torsdag

busy week med massa jobb, i tisdags var jag hemma halv tolv på natten från jobbet, puh! Men nu är det äntligen fyra dagars ledighet.
jag har längtat hela veckan efter torsdag och ledig från jobb och skola, men hela dagen har jag gått och faktiskt önskat att jag var i skolan istället. Jag har DANSFEBER!! såg en massa klipp från bounce summercamp förra året på bounce hemsida och det spritter i kroppen av dans. Det var som Axel (ett av barnen jag passar) sa till mig igår när vi satt och åt middag och jag stod och dansade lite för mig själv vid spisen medan jag smälte smör, "har du spritt i benen idag?" haha jag dog nästan så himla söt. Och jag tror nog jag har lite spritt i benen jämt, de är aldrig still. Antingen dansar jag, sträcker och stretchar fötterna eller skakar benen. Jag tror nog faktiskt aldrig de är still. Elina brukar bli helt uppstressad när jag är hemma bara för att jag aldrig kan stå still. Men nog om det. Ikväll är det valborg, nice och vi ska på grillfest hos peders systers kompis haha på östermalm. Det blir nog riktigt najs, vädret här i estockholmo är perfa, klarblå himmel och tjugo grader varmt :)
se ya people.


                      


måndag

herrejesus jag såg på "inför eurovision song contest" föurt och de visade klippet på när herreys vann för 25 år sedan och jag höll på allvar på att dö av skratt. Jag tror aldrig jag sett det innan. Hur fan kunde denna låt vinna, jag är t.om chockad att låten vunnit i sverige och lägg därpå vinst i eurovision. Alltså lead sångaren kan ju inte sjunga, dansen är ju helt otroligt fånig (kom igen, locking?!?) och kläderna?? herrgud. men den sista locking sekvensen på slutet när då går ner på golvet, seriöst då kom tårarna.
kolla in detta :)

              

söndag

yes, super dålig uppdatering under helgen, men jag har typ varit hemma och sovit och sen åkte igen så ni kanske förstår att jag inte har haft tid.
i fredags drog vi iaf till gröna lund, fick gratis inträde och åkband av david som fått dem av en kompis som jobbar där. det var typ ngn sorts smyg öppning för dem som jobbar och folk som köper guld kort som gäller hela sommaren. vi hann tyvärr inte vara så länge så vi åkte inte så mkt, det var rätt mkt kö till allt med, det var lite trist. david och jag hade ju hela kvällen siktat in oss på den nya "insane" men när klockan var tio i nio så ställde vi oss i kön och det var ju lite dumt eftersom grönan stänger nio. precis när vi var framme slutade de släppa in folk, suuurt! så vi missade den med typ ett åk! men det kommer fler chanser! blev öl och käk på grönan med, supermysigt!

             

               
                                                 Oline och sin favvo kompis

               
                                                                     Insane!

              

                
                                            Oline och basketbollen David vann

efter grönan drog vi till söder och tog en öl innan vi åkte hem.
igår var ju också superväder, så maja och jag drog till stan med hennes kompis victor. vi käkade glass i parken vid medis och solade och göttade oss. avslutade eftermiddagen med en kaffe innan jag åkte till becci. vi hade myskväll bara vi två, det var som becci sa "känns som om jag är sjutton igen och bor i kalmar".  men det var iaf supermys, vi snackade igen lite som vi inte gjort på länge och hade nostalgimusik minnen.
idag har jag varit tråkig och jobbat på kappahl när det varit så fint väder ute, men money money det behövs.
snart är det maj och jag är tydligen ledig på valorg från skolan, det känns gött :)
so long.

fredag

jepp nu var det klart, vi fick besked idag av lärarna om vilka som kom med i föreställningen och min koreografi som jag gjort kom inte med, men beas kom med som jag iaf är med så det var najs. känns som sagt trist när man lagt ner en massa tid och jobb men det visste vi ju från början tyvärr. det var jättemånga koreografier som inte kom med som var jättebra och som jag verkligen trott skulle komma med så det var lite konstigt men det kommer nog fler chanser, för det kommer baske mig inte bli sista gången jag tänker stå på scen!
å andra sidan gick det superb på baletten och det var läääänge sen sist, jag fick väl avreagera mig lite hehe. när vi gjorde pikè piruetter så fick jag en "bra johanna, det var fint" kommentar två gånger av våran balettlärare och det händer inte ofta, hon är så mycket bätre på att förklara för oss när vi gör något fel än rätt. Efter klassen kom  sanna en klasskompis fram till mig och berömde mina snurrar med så jag blev superglad. det händer verkligen inte ofta att jag blir nöjd eller får bra respons från någonting jag gör baletten eftersom det verkligen är min svaga sida så jag suuuger i mig allt postivt som jag gör :)

nu ska jag ta en liten städtur sen dusch och möte upp oline för vi ska dra till grönan på deras smyg premiär (vi har fått fribiljetter), ska bli mysigt i det fina vädret :) kanske en lite sockervadd ikväll så.
Njut av sommarvädret nu i helgen alla, soo long.
 

torsdag

jahopp då var det över, sköönt. nu har vi visat upp våra stycken för lärarna och jag var sååå fruktansvärt nervös.
vi har ändå jobbat med det här så länge och man vill verkligen göra sitt bästa för att just mina nummer ska komma med i föreställningen i vår. jag menar jag kan ju ha sån otur att ingen av mina koregrafier kommer med och då får jag bara vara med i två lärarkoreografier och det blir ju mycket av med "er egna föreställning i vår" som lärarna snackat om så mkt. Men som sagt jag blev supernervös och gjorde ett dumt misstag i min koreografi och lovisa tappade sin skoo, awhhh hoppas det gick bra ändå även fast jag inte alls tror att den har stor chans att komma med. det är så himla många bra sånna typiska tjejkoreografier som visade upp. Men Steet daniel satt och diggade rejält till musiken så hoppas det är ett bra tecken.
beas koreografi gick ganska bra faktiskt förutom att både lovisa och jag snubblade på våra karaktärskor, har ALDRIG hänt innan när vi tränat, vaaa fan?! hoppas lärarna inte tror att vi snubblade för att vi tränat för lite med skorna nu, för det har verkligen inte, ni vet ju vad jag klagat över mina blåsor!
Ja herregud tror det var 20 nummer som visade upp och jag skulle chansa på högst 10 koreografier som kommer med så man har inte så stor chans tyvärr. Hoppas hoppas vi får besked imorgon, skulle vara tråkigt att gå och älta det här hela helgen.

onsdag

en tråkig dag så det får bli en lista.

Låt som när du är ledsen sörjer till? just nu "my hometown" - adele
Beroende av: dans och socker.
Vad får du oftast komplimanger för? mitt hår tror jag
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? hej, ja vi ses klockan 15
Var bor du? stockholm
Trivs du där? very much!
Äger du några Converse? yes, det har blivit ett par genom åren, kanske sex, sju par?
Sprit, cider, vin eller öl? vin
Brukar du bli för full? nä inte speciellt ofta
Vad har du för mobiloperatör? halebop
Är du allergisk mot något? stress och hunger
Hur svarar du i mobilen? hallå
Vem ringde du senast? oline
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? vi ses till helgen
Antal timmar sömn i natt:  7
Sov du ensam? no with me b-friend
Brukar du komma i tid? yes, oftast
När mår du bra? När det är varmt och jag får dansa/umgås med vänner, släkt
När blev du fotad senast? I påskas, när emma fotade mig
Hur känner du dig nu?  trött och seg i kroppen
Vanligaste färg på dina kläder? svart tror jag nog
Vad tycker du om fötter? har ganska svårt för fötter faktiskt.
Vad saknar du? sommaren som förhoppningsvis kommer snart, och familjen såklart!
Hade du en bra kväll igår? nja, trött igår med så det blev datorn och tv:n
Favoritdryck på morgonen? Kaffe
Rakar du benen? yes
När brukar du oftast gå och lägga dig? runt elva
Är du blyg? nja inte speciellt
Sysslar du med någon idrott? dans?
Vill du hellre ha mail än brev? brev är alltid mysigt.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nja
Har du spytt offentligt? på fyllan ngn gång.
Är du nöjd med ditt liv? hade jag fått bestämma skulle jag givetvis dansa på heltid utan att behöva jobba men jag är glad att jag får dansa på en så bra skola överhuvud taget. så trivs jag i staden jag bor i och mina vänner, kanske skulle vara mysigt och bo närmare familjen, men man kan ju inte få allt.
Är du bortskämd? verkligen inte
Vad gör du i morgon? Dansar!!
Vad är det värsta du vet? ångest inför auditions :/ 
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? inte mycket, har ju inte så stor månadsbudget men pengar för mat, tunnelbane kort och sådär.  
Vad längtar du till? sommar och vår avslutningsvecka
Har du bra vänner och äkta vänskap? Verkligen!
Vad är det finaste du fått? kärlek :)
En speciell dag du minns? när vi åkte till NY förra året!
Hur gammal är du? 21
Du samlar på? boggar hehe
Vem ringer du när du är arg/ledsen: mamsen <3 
Gillar du golf? nä, har aldrig testat
Vilken tid gick du upp idag? 06.45, tränade innan skolan började idag med, puuuhh.
Har du sovit i din egen säng inatt? Yes
Har du strumpor på dig nu? jo men det är visst hål i dem.
Är det okej att gråta? ja
När grät du senast? haha jag gråter typ varje dag blödig som jag är till olika tv program som greys, desperate, spårlöst
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en lägenhet.
Bär du glasögon eller linser? linser och glasögon om kvällarna
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?  nej verkligen inte
När går du upp ur sängen en helgmorgon? kanske efter tio?
Har du piercing? Öronen
Vill du gifta dig? nja
Vill du ha barn? kanske men inte innan jag är 30!
Solar du ofta? bara på sommaren
Är du bra på att laga mat? nej herregud
Är du flygrädd? Nope
Vad dricker du helst när du är törstig? vatten
Vilken är din favoritglass? vanlig vaniljglass med lite jordgubbar på!
Tror du på ett liv efter döden? nja
Tycker du om sushi? inte så värst
Vad äter du helst när du ser på film? chips eller godis
Bor dina föräldrar tillsammans? Ja
Har du tandläkarskräck? Nej, inte efter åtta utdragna tänder och två tandställningar
Är du morgon- eller kvällsmänniska? kvälls
Vilken ögonfärg har du? Blå
Har du någon gång gråtit dej till sömns? jo
Biter du på naglarna? nej, har aldrig gjort
Hur ofta tränar/motionerar du?  minst 3 timmar om dagen 5 dagar i veckan
Senaste låt du hörde? fibes oh fibes nya

tisdag

fortfarande rep, rep, rep, innan skolan, efter skolan typ varje dag denna vecka. Kan berätta att jag har tusen blåsor och sår på mina fötter efter träning flera timmar om dagen med karaktärsskor, auuuch! Sitter runt fem, sex plåster på mina stackars fötter just nu.
är ganska pirrigt inför audition nu på tor, skulle vara sååå surt om ens dans inte kommer med nu när vi repat så mycket.
nu är min dumma blåsa iaf borta med, sååå skönt att kunna äta igen och sova en helt natt utan att vakna flera gånger om natten och behöva gå upp och skölja munnen för att det gör så ont. Det är verkligen en rikitig pina att ha en blåsa i munnen i en vecka! Hoppas de inte kommer tilbaka igen på låång tid.

söndag

Idag har va dansat aset av oss i fyra timmar, repa, repa, repa inför audittion på torsdag. Men nu börjar Beas koreografi sitta, det är bara de nedrans karaktärsskorna som strular till det med balansen ibland.

ha en härlig söndagskväll nu för det tänker jag ha!

             

lördag

munblåsor är obeskrivligt smärtsamt. När blåsan är som värst och jag till exempel ska skölja med Zendium munskölj så är smärtan riktigt ångestladdad. Jag får hålla i mig i handfatet för att inte krokna. Denna smärta är något märklig och jag anar att det beror på att det händer något i själva blåsan när floran förändras i munnen. På forum på nätet beskriver många att de får panik av smärtan. Den mesta tiden gör det bara riktigt ont utan denna "panik-smärta". Ibland gör blåsorna att man knappt kan äta eller prata på en dryg vecka. Oftast håller man munnen stängd så pass hårt i några dagar (pga. av smärtan då man rör munnen) så man får värk i käken och även spänningshuvudvärk.
När jag har blåsor i munnen blir jag ofta hängig och känner mig febrig. Detta leder naturligtvis till sömnsvårigheter och sjukskrivningar hos många av dem som drabbas. Det leder också ofta till irritation och dåligt humör, i alla fall när det gäller mig. Att gå i flera dagar och bita ihop käken och helst inte vilja prata med någon är påfrestande.
Ungefär 2,7 miljoner Svenskar drabbas av Afte och många sjukskriver sig under de perioder blåsorna uppkommer (4-10 dagar)." hämtar från afte.se


såhär har jag gått runt nu sen i måndags och känt, jag haaaaatar att ha två fetstora blåsor i munnen som aldrig läker. det är så frustrerande när man itne kan göra någonting för att de ska läka, jag vill bara ha bort dem nu. Så nu vet ni alla som mött mig denna veckan, varför jag låter som en alkis när jag snackar, kände att jag bhövde få ur mig det..

fredag

läste en artikel i metro idag om sveriges nya stjärna i rytmisk gymnastik, så jag tänkte söka lite på youtube efter klipp och se hur viga och starka de egentligen är, och efter att ha sett detta klippet ska jag aldrig mer klaga på våra tuffa balettklasser eller lärare, det finns de som har det snäppet värre...


                       

fredag

Såg coolaste Jennie widegren idag på tunnelbanan och kom och tänka på vem jag tycker hon är lik.

                             
 
                                                    Jennie

              

                                        charlotte perrelli?

torsdag

tyvärr är jag inne i en ganska stressig rep period i skolan, vi har som sagt audition för våra stycken nästa vecka så vi får utnyttja varje tillfälla till övning. Just nu slåss vi om salarna med yrkeslinjen som har auditon för sina stycken idag så man hoppas det lugnar ner sig lite. 
helgen kommer nog bli lugn, på lördag ska jag passa barnen några timmar på dagen och kanske hitta på ngt kul på kvällen. Söndag ska vi repa nästan hela dagen, shit det behövs! Så det kommer nog inte hinnas med så mycket annat.  

känns ändå ganska bra i kroppen efter lovet, sist efter sportlovet hade jag träningsverk direkt på måndagen men nu när lovet var lite längre tänkte man ändå att det skulle kännas i kroppen men musklerna verkar ha stannat på plats hehe.
vi hade vikarie igen idag på moderna, både på gott och ont, just nu repar vi på vårt stycke i moderna med så vi hade hoppats att få fortsätta med det men nu kom anna istället som vi haft flera gånger och jag gillar henne. Känns ganska kul när hon kommer för hon brukar köra ganska mycket koreografi med oss och ofta sånt som hon håller på och jobba med själv i föreställningar så det brukar bli rätt svårt och knepigt med tanke på att hon gick ut yrkeslinjen förra året. Brukar bli ganska många konstiga kullerbyttor och volter, så mycket blåmärken när man går därifrån hehe.
imorrn fortsätter vi på vår jazzkoreografi till vår konstiga arabiska dröm låt hehe, det kommer bli så kul!

tisdag

Nu är då påskhelgen över. Riktigt härligt att vila upp sig lite. Bara glidit runt bland föräldrar och mor och far föräldrar och få mat och kaffe hehe, kan behövas ibland. Haft världens skönaste väder med, det var väl det bästa. I söndags var vi ute i stugan hela dagen och göttade oss i solen, riktigt najs.
men nu är vardagen igång igen, och det är bara att sätta igång och hårdrepa inför audition för våra stycken nästa vecka.
Men
nu ska jag bjussa på lite bilder från helgen och göra mig en tallrik med nyponsoppa och vänta in dubbelavsnitt av desperate housewifes :)

               

                

               

               

                

                 

söndag

sorry för otroligt dålig updatering men är man hemma så här så är det mycket att göra och hinna med.
det har iaf varit supermysigt hittils, påskmat, utgång för försa gången på harrys sen förra sommaren, träffa släkt och lite dansmodell har jag hunnit med.
idag blir det påskmat hos mormor med kusiner och lite. får bara hoppas på lite bättre väder, just nu är det igen mulet och det skulle vara lite gött med sol så man kan slänga sig i en solstol när man kommer ut på landet.

här kommer några smakprov på lite bilder emma fotade på mig i fredags. vi var på en massa olika ställen bla en åker ute på landet där jag dansade runt barfota i gammalt gödsel haha, vad gör man inte för konsten? och en gammal industri samt en konstig klätterställning som vi hittade på ett gammalt industriområde. mer bilder kommer när emma redigerat klart.

                                            

                                              
                                                                         påskJesus hehe
                                                

                          

onsdag

Har varít i skolan och repat nu. kändes helt okej, vi testade med kläderna vi ska ha och det gav genast mycket större effekt. Kommer nog bli bra det här, hoppas hoppas numret kommer med sen i föreställningen.
måste bara slänge in en super fin låt som jennie dansade till i bounce caution. Hon gjorde en suuuper fin lyrisk dans med vita kläder i taket, sjuukt fint. Tror t.om det kom en lite tår från mig.


                

tisdag

har hunnit med en sväng på stan idag med :) var lite smågrejer som jag inte hann med i lördags plus att jag helt plötsligt igår kväll kom ihåg att jag la undan pengar från min födelsedag i hyllan för att slippa ha pengarna i plånboken. 300 spänn haha helt galet att jag glömt bort det så det blev ju såklart lite grejer på stan med. Ett par beiga chinos (lite sen med det jag vet hehe, men de ar så snygga) och en kavaj som jag köpte på second hand butiken beyond retro, det var precis en sån grå kavaj jag letat efter bara att den hade axelvaddar i. Vet att det visst ska vara inne med axelvaddar nu men vad fasen det är banne mig inte snyggt så jag ska nog försöka ta bort dem då kommer den bli skitsnygg! Blev även ett par nya solisar från H&M. Så nu har jag infört köpförbud hos mig själv till nästa lön som inte är förrän om typ tre veckor haha, men det ska jag nog klara. 


                    
                                                  kläderna som blev inhandlade i lördags

måndag

så var det äntligen lov :) tyvärr så måste jag ju jobba som vanligt, men ändå gött med sovmorgon och lediga förmiddagar.
Har suttit och börjat fylla i en massa ansökningar nu till bla danshögskolan och Iwanson school i Munchen. Ska bli spännande och kul faktiskt :) Sånt där som inte riktigt har tid och ork att tag i annars. Solen skiner utanför fönstret idag med så det blir nog soft att jobba ändå, kan vi gå till lekparken och jag kan soola hehe :)

Igårkväll var ju becci och jag på Tiger Lou! guuuuuud vad bra det var! Är så lycklig att äntligen fått se dem. Synd bara att jag inte hunnit lyssna ngt på nya skivan för de spelade ganska mkt därifrån. Men de bsta låtarna spelade de ändå "Oh Horatio", "sell out", "nixon". becci och jag hade hoppats på lite lugna låtar som "You can't say no to me" och "out on a limb" men konserten var väldigt fartig och de körde bara de rockigaste låtarna, bara en lugn låt körde dem som de började med "Oh sam". Men det var verkligen sjukt bra energi hela tiden, de rockade t.om loss så mkt att rasmus kellerman, sångaren trillade baklänges in i en förstärkare och fortsatte spela halvliggandes på golvet, fasen vad vi garva! Herregud de är nog verkligen det bästa bandet i sverige! sjukt att inte fler har upptäckt de än. Så ni som läser har ni inte lyssnat på dem, gör det!

                      

                       

söndag

bara några timmar kvar till tiger lou!
gårdagen var den bästa! började med mysdag på stan och tro det eller ej men jag hittade alla saker jag var ute efter, nya skor, jeansjacka, jeans och lite annat småt och gott. Oline joinade mig och köpte även likadana jeans och jeansjacka haha. et roligaste var att vi hittade jeans jackan på barnavdelningen på H&M hehe. gjord för en kille på 11 år, men den blev perfekt precis en sån kort sliten modell som jag varit ute efter och för bara 249 kr, vilket kap!
drog vidare till söder och mötte upp malin, maja och julia. Köpte oss en kaffe och satte oss och njöt av solen vid mariatorget.

                                


klockan fyra var det äntligen dags för bounce!! och det var ju sååå bra! det var så grymt häfitgt de dansade i hela lokalen, i taket på väggarna i mitten runt omkring oss. kändes som att man var med i dansen. ibland stod man längst fram ibland långt bak och vid sidan för de förflyttade scenen hela tiden.  själva showen handlade om rädslor och ibland var det riktigt och otäckt och gripande och så fruktansvärt vackert. helt otroligt vacker scen när jenny dansade lyriskt i taket jag höll på och börja grina!  väldigt svårt och förklara hela föreställningen i ord man måste nog se den, så se den! Fem toasts!

efter föreställningen drog vi oss hemåt och efter lite mat och klädbyte så kom oline, peder, david och maja till oss och för festade lite. blev så grymt danssugna när vi såg bounce. drog till hornstull strand lite senare, men tyvärr var det ingen höjdare för mig. de spelade dålig musik bara massa åttiotals hits som man inte kände igen. synd för jag var så sjukt danssugen. 

                                                

                                               

                                  

                                 

fredag

är såååå pepp inför helgen, ska bli såå gött med bounce imorrn och tiger lou på söndag!
slår ju inte fel att det ska vara lika gött väder imorrn som det har varit idag alltså 13 grader och stråålande sol! ska bli mys på stan och kanske en latte på ngn uteservering innan bounce :)
tänkte införskaffa mig ltie vårkläder nu äntligen om jag lyckas hitta ngt, allt är ju slut hela tiden. det ska ju vara fasen att man ska behöva inhandla alla kläder i januari istället för april när våren verkligen börjar. det är ju urtrist och handla snygga kläder och sen behöva hänga in dem i garderoben i tre månader.

känns verkligen supergött att det är lov nu med :) min kropp behöver vila, det knäcker och låter överallt i kroppen vart jag än går. mina muskler behöver en riktig vila. vi ska iofs öva på min koreografi hela onsdagen då jag är ledig från jobbet med, men det är ju bara kul träning inte superintensiv muskelträning vid balett stången. 


                     

          snart sommar så jag slänger upp en underbar bild på Malin och mig från gotland i somras

torsdag

awhh idag har varit världens bästa dag, känner mig helt lycklig av detta vädret just nu.
gick ganska bra i skolan idag, baletten sådär iofs blir sååå förbannad på min kropp som inte kan sätta en dior piruetterna herrejesus vad sur jag blir! men moderna var super idag vi började på koreografin där till föreställningen, faktiskt rätt cool men väldigt modern och konstig. men som sagt kommer nog bli häftigt att dansa och titta på även om man inte fattar så mkt. vår lärare har så himla mycket ideer och tankar hela tiden, man märker att hon gjort mycket koreografier och föreställningar i modern dans innan hon jobbar på ett väldigt häfitgt sätt faktiskt.

åkte till jobbet på bra humör med solen som sken och värmde. barnen var så himla underbara idag på bra humör och var så gulliga när de satte sig ner frivilligt och hjälpte mig putsa silverbestick haha! det är sånt man får göra när man är barnflicka hos rika familjer på lidingö! men mysigt var det och de var så duktiga så. sen fortsatte vi duktiga dagen och lagade god omelett med spenat trots att de var lite skeptiska till just det inlägget i omeletten. och fy fasen vad jag garvar ihjäl mig åt lilla axel ibland han kan va så jävla skön fast han inte fattar det själv. astrid hade ritat honom till påskhare innan som han helt plötsligt ville tvätta bort men såklart fick han inte bort allt och det såg ut som en liten mustasch under näsan. så himla söt när han matvägrade med den mustaschen haha. men jag fick i honom broccolin till slut, herregud tänk att jag kunde bli så bra med en liten tre åring det hade jag aldrig trott för ett år sen!

nog om jobbet hehe när jag kom hem satte jag mig vid datorn och fick en slump se på fejjan att tiger lou spelar i sthlm på söndag, awhhhhhhh mitt bästa band i hela världen. sist jag såg dem på hultan var jag skitfull mitt klantarsel och har minnesluckor från typ hela den dagen! väldigt smart. men jag slängde mig såklart på telefonen och ringde becci, ett lika stort fan som jag och vi bokade biljetter direkt! så på söndag ska jag se TIGER LOU!!!! awh jag är så lycklig. och vi får ju inte glömma att jag ska se bounde caution på lördag! detta kommer bli en toppenhelg!!


            

RSS 2.0