Söndag

Puh vilken skön dag jag har haft. Kom på igår innan jag skulle gå och lägga mig att vi fick en timme till inatt. Sjukt skönt. Idag har jag bara softat. kollat på film, städat, planerat m.m.

Igårkväll när jag slutat jobba åkte jag och Nicke till Pontus och Lovisa på kvällen där även Glenn, Linda och Henke var. Vi lagade sjukt god vegetarisk lasagne och umgicks. Jag var faktiskt duktig och stod över drickat för kvällen och körde hem. Ja ni hörde rätt, jag KÖRDE haha. Men det var typ klockan halv två på natten så det var ju inte så överdrivet mycket bilar ute. Det är som när man övningskörde förr man får ge sig ut när ingen annan är ute haha. Men det gick bra och jag körde ända från Solna till Lidingö :)

Nu väntar en skön vecka av ledighet som jag hoppas inte går alltför fort. Här nedan slänger jag in ett asbra klipp innan på världens bästa popare Salah från Frankrike. Enjoy, han är sjuuk!




lördag

Nu har jag jobbat och klart och äntligen är det höstlov på riktigt! Här nedan är en länk till ett reportage om Alxander Ekman och föreställningen jag såg i tisdags, check it out!

http://svtplay.se/v/2200751/sverige_/reportage__alexander_ekman_-_a_study_of_entertainment?sb%2Ck102890%2C1%2Cf%2C-1&ref=nf

fredag

Åhhhhh äntligen lov. Jag tror inte ni kan förstå hur mycket min kropp behöver loooov. Idag satt jag seriöst och skakade efter jazzen för att jag var så trött! Shit vad jag ska VILA! Jag ska gör nada! Det ända lilla jag har planerat är att min fina mamma kommer hit tis-tor och då ska vi mysa på stan, annars NADA! Så skönt.

Sista dagen på period 1 i årskurs ett på ackis började med balett klockan nio! Awhh tidigt. Men det gick bra och jag kämpade mig igenom sista baletten innan lovet. Efter det hade vi stört lång håltimma på tre timmar som spenderades i träningsrummet med mitt lilla styrke och stretch schema som jag gör tre ggr i veckan och lite underbart skvaller från Ida i trean om hur alla lärare m.m. funkar på skolan. Älskar att höra tvåorna och treorna berätta sånt.

Efter lunch, jazz där min kropp fullkomligt var i upplösningstillstånd. Har aldrig varit så jobbigt med styrka, jag mådde illa och skakade efteråt. Sist på klassen fick vi visa upp koreografin som vi jobbat på till Pinks "Dear mr. president" och fokusera på känslan vi hade till. Anne i min klass filmade vår grupp och om hon lyckas skicka den till mig kanske jag kan smylägga upp den någon dag här på bloggen. Vi får egentligen lägga ut filmer som lärare koreograferat men ibland kan det vara kul och se vad vi gör. Vi får se...

Sista klassen innan lovet var röst som är en av mina favvisar och idag var alla på så sjukt bra humör eftersom det alldeles strax var lov. Vi fortsatte lite med "Santa Fe" från RENT som vi jobbar med just nu och sjön även den här låten nedan, vilket lyckopiller!!

Nu ska jag slappa gärnet ikväll och kolla idol där tvåorna och treorna är med och dansar ikväll :) Sen imorrn är det jobb och seeen ska jag njuta i åtta dagar av ledighet!

   

Torsdag

Idag har varit en märklig men mycket soft och skön dag på denna tuffa vecka. Vi började med body rolling imorse och fokuserade på fötterna. Tror det var väldigt nyttigt för mycket av spänningar m.m. sitter i fötterna.
Fortsatte med jazz som var tung men jag orkade mig iaf igenom klassen.

Efter lunch hade vi samtal på moderna så när vi väntade så fick vi kolla på treornas klass med Jennie Widegren. Alltså fy fan säger jag. Jag har aldrig sett henne undervisa men hon var heeeeeelt fantastisk. Hon såg allt, ALLT. Helt sjukt. Hon sa sp sjukt mycket bra grejer, och sen när de körde koreografin. Åhhh det var så fint och jag hade sett den här koreografin innan massor på youtube, och treorna var såååå br! Shit jag började typ gråta flera gånger för att de var så fantastiska! Åh längtar till trean då jag får vara sådär duktig!

Sista klassen för dagen var impro där vi på slutet fick se vår lärare Åsa vår moderna lärare Kerstin och vår blivande moderna lärare Sara köra en impro med varandra. Så himla kul, de var så roliga och påhittiga!

Så en härlig dag med ganska mycket sittande och tittande vilket behövdes så man kan krama ur den sista energin imorgon innan looovet! bara en dag, tre klasser och 21 timmar kvar :)

   

onsdag

Idag har nog faktiskt varit en bättre dansdag och dag än igår, lyckas nog klämma fram lite när jag tänker på att det blir färre dagar och färre danklasser kvar innan lovet. Idag fick vi titta på dansfilm på streeten :) Sjukt bra, Daniel visade oss allt man bör ha sett i dansväg eller ja streetväg. Riktigt intressant. Här nedan kommer min favorit, gick rysningar i kroppen när jag såg den. Enjoy!

   

tisdag

Oj oj vilken dag. Tror minsann det har varit den tröttaste dagen hittils på ackis. Jg tror aldrig jag har behövt kämpa så mycket för att orka igenom dagens klasser fys, modernt, balett och teater. Jag var ordagrant svimfärdig flera gånger. Min kropp behöver loooov nuuuu! Min rygg är helt fucked up, tror bestämt jag har åkt på en översnträngning för det krampar och bränner så fort jag ska försöka använda mig av ryggen, och det är ganska ofta.

Dagens teater klass var iaf mycket intressant. Hela klassen gick ut på ca en timmes improvisation där vi skulle improvisera utifrån att vi helt plötsligt vaknade upp i rummet tillsammans med alla andra som man aldrig hade sett förut och man hade aldrig varit i rummet innan. Mycket, mycket intressant. En imporvisation som mer och mer utvecklade sig till en lång skräckfilm. I slutet när Therese kom in i rummet utan uttryck var vi så sjukt rädda på riktigt och flera i klassen blev helt tagna. Tänk er själva att vakna upp i ett rum ni aldrig varit i innan tillsammans med tjugo andra människor ni aldrig sett innan, ganska scary och det var precis vad det blev. Under tiden fick vi in lappar och en gång kastade vår lärare in en tejprulle som fick hela klassen att hoppa tre meter av rädsla. Sjukt galet men sjukt lärorikt. Blev galet lättat när vår lärare avbröt improvisationen och vi fick prata av oss.

Efter skolan åkte jag, Carola, Evelyn, Richard och Therese till dansens hus och såg Alexander Ekmans "A study of entertainment" med Cullbergbaletten. Sååå bra! Gud jag var helt överväldigad. Har svårt för modernt ibland men denna var så så bra! Inte alls som andra Cullberg verk och det tack vare fantastiske Alexander Ekman. Och herregud snubben är 26 år! Sjukt! Ja jag blev verkligen imponerad för det var verkligen fantastiskt, rolig, sjuk, häftig, dansant och bra föreställning. Och precis som Ann-Sofie kommenterade i mitt förra inlägg så kravlar det in en naken man med Elvis mask på sig i sista scenen, sjukt kan tänkas men otäckt bra! Så om ni ska till Sthlm imorgon eller befinner er här se den för den går sista dagen imorgon.

Nu sängen och uppladdning för ytterligare en sjukt tuff dag!



                                                         Cullberg
               

måndag

Då var det bara fyra dagar kvar innan höstlov. Åh min kropp hade verkligen behövt det denna vecka. Har jätteont i höger ryggmuskel, och tror bestämt att den håller på och bli överansträngd eftersom den nästan krampade idag på baletten. Men som sagt bara fyra dagar kvar.

Idag började dagen med danshistoria där vi fortsatte prata om Merce Cunnigham och fick även se ett vrk som han gjort som heter "points in space" och efter det ångrade jag mig nog lite i om att jag vill göra mitt arbete om honom. Fy fasen det var inte bra. långtråkigt, odynamiskt, inga uttryck och nån jävla provocerande andings/host ljud i bakgrunen. Nej ibland har jag så svårt för modern dans.

Baletten sen kämpade jag mig igenom. Stången gick bra men sen gick kraften ur mig och har tyvärr fortsatt så hela resten av dagen. På jazzen och moderna sen hade jag inte mycket energi kvar. Det roligaste var väl att jag gjorde "snygga" spring 80-tals steg enligt Adrienne. Jag som hatar allt från 80-talet gjorde tydligen det bra.

Imorgon ska jag och fyra klassvänner gå och se cullberg på dansens hus. Det är Alexander Ekmans "Tre verk" som vi ska se. Har hört att den ska vara mycket bra av några frå klassen. Hoppas det inte är för konstigt bara, jag har ju som sagt svårt för det.

                   

                   

                   

                   

                   

Några bilder från klassfesten som jag lånat av min klassvän Tyra

söndag

Åh klassfesten var superlyckad igår. Håller tummarna för att det inte sitter några arga lappar i trapphuset ;)
Har spenderat min bakisdag med svtplay, disk, dammsugning och nart ska jag in till stan för att äta finmiddag med Olli och Peder  :)

En liten bildkavalkad, enjoy!

                       

                       

                          Evelyn och Jackie tog topplatserna
                       

                                      "Jag har aldrig"
                       

                       


lördag

Detta får mig ALLTID på bra humör!

    

Mia Skäringer är nog min största idol!

lördag

Idag är det pepp för ikväll är det klassfest :) Yeej. Ska städa och fixa hela dagen så det blir en fin kväll med mina klassvänner.

Har inte hunnit skriva på några dagar. Har varit uptagen med att barnvakta världens två sötaste ungar. Lilla skitungen Siri har lärt sig och gå och prata lite, såå söt. Så fört man säger "Ska vi göra det Siri" Så svarar hon "Näe" haha så söt.

Igår fick jag även en sjukt rolig nyhet. Ann-Sofie som jobbar på Aktiv Ungdom i Vimmerby där jag var dansledare förut ringde och sa att jag hade vunnit ett kultur stpiendie som hon sökt åt mig. 10.000 kr! Awhh fatta att jag blev glad! Tror aldrig jag har vunnit något i hela mitt liv förutom max 100 spänn på triss. Helt sjukt. De pengarna kommer gå direkt till min utbildning, så skönt. Behöver bara ta halva terminslånet nästa termin. Så nu måste jag ta ledigt från skolan och åka ner till Vimmerby den 18 nov för prisutdelning. Tydligen värsta grejen på mässhallarna där Paolo Roberto kommer vara och föreläsa. Åh ska bli kul :) Tack än en gång Ann-Sofie!

Nu ska jag en sväng till systemet. Tjoo

onsdag

Kom hem från finaste skitungarna Siri och Lea för en stund sen. Åh det var så himla kul och se de igen. Nu kunde Siri gå och säga en massa ord, sist när jag lämnade de hade hon precis lärt sig att ställa sig upp. De är nog de finaste och sötaste och underbaraste ungr jag träffat. Ska bli så kul att ha dem imorgon :)

Dagen förövrigt har varit tung som igår. Moderna var riktigt segt, jazzen gick bättre. Vi hade besök från kävesta folkhögskola och jag träffade min gamla gymnasieklasskompis Natalie :)
Sista klassen som var street gick däremot helt ok. Får alltid sådan ny energi på dem klasserma för att det r så sjukt roligt. Idxag fortsatte vi på den sjukt snabba koreografin från förra veckan. Och jag trodde nog jag skulle dö i början men i slutet satte jag hela koreografin, yeej på den! Nästa vecka ska vi kolla på en massa bra dansklipp och sen har vi inte street förrän efter jul igen.

Här kommer två klipp på först en hiphop dansare som tolkar biten "The dying swan" och sen orginalet med Anna Pavlova, sjukt häftigt båda två!

 

 

tisdag

Herregud vilken dag! Har varit så trött så det finns inte! Jag har verkligen kämpat mig igenom denna dag som bestått av 

*Fys

*Modernt

*Balett

*Teater

Var bara teater lektionen som gick bra idag. Fy fan vad jag skrattade idag. Flera gånger så bara rann tårarna för jag skrattade så mycket. Vi skulle göra en improvisation där vi fick dra olika kort ur en kortlek där spader var ilska, hjärter glädje, ruter rädsla och klöver sorg. Så beroende på vilken siffra det var på kortet skulle man spela olika mycket i sina känslor samtidigt som man fick en scen av vår lärare. Roligast idag var lätt Rebecca och Laerke, skrattade verkligen så jag grät.
Nu ska jag hoppa direkt i säng för imorgon blir ytterligare en lång dag på denna röda vecka!


måndag

Pustar ut framför NY fruar, älskar sådana program där man kan sitta och skratta över hur dumma dem är. Alltså hon Åsa och Gunnila är ju helt otroliga!
Idag var första dagen på röda veckan och även min städvecka. Awhh inte kul vecka. Men det gick bra, kom ihåg i sista stund på rasten att jag hade städvecka i köket så jag hann torka alla bord och micro. Klasserna lite tuffare än vanligt med mer hopp och mindre snack denna vecka. Gjorde för övrigt 95 armhävningar i uppvärmningen. Awhhh döda armar sen. Fick en ny koreografi på jazzen med. Lyriskt denna gång till Pinks "Dear mr president".

Imorse hade vi danskunskap där vi pratade om Merce Cunningham en riktig intresant person inom modern dans. Var bl.a. han som var med och startade post modernism inom dansen och var även verksam som dansare och koreograf till han var 80 år. Shit vilken snubbe och vilken inspiration. Tror jag ska göra mitt arbete om honom sen senare i höst.

Efter skolan var jag kvar en liten stund med Therese, Rebecca och Carola och hade lite stretch och massage stund. Carola stretchade ut mina höfter och lår med någon special stretch så nu känner jag mig mjuk och öppen i höfterna.

Nu blir det lite mer uppladdning inför resten av denna jobbiga och tuffa vecka. Sen är det bara 9 dagar kvar innan lov :) yeej.

söndag

Idag blir det en fin och lugn dag i Småland. Har tagit lång sovmorgon och en lugn förmiddag. Snart middag hos Nickes parents sen hemmåt till stockholmet och uppladdning inför röd vecka på ackis och två veckor kvar till höstlov. Yeej.

                        

                        

                        

                        


Lördag

Sitter hemma i Vimmerby nu och ska snart iväg på middag hos Nickes föräldrar. Så skönt att vara hemma på landet och andas lite frisk luft och bara ta det lungt. Har inte varit hemma på två månader sen innan jag började skolan. Tror aldrig det har dröjt så länge innan jag åkt hem.

Men igår iaf så började dagen med autvecklingstid med Jan vår rektor och åk 2 och 3. Fick köra en så kallad speed dejt med vår klass där vi fick prata md varandra i en minut var och säga vad man uppskattar hos den personen och vad man skulle vilja se mer av dansmässigt. Kändes jobbigt först för man tänkte att man aldrig skulle komma på bra saker sådär fort om alla men det gick hur bra som helst. Jag bara babblade på och kände att jag hade hur mycket som helst att säga om alla :) Fick jättemycket bra tillbaka med, både det som är bra och det jag måste jobba på. Så kul att de flesta i klassen redan har hunnit snappa upp vad vi måste jobba på eftersom de flesta sa likadana saker. Jag fick höra mycket att jag måste släppa tekniken ibland och bara dansa och såklart igen tro på mig själv och ta ut mer. Bland de bra sakerna var bl.a. att jag jobbar hårt på klass, är positiv, dansar mjukt att jag var bra på Gaga koreografin :) yeej och de roligaste kom från Alex och det var att han tyckte jag var grym på balett. Haha jag dog lite. Har nog aldrig i hela mitt liv fått höra att jag är bra på balett så den tog jag åt mig extra av :)

Andra klassen var sen balett som faktiskt kändes mycket bättre efter alla fina ord, speciellt Alexs :)

Tredje klassen för dagen var jazz där vi visade upp koreografierna för varandra. Vi i vår grupp var bara tre av fem men det gick bra ändå :) Nästa vecka ska vi köra lyrisk koreografi. Me like!

Sista klassen för dagen var röst och där började vi med en låt ur musikalen RENT. Åh det var så kul, längtar redan till nästa vecka nr vi ska fortsätta jobba på den. Älskar sångklasserna :)

När dagens skolklasser vra slut kom Nicke och hämtade upp mig och vi åkte raka vägen hem till Småland. Stannade förbi hos syrran i hennes och Offes nya lya :) Så fint. Fick mat och kollade idol.

Idag åkte familjen ut till mormor och Leif i stugan för att hjälpa till lite. Eller ja Nicke pappa och Leif körde ved och grejjer medan jag, Elina, mamma och Mormor fikade i solen. Helt fantastisk höstdag.
Jag och syrran drog sedan vidare till stallet för en helt fantastisk ridtur. Åh så härligt det var. Kan verkligne slappna av och njuta när jag sätter mig på en hästrygg och idag var ju vädret helt fantastiskt. Helt underbar ridtur!

Nu ska vi som sagt strax iväg till Nickes föreäldrar på middag. Mys. Lite bilder från gårdagen och dagen.

                       
                  
                                     Fika och idol
                       

                       

                                  Syrran och jag filosoferar
                       

                        

                       

                       

                        

                       

                          Laila och Janne kom förbi på fika
                       


torsdag

Oj oj oj vilken dag! Om de två senaste dagarna varit toppen har denna dagen varit rena mardrömmen. Var tvungen att stanna kvar i skolan en timme efteråt och prata med mina klassisar om denna sjuka dag. Jag är så glad att jag orkade mig igenom den. Men nu dagen från början

Första klassen för dagen var body rolling där vi helt enkelt rullade på bollar i en timme och en kvart. Låter helt sjukt men det var s fantastiskt. Det är en helt utarbetad teknik där man rullar på håra bollar för att få ut spänningar och få våra stenhårda övertränade muskler att slappna av. En ren smärta när man gjorde det men herrejesus vad skönt efteråt. Kände mig så avslappnad och mjuk.

På jazzen fortsatte vi våra grupp grejer. Hann precis klart i tid men vi hann bara köra igenom det en gång och jag är fortfarande inte säker på koreografin så vi får se hur det går imorgon.

Efter lunch var jag så sjukt trött och inte verkligen inte sugen på balett. Då får vi till iaf min fasa reda på att vi ska ha vikarie och inte vilken vikarie som helst utan en kille som vi haft innan som var ganska konstig och gjorde jätte svåra grejer. Inte kul när man redan är sjuuukt trött. Men jag orkade igenom den långa klassen på 1 timme och 45 minuter.

Men så till sist när man trodde man kunde slappna av till impron så kommer nästa besvikelse. Vi ska inte ha vår vanliga impro lärare Åsa utan vikarie där med och inte vilken vikarie som helst där heller utan en vikarie som vi  också haft en gång innan och som med var jätte konstig och körde mest teater grejer.
Så börjar den sjukaste klassen jag varit med om på länge. Ja herregud vad vi skrattade och flummade, stackars läraren säger jag bara. Allt blev bara så fel, vi som var så sjukt trötta och opepp och läraren som egentligen är skådespelare och som febrilt försökte köra dansimpro med oss. Inte en bra kompination, det värsta var verkligen när vi stod i ring och ja det här blir så internt men ni från klassen fattar "Det här är ett ludd, vi lägger det här i mitten" Alltså då stod jag verkligen och grät av skratt, visste inte var jag skulle ta vägen och jag var sååå överlycklig när klassen var slut och jag kunde avreagera mig tillsammans med mina klassisar.

Ja jesus, sjuk dag. Nu taggar jag om till imorgon, sen är det helg och jag ska äntligen åka hem till smålandet för första gången sen jag började skolan :) yeeej!

onsdag

Åh idag har med varit en bra dag, en jättebra dag desstutom. Är så glad på min kropp som faktiskt var rätt pigg i kroppen hela dagen idag med. Den här dagen kan verkligen sammanfattas i svett. Gud vad fräscht det låter haha men det är så det går till på ackis.

Idag hade vi som sagt afro med Malin Wiskari. Åh jag säger det igen jag älskar Malin, hon är så fantastisk. Glad, söt, insprirerande och duktig. Vill ha henne mer! och afro var såååå roligt. jag vill verkligen ha det på schemat. Det är så mycket energi och glädje och jag älskar dansstilar där man får svanka och slänga med håret haha :) Lägger upp en liten film här nedan på koreografin vi gjorde i slutet på klassen.

Efter lunch hade vi jazz där vi blev indelade i grupper som ska gå igenom koreografin så att vi gör den så lika som möjligt imorgon när vi ska visa upp den.

Sist hade vi street där vi fick en ny koreografi som gick i ultraterapi minst sagt. Så sjukt frustrerande, awhh jag hade gått och väntat på att Daniels koreografier skulle utvecklas till såhär svåra. Får öva en del på den tills nästa vecka så jag kan den då. Men kul var det, det är det alltid med street.

Efter skolan var slut stannade jag och Tyra kvar och körde en timmes lång strech och prat. Nu har jag iaf fått en koreografikompis till slutföreställningen, yeej!

Drog även en snabbis till sturegallerian för att se om mina skor fanns kvar men såklart var de slut i hela Stockholm och centrallagret på scorett med, så jag får nog ta och glömma dem där skorna. buhuuuuu, vad ska jag göra nu, det var ju drömskorna och jag vet inte om jag har lust att lägga 1200 spänn på den dyrare varianten. Får ta och fundera på det tills imorn. 

     

tisdag

Åh idag har jag haft en bra dag, verkligen. Det var länge sen så jag är nöjd. Har egentligen bara varit ett litet missöde men det har inte med dansen att göra.

Började dagen med fysklass med Malin Träff som vi inte haft innan i fys. Förut hade vi Anna Taube men meningen är att vi ska byta lite lärare för att vi ska få prova på olika fyspass. Malins var mer styrka än Annas som var mer kondition. Båda är väldigt jobbiga men på olika sätt. Men jag kan säga en sak iaf att vi har mycket att tacka Adrienne för i fyspassen. Hade inte orkat hälften om det inte varit för hennes armhävningar, situps och plankan övningar. Idag stod jag i plankan i två minuter utan att vila, herregud. I somras när jag skulle göra det hemma så orkade jag 20 sekunder, yeeej :)

Fortsatte med modernt där vi idag hade Malin Wiskari igen som vikarie. Åh jag älskar henne och jag älskar hennes stil. Jag gillar väldigt mycket att vi alltid gör koreografi med henne till "vanlig musik" och inte bara piano musik som vi brukar ha. Imorgon ska vi ha afro med henne eftersom hon också udnervisar i det. Like it big time! Blev förvånad över mig själv idag med att jag faktiskt hade bra med energi på den klassen, har ju skrivit om det förut att jag alltid brukar vara så orkeslös på den klassen efter fyspasset, men inte idag, idag var det kul!

Just det innan moderna hade jag privat time med James som vi har i kroppskunskap. Alla ettor får en halvtimme med honom där man går igenom övningar och stretch som man ser man behöver efter att man gjort screeningen. Jag fick med mig en massa bra övningar för bl.a. baksida lår och utåtvridningskusklerna. Nu ska jag sätta ihop ett litet fint tränings och stretch schema som jag ska göra tre gånger i veckan!

Efter lunch var det balett som också gick bra, kände mig stark på stången och jobbade bra!
Sista klassen för dagen var min favvo teater. Fortsatte med en massa improvisationer i olika känslor idag, så kul! Jag skrattar alltid så otroligt mycket när vi har teater och det gillar jag! Jag gillar även mina klasskamrater förövrigt, de är så fina och roliga!

Efter skolan tog jag mig en liten tur till stan för att köpa ett par skor jag trånat efter såå länge! MEN såklart som alltid med mig så var de slut på alla scorett butiker jag kollade på! Awhh. Imorgon ska jag åka till söder och kolla om de finns där annars blir jag ledsen. Har trånat efter dessa skor så länge nu!

                                  

måndag

Idag har varit en ganska bra dansdag. Började med danshistoria där vi hade en gästföreläsare som heter Linda Forsman som var där och berättade om sin karrär. Hon var bl.a. med och skapade kompianiet vindhäxor som är ett ganska känt modernt kompani. Alltid intressant att höra folk berätta om sin danskarriär.
Efter det var det balett som gick helt okej idag. Efter lunchen jazz i världens minsta sal, hates it! Och sen modernt med en vikarie idag. ja vet inte riktigt vad jag ska tycka, har väldigt väldigt svårt för sådan där konstig modern, speciellt nutida dans så jag tyckte mest klassen var rätt seg och kollade mest på klockan så jag kunde sluta :)
Efter skolan stannade jag kvar en timme och stretchade, duktiga jag :)

Förresten finns klippet uppe nu på fejjan där vi dansar gaga koreografin. Vet inte om ni kan se den om ni inte är väk med Rebecca men gå in på min sida och testa.

söndag

Har haft en superfin söndag trots jobb igår. blev lungt och mysigt just the way I like it!
Igårkväll hade världens bästa pojkvän fixat lördagsmiddag och chokladpudding till mig så det blev filmkväll. Shutter island såg vi, bra film den rekomenderas.

Idag har jag haft mysdag med Oline på stan. Först nya utställningen modefotografi genom tiderna på fotografiska, sen brunch på bakverket och sist en lite runda på stan. Oh så fin höstsöndag det blev. Det är dagar som idag som får mig och älska hösten. Nu blir det ännu mer höstmys under filten i soffan till en film.


söndag

En liten lista jag snodde från en blogg

Bästa promendad: Längst med Djurgården eller kungsholms strand

Favoritgata:
Skånegatan

Favoritdrink: white russian

Äter lyxmiddag på:

Bästa mikromaten:  Äter aldrig micromat för det finns ingen god micromat

Favoritförort:
Skarpnäck utan tvekan, love it.

Fikar gärna på: Ett supermysigt cafè i gamla stan som jag inte minns namnet på, nere i en källare iaf med supergott tchaite

Bästa lunchställe: Ett soppställe på Mariatorget

Bästa brunchen: Bakverket

Bästa kaffet: Starbucks

Bästa konsertlokalen: Berns

Här bjuder jag mamma på middag: Kho pang ang

Här bjuder jag pappa på middag: texas Burger

Senaste Stockholmsupptäckt: Bakverket

Senast sedda teater-/bio föreställning: Shit när var jag på bio senast?

Senast sedda utställning: Fotografiskas modefotografi genom tiderna

En bra gåbortspresent:
Ljus och lyktor

Favoritlyxartikel: Dyrt smink

Läser just nu: Andreas carlssons biografi, not good..

Läser helst: Biografier

Favoritråvara: ost? är det ens en råvara?

Favoritfärg: svart

Favoritmärke: Acne

Favoritskor: Mina ännu oköpta Acne pistols kopior :)

Klädkonto per månad: Kanske 5-600?

Dricksprocent: Drygt 10 procent

Modeförebild: Nu är jag tråkig men systrarna Olsen

Motionerar: 5 timmar om dagen på balettakademien

Mest överskattade affär: Judits secondhand, hittar aldrig något där

Det dyraste jag har köpt: Min skolgång, men tanke på att min utbildning kostar 120.000

Favoritprodukt på Systemet: vitt vin

Favoritprodukt på Apoteket: Förkylningsprodukter haha

Bästa fyllekäket: Gyros

Lyssnar på: Queen och Robyn

Bästa förfestmusiken: Just nu Robyn

Senast gnolade: "I want't it all"

Senast köpta skivan/-låten: Pinsamt men jag laddar hem allt.

Dansar helst till: 90-tal

Senaste impulsköp: Ett par sneakers på tradera

Senaste fyndet: Mina superdupersnygga nike sneakers på barkaby outlet för halva priset!

Senaste secondhandfyndet: Stövlar på ericshjälpen

Fulaste klädfärg: Brun

I dvd-spelaren/datorn: Twin peaks

Användbar pryl: datorn

Mode jag aldrig vill se igen: Allt 80-tal

Värsta huvudbonaden: Truckerkeps

Bästa huvudbonaden: Svart mössa

Favoritaccessoar: RINGAR i massor

Bil/Transportmedel: Cadillac

Återvinner: Det mesta jag är bra på återvinning!

Hejar på/håller på: Folk som har röda politiska åsikter

Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Läser metro, en bok eller mítt nya intresse gamla sommarprat i ipoden. idag lyssnade jag Sissela Benns från 2008, den var bra!


fredag

Äntligen fredag! Inte för att jag ansträngt mig så mycket den här veckan när jag varit halvsjuk och jag ska ju faktiskt jobba imorgon, men ändå! Idag har jag haft en sån där halvbra dag. Hade ju inte haft balett sen i måndags så kroppen kändes relativt pigg på stången men tog emot lite på golvet.
När den andra gruppen hade balett så kollade min grupp på det vi filmade för två veckor sen och jag blev faktiskt postiv överraskad. Jag kommer ihåg sist när jag blev filmad på en balettklass på förberedande hur sjukt dålig jag tyckte jag var sen när jag tittade på filmen. Men idag så var det inte så farligt. Det var som Evelyn sa det som man trodde skulle se dålig ut såg faktiskt riktigt bra ut och tvärt om , saker man inte tänkt på uptäckte man såg inte så bra ut.
Efter lunch hade vi jazz med Therese fernström igen. Var lite halvengagerad i uppvärmningen, hade fått en riktig huvuverk. Sen på digonalerna blir jag alltid så opepp när vi gör splithopp som resten av klassen älskar. Men jag ser verkligen så fantastiskt fånig ut när jag försöker mig på det så det är mest jobbigt. Så jag var lite nedstämd när vi började med koreografin sen som inte tog så lång tid att försvinna för ååååååååååååh vilken rolig koreografi till Lady gagas telephone vi gjorde. Hade verkligen hoppats på just den låten igår när Therese sa att vi skulle köra Gaga idag.
Min klasskompis Rebecca filmade sista gången vi körde så hon kanske kan skicka den till mig så jag kan lägga upp den här :)

Imorgon blir det jobb som sagt och om några veckor är det bestämt att jag ska passa Siri och lea igen, åhh längtar :)
Nu blir det idol resultat go Olle och Linnea.



                                         Den här gjorde vi lyriskt till igår

torsdag

Hej alla glada, hoppas ni är det för det är tyvärr icke jag. Jag blir så arg och trött på min kropp som än en gång för tredje gången på mindre än ett år åkt på hosta. Som jag skrev i tisdags så var jag hemma från skolan för att jag kände av halsen men trodde det skulle gå över. Halsen gjorde ont även igår så jag åkte till skolan men satt alla klasser och kollade. Idag trodde jag äntligen att det skulle gå över men tji fick jag när jag istället vaknade upp med hosta igen. Awhhh jag hatar det, de andra gångerna jag fått hosta i år så har det inte gått över på typ fem veckor bara för att jag inte kan hålla mig ifrån träningen så jag lär väl vänta samma sak denna gång eftersom jag inte kunde hålla mig ifrån dansen idag. Vi hade nämligen först yoga imorse som jag verkligen ville vara med på och sen vikarien Therese Fernström som jag också sååå gärna ville vara med på eftersom jag hade hört rykte om att det skulle bli lyriskt.
Ja så som sagt jag var med och det gjorde nog inte saken bättre. Jag satt iaf på baletten och på impro så hade vi långt snack idag om bl.a. yrket dansen hur vår lärare har klarat sig med jobb och vad hon gjort m.m. men även dansen i sig hur den utvecklar sig idag med olika stilar och hur man tränar m.m.

Blir även fundersam hur jag ska göra med vår föreställning i jul. Vi kommer antagligen inte att få någon lärarkoreografi att vara med i och då återstår bara egna nummer. Jag är lite sugen på att koreografera något men de flesta i vår klass är redan uppbokade på andras koreografier så jag har inte hittat någon som vill vara med än och jag vill inte göra solo. Känns ju tråkigt att inte vara med liksom, man vill ju ta alla tillfällen som ges att stå på scen. Men det löser väl sig. Det är ju inte säkert att ens koreografi kommer med ens eftersom det är lärarna som bestämmer vilka som ska vara med.

En sak som iaf lättat upp mitt sinne idag var ett jättefint mail från Linda som är mamma till Siri och Lea som jag var barnflicka till i våras. Hon undrade om jag ville komma och vakta barnen lite i höst om det går ihop sig. Så skrev hon så fint om att hon tänkt på mig och ville jag skulle komma och hälsa på och att Lea alltid pratar om mig när hon ska dansa. Åhhh blev alldeles varm i hjärtat och fick tårar i ögonen för jag saknar dem så mycket. Siri blev ju ändå min lilla bebis, åhh skulle vara så kul om vi kunde få ihop det så jag fick passa dem igen :)

                                                               
         Världens sötaste Siri med världens sötaste Parvel byxor


tisdag

Idag så är jag hemma från skolan. Jävla hals. Blir så sur. Jag vill vara i skolan, det är inte alls kul att vara hemma.
Det var igår efter lunch som jag började känna av halsen. Eller ja inte bara halsen utan jag kände mig allmänt konstig och snurrig. Men envis som jag är så var jag med på både moderna och jazzen. När jag sen skyndade mig iväg till tunnelbanan och satte mig ner så kände jag hur hela halsen skrynklade ihop typ. Det kändes verkligen som sandpapper i halsen så det fick bli soffan resten av kvällen. Imorse när klockan ringde så kändes halsen likadan så det är lika bra att vara hemma idag så får vi hoppas att jag är fit for fight imorgon istället.

Nu ska jag bege mig en snabbis till apoteket och köpa echinaforte så jag blir frisk idag. Hatar att vara hemma när kunde fått vara i skolan och haft veckas bästa klass teater idag. buhuu.


söndag

Ojdå, hann visst bara blinka så var den här helgen äver. Herregud vad fort det gick.

Igår åkte Nicke och jag en sväng till IKEA i Barkaby och det blev visst en del vi fick med oss hem. En byrå och tavla till hallen, skoställ, bord till vardagsrummet, ljus, hyllor till garderober m.m.
På kvällen åkte vi på inflyttningsfest hos Glenn och Linda. Blev en riktigt trevlig kväll där vi fortsatte en sväng till Imperiet i skrapan.

Idag vaknade vi inte förrän tolv. Shit har inte sovit så länge på år och dag. Men jag har mest bara fixat det sista som vi inte hann förra veckan, så nu börjar det verkligen likna ett hem :) Nästa helg tänkte jag ta lite kort och lägga upp när vi är helt klara!
Nu ska vi äta tacogratäng som inte blev så lyckad och snart kolla på ensam mamma söker, yeej :)


fredag

Jag kan verkligen inte sluta skratta åt det här

 

RSS 2.0