Sista bilderna..



                                              Lilltomten kom i år
         

        

        

        

                                      Och jag fick dvärgarmar?
         

                                      Pappa hade en åskådare
        

                                  Sen fick också Linus en åskådare
        

        

        

        




Taking a vacation

var det snart en hel vecka sen julafton och jag har inte hunnit slänga in alla bilder än. Nicke tog ju så helsikes mycket bilder hehe. Nä men lite till idag och så några imorn också sen är det klart :) Sen är det dags för nyårs bilderna haha. 

Njuter till fullo av mitt skäna jullov. Går upp runt elva tiden, kollar lite film till frukost, går en runda på stan med mamma, kollar lite mer film, läser lite och myser med Jeko. Tur att jag har Jeko, tar en promenad med honom varje eftermiddag, hade jag inte haft honom hade jag blivit helt förslappad på det här lovet. 

Igår körde vi lite tacomys med mina barndomstjejer. Blev en hel del nostalgisnack som alltid med oss, alltså ridläger och kaninklubbar och allt vad vi höll på med när vi var små. Saknade resten av gänget bara Lovisa, Ida, Tildus, Sofia och Michaela. Måste dra ihop en reuinion i sommar det skulle vara mys!

Men så några fler bilder frå julafton

 
                                                    Maaaat
        

        

                                 Kusinerna och mamma kollar Kalle
        

                                            Vi var visst snälla i år
        

                                      Rasta Jeko och gå på dass
        

                                                  Jeke mums
        

                                        Kusinerna framför granen
         

                                                        Mysigt
        

Fortsättning

Här kommer en liten fortsättning på min fina julafton



                                    Har precis anlänt till vår stuga
        

                                             Jag och syster <3
        

        

                              Försöker få med en bångstyrig hund på kort
        

                                     Ser ut som en lite groda, jag alltså..
        

                                        Hälsar på lilla mormor
        

            Alltså sötaste hunden, sitter och väntar på mamma och pappa
        

                                    Försökte mig på en modellpose
        

        

                                                    Familjebild
        

        

                                            Alltså mormor, söt
        
     
                           Här firar vi jul, så idylliskt. Lite snö på det alltså.
        


Fortsättning följer..

Jul

Har haft en alldeles fantastiskt julhelg som nu är till ända. Julafton md familjen i stugan, juldagen hos Nickes släkt i Linköping sen lite utgång på kvällen. Eller ja utgång och utgång, det blev bara förfest för vår del. Chaplin som är vårt enda utställe är ju bara för sorligt, kändes idag som tur att det var fullt när vi kom hade inte vart värt att betala 170(!!!!?????) spänn för att gå in där. Idag har vi bara myst och ätit lite med familjen och Nickes föräldrar. 

Börjar iaf med lite bilder från julaftons förmiddag.



                                       Syrran framför fina granen
        

                                         Puss på dig lilla julhund
       

                                        Jeko fick julklapp av mig
       

                                    Och vi fick julklappar av mamma
        

        

       

      Åkte och hälsade på gammlemormor och gammelmorfar. Finaste paret.
       

GOD JUL

img_7558 (MMS)

GOD JUL


God Jul

Lite bilder som visar vad jag pysslat med de senaste dagarna 

       Hängde i Hultsfred hos Emma och tog en runda runt Hulingen
    

                                           Bakat julgodis
    

                   Mamma skämmer bort mig med julfika på kvällarna
    

                       Försökte fota Jeke mums men fick ett spöke?
    

                            Julpynt hemma hos Lindqvist/Svensson
     

Hade uppseittarkväll hos syrran, hon hade en del julpynt, men det blev ett kort på hennes gran

    

Het debatt

Jag tänkte faktiskt lägga mig i en liten debatt som först inom dansvärlden den senaste tiden. Jag har fram till nu hållt mig på kanten, läst och funderat för mig själv. Men eftersom jag själv är på väg ut i den här branschen så tänkte jag skriva lite om det här.

Innan ni läser så kan ni gå in och kolla lite vad som har skrivits i debatten som startades av Emilio Perreli och Mathias Singh. Ida Warg en tjej som gick ut ackis i våras har skrivit om det på hennes blogg, ni kan läsa det HÄR



Så nu till mina åsikter. För det första tycker jag väl mest att hela debatten har spårat ur och att det nu mest är smutskastning och dåligt språk mot varandra och att hela grundidèn till debatten har fösvunnit. Vad jag har förstått det som har ju debatten skapats för att vi i dansvärlden ska gå tillsammans för att sluta acceptera gratis och dåligt betalda jobb. Debatten är ju skapad för alla dansare och inte emot Bounce. Bounce flashmob var bara ett exempel där ett företag tjänade pengar och inte dansarna i videon.

Jag tycker verkligen att det är tråkigt att folk "accepterar" att vi dansare som yrke ska tjäna dåligt och ha svårt att betala hyran varje månad för vi får ju göra det som vi älskar mest. Ja det får artister, skådisar och konstnärer också men de får betalt för det, iaf så långt att de flesta kan leva på det. Det handlar ju om att visa att det faktiskt kan gå att leva på sin dans, att det inte bara är en hobby. Och om vi alla går tillsammans och säger nej till gratis jobb och kämpar för att höja lönen för gig så kan det ju bli en förändring. men då måste vi ju hålla ihop inte smutskasta varandra som det blivit nu.

Så vad tycker ni? Jag ska iaf gå på mötet som dem dragit ihop den 20e januari med förhoppningen att vi alla kan komma ur det här med visionen om att vi dansare faktiskt kan överleva på det vi gör.

Dan före dan

Njuter ordentligt av mina jullovsdagar i småland. Idag har jag bara myst, fikat med mamma och bakat julgodis. Är nöjd med min lilla skörd av kola, Mozartkulor och marshmallowfudge. Imorgon blir det julpyssel, klä granen och julmat med la familia, börjar kännas riktigt juligt äntligen!

Igår var jag en sväng hos Emma och hälsade på. Tog med mig Jeko så han fick rastas lite. Var helt fantastiskt fint ute i Hultsfred så det blev en promenad ned till Hulingen. Otroligt vackert. Det hade precis blivit is på sjön och en alldeles rosa himmel. Vackert!


Bjuder på en liten bild från förra julen

       


Dagens julgodis skörd!

img_9673 (MMS)

Dagens julgodis skörd!


Jullov <3

Hittade det HÄR inlägget nyss, längtar tillbaka till NY så otroligt! Nicke och jag besökte ju den restaurangen en kväll och jag fick mig en liten pratstund med självaste stjärnkocken himself. Åh jag vill tillbaka nu, nu!

      


Glöggmys hos syrran med gamla julkalendrar...

img_4443 (MMS)

Glöggmys hos syrran med gamla julkalendrar precis som när vi var små :)


Bara i Vimmerby hittar man en äkta slädskj...

img_4599 (MMS)

Bara i Vimmerby hittar man en äkta slädskjuts mitt i "stan"


Svansjön

     

Som ni förstår på bilden så har jag vart och sett svansjön idag på dansen hus. Jag säger bara Anna Näsström och Daniel Koivunen, de var de stora stjärnorna i hela föreställningen. Men annars var den sjukt bra som vanligt när Benke korrar! Hade också sådan fantastisk tur att jag satt på andra raden så man kom verkligen nära dansarna. Gå och see, det är snart slutsålt!



Igår kväll var jag ju som sagt ute med klassen. Efter en fin förfest hemma hos Jackie så drog några av oss vidare till "Aveny" och mötte upp ett gäng av ettorna där. Och precis som jag sa igår så är ackis bäst i världen på att festa. Meningen från Keshas låt "Tik tok" stämmer sååå bra in på oss "The party don't start til I walk in" Alltså seriöst satte vi fart på hela det där stället. Innan vi kom var det i princip tomt på dansgolvet. Sedan kom vi in, typ 15 dansartjejer och 1 kille och började dansa. Ca 5 minuter senare hade vi fått en hord av fans i en ring runt oss. Vi är bäst! Kommer sakna världens finaste klass under lovet, puss på er!

Who's that girl

Så igår hade vi sista föreställningen för i år. Och jag gjorde ju världens tabbe. Hade sex st som skulle komma och kolla på mig sista dagen, bl.a. min pojkvän och min kompis Maja som vart i London ett halvår och nu precis kommit hem till Sverige på jullov. Ja och tydligen så är ju jag den enda på hela skolan som missat att man i år kan boka platser på webben och sen hämta ut innan föreställning, och eftersom det inte vart slutsålt en enda föreställning på hela veckan trodde jag det var stenlungt och hade inte förbokat!

Det var det dock inte! När jag kommer till skolan klockan fem så får jag veta att hela föreställningen är slutsåld och ingen av mina hade ju bokat! Fick lite smärre panik eftersom det var sista föreställningen och sista chansen. Så för att göra en lång historia kort så kom iaf fina Maja, hennes kille och Nicke och stod och väntade en halvtimme för att se om någon inte hade hämtat ut bokade biljetter så dem kunde få en. Till slut fick vi tag på en biljett så Nicke fick gå. Blev så himla besviken, hade längtat efter sista föreställningen hela veckan då alla mina åskådare skulle komma.




Så ja
, min gårdagskväll blev inte så bra. Till slut körde vi iaf en extra föreställning klockan halv nio på kvällen för att det var såå många som inte fick plats men mina åskådare åkte hem innan första, inte så kul att sitta på ackis och vänta i nästan två timmar på nästa förestllning :(


Men NU har jag iaf jullov efter sista underbara klassen med Zain idag! Sååååååå kul! Och jag ska njuta varenda sekund av detta lov! Är så sjukt trött i både huvud och kropp nu så jag trodde aldrig man kunde må så här. Gråter för minsta ting och att titta på musikhjälpen nu är inte så lätt. Börjar tjuta varje gång någon har skänkt en krona för att inte tala om när en liten kille ringde in och berättade att han skänkte sin veckopeng till förmån för radiohjälpen. Alltså förstå om jag bölade?!?



Ikväll vankas det födelsedagsfest för två fina klassisar och som ni vet ackis fester is the best! Så klackarna i taket, nu kör vi!!
 


 

Mina favoritkillar Jason och Dregen. Glöm inte att skänk en liten slant till musikhjälpen, tillsammans kan vi göra något bra :) De har redan samlat in 7000000 (!) miljoner! Kolla in på svtplay, svt2 eller P3

Musikhjälpen

Har haft en perfekt dag, en sådan dag som man vill ha i framtiden, en klass på förmiddagen för uppvärmning och så föreställning på kvällen...


Hade så mysig morgon med, gick upp klockan 08.00 och kollade på svts lucikonsert på svtplay och tänd ljus till frukosten, så mysigt. Älskar jul. Åkte in till skolan och tog klass med Zain, sååååå kul. Idag gjorde vi en grym korre till Lady gagas "bad kids"


Åkte hem efter klassen, är så trött nu så mina lår praktiskt taget skakade i trappan ned till tunnelbanan. Lade mig i soffan direkt och har slöat, kollat på älskade musikhjälpen som nu går dygnet runt på svt, svtplay och P3 med Kodjo, Timbuktu och AnaGina. Nu ska jag laga lite mat och sen åka in till skolan igen och föreställning :)


Glöm inte att kolla in musikhjälpen dygnet runt nu på svtplay, svt (vissa tider) eller P3 :)

Dance art

Första föreställningen avklarad, så skönt! Det gick bra men jag har inte riktigt känt mig helt ok idag. Känns som om jag har en förkylning på G i kroppen. Har hängt i skolan hela dagen idag. Först hade vi jazz med Therese Fernström, såå kul gjorde en asfin koreografi till "Snäll bli min igen" med Veronica Maggio. Den här veckan har vi bara en klass om dagen och då får vi välja mellan jazz, modernt och balett. Jag väljer såklart jazz och imorgon ska Zain Odelstål hålla i jazzen. Awh kommer bli awesome, han är så sjukt grym och kör riktigt cool lite kommersiell jazz som jag älskar och inte kört på hela tvåan :)

Blev glad idag iaf efter föreställningen för jag fick så fina ord från många, dels från en klasskompis, en f.d. klasskompis som var där och tittade samt min jazzlärare från ettan Adrienn som sa att hon tyckte det hade hänt jättemycket med mig nu i tvåan, så kul! Och såklart fina Linnea som inte alls tycker jag är "Miss Metallica" som Val ibland kallar mig. Fina ni, tack jag blir så glad.

Nu ska jag sova, jag är så trött och jag vill inte bli sjuuuuk..


Här kommer en koreografi av Zain, här från ackis proffsklasser, sånt här vill jag göra imorn.


The day after

Lite bilder från gårdagens maskeradfest på Ackis!

    

    

                               
Dirty cops are arresting Snooky
    

    

                                         
Maria Montazami
    

    

    

                                              
Black swan
    

    

    

                                              
Marry me?
    

                                               
Fallen angel
    

    

                          
"Tjena kexet, står du här och smular?"
    

    


    

    

    

    

                                         
Bästa klassen <3
    

                               
Club 27 Amy, Marilyn och Janis
    

    

    

    

    

    
 
                                               
Malfoy mot...
    

                                                  
Maria..
    


    
  



    

    

    

    

Jag älskar min klass, och jag älskar Balet...

img_0105 (MMS)

Jag älskar min klass, och jag älskar Balettakademin! Här festar man som ingen annan stans!


Kan ni se vem jag är ikväll på maskeradfes...

img_4455 (MMS)

Kan ni se vem jag är ikväll på maskeradfesten på Ackis!


Let me sign

Som utbildad dansare gör man ibland eller rätt ofta om man jobbar inom den kommersiella världen en del jobb som inte lever upp till den nivån man är utbildad till. Ni som följt idol kanske sett att det har vart med 4 dansare i vissa avsnitt och många har frågat om jag vet vilka dem är eftersom dem inte verkar så bra. Tyvärr är det så att de 4 dansare som är med i idol är sjukt bra utbildade dansare allihopa det är koreografin som gör att dem ser dåliga ut. Dansarna i program som idol får inte ta plats eller fokus från artisten och då blir tyvärr dansen därefter. Skittråkigt tycker jag efersom en snygg koreografi verkligen inte skulle få artisten att se sämre ut utan snarare tvärtom, det skulle höja kvaliteten på uppträdandet och få allt att se proffsigare ut.

Ett bra exempel på detta är en av tjejerna som har vart med och dansat i idol under hösten, hon är så sjuuukt bra! Några klasskompisar till mig hittade det här klippet på youtube, sjuukt grym!

 

AJ

      

Såhär fin och härligt uppsvälld rosa fot kan man få när man går på Balettakademien och under 3,5 halv timma får lära sig en 4 minuters koreografi med självaste Isac Spencer ifrån Sveriges största moderna danskompani Cullberg. Sjuukt kul men jag fick lida för det idag! Dance is pain!

BTW dansare har för övrig sjukt sexiga fötter som ni ser, förhårdnader, blåsor och svett makes them fabolous!

Äter älgstek hos mormor, lyx!

img_6060 (MMS)

Äter älgstek hos mormor, lyx!


Inspirationsbrist

Har tyvärr alldeles för lite inspiration i skolan just nu för att skriva något om det. Känner mig inte på bästa humör och känner mig mest allmänt sämst just nu. Min stora räddning just nu är jazzen, så sjuuuukt kul. Vill aldrig att vi ska sluta ha Julia, I loove her! Men som sagt i brist på roliga saker att skriva om skolan så slänger vi in en liten lista som jag hittat på en massa bloggar senaste veckan :)

By the way gör småland i helgen, så.jävla.skönt!

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

För tio år sedan var jag tretton år, skulle snart fylla fjorton. Gick i sjuan på Vimarskolan i Vimmerby. Hängde med mina bästisar Tilde och Ida som nog spenderade mesta vakna tid i stallet. Hade börjat upptäcka dansen på riktigt och fick bli dansledare för barngrupperna Var som de allra flesta fjortonåringar osäker och lite rädd för att inte passa in och vara "cool" som man skulle vara då i sjuan.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Höll nog i största grad på att räkna ned till mitt första jullov på ackis och förbereda mig på lussespexet som var fantastiskt kul att göra :)

     



3) FEM SNACKS DU GILLAR?


- Geischa
- Ostbågar
- Sourcream&onion chips
- Lakritsfiskar
- Marsipan



4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?


- Gårdakvarnar och skit - Håkan Hellström
- Someone like you - Adele
- Last Christmas - Wham
- The botten is nådd - Timbuktu
- Don't stop believin - Journey

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJARDÄR?


- Köpa en lägenhet i Sthlm, New York och London och flyga emellan de tre städerna hela tiden
- Enbart jobba med dans och musik hela livet
- Resa, resa, resa
- Ha tid att umgås med min familj och mina vänner
- Skänka en massa pengar och volontärarbeta

   
                   På den här gatan i NY skulle jag köpa en lgh

6) FEM DÅLIGA VANOR?


- Dålig på att höra av mig till mina vänner
- Högljudd
- Dålig förlorare
- Alldeles för egoistisk i vissa perioder
- Flyr när saker blir för "tryggt och stabilt"



7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:


- Resa
- Umgås med mina vänner
- Dansa
- Läsa en bra bok
- Slänga mig i soffan efter en lång dansdag och stänga på datorn :)



8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

- Jeans med brodyr
- Partytoppar
- Cowboyboots
- Små smala solglasagön á la 2003
- Två toffsar på varsin sida av huvudet
 

       


RSS 2.0