onsdag

JAA jag gick vidare :) yes. Nu ska jag kämpa för mitt liv imorgon! Jag ska ska ska komma in i år!

Två andra trista saker som hände ikväll. portugal åkte ut ur VM :( fan fan fan mitt favvo lag som jag har hejat på mer än sverige nästan i typ tio år. fan! och det värsta var att de åkte ut mot mitt andra favortit lag efter portugal som är spanien :( fan varför skulle de två bästa lagen i hela VM spela mot varandra för?? awhhh så surt. Men nu är det spanien jag hejjar på i fortsättningen. Go Spanien go Spanien!

Den andra helt sjuka grejen jag fått reda på precis är att Hultsfred lägger ner :( Aldrig mer hultan. Hur sorligt är inte detta? Jag som är uppvuxen på Hultsfredsfestivalen, jag var ju för fasiken där första gången nä jag låg i magen och min pappa seplade på stora scen. vad kommer hända med Hultsfred nu? Den lilla skit staden kommer ju försvinna från kartan. det här är ju verkligen hemskt. jag hade verkligen velat gå en gång till bara en gång. förra året var första året jag inte var typ i hela mitt liv bara för att det krockade med audition och likadant i år. Nu kommer jag aldrig mer få chansen :/ sorligt. Om jag bara hade fått åka ett år till, buhu. ja man får tänka tillbaka på alla underbara minnen jag har därifrån, fy fasen på den tiden när ALLA åkte på hultan, det var slutsålt och System of a down, broder daniel och Nine inch nails spelade samtidigt som de var mina största idoler. <3


                       

                       

                       

                        

                        

                        

                                      

                        

                        

Fan vad jag kommer sakna detta! BUHU! Ja ja, nästa år får det väl bli peace and love då, eller way out west.
Men ändå, hultsfred kommer alltid vara det bästa för att det är vad jag är uppvuxen med. Blir väl så när man bor två mil därifrån och alla verkligen alla alltid gick på festivalen. det var ju årets höjdpunkt. I'm gonna miss ya!

tisdag

Idag är jag på något underligt sätt helt lugn i kroppen. Förra året efter första audition var jag sååå nervös på utslagningsdagen, jag var ju iofs helt säker på att jag skulle åka ut. Men idag är jag helt lugn. Och det beror verkligen inte på att jag är säker på att jag går vidare för det är jag fasen inte, det kan gå hur som helst. Men jag är helt lugn. Inte alls som igår. Jag hoppas det är någon inre intuition som vet att jag kommer gå vidare ;) men jag tror nog att jag har många gånger större chans att gå vidare i år än förra året. I år knner jag faktiskt att jag kan ha chans att komma in! Förra året kände jag direkt på första delen att jag inte skulle komma in, jag hade jättesvårt med baletten och jazzen förra året, satte inte stången och jazzkombinationen gick såå snabbt så jag trodde jag skulle börja gråta. Jag var seriöst redo att ge upp och gå ut därifrån. Men i år gick jazzen superbra. Satte båda de ganska simpla diagonalerna och även snurrarna i dem ganska bra. Och kombinationen i år hängde jag med på lätt :) Kändes jätteskönt, satte den helt båda gångerna vi visade upp. Så om jag gick vidare förra året med den dåliga audition så borde jag gå vidare i år med tanke på att audition gick så mycket bättre och jag kände mig så mycket självsäkrare. MEN man kan ALDRIG vara säker på någonting i dansvärlden, man vet aldrig vad domarna tänker. Klockan 19.00 ikväll vet jag, ska bli så skönt.

En annan sjuk grej som jag blev mycket mycket irriterad på i år är att tydligen har dem infört en ny grej att alla som gått förberedande detta år går automatiskt vidare till andra omgången. Fy fasen! Varför införde dem det i år för och inte förra året? då hade jag sluppit gått runt och varit nervös en hel dag. Men jag tycker faktiskt att det är sjukt orättvist för jag vet att det är ganska många i årets förberedande som inte är speciellt bra för de brukar ta kvällsklasser med mig ibland. Och då betyder ju det att personer som kanske är bättre än dem inte kommer gå vdare till andra steget för de kan ju inte ta vidare hur många som helst. De är ju ändå en 20 stycken som är garanterade och de lär ju bara ta vidare hälften av alla sökande fortfarande. Shit nu blev jag lite nervös bara för att jag tänkte på det :/ ja ja vi får ju se ikväll. Nu ska jag iaf möta upp min fina Maja och så ska vi åka och bada vid långholmen. Hörs ikväll när jag vet ;)

                         Lite bilder från midsommardagen då vi var ute i nossen och hade myspicknick

                   

                   

                                 

                                 

måndag

Nervös, nervös, nervös, nervös. Det måste gå bra idag! jag ska komma in!

Lite bilder från midsommarafton :)Från början : Lite midsommarlunch på Gränsö med Nickes släkt. Sen ut till vrångfall och midsommarfirande med fina vänner, dans kring stång, björnen sover och annat kul. Sen natt blev det mygginvasion i tältet, grill och gitarr och sång som vanligt.


söndag

Imorgon börjar det.. den fruktade fruktade ackis audtion. Jag får ont i magen, mår illa och får ont i huvudet bara jag tänker på det. Jag vill så gärna, såå gärna komma in i år. Min största rädsla är att jag får värsta blackouten och åker ut efter första steget. det får bara inte hända. Min andra rädsla är att tekniken inte räcker till i år heller och att jag åker ut efer andra steget som förra året. JAG VILL KOMMA TILL TREDJE I ÅR!! awwhh ja ja, imorgon klockan fem smäller det! Då ska jag kicka ass!

Midsommar var iaf sååå fin, kunde inte bli bättre väder under helgen. Det finns nog ingenting som slår en småländsk midsommar, det var såå fint. Bilder kommer imorgon. Nu ska jag lägga mig för jag kan nog behöva det, kommer väl antagligen drömma mardrömmar inatt, fy fasen!

torsdag

                   

Yeej jag kom in på daybase :) Skönt med positiva besked. Jag kände det på mig för det gick ovanligt bra för att vara en audtition, MEN jag har verkligen lärt mig att man aldrig aldrig kan vara riktigt säker. Så nu gäller det på måndag! Fy fan vad jag ska rocka fett och komma in på ackis!

Dena vecka har för övrigt varit helt crazy! Jag har suttit på olines område fönsterputs denna vecka när hon har semester och det mina vänner är minsann ingen pice of cake! Stress stress stress för att hinna göra allt på en fyra dagars vecka samtidigt som telefonen inger hela hela tiden med nya beställningar och fönsterputsare som åkte fel, inte har rätt portkod, tar sönder fönster m.m. Ja herregud jag trodde verkligen jag skulle bli tokig igår. Hann inte ens gå på toa och slängde i mig mat på tio minuter, ja herregud. Jag är glad att ag är klar med den avdelningen nu och ska tilbaka till barn och senior service efter auditon, där kan jag iaf mina grejer!

Var sista dagen med Siri idag också. Ursch kändes bedrövligt. Men kommer troligtvis vara tillbaka i höst även om jag kommer in på ackis för Siri kommer ju ändå gå på dagis och de ville gärna ha lite privat hjälp med tjejerna på kvällar och helger ibland :) Men jag kommer sakna den där skruttungen något så otroligt. idag på eftermiddagen var vi och plaskade i en pool som ligger en bit bort från där dem bor. Hon är helt vattengalen ungen. Skrek som en gris när jag var tvungen att plocka upp henne ur vattnet och gå hem. Fick en jätefin orkidè med av Linda som sommarpresent, så himla gulligt!

Men nu är jag iaf hemma i småland för att fira midsommar. Ska bli sååå skönt. Släppa jobb och bara njuta av det fina vädret som ska vara i helgen med :) Och ladda rejält inför nästa veckas hårda prövningar!


söndag

                  


Ja då var ännu en fin helg över. familjebesök, prinsessbröllop och årets första audition har helgen bestått av.
Mina fina familje med både mamma, pappa, Elina och Offe var hr hos oss över helgen. de kom sent i fredagskväll och vi hade en mysig tacos/fotbollskväll.
lördag kunde vi ju tyvärr inte undvika en liten sneak peak på bröllopet. jag är inte särskilt intresserad av sådant där överhuvudtaget men som sagt det var svårt att undvika så efter en sväng på stan så fick det bli ett stopp för att kolla på paraden. Efter det blev det käk på hötorget och sen hem för lite kvällsmys med tårta och lite mer fotboll. Såg även lite repriser från sjäva vigseln som för övrigt var för tråkig, kunde prästen pratat längre?
Idag var det dags fr min första audition för året och det var till Base23s daglinje som jag tänkt gå i höst om jag inte kommer in på ackis. Det gick förvånansvärt bra faktiskt för att vara frsta audition för året. Första brukar annars gå ganska dåligt men nivån på själva audition och de sökande var inte jättehög det är ju ändå till en förberedande och inte en yrkeslinje som ackis kommer vara. det enda som kändes lite sådär var solot. Har definitivt bestämt mig för att ändra hela solot till ackis. Kommer nog t.o.m bli en helt annan låt. Jag hade gjort alldelels för tekniskt och när man blir lite nervös funkar inte det. jag ska nog satsa på lite lugnare och mer känslosammare så man slipper vara nervös för en massa snurrar och hopp som kan gå åt skogen.
Men som sagt nivån var inte jättehög på de sökande så om inte jag har världens sneaste självbild så borde jag komma in utan någon reservplats. Får reda på det i veckan.söndag

Mår väldigt fint efter det första sytycd avsnittet för säsongen. Har längtat väldigt mycket efter det och efter alla fina Mia Michaels och Sonya koreografier :) Har en favorit i Teddy redan.
För övrigt så var det ett sjukt spännande greys avsnitt idag, det var väl år och dar sen det hände senast? Herregud när jag gick i tvåan på gumnasiet och Becci och jag satt och grät varje vecka framför greys, det händer nästan aldrig längre. Men jag har inte gett upp hänger fortfarande kvar och avsnitt som idag får mig nog att fortsätta titta ett tag till :)

Min underbara träningsverk som förgyllt min tillvaro den här veckan har äntligen börjat släppa nu. Det är verkligen helt sjukt. Jag hade dansuppehåll i en vecka och får jordens träningsverk. Alltså seriöst jag kunde inte gå i måndags efter att jag hållt på med mitt solo i söndags. Verkligen jag kunde inte gå, benen bara vek sig så fort jag skulle gå upp i en trappa. Men efter tre balettklasser börjar det nu äntligen släppa. Idag var baletten rolig igen, inte så mycket kämpa mot sina muskler utan mer kämpa med sina muskler, I liiiike.
Tänkte slänga upp ett lite halvfädigt solo som jag komponerade ihop på ca en timme. Så ja min teknik är usel och alla hopp ser förjävliga ut eftersom det var mitt första danstillälle på över en vecka och en massa feber och halsinfektioner emellan så försök och bortse från min urusla teknik och ge mig lite tips om hur jag kan utveckla, mer hopp? mer lugna steg mer golv? Vad tycker ni? Solot är verkligen långt ifrån klart jag var bara tvungen att snicka ihop något snabbt till helgens base23 audition, det är sen till den STORA ackis audition jag behöver ett perfekt solo :)           

lördag

Det blev en helg hemma. Superskönt. Igår hann vi hem lagom till fikat påmin kusins studentsiva. Himla jobbet säger jag bara, fick ta över Olines avdelning fönsterputs igår då hon var ledig och fy fasen säger jag, aldrig mer! Det var bara strul hela dagen och jag kom inte iväg då jag hade tänkt. Men vi hann iaf vara med på skiva en stund och träffa mina fina kusiner :)

idag har jag, syster och mamma haft lite fotosession ute i vår sommarstuga. Här kommer några favoriter.Och så några oseriösa :)

tisdag

Har en solbränd axel efter mysigt parkhäng idag med Sirpan min lilla gulleplutt. Det var lite disigt och blåste så jag hann inte riktigt märka att solen tog. Becci joinade oss en lite stund med. Har sett så sjukt mycket studentfak idag och igår, awhh blir så nostalgiskt då. Sitter och längtar tillbaka till min alldeles underbara student. Kan inte riktigt fatta att det är tre hela år sen jag tog studenten själv. Helt sjukt! Tiden har gått så fort men ändå känns det så länge sen man gick i skolan. Förhoppningsvis kommer jag gå i skolan igen till hösten. Saknar det lite det där att ha klasskompisar, skolavslutingar och grejer och att gå en dansskola måse ju vara det bästa, man slipper plugget och gör bara det roliga hela dagarna :)

imorgon blir det Sirpan igen och på kvällen en rolig överraskning för en god vän :)

Love summer!

                                
                                      Från min student en av de finaste dagarna i mit liv!

lördag

Jovars då undrar ni säkert vart jag har tagit vägen denna vecka? Och det är inte roligare än att jag har legat däckad i feber i fyra dagar! Började må rikitgt dåligt på jobbet i onsdags och fick gå hem tidigare. Väl hemma stoppar jag febertermometern i munnen och upptäcker att jag går runt med 38.8 graders feber. Så det vara bara att stoppa i sig en tablett och lägga sig i soffan resten av kvällen. Nicke hade också feber så vi låg som två döda sillar i varsin ände av soffan hela dagen. Ringde och sjukskrev mig på jobbet torsdagmorgon då febern fortfarande inte gått över. Denna gång var jag bara tvungen kunde knappt resa mig ur sängen för att flytta mig över till soffan. Tidigare i vår har jag ju både jobbat och vandrat runt Barcelonas gator med feber, men den här gången gick det bara inte även att jobbet verkligen verkligen hade behövt ha mig där.
Så hela torsdagen låg jag däckad med sex and the city på tv:n. Försökte mig upp fredag morgon för att dra mig till jobbet men när jag var på väg ut ur dörren så klarade inte mitt huvud mer det snurrade och bankade så jag fick snällt stänga dörren, ringa chefen och lägga mig i soffa igen. Trots att jag inte hade någon feber på morgonen kände jag mig totalt utpumpad. Och det skulle tyvärr inte blir bättre. Under dagen blev min hals bara värre och värre så till sist tog jag rfram spegeln och precis som jag trodde så var hela halsen full av vita prickar.
Det blev bara att åka till sjukan direkt och sitta där i en timme och vänta innan jag får besked att hela min hals fått en riktig rejäl bakterieinfektion och får antibiotika utskrivet tillsammans med en rekomendation om vila hela helgen. DAMNIT! Jag som var rastlös innan hur ska jag klara mig hela helgen igen i soffan?'
Har tvingat mig själv att ligga ner nu hela dagen med SATC som enda tröst medan mina vänner skickar uppmuntrande sms om hur härligt de hade det i vitabergsparken igår. buhuuu, jag som var festsugen med vädret och allt. Hade verkligen behövt ta tag i mitt solo med denna helgen men det får nog vänta en vecka.
Har tagit två antibiotika tabletter och tyvärr har inte halsen gett med sig än. Är fortfarande svullen, kan prata eller äta och just nu suger det mesta. Vill bara vara frisk och kry så jag kan få dansa och hänga med mina vänner. (Blir extra sugen på det när jag ser ex and the city)
Men men läget är som det är så det får väl bara att acceptera och slänga mig tillbaka i soffan igen. Pust!

RSS 2.0