Just a strong woman

I lördags tittade jag på stjärnorna på slotten (jag veet pansionärsvarning, men jag är ju faktiskt 25 nu) och blev helt kär i Ewa Fröling. Vilke fantastisk kvinna, så stark och självständig! Tänk om vi hade fler kvinnor som henne i vårt land, som vågar ta plats, är rolig och självsäker, kvinnlig och ändå så talangfull och målinriktad. Hatten av för Ewa. Programmet ser ni HÄR och jag lovar det är intressant även om man inte är pensionär ;) 
 

West side story

Åh den här veckan är den bästa! Vill inte att den ska ta slut och nu är det bara två dagar kvar! Jag och Jackie i min klass är på praktik med koreografen Roger Lybeck och just nu koreograferar han West side story som ska sättas upp på stadsteatern. 
 
Det är helt fantastiskt kul, vi får vara med på alla rep och lära oss all koreografi och om det är någon som fattas så får vi hoppa in och va den personen. Hittils har det fattats minst två på varje rep så Jackie och jag har fått vara med hela tiden. Känns som om man ska vara med på scenen sen, blir besviken varje gång jag kommer på att vi inte ska vara med mer sen efter lördag. Och ensemblen är helt fantastisk, de är så gulliga och roliga så man vill aldrig lämna denna produktion. 
 
Det har verkligen vart en helt fantastisk vecka och nu är jag såååå sjukt inspirerad och peppad inför sista terminen, det är det HÄR jag vill jobba med. Och så ska vi faktiskt ha Roger som koreograf till vår slutproduktion så jag håller tummarna för att jag får jobba mer med honom. Det här kommer verkligen bli den bästa terminen!! 
 

Svansjön

Idag har jag fått dansa "Svansjön" och inte vilken Svansjön som helst utan repertoar från den riktiga uppsättningen som Cullberg gjorde med Mats Ek. Så mäktigt! Det var i klassen "Performing scills" och vi hade Gunilla Hammar som dansat i Cullbergbaletten i 18 år, sjukt! Det var galet kul, nästan så man blir lite sugen att syssla med modern dans. 
 
Eller kanske nja, tänker tillbaka på jazzklassen idag med Zain som var FABOLOUS!! Älskar hans klasser och idag fick jag fina ord från flera klassisar, blir lika glad varje gång :) 
 
 
Imorgon väntar första dagen på praktiken med koreografen Roger Lybeck på stadsteatern och uppsättningen av "West side story" ÅHH kommer bli så bra. Vi träffade Roger idag och han sa att ifall det fattas dansare ngn dag så får vi hoppa in och vara understudy och sånt samt vara med på alla rep. WIII ska lära koreografin till West side, fantastiskt! Kommer bli så underbart :) Så imorn lär jag vara lyrisk! 
 
BTW ni missar väl inte vår proffsiga hemsida till turnén HÄR, där finner ni info om oss, Balettakademien, koreografer vi ska ha och om skolan, enjoy!

Every little step

Alla som sysslar med dans eller scenkonst borde titta på denna dokumentären. Den heter "Every little step" och handlar om audition till Broadway uppsättningen av "A chorus line". Gråter varje gång jag ser den för man känner igen sig i så mycket av vad de sökande går igenom. Så se den!
 
 

Back to school

Så var vi igång! Sista terminen på ackis. Kan inte fatta det. Om ett halvår är jag diplomerad proffisionell dansare! Igår sattes CV-bilderna upp och snart drar vi iväg på turné, shit det kommer gå så fort!
 
Veckan började iaf superbra! Jazz med Zain, alltså dansglädje deluxe! Och sen möte med rektor Jan om terminen och info m.m. 
 
Idag började dock dagen med en stor besvikelse. Fick veta att ingen i vår klass blev inbjuden på audition till en stor musikal som ska sättas upp i höst. Åh är så bitter! Hade verkligen velat gå. Inte för att jag tror att vi skulle ha så stor chans men att dem bara låter folk med jobberfarenhet komma är så trist, ge oss en chans iaf! Hur ska vi kunna få erfarenhet om vi inte ens får komma på audition? Hade sett fram emot det, tror det skulle blivit kul! Nu hoppas jag på att vi får komma till Wallmansaudition i Köpenhamn iaf :)
 
Litet plus i kanten för dagen är iaf att Jackie och jag ska på praktik nästa vecka hos Roger Lybeck på West side story produktionen och vi får vara med på repen :) wiii! Så kul, sen när man går och se föreställningen så kommer vi typ kunna koreografin och lära känna Roger (som är en stor musikalkoreograf) och ensemblen, längtar! 
 
Lite bilder från nyår, som vanligt typ åtta dagar sen
 
Mys med gölle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ljuslyktor
 
Dagen efter gos
 

Unlock the padlock

Som ni kanske märkte i filmen dödenödenend så var mitt bidrag filmen som var precis i slutet. Det var inte hela filmen som jag gjorde från början, den var lite omklippt. Men jag tänkte nu för en gångs skulle lägga upp orginalfilmen som jag gjorde klart i slutet på oktober förra året. Temat vi jobbade med var alltså döden och jag valde att göra en film. 
 
Inspirationen till denna film fick jag bl.a. av filmen Bröderna Lejonhjärta. Vi pratade mycket om Astrid Lindgren när vi satt och diskuterade döden och som ni kanske vet så skrev hon många sagor om döden bl.a. Bröderna Lejonhjärta och Mio min Mio. Hon hade även en stor dödsångest och rädsla inför döden som även jag har vilket gjorde att hon skrev mycket om döden lite som en terapi för henne själv. Detta var lite av en terapi för mig, att tänka på döden, koreografera om döden och till sist göra en film om det. Filmen heter "Unlock the padlock - en liten film om döden" såhär blev resultatet
 
 

Årliga listan

Upptäckte visst att jag totalt glömt bort den årliga listan. Mest för att jag själv tycker det är så kul att sammanfatta året. Så 2012 here it is!
 

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Ja massor. Bl.a. åkte till Malta och hälsade på min fina vän Malin, var längre upp norr i Sverige än jag någonsin varit, intresserat mig för inredning m.m. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja en av mina bästa högstadievänner och en av mina bästa vänner blev på smällen :)

Dog någon som stod dig nära?

Min gammelmormor och gammelmorfar gick bort med 7 veckor mellanrum. Kan säga att gammelmorfar dog av hjärtesorg, så fint! 

Vilka länder besökte du?

Malta och Grekland, reste även mer i Sverige än jag någonsin gjort. Jag har alltid rest mycket utomlands men lite i Sverige och i år hann jag med mycket tack vare skolan både Åre, Umeå, och en massa ställen på västkusten. 

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?

Kanske lite mer ledig regelbundet. Som det sett ut i år har jag vart ledig ca 2 dagar i månaden under vår och höst och sen mycket ledig under sommaren och julen. Och såklart en massa dansjobb i höst :)

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

19-21 november i Åre, 16-19 augusti Malta

Vad var din största framgång 2012?

Att jag tog mig igenom tvåan på ackis kanske ett av det tuffaste året hittils pyskist och fysiskt. Att jag gjorde några stora, roliga och cv-värdefulla gig. Och såklart att jag för första gången sen jag var 14 var ledig mer än tre veckor i sträck på sommaren. 

Största misstaget?

Kanske att jag inte sade upp mig från jobbet till hösten, att jobba varannan helg, ha lördagsbalett, rep och skola på heltid gjorde att jag faktiskt var och nosade på den där berömda väggen. 

Bästa köpet?

Datorn. Har inte ångrat mig en sekund. Den kostade mer pengar än jag någonsin spederat på en pryl men fy fan vad nöjd jag är. Alla applemotståndare där ute, ja visst man betalar mycket för märket men OJ vad mycket bättre den här datorn är än alla andra datorer jag någonsin använt!

Vad spenderade du mest pengar på?

Dansen som vanligt, men nu är det sista terminen! Sen är det goodbye till CSN och merkostnadslån. Kom i och för sig på att jag måste börja betala av skiten då. Pust! 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att resa, dansa, vara med mina fina vänner och familj. Och såklart stå på scen vilket jag fick göra mer än någonsin under november och december månad. 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

flytta på dig (ultimata springlåten), Emmylou, Euphoria, Här kommer natten

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

gladare

Vad önskar du att du gjort mer?

Träffa vänner och familj

Vad önskar du att du gjort mindre?

Jobbat

Blev du kär i år?

Som de senaste snart sex(!!) åren var jag det redan

Favoritprogram på TV?

Jakten på det perfekta livet, Historieätarna, Hollywoodfruar, Så mycket bättre, På spåret, Dexter

Bästa boken du läste i år?

Hypnotisören

Största musikaliska upptäckten?

Mumford and sons

Något du önskade dig och fick?

Ledig sommar (nästan) :)

Något du önskade dig och inte fick?

Mer ledigt

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Gick i skolan, fick finmiddag på kvällen av boydriend

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Som vanligt mer ledig, mer pengar (hur det nu skulle gå ihop??) och mer tid till familj och vänner

Vad fick dig att må bra?

Familj och vänner

Vilken kändis var du mest sugen på?

Jason "Timbuktu" Diaktè 

Vem saknade du?

Maja som flyttade till Kph, Malin på Malta och såklart familjen och Jeko :)

De bästa nya människorna du träffade?

Har inte hunnit med att träffa så många nya människor

Mest stolt över?

Att jag snart genomfört tre år av min utbildning

Högsta önskan just nu?

Att jag ska få vara frisk och skadefri och slutföra min utbildning och såklart få mer tid till mig själv och vänner och familj. 


Dödenödenend

Under hösten hade vi ett ämne som hette "koreografisk handledning" där vi hade en fantastisk dansare och koreograf som har dansat runtom om i hela världens och känner nog varenda dansare värt namnet, Charlotta Öfverholm. Vi fick alla i uppgift efter att ha diskuterat, skrivit och reflekterat om ämnet döden att skapa någonting utav detta. Det kunde vara vad som helst, alltifrån en text till en koreografi, film, duett m.m. När kursen var slut tyckte Charlotta det var så tråkigt att vi inte fick visa upp det vi skapat så vi bestämde oss för att sätta samman allas grejer til ett stycke och sen visa upp det på studioföreställningen. 
 
Reslutatet blev väldigt bra med tanke på att det var 16 olika skapelser som vi satte ihop till en, och jag måste bara säga att det var helt fantastiskt att jobba med Charlotta, mer kreativ människa får man leta efter. Att hon dessutom gjorde detta på sin fritid utan betalt kändes väldigt hedrande med tanke på att hon har dansuppdrag över hela världen hela tiden. 
 
 
Resultatet av detta verk ser ni här under, vi kallar det helt enkelt Dödenödenend. 
 
 

The holiday

Ja nu blev det inte riktigt som vi tänkt oss. Tanken var att vi skulle sitta i en bil på väg hem till Sthlm nu. Nicke skulle börja jobba imorn och jag skulle få några dagar ledigt hemma innan skolan sätter igång. Men så blev inte riktigt fallet, Nicke ligger utslagen med nästan 39 graders feber så vi får stanna till minst imorgon innan vi kan bege oss hemåt. 
 
Men kanske tur i oturen nu ser det ut som om jag äntligen fått tag i ett riktigt 50-tals sideboard till våt gästrum, har letat i ett halvår och nu idag fick jag napp på en annons. Ska ned och titta på det strax, håller tummarna!!
 
Nyår var förövrigt jättefint. Vi var ett gäng ute hos några vänner till oss och deras gullunge Alfred som snart är ett år. Innan dem bilderna kommer slänger jag upp lite juldag och annandagen, sen som jag alltid är :)
 
 
Juldagen spenderades hos Nickes moster i Linköping 
 
 
 
 
Annandagen kom min lilla(!?!) släkt på pappas sida till oss, Linus hittade snabbt gitarren
 
Moa flätade allas hår
 
T.o.m Nickes
 
 
Bästa kusinerna
 
Världens gölligaste kusinbarn Alma
 
Jag är en datanörd
 
 

RSS 2.0