom vi är uppdelade i killar och tjejer så hade vi "killar" bara rep tills klockan tre då Lottie skulle ge koreografi till tjejerna. På onsdag får de ledigt istället och det är vår tur.

Jag tackade ju såklart inte nej till ledigt men var ändå duktig och gick till träningsrummet som jag vart väldigt dålig på att änvända efter jul. Gjorde lite styrka och stretchade lite. Under tiden jag var där hörde jag Adeles vackra stämma och Knuts norska stämma utifrån och förstod att treorna hade jazz med Karl&Knut, så jag sprang såklart dit. Stod och tittade på deras klass i ca en kvart och bara log! De gjorde världens finaste nya koreografi till Adeles "someone new" Blev helt lycklig och fick tårar i ögonen. Tårar för att koreografin var så fin, tårar för att treorna är så duktiga och tårar av inspiration. Nu vet jag ju varför jag står där varje balettklass och kämpar och sitter i träningsrummet och stretchar när jag egentligen slutat. det är ju för DET, för att jags ka bli så bra en dag och för att dansa är ju helt fantastiskt när man får dansa det man tycker är kul! Så där och då bestämde jag mig för att ta deras kvällsklass på torsdag på ackis och nästa måndag på dansklotet med alla proffsen, jag ska få tillbaka dansglädjen!


Nytt rouge

      

I lördags handlade jag ju som sagt ett nytt rouge och nagellack. Det fick bli ett rosa rouge från Face och gult nagellack från H&M. Jag har bestämt att jag från och med nu ska lägga lite mer pengar på smink och hårprodukter. I mitt badrumsskåp finns tyvärr mest billigt H&M smink och lite grann som jag fått av mamma från finare märken. Men när jag köpt själv förut har jag mest köpt billigt smink som jag vet egentligen inte håller speciellt länge eller är bra för huden. Så nu har har jag tagit tag i saken och köpte dels ett dyrare läppstift från Mac i London i en mörklila grymt snygg färg som jag är fett nöjd med så igår slog jag till på ett lite dyra rouge från Face. Får lämna ett utlåtande lite senare om det var bra eller inte men jag är supernöjd med den rosa färgen, kommer bli fett fint nu till våren och sommaren!

          
                                   Såhär ljust, ljust rosa blir det på

söndags städ

Vilken effektiv dag jag och Nicke har haft här hemma må jag säga! Jag har tvättat, putsat fönstrena i hela lägenheten och rensat garderoben på gamla kläder. En riktig "nu ska våren in" dag. Att putsa fönstrea brukar jag alltid göra när våren börjar komma och man kan stå med fönstrena öppna. Idag var det faktiskt sjukt välbehövligt, man kunde knappt se ut innan jag hade putsat. Och att rensa garderoben var jag tvungen att göra för nu fasen ska det handlas vår och sommar kläder!

Jag bärjade faktiskt med handling av kläder redan igår på stan. Gick en runda på söder och fick med mig fina saker hem. Bl.a. en prickig kjol, rouge, nagellack, solglasögon, tröja, hårspännen och inpackning till håret från Ton&Guy.

På Götgatan mötte vi upp Peder och Oline och vandrade bort mot gamla stan för en mysig fika innan vi åkte hem till oss, handlade mat som killarna lagade medan Olli och jag kollade på Big brother reprisen och sen njöt vi av maten över ett glas vitt, spotify och en massa prat. Perfekt lördag i Stockholm!

Idag har som sagt bara gått åt till städ, tvätt och rensning. Medan jag putsade fönstrena som faktiskt tog tre timmar så storstädade Nicke lägenheten så nu sitter vi och njuter av en fantastiskt ren och fin lägenhet. Jag har även hunnit med att storhandla, källsortera och laga en fett god carbonara till mig och Nicke, ja klassisar som läser bloggen JAG lagade maten idag haha. Mina klasskompisar sitter alltid och är så avis på mig på lunchen på mina goda matlådaor som för det mesta min pojkvän lagar :)

              


Bli en dåre

Måste bara berätta om den sjukaste, coolaste, kontigaste, häftigaste, mest annorlunda föreställningen jag varit på i mitt liv som jag och klassen var och såg på igår. Vår konstlärares fru är chef på Teater gilijotin som "Bli en dåre" spelas på och klassen fick biljetter till helgens föreställning för en mycket billig peng och pasade såklart på att gå.

Såhär står det om pjäsen på hemsidan

Var går gränsen mellan kreativitet och galenskap?
Är Du normal?

Bli en dåre! är en helt unik teaterföreställning som pågår varje helg på Teater Giljotin under våren-11! Föreställningen pågår i hela teaterhuset - ibland till och med ute på gatan. Blandningen mellan skådespeleri, improvisation och gästartister gör varje föreställning unik och ett liknande teaterexperiment aldrig tidigare gjorts i Sverige

Projektet är baserat på en pjäs skriven av Kia Berglund som pågår under hela helgen men är uppdelad i 4 olika avsnitt. Varje avsnitt kan ses fristående men självklart finns också möjligheten att se alla 48 timmarna – antingen i ett sträck eller uppdelat på olika helger under spelperioden.Ja som ni förstår så var det ju en lite speciell uppevelse att gå på den här föreställningen. Man fick vara på dårhuset sitta i deras rum, prata med patienter, läkare, vara med på samtalsterapi och t.om. gå på anställningsintervju. Ja vissa av fick rollen som läkare och då fick vi först gå på intervju hos överläkaren. Hela föreställningen som var fyra och en halv timme lång var helt fantastiskt. har aldrig varit med om liknande och jag skulle tipsa alla som har möjlighet att gå på föreställningen att göra det! Kan vara det mest märkliga med fantastiska skådespel jag sett.

Lite bilder från föreställningen jag hittade på google

 

 

 

och youtube klippRSS 2.0