Dansa i neon

Men FAN vad FETT det var idag på scenen! Fy fan, har nog aldrig upplevt en sådan adrenalinkick som idag! Ikväll var det ju premiär och även att vi har kört två genrep med publik så var det här ngt helt annat. För det första satt ju hela sveriges kändiselit i publiken, stod och dansade loss ca en meter från David Batra, Orup, Nanne grönwall, Mikael Bindefeldt, Charlotte Perelli, ja listan kan göras låååång! För det andra var ju publiken helt GRYM!! Chills alltså när hela cirkus står upp och dansar med oss i slutet :)

And this is for you alla ackismänniskor, här är vår stjärna ;)


Förkyld

 
Den här har jag haft som inspiriration när jag gjort min abstrakta dans. Sjukt bra koreograf Jiri Kylian från Netherland dance company



Blev visst ingenting med den här mördartisdagen. Började känna av halsen igårkväll och imorse när jag vaknade var det inte så bra. Har ingen feber eller ngt men det är bäst att vara hemma ändå. Dels har vi sträna regler i skolan att inte dyka upp om man är sjuk eller börjar bli sjuk och så vill jag inte det ska bli värre till slutet av veckan då vi har premiär på cirkus!

Passade på att byta texten i bloggen, blev väl bra? Var så trött på det typsnittet jag hade innan.


Monday

börjar veckan från helvetet! Nejdå men det här är min enda ledig kväll fram till söndag, annars bara rep, rep, rep. Vi kör en liten träningsdagbok på det.

Välkomnande av exchange student den här veckan har vi utbyte från Iwanson i Munchen och jag är kontaktperson så ja var på skolan nio imorse trots sovmorgon och hälsade vår gäst välkommen. Försöke lära stackarn lite Val också. Inte lätt att försöka hinna med 8 diagonaler med 3 variationer och 3 koreografier på drygt en timme. Men hon var duktig och lärde sig snabbt

Balett Var den bästa balettklssen sen jag började tvåan tror jag, herrgud har det lossnat? Stången gick skitbra och golvet med, shit satte t.o.m 3 piruetter bara sådär helt utan konstigheter!

Jazz Vi var alla beredda på audition day men Val hade andra planer, ny diagonal så nu har 9 st, haha crazy

Partnering fick ny koreografi i partnering, jag och Nelly jobbade ihop och satte en del lyft riktigt bra. Kommer dock ha FET träningsvärk i höger arm som jag flippade runt Nelly med.

Till sist då, vad jag gjorde i helgen? Ingenting! Absolut ingenting! Och det behövdes kan jag säga, jag har ju en vecka som ser rätt tuff ut framför mig. Så ja det blev inga jätteintresanta inlägg om min jätte intresanta helg :)

              
                              Favorit i repris, Mamsen och jag


Sushi times innan cirkus time!

img_3670 (MMS)

Sushi times innan cirkus time!


Pannkakstorsdag

Ojdå var det torsdag idag? Herreuud vart og denna veckan vägen? Och jag som inte skrivit ett inlägg sedan i söndags. Herregud nu måste jag skärpa mig med det här bloggandet. Tyvärr kommer det nog bli lite si och så med det nästa vecka med då jag repar tis-lör kväll.

Får väl bli ett snabbt genomdrag av veckan.

Måndag
sovmorgon som inte alls blev sovmorgon eftersom vi måste repa på en massa saker så fort tillfälle ges
Balett
Jazz
partnering
rep på cirkus 18-20
hem och dö i soffan av trötthet

Tisdag
fys
modernt
balett
akrobatik
rep på cirkus 18-20
hem och dö i soffan av trötthet än en gång

onsdag
dansanalys
jazz
modernt
improvisation
filmade lite dansklipp med en kompis som håller på med ett skolarbete där jag fick vara hennes personporträtt. Kan visa lite klipp ur filmen sen när den är klar om ngn vecka

Torsdag
fys
modernt
balett
komposition
första dagen där jag kunde åka direkt hem från skolan, yeeej :)

Har åkt på en överansträngning i höger sida på ländryggen med. Var hos vår naprapat Anna på öppen dörr idag. Känns som om hela rygg muskeln har dragit ihop sig och ständigt krampar och värker vad jag än gör, att sitta är olidligt. Hon kände lite på ryggen och konstaterade överansträngning. Fick rekomenderat helst vila vilket är omöjligt annars massage, varmt bad m.m. för att få musklerna att slappna av. Ingen stretch av ryggen utan istället stretcha rumpan och ta tigerbalsam men inte zon eller andra smärtstillande salvor som gör att jag använder ryggen på ett sätt som jag inte skulle göra om jag kände smärtan.

Så med den här smärtan i ryggen ska jag försöka ta mig igenom morgondagens tre klasser och första genomdraget på cirkus med publik innan jag får vila. Får be till Gud och hoppas på att det inte går över i ryggskott som Anna sa kunde hända om kroppen verkligen måste säga ifrån fysisk rörelse. 

      

Nicke och jag körde iaf pannkaks torsdag idag, det var höstmysigt :)

Söndagsångest

      

Jag
vet att jag är världens sämsta bloggare just nu och det bara kommer svinlånga jobbiga inlägg att läsa typ två ggr i veckan men den här hösten alltså. Känner aldrig att jag har tid för någonting. Idag har jag bara vart hemma men jag är stressad ändå. Hinner inte hälften av det jag tänkt, en massa småsaker som tar en massa tid. Inte nog med att vi har höstens stora gig som tar en massa energi och rep utanför skolan så ger våra lärare oss en massa grejer till. Vi ska kunna alla Vals diagonaler, partneringgrejer och koreografier. Jeanette ger oss uppgifter i komposition (som den "roliga" dansen ni vet) och utöver detta ska vi sitta varje vecka och skriva helt onödiga och svåra texter till dansanalysen som tar en massa energi och ångest.

Åh känner mig som världens sämsta vän, flickvän och dotter just nu. Har inte pratat med mamma på hela veckan men blev stressad när hon ringde för det fanns inte riktigt med i min tidsplanering. Awhh jäkla skithöst. Längtar redan till jullovet.

Måste bara skriva lite om mitt underbara lunch möte jag hade i fredags med min mentor Emma. Så himla bra! Vi är så sjukt lika, tycker lika om allt, skolan, lärare, jobb, inställning och allt. Så himla perfekt match! Kunde prata av mig om en massa saker som jag tycker är jobbigt som hon gav så himla bra tips och saker som hon hade gjort och hur jag skulle tänka. Var riktigt kul. Vi satt och babblade på i över en timme, fantastiskt. Vi ska försöka ses på en fika eller lunch typ en gång i månaden framöver. Är verkligen supernöjd över min mentor :)

Nu ska jag äntligen äta (har inte hunnit sen frukost) och kolla idol. Andas lite och tänka att "what doesn't kill you makes you stronger"

Tacomys hos Tina

img_7865 (MMS)

Tacomys hos Tina


Mördar tisdag


               

var ännu en tisdag avklarad, en mördartisdag alltså, ni vet 6h ren träning. Bara 6 mördartisdagar kvar nu innan vi byter period. Klapp på axeln för att jag orkade ännu en. Val påminde oss på jazzen igår om att ge os en klapp på axeln lite då och då. Vi är faktiskt sjukt bra!

Igår hade vi iaf en sjukt rolig partnering klass, Rebecca och jag var i par och vi gjorde en hel duett som blev grym! Nu ska vi träna på den till nästa måndag då vi ska ta med musik och visa upp den för klassen. Svettigt men roligt var det!

Imorn är det är det en mördaronsdag om nåt, efter skolan har vi rep på cirkus med Benke till klockan tio! Det är bara att blunda och köra. Man kanske kan hoppas på ett besök från självaste Lena imorgon, man kan ju alltid hoppas. Så nu blir det lätt sängen om jag ska orka morgondagen.

Vi ses i marschallernas skugga, amen!

Dyngkåt och hur helig som helst

Igår såg jag på Mia Skäringers show "dyngkåt och hur helig som helst" Så jävla förbannat underbar! Fy fan vilken underbar kvinna hon är. Och så jävla snygg! Det finns två kvinnor som jag beundrar så förbannat mycket och det är Mia Skäringer och Hanna Hellquist. Där snackar vi förebilder, inga överpretatiösa Lykke Li eller uppsminkade, uppumpade Carolina Gynning. Inte för att jag tycker illa om varken Lykke Li eller Carolina Gynning de är fantastiska kvinnor men Mia och Hanna är så förbannat äkta, ärliga och så jävla bra. De är riktiga förebilder, som varenda kvinna i det här landet borde se upp till.

Första gången jag lyssnade på Mia Skäringers sommarprat så grät jag. Andra gånger grät jag ännu mer, tredje gången sprutade tårarna vid första meningen och ja, nu kan jag det typ utantill. Det är helt fantasiskt precis som hennes bok "dyngkåt och hur helig som helst" och enmansshowen med samma namn. Hon skriver så otroligt träffande och det går verkligen rakt in i hjärtat om tonårsångest, kärlek, skilsmässa och att inte känna att man duger.

Ni som missat Hanna Hellquist borde ta er en titt på hennes program "Jakten på lyckan", hennes bok "Karlstads zoologiska" eller lyssna på henne varje morgon i P3s morgonpasset. Och ni som av någon konstig anledning har missat Mia Skäringer kan ju ta er en titt på världens bästa humorserie ever "Mia och Klara", läsa hennes bok "dyngkåt och hur helig som helst" eller titta på showen med samma namn på svtplay. Och för fasen missa inte hennes och Klara Zimmergrens sommarprat från 2008, finns på SRs hemsida att ladda ned som podavsnitt.

              
                                               Mia Skäringer

                         
                                             Hanna Hellquist

SATC

           

Hade en fantastisk  Indisk middag igår på Dado. Älskar att jag har världens finaste bästaste vänner, vad vore jag utan er?

Idag har jag mest inte gjort någonting. Så fruktansvärt jävla skönt. Tog en sväng till Hjorthagen och fyndade på Myrornas med Beccs. En ny bomberjacka, ett linne och en tjock kofta blev det för endast 280 spänn. I just lööve second hand!

Imorn måste jag ta tag i dansanalys uppgften vi fick i måndags. Ska skriva ett A4 om hur jag kände under föredraget vi hade i måndags Kropp - intellekt - känslor. Herregud hur fasen ska jag få ihop det på ett helt A4? Jag halvsov ju mig igenom hela föredraget.


Disco queen

Ok det gick bra! De skrattade lite iaf. Och jag tyckte det var kul, vet inte var det kom ifrån men jag kände mig som en disco dansare. Haha Rebecca nu förstår jag dig, fick sån sjuk energi. Ja så det slutade väl bra. Men hade sån rå ångest hela dagen. Hade verkligen ont i magen innan, alla verkade ha så bra idèer. Trodde verkligen inte det skulle bli kul, men de skrattade som sagt och det var skönt.

Ursch hoppas aldrig jag får en sådan uppgift igen. Vad som helst utan att vara rolig.

Imorn är det iaf fredag, fy fan vad skönt! I helgen ska jag verkligen inte göra någonting för en gångs skull. Eller ja träffa mina underbara vänner som jag inte sett på alldeles för länge och kanske en sväng på grönan imorn för fina, fina Håkan!

                
                                     Fina mamsen och jag i helgen




Komposition

        

Sitter
här med lite ångest. Två skoluppgifter att göra, herreugud jag valde ju den här skolan för att slippa sånt här. Eller nja kanske inte bara därför ;) En uppgift är iaf att göra en "rolig" dans till imorgon. Har haft panik hela veckan, jag är ju inte rolig! Speciellt inte när jag dansar! Nu har jag bestämt mig för idèn men det kommer nog inte bli roligt! Alltså det här var verkligen den värsta uppgiften jag kunde få.

Annars har jag vart så sjukt trött hela dagen. Kaffet var slut imorse med så jag har haft huvudvärk hela förmiddagen. Ursch, hela huvudet dunkade verkligen hela Val's uppvärmning. Gick inge bra på diagonaler eller koreografi heller.

Moderna gick lite bättre, fick tillbaka lite energi och improvisationen var en skön klass där vi mest lallade runt :) Kom och tänka på Val's smeknamn på Linnea "Lala" haha, han är för rolig!

Monday Lily

Blev tyvärr inte en sån intressant dag att skriva om, däckade i soffan så fort jag kom hem och har legat här sedan dess. Har vart så otroligt trött idag, en måndag med sovmorgon?!?

Kämpade mig igenom balett klassen och jazzen och partneringen ska vi inte tala om. Tur att inte Val valde mig som offer idag haha, jag var typ sämst. Imorn tar vi nya tag, mördartisdag here I come!

Fys
modernt
balett
akrobatik
= 6 h ren träning!

jaha ja men jag överlever nog, hoppas jag :/

SATC

         


Som
ni märkt har jag haft ett litet mindre blogg uppehåll. Kände att den här veckan bara blev för mycket och det mesta tog kraft ifrån mig. Skulle bara ha blivit en massa negativa tråkiga inlägg ändå så jag sparade er den läsningen. Men för att dra det kort så har jag den här veckan fått några törnar som än en gång fått mig att tvivla på mig själv och dansen. Mest har jag nog tvivlat på att jag kommer få jobba med det som jag verkligen vill jobba med inom dansen och att jag som vanligt inte duger. Ibland undrar jag om jag är riktigt klok eller bara en ren masochist som utsätter mig för det här yrket, för jag vill lova att det fan inte är någon dans på rosor!

Det enda som verkligen hållt mig uppe den här veckan är Vals klasser, där har jag faktiskt känt mig bra. Jag presterar som fan när jag har någon som står vid en och skriker "My grandmother has a higher leg than you and she's in a wheelchair" haha! jag bara skrattar men jag blir också taggad, jag behöver någon som sätter lite skräck i en ibland så man pushar sig själv lite hårdare än vad man kanske skulle gjort annars.

Tog också en välbehövlig paus nere i småland i helgen. Det var skönt att få vara med familjen och tänka på ngt annat än dans hela dagarna, jag behövde det. Att få pussa och krama lite på favorithunden Jeko och gratta bästaste mamsen på 46 års dagen var fint. Nu har jag ny energi. Ska försöka släppa förra veckans händelser, ta tag i den hemska kompositions läxan som jag har ständig ångest för och kanske ha lite kul i veckan som kommer. Vi får se, hur som helst så överlever jag nog!

Vi ses i marschellernas skugga, amen! (katla I lööve you)


RSS 2.0