tisdag

Puh, ännu en dag avklarad på denna sjuka vecka. Är såå sjukt stressad just nu för allt som måste göras i veckan. Vi har ju vår nollning som tar mycket tid från raster och efter skolan samtidigt som man försöker komma in i det riktiga schemat som vi kommer köra med framöver och kan säga att det är en del träning, ca fem timmar per dag fem dagar i veckan.

Måndag började med danskunskap där vi började gå in på modern dans och dess grundare Isadora Duncan. Intressant kvinna med ett intressant levnadsöde. Dagen fortsatte med balettklass sen lunch. Och då satte nollningen igång på riktigt. Vi fick en massa uppdrag av tvåorna som ska göras under veckan och inspektion av vår utklädnad. Till idag var vi tvugna att sätta ihop en hejarramsa på vårt tema och till imorgon ska vi baka en tårta till tvåorna. Forsatte sen eftremiddagen med modern klass och jazz. Efter klass stannade vi kvar en stund och fixade vår hejarramsa som blev perfekt :)

Idag började vi dagen med fyspass med Anna Taube. Skönt att börja dagen med ett riktigt tufft pass blandat med puls, kondition och en massa massa styrka. Själva plankan övningen var inte att leka med, kommer säkert ha en del träningsverk imorn. Fortsatte sedan med en modern klass. På lunchen var det dags att visa våra hejarramsor för tvorna och tro det eller ej men vi kom tvåa i tävlingen :) yeej. Fick också en extra uppgift under eftermiddagen som bestod av en tipspromenad med frågor om tvåorna och skolan som satt gömd över hela skolan. Vi lyckades inte hitta alla frågor så vi fick chansa på en del, hoppas det går vägen. Dagen fortsatte sen med en balettklass och till sist vår första teater klass som var sjukt kul! Vi fick göra en massa impro övningar där vi gick runt i rummet och var förvirrade och suckade åt varandra och massa andra inslag som att vi skulle blänga på någon random och säga "ursch" och gå vidare. Så himla svårt. Man vet att det är teater men man kanner sig ändå såå dum. Vi fick sedan göra en lång impro där vi alla skulle vara fem år gamla och improvisera fritt. Det var sjukt kul, alla gick in så mycket i sina roller och man fick verkligen leka. Höll på med den impron i tjugo minuter utan avbryt.

Efter skolan fick jag ett mycket bra samtal från Nicke. Hans chef hade lyckats fixa ett förstahands kontrakt till oss på en trea på Lidingö! fatta vad skönt!! Vi måste vara ute ur vår lägenhet vi har nu om fyra veckor och det var inte förrän idag vi lyckats fixa en ny. Och inte bara det ett förstahandskontrakt som man i vanliga fall måste få stå i kö för i år för att få. Helt fantastiskt det kan vara med bara kontakter. Men det är vi sååå värda! Sen jag flyttade till Sthlm för typ exakt två år sen så har jag flyttat fem gånger med denna flytt och det är inte kul. Andrahandskontrakt är inte kul. denna lgh vi haft nu är typ det längsta man kan få kontrakt på och då var det bara ett år. Ska bli så skönt med ett kontrakt som det bara är vi som kan säga upp, ja om vi inte misssköter oss förstårs. Lägenheten var en trea i Torsvik på Lidingö precis efter bron så det är inte så långt. Den är t.o.m. billigare än den vi har nu så inte fy skam :)

Nä nu ska jag äntligen gå och lägga mig och samla kraft till morgondagen. Åtekommer då :)

söndag

Jesus vad helgen gick fort, snart dags för en ny vecka. Men det är bara kul. Nollnign på G! Ska både bli kul och lite omständigt. Måste ju vara ombytt till reggae kläder hela veckan, men det sa bli kul och lära känna dem i klassen och tvåorna lite bättre. Nollningsfesten på fredag eller lördag kommer med bli sjukt kul :)

Igår iaf så åkte jag och Oline och kollade på Annie Liebowitz utställningen på fotografiska. Sen mötte vi upp Maja och tog en fika i gamla stan. Kan inte förstå att min fina Maja snart ska flytta till London i ett år. Jag kommer sakna henne som en tok. Det känns nästan lite overkligt som om jag inte kan fatta hur vi ska klara oss utan henne. Buhu.. Men det posititiva är väl att jag verkligen får en anledning att åka till London i höst :)

På kvällen tog jag det så lugnt med tanke på att jag skulle upp och jobba provpass idag som personlig assistent. Gick förvånansvärt bra, men det var en väldigt lugn dag och de andra assistenterna verkar jätte trevlig så det ska nog gå bra. Ska boka in ett till intro i veckan eller nästa helg med.

Nu väntar jag på dog soppa som min älskling håller på att laga, är så hungrig. Är helt sjukt vad hungrig jag är hela tiden nu när jag tränar igen. Och värre lär det väl bli. Senare eller i veckan kanske en ny stor ändring dyker upp här på bloggen, men det får ni se sen...

                      

                      

                      

                       

                      

                                              

                       

                       

                       

                       

                       


                       


                       

                       

                       

                       

                       

                       

                       

                                                                     Sista bilderna från Kreta!

fredag

Då var första veckan på ackis avklarad! Puh! Jag är total slut, trots att vi bara har haft fyra danklasser är jag helt slut. Så mycket nya intryck, människor, namn och info att trycka in i huvudet på en vecka. Som en klasskompis sa idag "visste inte ens att det fanns så här mkt info om den här skolan att få". Kort om torsdag, fredag:

Torsdagen började med kropsskunskap/bodyrolling med James McNatt som vi kommer ha varje torsdagmorgon framöver. Det är en typ av uppvärmning/träning/stretch/kroppskunskap klass haha svårt att förklara, kanske lättare när vi haft första riktiga klassen. James gick iaf igenom en massa redskap från träningsrummet som vi kan använda och träna med som är speciellt byggda för dansare att t.ex. träna utåtvridning eller hälsenor m.m. med.
Efter det var det äntligen dags för första jazzklassen med Adrienne, som jag längtat! Och det var såå kul! Jag älskar Adriennes stil så det kommer bli kul. Började med en riktig showig jazz koreografi som jag älskade!
Efter det slutade vi för dagen och jag åkte en snabbis till hemfrid där de behövde akut hjälp med en massa pappersarbete så såklart ryckte jag in. Alltid bra med extra pengar när man är student :)

Idag började dagen med faddermöte där alla vi i ettan fick en varsin fadder i trean som ska hjälpa och guida oss genom det här första året. Jag och Malin fick en supergullig tjej som heter Ina och kommer från Norge. Hon var verkligen jätte gullig och vi ska planera in en mysig fika nästa vecka där vi kan bara fråga henne massor om allt :)
Efter det var det dags för dagens dansklass som var balett igen med Katarina. Gick så mycket bättre idag och nu har det mesta av träningsverken släppt, så skönt!
När balettklassen var slut fick vi strikta order om att stanna kvar i klassrummet och vi började starkt misstänka någonting om nollningen. Och självklart var det ju det. In stormade tvåorna, utklädda och sjungandes och gick igenom allt inför nollningen av oss nästa vecka. Vi blev indelade i sex lag i olika musikgenres och jag blev i reaggae laget. Så nästa vecka ska vi i våra olika lag tävla om poäng genom olika uppdrag och smicker inför tvåorna samt att vi ska vara utklädda i våra olika stilar hela veckan. Haha fy fasen, t.o.m. till skolan måste vi vara utklädda annars får vi minus poäng. Herrejesus vad jobbigt, måste åka som en reggae lodis till skolan på måndag :) Ska bli kul och läskigt, hoppas det inte är en massa jätte jobbiga grejer vi måste göra. Just det så ska vi lära oss alla namn på alla i tvåan, förnamn, efernamn och smeknamn haha så det blir att plugga namn till helgen. Hela nollningsveckan slutar iaf i en stor nollningsfest på skolan på fredag tillsammans med alla tvåor och treor och det ser jag fram emot :)

Eftermiddagen fortsatte iaf med en massa mer info från rektorn Jan tillsammans med tvåorna och treorna. Massa gruppövningar och diskussioner m.m. Och sist men inte minst så fick vi ettor lite info av Susanne på kontoret om saker vi kan fråga henne om, csn grejer och fick även våra nycklar till våra skåp.

Så ni kanske förstår att jag är sååå trött nu. Ska bara ta det lungt i helgen. Ikväll blir det mys med min lover. Imorgon tänkte jag ta mig en tur till fotografiska för att se Annie Leibowitz fotoutställningen innan den slutar och kanske en sväng på stan efter det. Kommer nog bli lugn kväll imorgon med för guess what? Jag fick jobbet som jag var på intervju för i onsdags ni vet assistent jobbet :) Så jag ska jobba mitt första intro pass på söndag 8-16 :)

Till sist ett stort grattis till finaste syster och hennes kille som fick sin första lägenhet idag :) Kommer direkt och hälsar på er nästa gång vi kommer till smålandet :)

                    

                    

                    

                    

                    

                    

                    

                    

                    

                     

                    
onsdag

Nu är jag hemkommen från min tredje dag på ackis :) Nu har vi haft våra två första dansklasser ochjag kan säga att jag har duktigt med träningsverk frn gårdagens modernt och kommer väl antagligen ha ännu mer träningsverk imorgon efter dagens balettklass.
Igår gick vi vår första heldag där vi började morgonen med ett möte med vår klassföreståndare och balettlärare i ettan Katarina. Kommer bli bra att ha henne, har haft henne i balett innan i höstas på kvällskurser och i somras på sommarkurserna och jag tycker både hon är en superbra balettlärare och mysig och gullig som person.
Efter klassföreståndarmötet hade vi som sagt första moderna klassen med Kerstin Abrahamsson som vi även hade på audition. Henne ska vi ha typ fram till höstlovet då period två börjar och då med Sara Foncesca som modern lärare.

På eftermiddagen hade vi bara en massa massa info. Började med danshälsa tillsammans med tvåorna och treorna där vi gick igenom allt från träningstips, kosttips, rehabilitering och hälsa. Vi fick även träffa kandidater från b.la. Studenthälsa och olika naprapater, läkare, sjukgymnaster m.m. som balettakademien samarbetar med och där vi får rabatter. Nyttigt att veta. Fick även träffa skolans två naprapater Anna Taube och Malin Flick som berättade om vad de kan hjälpa oss med samt lite om den body screening som är obligatorisk för oss att genomföra.
Efter all info om hälsa m.m. hade vi till slut information om skolans data system schoolsoft där vi har vårt schema, lärabedömningar, sjukfrånvaro m.m. Vi fick även inloggningsuppgifter och annat bra att ha till detta.

Idag började vi dagen med en musikkunskap/rytmik som vi kommer ha en gång i veckan hela ettan med Håkan Englund som är musiker på skolan. Gick igenom lite noter och andra bra att veta saker. Sen började vi med en massa olika rytmer och takslag på trummor. Svårt men jäkligt kul!
Efter det var det dags för första balett lektionen med Katarina. Gick hyffsat bra, kände mig väldigt svag i ben och rygg men klassen var bra uppbyggd med mycket genomgång och inte alla jobbiga övningar med på stången. Kommer bli så bra det här :) Efter lunch så slutade vi!

Ikväll ska jag iväg och träffa en familj som jag eventuellt ska jobba som personlig assistent extra under helgen framöver. Ska bli spännande. Hoppas de gillar mig så jag kan tjäna lite extra pengar i höst :)

                                                                   Lite mer bilder från Kreta

                    

                    

                    

                    

                     

                    

                    

                    

                    

måndag

Då var den äntligen avklarad, första dagen på balettakademien :) Shit blev visst lite nervös igårkväll så jag kunde knappt sova inatt. Låg och drömde att jag skulle försova mig till första skoldagen flera gånger om. Men när klockan väl ringde imorse var jag redan vaken, haha som ett litet barn på väg till skolan för första gången.
Det var kul att se alla igen, många känner jag sen innan och många lärde jag känna under audition. Annars så bestod första dagen mest av prat prat prat av rektorn. Eller allra först fick vi ettor såklart ställa upp oss på rad och berätta våra namn var vi kom ifrån och vilket djur vi skulle vara om vi fick vara ett inför alla andra. Sen var det tvåornas, treornas och lärarnas tur.

Efter det var det som sagt en massa, massa info om hösten. B.la. info om skolan, koder till träningsrum, kök m.m., vilka lärare vi ska ha (lyllos treorna ska ha Ambra och Jennie Widegren i jazz i höst), info om lov, föreställningar, frånvaro, betygsystem m.m. När vi haft våra två timmar långa info var det dags för fotografering av oss ettor som ska sitta i foajen på skolan. Just nu sitter det uppe bildern på oss som togs första dagen på audition, inga bra bilder kan jag meddela! Efter allt var slut så begav ungefär halva klasse oss vidare mot mysiga humlegården för härlig lunch där blev det en massa snack om skolan, sommaren m.m. Efter lunch begav ett litet gäng av oss mot stan för e liten runda i affärer. Jag fick hålla i plånboken för nu är det inte mycket pengar kvar på mitt konto. Tur att lönen trillar in på onsdag :)

Helgen har jag ju inte heller berättat klart om. Familjen, Nicke och jag åkte ut till borstingen för att lägga i kräftburar i lördagskväll. Blev en riktigt skön och mysig sista sommarkväll. Men tyvärr fick vi bara 13 kräftor på 16 burar när vi vittjade de på söndagsmorgonen. Men det var mysigt iaf, ösregnade gjorde det när vi tog upp burarna så vi satt där i båten pappa, nicke, elina och jag i full regnmundering och var beskvikna över alla burar haha. Men sen hade mammsen fixat mysfrukost till oss när vi kom hem så det gjorde ingenting. När regnet väl lagt sig lite åkte vi upp till stallet igen och jag tvingade upp stackars Nicke på bubban. Haha han var allt lite skraj där i början men sen gav det sig. Han vågade t.o.m. trava lite på slutet. När Nicke ridit klart tog jag över Bubbi och Elina och jag red ut en sväng själva istället. Blev en riktigt fin söndagseftermiddag när solen tittade fram.
Lite senare så tog Nicke och jag vårt pick och pack och begav oss tillbaka mot Sthlm igen.

Imorgon är det dags för andra skoladagen och äntligen äntligen första dansklassen som blir modernt med Kerstin Abrahamsson. Ska bli så kul. Annars blir det också klassföreståndarmöte och danshälsa med alla årskurser. Yeej. Hittils är jag definitivt inte beskviken på någonting :) Kommer bli så bra den här veckan, ja alla tre åren förstårs!

                      

                      

                                                                          Tömmer båten
                      

                      

                      

                      

                                                               Pappa kan bara inte låta bli
                      

                      

                                                                   Sådan far sådan dotter
                      

                                                                                I stallet
                       

                                                      
                       

                       

                                                                            Haha gulle
                       

                                                                  Elina och Jag ska iväg
                      

lördag

Awhh håller på och fixar med csn nu och jag vill verkligen slita mitt håååår! Hur sjukt upplagt är det inte att om ens lön för juni betalas ut i juli så räknas den inkomsten med i den maxgräns man får tjäna per halvår för att söka studibidgrag från csn. Men hallåå alla måste väl jobba under sommaren som studerar och jag har ju jobbat heltid i sommar vilket betyder att jag redan har uppnått maxgränsen på 35.000 under sommaren och får då inte jobba extra någonting under hela hösten. Vad fasen är det liksom? Jag som nästan klart har fixat ett extra helgjobb, nu kanske jag måste tacka nej till det? awhhh! Jag förstår om man inte får jobba mer än den summan under hösten men vad fan ska sommaren räknas med i det för? Helt sjukt! Nu blev jag sur.

                  

                  

                  

                  

                  

                  

                  


fredag

Nu har min man ankommit till smålandet också och vi ska strax iväg på begravning.
Imorse var jag duktig och var uppe och gjorde ett långt träningspass. Är så trött i hela kroppen nu, jobbade nog igenom varenda muskel. Men skönt. Träningsverken lär väl komma imorgon.
Igår var jag och hälsade på Emma på Eklunden utanför Hulstfred. Hon visade mig sina nya kattungar och bjöd på tekalas. Satt och pratade i nästa fyra timmar, awesome!
På kvällen åkte syrran och jag up till stallet och tog en udnerbar ridtur. Elina på sin lilla polle och jag på Bubbi :) Så fruktansvärt mysigt, vädret var perfekt inte för varmt och inte för kallt och bara tyst och lugnt i skogen. Finns nog inget mysigare än en ridtur i smålands djupa skogar. På lördag tänkte jag dra med Nicke upp så han får sig en tur på lilla Bubban!

                   


onsdag

Äntligen är jag hemma i småland. Har bara varit hemma i småland ca 5 dagar på hela sommaren. Känns så tråkigt, men ibland måste man bara jobba. Jag kommer ju ha höstlov, jullov, sportlov och allt det där nu tre år framöver så jag kommer nog kunna njuta av att vara hemma framöver :)
Tågresan hem igår gick ju förövrigt inte smärtfritt. För det första blev det ju buss ersättning såklart som det alltid lyckas bli med mig. Sen tog ju bussen ca 3 h när den skulle ta två plus att det luktade dass i hela bussen ett tag när det blev ngt fel på toaletten. INTE OKEJ!! Som sista härligt överraksning när jag kom till Linköping så hade det blivit översvämning i bagageutrymmet när vi kom frm så min resväska var precis plaskvåt och även allt där i. Fy fan vad sur jag var då! Men hem kom jag iaf, gulle pappa stod och väntade på mig i Linkan så jag fick iaf åka bil hem.

Tog också förövrigt första dansklassen igår sen audition. Fick bli modern jazz med Val och det var typ jag och bara en massa ackiselever. Men det gick bra, uppvärmningen var väl iofs lite skakig men diagonalen och kombinationen gick bra. Men fy fa vad otränad jag känner ig. Har väldigt mycket träningsverk i armar och hamstringsmusklerna idag. Ursch då vad jag är sur över att jag itne har kunnat träna på grund av den jävla hostan. Men idag då jävlar ska jag ut och springa! Har skrivit ut ett bra träningsprogram som jag ska göra med varje dag nu tills vi börjar :)


                  

                   

                  


                  

                  

                  

                  

                  

måndag

Ja herregud jag har forfarande inte kommit över faktumet att jag faktiskt ska gå på balettackademien i höst och tre år framöver. Jesus, jag får rysningar i kroppen varje gång jag tänker på det :) Imorse fick jag mail av rektorn Jan Åström med gratulationer till min plats på yrkesdansarlinjen och en massa info inför hösten. Känns skönt att första veckan var reltivt lugn, bara tre dansklasser sen var resten föreläsningar och nollning av tvåorna :) Jag har ju drats med världens hosta hela sommaren som fortfarande inte helt ha gått över så det blev bara två springturer för mig i sommar som alltid när jag bestämmer mig för att träna på sommaren. De andra har säkert tränat gärnet som vetat länge att dem kom in. Urscha kommer känna mig så otrönad och ostrechad. Tänkte ta en dansklass iaf imorrn på förmiddagen för Val Suarez innan jag åker hem till smålandet och familjen för resten av veckan. Ska bli sååå skönt.

Så nu äntligen lite om resan då. Vi tog ju en ospecad resa så vi hamnade ju såklart på ett halvschaskigt hotell in the middle of nowhere haha. Vi hade verkligen en restaurang i närheten sen var den närmaste 4 km därifrån- Men men vi hängde inte läpp uan njöt av vår jättefina strand och lugnet. Vi hade ju aif bra sällskap med av becci och hennes kille Jonatan. En kväll var vi faktiskt i Platanias och fick en liten dos av det riktiga charter livet. Men faktiskt så var vårt läge inte så farligt. Allt var så lugnt, det var typ vi, några från hotellet och sen bara greker på stranden. Inga jobbiga barnfamiljer varken på stranden eller på hotellet. Vi njöt varje dag av lugnet och läste, solade, myste och åt gott på vår enda restauarang. Hr nedan kommer lite bilder!


                      

                      

                      

                               
                      

                       

                      

söndag

Den här dagen har nog varit den sjukaste i mitt liv. Igår kom vi hem från Kreta (kommer mer om vår resa senare) och imorse när jag går upp och stänger på facebook på första gången på över en vecka (Det ni!) haha så ser jag att reserven innan mig till ackis har kommit in. Får sjuk ångest och ont i magen och tänker såklart direkt att fan då föll man verkligen på mållinjen! Men hur sjukt det än kan låta så en timme senare ringer rektorn för balettacakademien Jan Åström och säger att jag har fått en plats på yrkesdansarlinjen på balettackademien o jag vill ha den. Jag började skaka i hela kroppen och bara satt och grät, hörde knapp vad han sa bara snyftade "ja, ja, ja" till svar. Herregud ha måste trott jag var dum i huvudet. Så nu ska jag bli yrkesdansare! Det är helt jävla sjukt, för ca 24 h sen var mitt sinne helt inställt på att fortfarande söka jobb och börja skolan på halvtid i höst och nu ska jag verkligen börja där. Min strörsta största dröm i livet har gått och blivit sann!! Jag kan fortfarande inte tro att det är sant, jag nyper mig i armen varannan minut bara för att testa så jag inte drömt alltihopa. Men det är faktiskt sant! Fy fan vad jag är glad!!

Nu ska jag och Nicko my love kolla på twilight jag läste ut den första boken på Kreta så nu måste jag ju bara kolla på filmen :) 

                        

Lördag

Så nu är jag äntligen äntligen ledig! PUH! Har jobbat hela sommaren, ja hela året plus dansat varje kväll. Fy fasen nu är jag värd dessa två veckor. Ska bli så skönt. Om några timmar åker vi till Kreta med Becci och Jonatan. Ska såååå fruktansvärt skönt. Speciellt med tanke på vädret här hemma. När vi kommer hem från Kreta drar jag nog ner till Småland ett tag innan de är dags för jobb igen.

Sista veckan på jobbet har faktiskt flytit på väldigt snabbt. Jag har suttit på engångsuppdrag hela veckan och där finns det iaf och göra, blev snarare övertid än sitta och titta på klockan. Har också suttit i receptionen på lunchen i veckan. Snart kan jag varenda område på hela hemfrid.
I torsdags var jag, Oline och Carolina från jobbet ute och tog en öl efter jobbet. Var så fint väder och så härlig kväll. Vi satt nere på Helenes som ligger nedaför slussen, väldigt mysigt med alla båtar som åker förbi.

Nu ska jag äta lite sen åker vi snart mot arlanda :) yeeeej!

                   

måndagVärldens roligaste video. Finns massor av likadana på youtube, you gotta se it!
Nu är det dags för ny vecka eller ja måndagen är ju gjord så nu är det bara 4 dagar kvar innan jag äntligen får vara ledig :) Vi har dessutom bokat resa till Kreta nu :) Awhhh ska bli så skönt. Vi åker på lördag tillsammans med Becci och Jonatan. Jag lyckades dock komma på att mitt pass går ut i december. Så idag fick jag åka och göra ett nytt pass på lunchen bara för att vara på den säkra sidan. Får hoppas jag får det i veckan bara.
I helgen var Nicke uppe en sväng tillsammans med Madde och Chrillan. Det är så roligt när man bor i Sthlm att man bara besöker alla typiska Sthlms ställen när folk är och hälsar på. Såklart var vi både på stan och besökte skansen och Vasa Museet. Men det var mysigt, hade iaf ok väder i helgen med. i lördags kom Oline och Peder över också och vi grillade och hade mysigt hos oss. Satt uppe och snackade till två. Vi satt också och garvade ihjäl oss till klippet ovan, "nightimee DAYTIME, nightime, DAYTIME" Så kul! "Alan" är ju med sjukt kul.
Nu hoppas jag på att den här veckan går sjukt fort och att min nedrans förbannade jävla hostjävel försvinner. Är så trött på att vakna varje natt av förskräckliga hostattacker. Har inte sovit ordentligt en natt på en vecka snart!

RSS 2.0