Sitter på Arlanda klockan är fem och vi ha...

img_6208 (MMS)

Sitter på Arlanda klockan är fem och vi hat vart här sen tre! Om en timme går planet så nu är det frukostdax! Får se om jag hittar ngt internet café så jag kan slänga in ett inlägg under veckan annars ses vi om en vecka! So long!


Snart looov..

Bara två dagar kvar nu... håll uuuut! Ryggen värker, kroppen gör ont, hjärnan har slut på energi. Kom igen kämpa...

Imorgon har vi yoga, sen kolla på treornas moderna klass (thank God!), modernt och sist komposition. Sen är det bara fredag kvar och då har vi sovmorgon (yeeeej!!!), jazz, sen ska jag och knäcka ryggen och sist tetaer. Och så ska vi klämma in två Lena PH gig där någonstans också.

Som sagt andas håll uuuut, snaaart looooov! :)

         
                                Miranda sätter ord på hur jag känner....


Tisdag

        

var äntligen den sista mördartisdagen för terminen avklarad! Sista tisdagen i period 1 åk 2 på ackis klar! Skönt! Nästa period har vi sång tisdags eftermiddagar så det blir inte lika fysiskt.


Idag fick vi reda på våra indelningar till instuderingen vi ska ha efter lovet til föreställningarna i jul och jag fick Val :) Shit blev väldigt, väldigt glad! Känns bra att han har valt mig i sin grupp, jag älskar ju hans stil så det ska bli kul att få göra en riktig koreografi och inte bara klasskoreografi!


Har bokat tid hos vår naprapat Anna nu på fredag med för att knäcka min rygg. Det blev inte ett dugg bättre under helgen när jag vilat, snarare sämre så jag kollade på öppen dörr i måndags och då konstaterade hon att jag är sned i mitt bäcken vilket troligtvis orsakar snärtan i ryggen. Ska bli skönt att knäcka till. Hoppas bara att jag inte får sjukt ont efteråt vilket man kan få, jag ska ju sitta på ett plan till NY i 8 timmar på lördag.Imorn forsätter nedräkningen till lovet, jag behöver VILA!

Idol


HAHA jag dog lite när jag såg det här, så jävla BRA!

NY state of mind

        

Om en vecka sitter jag på ett plan till NY, ville bara säga det.

So here we go again! It's time to dansa i ...

img_1757 (MMS)

So here we go again! It's time to dansa i neon!


För säkerhets skullPrecis såhär är jag och min kille, jag är tjejen och Nicke är killen. Jag är den slarviga och han den ordetliga som håller reda på mig. Speciellt det där med vattenglaset "sådär gör jag jämt åt dig" utbrast Nicke första gången vi såg den reklamen. Min lilla älsklings räddare.

en lugn kväll

Ursch idag har kroppen på riktigt börjat säga NEJ, min rygg har gjort såotroligt ont idag igen. Åh orkar inte en till vecka med en massa ont igen! Fick avsluta dagen i träningsrummet igen på akrobatiken. Åh orkar inte. Precis när mn kropp gjort sig av med luftrörskatarren så kommer ryggen. Why? Varför kan jag inte vara helt frisk någon gång.

Dagens plus var iaf när vi tittade in på proffsklassen idag och såg Julia Ehrstrand som hade klass, vi ska ha henne efter höslovet och det var verkligen en positiv överraskning. Har aldrig sett henne innan men hela klassen stod och hoppade av glädje, älskar sån stor, köttig, modern jazzstil!
Unnade mig själv ett bad när jag kom hem, brukar aldrig ha ro med det annars men dag tvingade jag mig. Tog med mig en massa tidningar och bara njöt. truntade i tvätten som egenltigen borde ha tagits tag i och maten som borde lagats. Fick bli middag senare och tvätten imorn. Ikväll tog jag hand om mig själv och min kropp! Tips till alla skjut på alla måsten för en kväll och ta hand om er!

      
                                               Mitt lilla hjärta!

Idol

        


Ja
som jag skrev i förra inlägget blev det en riktigt konstig dag. Började ju som sagt med att vi möttes av hela idolgänget i foajèn, är så kul när man ser en hög känsdisar och ens första tanke är shit var har jag sett alla dem, är det en skolklass jag känner på besök?

Sen hade vi balett med hela åk 1 och förberedande som kollade d.v.s över 45 pers i femman som skulle samsas om samma syre i en timme och fyrtiofem minuter. Mina muskler krampade i slutet av stången p.g.a syrebristen. Gjorde ju det inte heller lättare att koncentrera sig med idolgänget utanför dörren som springer runt och tittar in lite när som. Inte min bästa balett klass inte!

Var totalt slut sen på jazzen så uppvärmningen gick skit. Diagonaleran lite bättre, Val satte mig först idag igen, han gillar nog att testa mig. Lite bättre gick det iaf på koreografin. Idag bad Val Alexs som satt, att kolla ut en i varje grupp som körde som hittade karaktären bäst och som han skulle anställa om det var ett jobb och i min grupp valde han mig :) Åh blev så glad, hade verkligen haft en superdålig dag och det gjorde det lite bättre!

Till sist var det partnering som gick helt ok. Jag jobbade med Jackie igen och idag fick vi göra en lite koregrafi själva där vi skulle ha med 6 st av lyften som vi gjort hittils på partnering klasserna. Tills nästa gång ska vi lägga till två till och visa upp.Gud
man märker att det är två veckor kvar till lovet nu, kroppen börjar säga ifrån ordentligt. Både ryggen och knäna har bråkat idag. Minns att det var nästan tuffare när det var två veckor kvar till lovet än veckan innan lovet förra året. Men det är bara att andas och räkna ned, snart NY, snart NY!

Oj den här dagen började bra, möts av hela...

Oj den här dagen började bra, möts av hela idolgänget i foajén på skolan tydligen ska de drillas i dans av rektor Jan idag, nu ska vi ha balett med hela ettan och förberedande som kollar :)


Nu har vi lämnat Småland och världens fina...

img_0173 (MMS)

Nu har vi lämnat Småland och världens finaste hund Jeko och styr kosan mot storstan igen. Ska leka lite med Nickes ipad lite när den har laddat klart! Nu är det bara två skolveckor kvar till höstlovet och New York! Jeey!


Har spenderat dagen ute i vår stuga på lan...

img_1753 (MMS)

Har spenderat dagen ute i vår stuga på landet med min favorit kille Jeko åh vad jag saknat den lille skiten! Ja just det för er som inte visste befinner jag mig i Småland över helgen!


NDT

Bloggtorka deluxe! Ber så hemskt mycket om ursäkt! Ibland bara faller jag i bloggglömska, ska bli bättre på det, har ju min lilla skara av trogna läsare!

Har i och för sig inte haft världens roligaste dansvecka eller vecka över huvud taget. I måndags vaknade jag upp utan röst och halsproblem och så har veckan fortsatt. Fick åka till vårdecentralen igår morse där de konstaterade luftrörskatarr vilket är vanligt nu i förkylningstider. Tog mig till skolan och var envist med på jazzen, men efter att ha kännt blodsmak i munnen i slutet på klassen tog jag mig samman och satt hela dagen idag. Har tänkt sitta imorgon med om jag pallar så jag blir av med det här halsproblemet.Nästa vecka hoppas jag att jag kan vara lite roligare i mitt bloggande, tills dess får ni lite inspiration av världens största genialiska koreograf och min absoluta favorit moderna koreograf Jiri Kylian för Netherland dance theatre och under det min absoluta svenska favorit moderna koreograf Alexander Ekman, modernt behöver verkligen inte vara tråkigt!

I kind of like died and went do dance heaven!

Söndagsbrunch! Det är fint!

img_4410 (MMS)

Söndagsbrunch! Det är fint!


Färdig gigad efter ännu en kväll av dans i...

img_5894 (MMS)

Färdig gigad efter ännu en kväll av dans i neon. Här är dagens färgnings och klipp resultat med en glad Anne i bakgrunden. Dock är utväxten lite mörkare i verkligheten. Nu soffan och en film :)


Nu mysfika i nya frippan med mina hjärtan ...

img_3139 (MMS)

Nu mysfika i nya frippan med mina hjärtan Oline och Beccs


Nu är det klippt!

img_7525 (MMS)

Nu är det klippt!


Blog by willis

Alltså jag bara DÖR på den här bloggen, ni bara måste läsa den, jag skrattar så tårarna rinner varje gång "vägglöss tvingades bo med familj"

http://bywillis.blogspot.com/

PH

       

var ännu en föreställning avklarad! Börjar redan känas rutin och det är bara andra helgen, undra hur det kommer kännas typ sista helgen i november?

Lyckades även med bedriften att göra en abstrakt kompostion på fem minuter på en vecka, klapp på axeln där. Fick fina ord från mina klassisar och Jeanette efteråt, ännu mer klapp på axeln. Efter den här hösten kommer ingenting kunna få mig i rubbning för att om man klarar av hur mitt liv ser ut just nu klarar man nog det mesta..

Imorgon bitti har vi inspirations träff med självaste Mats Ek, ska bli otroligt spännande och välbehövligt. Kan behöva lite inspiration nu för att orka de sista tre veckorna innan det är höstlov. Ska nog ta och boka in ett möte med mentor snart med, kan behöva lite pepp talk från henne!

Nä nu bingen, en dag kvar sen HELG! ja förutom PH gigen fredag och lördag kväll. Ska klippa och färga håret på lördag med, kommer bli fett bra helg! Snart så..

Kanelbullens dag

       

Kanelbullens dag firas med såklart en kanelbulle, smoothie och desperate hosewifes!

Autumn leaves


                          
                      
Får bli en sommarbild för att hösten faktiskt är här idag.

Kör en träningsdagbok i brist på annat.

sovmorgon eller inte som vanligt, var på skolan halv tio och jobbade lite på min komposition (har i uppgift att göra min abstrakta dans till minst fem minuter till torsdag) och repa Vals nya kombo och partnering.

Balett Börjar släppa lite på baletten nu, känns inte lika tungt och nya adagiot och hoppen på golvet idag gick faktiskt bra. Jobbar på att ta för mig mer på baletten och ställa mig längst fram med lite självsäkerhet som A-M vill att jag ska jobba på.

Jazz Vi skulle egentligen ha audition med Val idag som han har ibland för att vi ska få träna men eftersom det är grön vecka denna veckan alltså lite mindre jobbigt fysiskt så skippade vi det och kör det nästa måndag. Val var riktigt snäll mot oss idag med, kändes att det var grön vecka, bara 2 V-positions på golvet och gamla diagonaler som vi jobbat med länge. Jag hamnade längst fram på diagonalerna med, han verkar gilla att testa mig haha :)

Partnering min partner från förra veckan har stukat foten så jag fick jobba med Jackie idag som vart på utbyte i Olso i två veckor, men det gick perfa! Vi satte koreografin helt ok för att vara första gången och vi fixade lyften bra!

Hem och dog i soffan. Kunde inte somna igår så jag hade inte så många timmars sömn i mig plus att partnering klassen är så sjukt krävande. Man är helt slut efteråt både psykiskt och fysiskt. Det tar mycket på krafterna då man måste vara superfokuserad under hela klassen mentalt eftersom det handlar om en massa lyft och man vill inte skada varandra samtidigt som lyft är väldigt tungt fysiskt.

Imorgon är det ännu en mördartisdag, bara fyra kvar nu. Håll ut håll uuuut!


Min drömshow

Såhär skrevs det om Lenas show efter premiären :)Expressen

Hon slog ju igenom just så
- med dunder och brak, i hemsydd kavaj i den Melodifestival som faktiskt hölls på Cirkus. Med "Kärleken är evig".
Året var 1986, men det kunde lika gärna ha varit på 800-talet. Det känns som en evighet sedan, något som understryks av rikligt med pinsamma klipp från de dagar som flytt.
Lena Philipsson bryr sig inte ens om att knyta ihop då med nu. Hon baxar i stället den välbekanta historien framåt, genom att låta de gamla, stundtals småtöntiga, hitsen få ett nytt modernt sound. Det påminner både om klubbturnén som följde efter schlagervinsten i en kombo långköraren hon gjorde med Orup, men Lenas "Drömshow" flyttar ändå fram positionerna några steg ytterligare.

Hennes avslappnade nonchalans och charmiga självdistans bär showen både under och mellan låtarna. Publiken får en schlagerdiva i sitt rätta element, i ett slags koncentrat av Lena Philipssons långa men brokiga karriär.

"Månsken i augusti" låter som en utmanare till tidernas bästa dansbandslåt, "Det gör ont" är briljant med sitt ironiska mikrofonstativ - år 2011 är det fyra meter högt - och "Dansa i neon" är Kylie i kvadrat med - 40?, 50? - extra dansare på scen och ett elegant uppdaterat Donna Summer-beat.

Det låter väldigt bra. Dessutom är det ofta roligt. Som när hon driver med Carolas krogshow, som har premiär i kväll ett stenkast från Cirkus, när hon dansar elastisk balett och berättar historien om hur hon blev Zimbabwes pouläraste t-shirt-tryck.
Det är en ambitiös show värd alla applåder, det är bara att gratulera jubilaren.Hitsen


Allt från de tidiga schlagerdängorna "Kärleken är evig", "Om igen" och "Dansa i neon" i ny kostym till det pärlband av Orup-refränger som följde på "Det gör ont". Via en del rätt anonyma milstolpar, typ "Talking in your sleep".

Snacket


Manus i sig är sannerligen ingen sensation - det är rentav buskis på sina ställen. Men det blir roligt ändå. All rutin från programledarskap och tidigare krogshower har gett Lena Philipsson en sällsynt tajming.

Kläderna


Vad ska man säga? Funktionella? Ph skojar med sina gamla outfits fast skillnaden mot de nya är inte enorm. Men den kroppsstrumpa Bea Szenfeld designat åt stjärnan för "Det gör ont" är 100 procent klubblyx.

Scenografi


Ernst Billgrens scen - nybyggd mitt på Cirkus-golvet - snurrar snyggt. När den inte åker upp och ner. Showens inledande månlandning är häpnadsväckande. Sedan förpassas kulisserna till kulissen.

Bandet


Dj Sleepy låter Kraftwerks "The Robots" bilda beat till "006"! Och spinner Beyonce och Eminem! Allt är inte lika vågat, men bandet - och de rutinerade körtjejerna - borstar bort dammet från Lenas mest äppelkäcka hits.


AftonbladetLena Philipssons krogshow hettar till först mot slutet

Sista tredjedelen är så där lyxigt, läckert och knäckande bra som hela showen borde ha varit.

Fram till dess är det en konsert, avbruten av konstiga upptåg.

Det är tredje gången Lena Philipsson sätter upp en egen krogshow.

Ernst Billgren (scenografi, idé, koncept) är en makalös rävkonstnär, men betydligt svajigare inom andra kulturområden. Fredrik ”Benke” Rydman (regi, koreografi, idé, koncept) har med sin grupp BouncE gjort streetdance populärt. Ingen av dem känns som någon självklar samarbetspartner till Lena Philipsson, men kanske är det just därför de är det... eller inte.

Tjatig frågesport

Alldeles för länge känns denna jubileumsshow för mycket som en greatest hits-konsert med konstiga avbrott. Med stiliga män som dansar, mer eller mindre påklädda. Med Martin Redhe Nord som sidekick, mer tjatig stalker än trogen Lena Ph-beundrare. Med en tjatig frågesport om Lena, men den blir ytterst sällan självironiskt rolig.

Det avskalade lyfter

Så långt känns detta faktiskt sämre än både 1991 års ”Lena Ph 006” (knasigt sexigt och roligt) och 2001 års krogshow (rätt mycket samma låtar som nu, men mer hjärta och humor och bättre utnyttjande av filminslag).

Med ett mer avskalat parti, lyfter plötsligt showen.

När det inte finns några konstigheter att reta sig på, är det bara att njuta av det som ju egentligen funnits där hela tiden; Lenas innerliga röst, publikkontakt, starka melodier och, äntligen, vad som känns som mer spontan humor, när hon skojar skämtsamt elakt om Carola som (från och med i kväll) showar tvärs över gatan.

Lite creepy

Slutnumret är makalöst läckert, på ett lite creepy sätt. Extranumret blir till en kaxig ny ”Lena anthem”, fast det nu är en annan låt.

Bäst: Akustiska versionen av ”Månsken i augusti”. Sämst: Tjatiga ”Idiot” är klart sämst av fyra nya låtar. Fråga: Varför fortsätter hon förneka sin första genombrottslåt, fräcka popdängan ”Boy”? Showen framförs till och med 17 december.


Tog en cykeltur från Lidingö till Naturhis...

img_4767 (MMS)

Tog en cykeltur från Lidingö till Naturhistoriska, skön lördag! Ikväll är det PH time igen :)


RSS 2.0