knäproblem

Säger bara en sak om den här dagen och det är jävla knä! Har inte haft ont i mitt knä sen innan jul och idag lyckades det komma tillbaka. Jag är översträckt i knäna vilket betyder att jag ofta hänger bak i knäna när jag är trött och inte orkar hålla mig uppe vilket betyder att jag får ont. Idag så högg det till varenda gång jag sträckte mitt vänster knä bak. Det började komma sakta under jazzen och på baletten fick jag sätta mig efter stången. Sist jag fick ont i knäna så sa naprapaten att jag kanske jag jobbat för mycket och för hårt med min utåtvridning och är överansträngd i knäna, så nu gäller det väl att ta in utåtvridningen nån vecka och verkligen försöka att inte hänga i knäna alls. Men imorgon är det ju faktiskt fredag och sen HELG!

Stora plusset idag var att vi fått underbara Therese Carlsson i jazz äntligen! Ser fram emot den här perioden :)

               
Dålig bild men ungefär såhär ser det ut om man har översträckta knän. När jag står rakt ser mina ben ut som en banan!


Lagom dag

Bra dag, lagom dag som började med sovmorgon följt av egen tid på moderna som vi spenderade med att repa vårt "Bid spender" nummer. Efter lunch hade vi tre och en halv timmars instudering med Åsa vilket är fantastiskt som vanligt. Vårat nummer inspirerat av revolutionen i Nord Afrika kommer bli fantastiskt. kom, kom och titta den 21-22 maj på Moderna dansteatern! Kommer bli fett!



Alltså har ni sett det här? Hur kul är inte det? det bästa är han som man ser ansiktet på, det ser ut som han gör små developèer och i slutet när han klättrar upp på kylskåpet, ser ut som vid en balettstång!

trött vecka

Tröttheten den här veckan verkar visst inte gå över så här kommer en kort sammanfattning om dagen.

Fys började dagen med ett lagom hårt fyspass där vi bara gjorde massa övningar med det hårdare terrabandet samt en massa stretch. Passade min trötta kropp alldeles utmärkt och jag passade äntligen på att köpa ett band av Anna så jag kan ha med och flasha en massa stretch positioner på gymet i sommar!

Modernt trött, trött, trött. Hatar att vara i ettan med, kan vara den mest deprimerande salen i skolan. Klarade mig iaf igenom klassen utan att somna.

Balett Idag var A-M sjuk så vi fick tillbaka vår gamla balett lärare Katarina för dagen. Med blandade känslor. Klassen var sjukt trötta idag så vi fick iaf sluta en kvart tidigare.

Teater Dagens bästa klass var teater klassen där vi bara pratade. Hela klassen har tydligen fallt i koma så det blev en diskussions klass. Vi pratade än en gång om det så viktiga ämnet artist branschen, löner, förpliktelser och moral. Myxcket nyttigt och bra att få disskutera detta med en annan person än just en dansare denna gång alltså mer vår skådespelerska till teaterlärare Jessica.

Hemma sen damp jag ned i soffan direkt och har stannat där sen dess. Som tur ät har jag en pojkvän som lagade mat åt mig så jag har sluppit resa på mig sen jag kom hem. Nu ska jag käka blåbärspaj och stretcha. Imorrn blir en chill dag med bara rep och sen instudering, fett!

            
                             A very old picture of me as a redhead

måndag

Somnade visst 45 minuter i soffan nyss. Ja herrejesus vad trött jag har vart idag. Det värsta är att när man somnar i soffan så brukar det vara skitsvårt att sova sen när man väl ska sova på riktigt. Får hoppas att jag är så trött så jag somnar hur som. Jag är tydligen för gammal för att festa två helger i rad eller dricka vin både fredag och lördag på helgen haha. Får ha några vita helger nu fram till påsklovet. Som tur är har vi grön vecka nu efter två röda veckor i rad så jag hoppas att lärarna tar det lite lungt med oss, lungt var ju det sista vi hade med Jennie. Nu kommer vi ha Therese Carlsson fram till sommarlovet och det ska med bli fasligt kul, jag älskar Therese!

Denna vecka ska vi också ladda om med vårt nummer vi har bestämt oss för att köra på tre personer istället för att lära ut till en ny person. Jag bara kände att jag orkar inte lära ut det där jäkla numret till en person till. Jag har ju gjort det typ fem gånger för att typ alla har hoppat av och jag har inte orken eller viljan nu denna vecka så vi får helt enkelt göra om placeringar och lite grejer i numret och köra tre personer. Det var inte direkt det vi tänkt med numret men vi får göra det bästa av det speciellt nu när vi kom med!

Förövrigt hade jag en alldeles fantastisk lördagskväll. Var så kul att se Mariaa och Vimmerby tjejerna igen. Det blev en helt galet god tapas middag på Caliente som ligger på Kungsholmen. Kan vara den godaste tapasen jag ätit, slog nog Barcelonas t.o.m. Kommer lätt gå dit igen, mozzarellasticksen var ju to die for! Sen blev det Ljunggrens på söder och till sist Ett ställe, och ja det heter faktiskt så ett ställe inte bara att det är ett ställe. Men tyvärr var det ett sådär ställe så dit går vi nog inte igen.

      
                         Käkar tapas i Barcelona förra våren

Soliga lördag

Som jag skrev igår så gick vårt bidrag till föreställningen vidare så vi kommer nog få vara med ändå :) Så himla skönt! Nu återstår bara problemet att hitta en ersättare till Therese som inte kommer kunna dansa i klackar på sin fot. Vi frågade tre tjejer i klassen som eventuellt är intresserade och i så fall blir det rep fullt ös medvetslös nästa vecka för att få allt att sitta perfekt till nästa uppvisningen den 5 april!

Igår hade vi även sista jazz klassen med Jennie för den här gången. Förhoppningsvis kommer vi ha henne fler gånger under de här tre åren. Igår så kom hon inhoppande på kryckor efetrsom hon har skadat sitt knä som blev värre under torsdagens klass med oss. Men hon hade Eva och Gabriella med sig från Urban Angels som assisterade henne och hon satt på en stol och skrek åt oss haha :) Har verkligen varit helt fantastiskt att ha haft henne de här fyra gångerna och jag och mina klasskompisar har lärt oss såååå mycket. Jennie har ju dansat ganska mycket i Los Angeles och hon använder mycket av deras teknik som hon lär oss. Så har vi ju fått dansa två fantastiska koreografier som jag verkligen älskat. Hon är verkligen en fantastisk lärare på det sättet att hon ser verkligen alla och allt vi gör. Hon kommer med så klockrena grejer till varje person att jobba på och det är fantastiskt. Bara det att hon lärde sig namnen på typ alla oss 27 på fyra gånger, Emilio lärde sig inte ens mitt namn på fem veckor!

Ikväll kommer fina Maria hit till Stockholm och vi ska göra stan. Käka tapas och dricka öl på söder! Nice!

      

Här kommer receptet på ytterligare en fanatastisk smoothie jag gjort i veckan på tips från min klasskompis Linnea

1 dl havregryn
1 dl havremjölk
1 dl proteinpulver
blåbär
hallon
1 ägg

asgott och supernyttigt!

Ser ni vilken fantastisk start på en fanta...

img_0272 (MMS)

Ser ni vilken fantastisk start på en fantastisk fredags kväll, vin och sushi. Nu ska rebecca och jag fira att vår koreografi kom med i studioföreställningen!


Sverrir

Ni måste bara gå in på den HÄR sidan och kolla filmen där, jag hittade den på en blogg och tyckte det var skitbra. Det är en kampanj för säkert sex och typ hela sveriges skådespelar och artistelit är med. Jag är för övrigt helt såld på snyggingen Sverrir Gudnasson som just nu spelar i filmen "Hur många lingon..." och här är han med och hånglar med världens snyggaste Lykke Li! Take a look!

         
         Sverrir


Big spender

Oj, oj, oj vilken dag! Sitter i soffan heelt utpumpad just nu med världens spännings huvudvärk.

Men vi tar det från början. Vi började med en härlig sovmorgon efter att näringläran ställts in så dagen började på topp. Åkte in till skolan och hade jazz med Jennie Widegren igen. I just love it. Man tar ut sig så sjukt mycket på uppvärmningen så svetten bara rinner av mig. Man är verkligen 100% fokuserad hela passet och det är fantastiskt. Idag fick jag även visa pikè pirouetter solo på diagonalen med tummen upp från Jennie, shit då blev jag glad. Sånt där sitter fint alltså. Vi avslutade klassen med en ny koreografi också en som jag tittat på hundra gånger på youtube innan så det kändes typ som om jag kunde den med.

Under lunchen var jag tvungen att ringa runt som en galning och försöka få tag på folk på mitt gamla jobb för att få ett hundra procentigt besked om jag får jobba där i sommar eller inte för idag var nämligen sista dagen att bestämma mig om butiksjobbet. Tills sist fick jag iaf besked att jag får jobba där och jag kunde ringa och säga ifrån på det andra jobbet. Men inte bara det utan jag lyckades även tipsa om min fina klasskompis Rebecca så hon fick jobbet istället! Hur bra är inte det? jag fick ett jobb och jag kunde lämna över det andra jobbet till henne!

Efter lunch så skulle vi visa upp våra stycken för juryn inför studioföreställningen och jag var skitnervös. Har inte vart såhär nervös sen jag sökte in till ackis. I år är det typ 17 nummer som gjorts och bara 12 kommer med så man ville verkligen göra bra ifrån sig. Fick blandad kritik från juryn. De tyckte vi skulle ändra om slutet där jag hämtar en väska och kastar upp pengar ur den. De tyckte vi skulle ha något mer oväntat än just pengar så vi får fnula ut någon bra idè.

Efter skolan var jag helt slut efter dagen så Rebecca och jag åkte mot Lidingö, hon slängde in cv:t på klädbutiken sen köpte vi fika och gick hem till mig och gottade oss. Kollade på reprisen av gårdagens sjuka avsnitt av Big Brother och pratade av oss om dagen. Välbehövligt.

Här är dansen vi gjorde idag med Jennie idag!


Baby trashes bar



Alltså jag dör lite grann på det här klippet varje gång jag ser det. Maja och jag kollade nog på det hundra gånger i London. Sjukt briljant och sjukt roligt! Bästa när hon smackar och hostar ut majset, awhhh så kul!

föreställning på G

Sitter och känner mig stressad över något jag inte riktigt vet vad det är! Har en sån där konstig känsla av att jag glömt något viktigt. Har nog bara mycket just nu. Jag bestämde mig för mitt gamla jobb och har inte fått ngt svar från min chef. Jag måste säga till butiken senast imorgon om jag vill ha det jobbet eller inte. Så nu blir jag lite irriterad över att jag inte får ngt svar från chefen om det är helt hundra procent klart än.

Sitter och är lite nervös med för imorgon då vi ska visa upp våra stycken till studioföreställningen för första gången. Efter det får man konstruktiv kritik om man vill till nästa gång vi visar upp. Nu är det många nummer som ska visas upp och jag misstänker att alla inte kommer komma med. Har än en gång en olustig känsla i magen att vår inte kommer komma med. Skulle kännas otroligt tråkigt, dels för att jag inte var med i föreställningen i höstas och dels för att man lagt ner en massa tid på att repa och fixa. Återkommer om hur det gick imorgon!

Idag hade vi vårt andra instuderings tillfälle med Åsa. Tycker fortfarande om numret jätte mycket och idag började vi gå igenom lite idèer om början som vi ska ha. Kommer bli feett! Kom, kom, kom till moderna dansteatern 21-22 maj och kolla!

        
Kolla på skitungen jag passade igår. Man dör lite av henne hon är för go!

Det roligaste igår var nog ändå när storasyrran Lea hittade en film på när jag dansar i min mobil och satt och kollade på det om och om igen. Ibland utbrast hon "wow" och "åh". Haha så himla söt!

smoothie

Tänkte lägga upp receptet på mina goda smoothies jag gjort i veckan. Vi börjar med den jag gjorde i söndags. I den härliga smoothisen hade jag

vanilj yoghurt
apelsinjuice
havremjölk
havregryn
gojibär
hallon
blandade frusna bär (färdigpaket köpt på willys)


    

Tisdag

Vilken omtumlande dag detta har varit. Allt från toppar och dalar, tårar av sorg och glädje, ja jag kommer till det.

Dagen började iaf underbart, idag har det varit sol och 11 grader varmt i Stockholm och på fysen fick man ge sig ut och jogga om man ville. Det var jag såklart överlycklig för så jag, Rebecca, Alex, Helle och Nelly snörade på oss joggingskorna och sprang bort till Humlegården där vi sprang några varv. Helt underbart att börja dagen så!

Nästa klass var modernt i skolans bunker aka sal 1, min hatsal i skolans källare utan fönster. Så tyvärr tappade jag fort energin jag hade fått under spring rundan. Vi fortsatte på typ samma klass som förra veckan med Kerstin. Tycker faktiskt det är rätt skönt att ha tillbaka Kerstin, jag vet att jag är typ den enda i klassen som tycker det, men jag och min kropp hade väldigt svårt för Saras alla golvövningar och jag blev ofta trött och orkeslös under hennes klasser.

Efter lunch hade vi balett där det inte fanns någon syre i salen, sjukt trött i hvudet. Fick iaf fina ord av Ann-marie idag, hon sa att jag verkligen fått till min attidude och att jag vred ut bra. Då blev jag glad, har alltid så svårt att hitta attituden. Men när balett klassen var slut fick vi en tråkig nyhet. Tyvärr så kommer Tessan i klassen att sluta efter ettan. Så himla tråkigt, hon är den fjärde att hoppa av hittils och jag blev väldigt ledsen. Tessan är en sån fantastisk tjej alltid glad och positiv och det kommer bli tomt. Så balett klassen slutade i gråt för de flesta.

Sista klassen för dagen var teater och idag tyckte jag nog det var den roligaste klassen på länge. Vi skulle improvisera i olika situationer med en fysisk känsla och en psykisk känsla. det kunde t.ex. vara fysisk degig psykisk arg. Alltså jag skrattade verkligen så mycket så jag grät, vissa personer i min klass är så sjukt klockrena! Hade så sjukt ont i magen efteråt och imorn tror jag nog jag kommer ha träningsvärk.

           

lookalikes

Har ni tänkt på att Lady Gaga och Lykke Li samt Bree i Desperate Housewifes och Sofi Fahrman är sjukt lika varandra. Inte? Kolla in bilderna nedan!

      

Lady Gaga eller Lykke Li? Lykke Li eller Lady Gaga?

 
Marcia Cross eller Sofi fahrman? Sofi Fahrman eller Marcia Cross?


Instuderings måndag

Idag har varit en konstig dag på alla sätt. Jag har iaf vart populär om man ser till min mobil. Fram tills idag hade jag inget sommarjobb. Nu sitter jag inne på två och kan inte välja vilket jag ska ta?!? Awhh, lyxproblem jag vet man vad fasen, hälp mig?

Det ena är mitt gamla jobb, där kan jag det mesta, känner de flesta och får jobba i två månader vilket betyder massa cash och mindre studielån. Jag börjar jobba dagen efter jag slutar skolan vilket betyder att jag troligtvis inte kommer hinna med ngt mer London innan Maja kommer hemoch heller inte hinner vila upp mig förrän i augusti.

Det andra jobbet är en klädbutik på Lidingö ca fem minuter gångväg från mig vilket är FETT, nackdelen är att det bara är en månad vilket betyder mindre cash, men då hinner jag vara ledig några veckor efter skolan och vila upp mig samt hinna med att åka till London igen.

Vad ska jag välja? Finns ju som sagt fördelar och nackdelar med båda.

Ja nog om det. Det sjuka med just idag var att de ringde från båda jobben och undrade om jag kunde jobba samt att de ringt från ett produktionsbolag och undrat om jag vill vara med i en reklamfilm för telia? Hur sjukt? Tydligen hade de hittat min profil på statis.se där jag är registrerad. Problemet var bara att de var två hela inspelningsdagar både måndag och onsdag nästa vecka och då har vi våra tre timmars instudering och det går bara inte att missa sex timmars instudering då kommer jag aldrig hinna ifatt så jag fick tacka nej. Skit trist men jag måste prioritera skolan just nu.

Vad har vi pysslar med annars idag då? Jo först konsthistoria där vi pratade om konstutställningarna vi såg i helgen (älskar förövrigt vår lärare, han är så omottligt skön, det var som en klasskompis sa "det känns som att börja måndagmornarna med en timmes standup"). Sen balett, lunch och sedan första instuderingen med Åsa. Som jag längtat och så nyfiken jag var. Och gud vad glad jag blev över korren vi ska göra. Den är nämligen inspirerad av vad som händer i Afrika nu med alla revolutioner som startats av facebook, twitter, bloggar m.m. Kommer bli fantastiskt bra och ni som kommer och kollar kommer bli berörda, det lovar jag :)

Nu dusch sen smoothie och Big brother. Ska bli mitt nya kvällsnöje smoothie och Big brother. Ska förövrigt slänga upp några recept på smoothies jag gör som är supernyttiga, superenkla och supergoda!

Några sista bilder från London som jag fick av Maha och hennes kamera

           
                                                 Provar karaktässkor

          

          

          

soliga söndag

Haft en skön bakis söndag framför svtplay med solen som smälter bort snön utanför fönstret. Skrev visst inget blogg inlägg igår men för att uppdatera kort så har mamma och pappa varit här i helgen, de var på david Batras föreställning igår. Så vi tog en runda på stan på dagen. Jag var och kollade in några konst utställningar som vi fått i uppdrag att gå på med skolan. Vi avslutade rundan med middag på Vapiano, älskar pastan där!

På kvällen kom Oline hit och vi drack lite vin och youtubade innan vi drog till Under bron vid Skanstull och mötte upp Rebecca och hennes kompis. Var ganska trångt, litet och en salig blandning av folk så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det stället. Jag vet iaf att jag älskar det på sommaren när det heter trädgården och är utomhus. Där ska en hel del kvällar spenderas i sommar!

Idag har jag som sagt parkerat mig i soffan. Var och storhandlade på willys bara innan mamma pch pappa åkte, älskar att ha dem här, speciellt när pappa erbjuder sig att betala för hela min veckohandling. Thankyou papa I love you!

Nu ska jag snart göra mig en stor god smoothies på en massa bär som jag handlade förut och kolla på big brother, perfekt söndagskväll!

Men först ska ni få se lite vad jag handlade i London :) Mest danssaker för att det är så billigt där, men lite annat också

                           

                 
                  Lite danskläder balettdräkt, kjol, balettskor och tåstrumpor

        
                               Guldhjärta och örhängen på marknad

        

        
                                      Mina fantastiska vintageskor

         
                                                Karaktärsskor

        
                                 Världens snyggaste balettdräkt

        
                      Till sist en glittrig tröja på vintage och nya glasögon

TGI Friday!

Idag är det äntligen fredag, min kropp behöver det! Idag var jag så trött, Jennie kör verkligen skiten ur en! Som tur är hade vi jazz sist idag så man kunde kötta all energi på klassen. Dagen började med balett som gick sådär, kroppen ville inte alls lyfta benen eller hoppa idag.

Efter lunchen som även innebar lite rep (Ni kanske förstår att jag kommer vara trött några veckor framöver eftersom vi repar föreställningskoreografi på luncer och innan skolan ockå) så var det igen dags för jazz med Jennie, och det var lika underbart idag kan jag lova! Vi körde på med samma koreografi igår och samma diagonaler och uppvärmning. Jag längtar redan till torsdag!

Sista klassen för dagen var sång vilket jag alltid älskar, hur trött jag än är på fredag eftermiddagen lyckas jag alltid hitta energi till sången. idag började vi på en ny låt "I believe" från musikalen "Spring awakening". Vi var så duktiga på att sätta stämmorna så fröken släptte oss tio minuter tidigare plus att vi hann kör "Ain't no mountain high enough".

Imorrn ska jag på konstutställning med mamma och pappa sen ska de på David Batra och jag ska träffa Oline eller gå på klassfest. Peace!

           
Bild från London på en fiiiiin klänning som jag tyvärr inte kunde köpa för att den var för tung för mitt handbagage!

Jennie Widegren

           

Åhhhhhhh
vilken fantastisk dag jag har haft idag. Ni kan inte förstå hur underbar klassen med Jennie var. Förstår inte varför jag aldrig tagit hennes klasser innan? Varför har jag aldrig gåt på summercamp? Men ja har iaf vart en fantastisk dag idag. Vi börjar med en sammafattning

Rep började dagen klockan åtta istället för nio med rep på skolan till vår föreställning i april.

Kostlära Ännu en intressant klass, jag gillar dessa teoretiska ämnen som anatomi och kostlära, det gör så mycket med en dansare om man vet saker om sin kropp och hur den fungerar. Idag pratade vi om kolhydrater och vad det gör med kroppen.

Jazz Så var det äntligen dags för första klassen med Jennie Widegren från självaste Bounce. Oh my GOD vad bra det var. Det går liksom inte att förklara, det var verkligen som när jag tog Karl&Knut första gången! Hon har sån energi, så underbar uppvärmning, bra peppning på diagonaler, så bra tankar och åsikter och såklart den fantastiska koreografin här nedan som hon gjort på ett summercamp. Längtar som attan till imorgon.

Balett Var helt galet trött efter jazz klassen, Jennie verkligen köttar med en så jag hade inte så värst med energi under balett klassen. Det var dock en klass från en konst skola där som skule måla av oss när vi dansade så lite extra pepp fick man.

Komposition Avslutade dagen med en kompositions klass. Jag var ju inte med förra veckan då klassen fått en uppgift så jag och Hanna som heller inte var med fick jobba lite vid sidan av medan de andra fortsatte med det från förra veckan. Lite kort så skulle vi improvisera i tio minuter för varandra och den andra skulle skriva ned ord som kom till en när man såg improvisationen och sedan skriva en kort historia efter orden och ytterligare senare göra en koreografi av berättelsen.


Här är korren vi gjorde idag!


Dags för lunch! Jag har precis varit i dan...

img_0257 (MMS)

Dags för lunch! Jag har precis varit i danshimlen igen! Samma känsla som efter första karl och Knut, jag älskar att dansa, Jennie widegren är ett dans geni!


Massage

Åh sorry för blogg uppehållet men jag har vart upptagen både igår och idag efter skolan.

Igår som sagt så var jag och Rebecca i klassen på en förhandsvisning av filmen "I am number four" som var ngn sorts blogg event där hon fått biljetterna genom sin blogg. Det värsta med hela eventet var verkligen de "toppbloggarna eller "kändisbloggarn" som de kallas vilka i mina ögon är typ så långt ifrån kändisar man kan komma som var där. Rebecca och jag stod verkligen och skrattade och fnyste i kön in till bion. Jag kan förklara så här jag är verkligen en blogg männsika jag älskar att läsa bloggar och jag älskar att skriva bloggar. Och det finns så många bra, inspirerande, duktiga bloggare där ute ungefär lika många som det finns dåliga, oinspirerande, onödiga bloggar. Och har man blivit en "känd" bloggare genom att provocera eller ha varit med i ngn dokussåpa som "den rätte för Rosing", "Paradise Hotel" eller"Ung och bortskämd" så är det bara pinsamt att man tror man är en kändis. Det värsta med hela det här att det seriöst står en hel hög med fjortonåriga tjejer som skriker när dessa "kändisbloggare" kommer. Då blir jag lite ledsen faktiskt. Men man får väl hoppas att alla riktigt bra bloggare hade tackat nej till eventet och bara bottenskrapet fanns kvar.

Så till filmen då, vad tyckte jag? Jo way to much ungdomsfilm à la Twilight för min smak, men annars var den väl underhållande. Inget jag skulle välja att gå och betala för, jag gillar ju tung drama som ni vet, svår konstnär som jag är haha. Jag ska se "Black swan i helgen" Den kommer jag älska!

Idag efter skolan så har Nicke och jag vart på massage. Det var hans julklapp av mig som blev lite försenad efersom jag köpte biljetter till en föreställning han inte kunde gå på först. Men det var gutt, helkroppsmassage i en timme sitter ju aldrig fel.

Nu peppar jag morgondagen då vi ska ha vår första jazz klass med Jennie Widegren! yeeej


måndag

var man tillbaka i vardagen igen efter en fantastisk helg i London. Men det kändes ändå bra, kroppen känns pigg nu efter lov och min uppstartsvecka. Känner dock av en gammal eller ny? sträckning i höger hamstring.

Dagen annars då? Jo jag hade min första instuderingsklass idag i jazzen vi ska ha på vår föreställning den 21-22 maj. Åh den var så bra, precis i min smak. En riktig jazz typ chicago show med en story där hälften är tjejer hälften killar. Jag blev kille vilket faktiskt jag tycker är riktigt roligt. Jag brukar alltid vara tjej när vi ska göra sånna här typiska koreografier plus att jag gillar att dansa kvinnligt och ofta gör sådana koreografier själv. men denna gång gillade jag faktiskt att vara kille samtidigt som det alltid är bra att öva på det man är sämre på. Idag gjorde vi par delen där vi dansar med vår tjej som i mitt fall är Carola. Vi var världens bästa team och delen vi gjorde idag var super kul!Längtar till onsdag redan då vi får mer.

Instudering höll vi på med hela eftermiddagen alltså från halv två till fem och innan dess hade vi konsthistoria och balett.

Imorgon ska jag och en klasskompis på förhandsvisning på bio filmen "I am number four" Det är Rebecca i klassen som fått fribiljetter genom sin blogg så hon bjöd med mig och jag tackade såklart ja :) Kul med gratis bio och fina goodiebags som vi får!

Innan ni får lite fler bilder från London så tänkte jag bara snabbt kommentera årets mello. Jag såg inte finalen eftersom jag var i London men jag har ju sett alla delfinaler och hört alla låtar innan. Så Eric vann och det hade jag både tippat och hoppats på, liksaså att det skulle stå mellan Danny och han. varför då? Jo för att jag tror och tycker att det var det bästa numret, han kanske inte sjunger bäst eller har den bästa låten som vi hört i mello genom åren eller t.o.m. i år (Min favvo var ju Nicke Borg såklart, men skulle aldrig ha en chans i eurovision) men det var det bästa shownumret och det tror jag fler än sveriges trettonåringar tycker. Kolla bara på utländska juryn, där fick han ju flest röster. Och ska vi någonsin ha en chans i eurovision så måste vi ha en bra show och lyssna på den utländska juryn. De senaste två åren har vinnarna som svenska folket röstat fram fått jätte lite röster och se hur det gick? Ja så nu håller vi tummarna om några månader, jag tror det kommer gå riktigt bra!

         
                                             Många shopping påsar

        
                                            Våriga gator utan snö

        
                      Maja kollar smycken på marknaden i Notting Hill

         
                                                      Notting Hill

         
                                                 Oxford street

          
                                        Indiskt på Brick Lane

London

Åh jag har verkligen haft en fantastisk resa till London. Allt var perfekt. Att träffa Maja igen, vad jag handlade, hur varmt och vårigt vädret var, hur fantastisk den brittiska accenten är, hur snygga britterna är, hur galet bra London är. Jag vill tillbaka NU!

Vi hann med rätt mycket på två ca tre dygn bl.a. att äta vietnamesiskt och dricka öl på Brick Lane, shoppa danskläder i Covent Garden, gå på marknad i Notting Hill, Strosa fram på Oxford street, stå i kö ned till tunnelbanan. Fika och dricka kaffe på varenda Starbucks kafè vi såg, shoppa massa second hand, Äta Indiskt i Bethnal green, gå på Broadway market, käka sushi i Camden, och bara NJUTA. Det var verkligen varmt och vårigt, gröna gräsmattor, ingen snö, knoppar på träden och igår så gick folk omkring utan jacka och i t-shirt. Inte jag dock jag är för frusen men dock utan vantar i converse och skinnjacka.

I <3 London

Tro mig jag är snart tillbaka! Nu lite bilder

     
                                  Jag var i vintage paradiset

     

     
                                    Krimskrams i Notting Hill

     
                                             Sushi i Camden

     
                                                          Vår

Mer bilder kommer under veckan!

I heart London

London är bäst, jag vill aldrig åka hem!

Sitter på flygplatsen just nu och om ca 45...

img_0220 (MMS)

Sitter på flygplatsen just nu och om ca 45 min sitter jag på planet mot London! Ska bli så sjukt kul, och såklart underbart att träffa Maja. Så nu väntar några dagars vintage shoppande, klubbande och strosande i London! Får se om jag lånar Majas dator och bloggar annars ses vi på söndag!


Tisdag

Blev visst en konstig dag idag med. Hela denna veckan blev visst väldigt konstig. Jag skrev ju om igår att jag inte gick till skolan alls då jag inte hade ngn eftermiddags klass och läkarbesök på morgonen. Och idag blev sista teater lektionen inställd så jag slutade kvart över tre. Imorgon har jag ingen eftermiddags klass heller och slutar efter lunch och torsdag är det ju London!

Annars kändes det riktigt bra att komma igång igen efter lovet. Kroppen kändes ovanligt pigg, så skönt. Vi började dagen med fyspass med cirkelträning där jag tog ut mig ordentligt. Sen var det modernt med en konstig vikarie som jag inte gillar och sen balett efter lunch och sen slut. var duktig och var kvar en timme i träningsrummet efteråt och gjorde lite övningar och stretch.

Så det blev en riktig mjukatsarts vecka denna vecka, nice ändå så man inte kör slut på kroppen direkt. Så måste jag ju spara lite energi för nästa vecka då vi äntligen ska ha Jennie Widegren! Loooove it!

       

kamera

Åh är så sur och ledsen just nu, jag har tydligen gått och lyckats tappa bort min kamera. Fy fan vad klumpigt. Fick en konstig tanke förut idag att  jag inte tog med min kamera hem på lovet och tänkte leta efter den. Och jag hittar den inte någonstans. Har verkligen vänt upp och ned på hela lägenheten, tömt varenda väska, jacka, skåp och lådor men kameran är borta. Det sjukaste är att jag inte har någon aning om när eller hur jag tappat bort den. Jag har inte använt kameran sedan nyår och då vet jag att jag inte tappat den eftersom jag lagt in bilderna i datorn efter. Sedan dess har jag bara använt min mobil och tagit kort så det här är helt sjukt.

Blir så himla ledsen och sur på sånt här. Dels för att jag inte har råd för fem öre att köpa en ny kamera inom en lång tid och för att jag inte har den blekaste aning om när, hur eller var jag tappat eller glömt kameran. Det gör mig så irriterad för jag kan bara inte förstå hur den kommit bort? Hur lyckas man tappa bort en kamera och inte komma på att den är borta förrän flera veckor senare? buhuuu.

Imorrn får jag iaf dansa, träningsverken kommer vara ett faktum!


Born this way

Hittade precis den här videon på youtube. Bättre än Gaga här snackar vi pure talent och ungen är typ 10, 11 år? Skippa porren och kör på talangen istället Gaga!


måndag

Blev en konstig början på veckan för mig. Jag hade fått en läkartid imorse för cellprovtragning som man måste göra när man fyller 23 och vid en superbra tid så jag fick skippa både konsthistorian och baletten innan lunch idag. Sen fick jag meddelande av Rebecca i min klass att det bara var halva klassen som hade instudering i eftermiddag så jag fick visst ledigt vilken betydde ytterligare en helt ledig dag. Jag som hade ställt in mig på att dansa! Men å andra sidan fick jag äntligen tid att springa runt i Lidingö centrum och dela ut en massa CV:n till sommaren. Jag har ju aldrig tid att göra det annars efter som jag går mellan 9-17 varje vardag och på helgerna så är aldrig personalansvarige där.

Jag hatar verkligen att springa runt sådär och lämna CV:n för många brukar faktiskt vara ganska otrevliga när man gör det, kommer ihåg när jag flyttade till Sthlm för snart två och ett halvt år sen och jag sprang runt med CV:n överallt så var det så många sura butiksbiträden som inte ens tog emot dem. Men idag gick det jätte bra. Alla var super trevliga och även fast några inte behövde just till sommaren tog de emot dem ändå ifall de skulle behöva extrajobbare till hösten. I några butiker blev de t.om. glada när jag kom och sa att de precis skulle börja med sommarschemana och ville ha in CV:n. Perfekt!

Snart ska jag ändå iväg igen för jag ska hämta barnen idag från skolan så det blev inte helt ledigt ändå.

Några bilder på syrrans valp först, jag dör så söt!

      

      

             Haha kolla utåtvridningen, han är en riktig baletthund!

      

      

       

      

                              Alltså kolla fötterna jag dör!

      

Idag är det vår i Vimmerby, jag välkomnar ...

img_0219 (MMS)

Idag är det vår i Vimmerby, jag välkomnar med solande i stugan. Fett nice!


Såhär blåmärkig och fin kan man bli av en ...

img_0204 (MMS)

Såhär blåmärkig och fin kan man bli av en idrottsmasssage. Det värsta är att det ser värre ut i verkligheten. Här syns det knappt.


Hipp hipp

Det här kan nog vara mitt favorti klipp från nya säsongen av Hipp hipp. Arbetsnarkomanen Kenneth läser sagor för barnen på biblioteket.



Måste också än en gång tipsa om favorit serien just nu på svtplay Jakten på lycka. Jag har suttit och kollat in alla avsnitten nu i veckan när jag varit ledig. Åh jag bara älskar Hanna Hellquist hon är ju för skön! Så älskar jag ju värmländska också. Och jag som ibland är sådär härligt pessimistisk precis som Hanna mår för jävla bra av det här programmet som helt enkelt går ut på att söka lyckan.

http://svtplay.se/t/149507/jakten_pa_lyckan

fredag

Kom precis hem från en skön massage. Ja alltså den var allt annat än skön. Mamma hade fått den briljanta idèn att boka en idrottsmassage till mig på pappas jobb. Haha jag trodde nog det skulle vara lite skönt iaf. Men det var det icke. Fy fan vad hon tryckte på mina stackars muskler. Fick bita ihop tänderna riktigt ibland för att inte skrika när hon tryckte som mest. Men jag tror att det var bra för mina stenhårda muskler. Nu kanske de slappnar av lite och får bort lite skit som samlas i kroppen. Hon avslutade med koppning också som jag aldrig testat förut så jag kommer ha blåmärken över hela kroppen imorgon. Nice.

Nu ska jag nog kolla lite svtplay innan mamma kommer hem och vi ska gå och luncha.

torsdag

Jag har precis som de flesta andra kollat in Gagas nya video på youtube. Och ja vad ska man säga. Kanske är jag fel person att uttrycka mig om detta då Gaga inte är en av mina favorit artister. Hon har gjort några dansvänliga bra låtar som jag gärna lyssnar på, men som artist tycker jag inte om henne alls. jag tycker inte om Madonna heller av ungefär samma anledning. Allting handlar om sex. Gaga kan förvisso sjunga en egenskap som Madonna tyvärr inte besitter inte heller Spears. Men jag tycker det är tråkigt att en så begåvad person som Gaga enbart profilierar sig och promotar sig själv med sex. Människan kan ju sjunga och göra bra låtar så varför måste hon ta till det här?

Ja man kan ju tycka vad man vill om henne och jag tycker som jag tycker. Därför kanske ni också förstår vad jag tycker om videon...Jag kanske inte ens ska börja men en sak som jag bara undrar, koreografin? Är det meningen att den ska vara skitkass och att det ska framstå som att Gaga dansar skitdåligt eller? Jag fattar ingenting? Men som jag förstår så har hon själv regisserat videon vilket kanske förklarar en del. Nästa gång Gaga anställ Jonas Åkerlund igen, men skippa stringen!


Precious

Häromdagen såg jag den fina filmen Precious. En fruktansvärt sorglig och hemsk film men också så fantastiskt fin och bra. Har för mig den blev nominerad till en del Oscars förra året. Detta är verkligne en film som alla borde se av olika anledningar. Jag tycker om sådana här oförutsägbara filmer som har ett fint budskap. Så ni som inte redan ha gjort det, se den!


onsdag

Här kommer några tips på övningar man kan göra om man har en pilatesboll eller gummiband aka terraband hemma.


Denna övning är bra för stabilitet i mage och rygg. Ligg med ryggen på bollen och håll upp huvud med händerna
      

Försök nu lyfte ett ben i taget. Spänn bålen och balansera över vikten. Upprepa så många gånger du orkar på varje ben. Lägg på några lyft för varje dag du blir starkare.
      

Nästa övning är superbra för baksida lår som jag tränar upp. Ligg på golevt och placera hälarna på bollen. Ha benen helt utrsträckta.
       

Lyft nu upp mage, rygg och rumpa från golvet. Spänn bålen hela tiden.
       

Dra nu bollen så långt intill dig som möjligt, använd mage och baksida lår.
Skjut sedan ut bollen, gå ned med bålen till marken igen. Börja om. Repetera 8 gånger
       

Nästa omgång gör du likadant som innan men när du har bollen intill dig så lyft ett ben i taget. Upprepa detta 8 ggr på varje ben.
        

Denna övning kan du även göra med utåtvridning så får du med den musklen också
       


Denna övning kan du göra med ett terraband. Knyt ihop båda benen och dra ena benet ut till sidan 8 ggr. Vila och upprepa detta tregånger. Byt ben. Bra för insida lår.
       

Nästa övning är bra för triceps om man inte orkar gå till gymmet eller göra armhävningar. Använd gummibandet, håll emot med ena armen och ta tag i öglan med den andra.
        

Dra armen mot dig. Ju mindre gummiband desto tyngre. Upprepa detta 8x3 på varje arm
        

Du kan göra likdant utåt med armen
        

Denna övning är bra för att träna upp balett fötterna. Trä in foten i gummibandet. Tryck sedan ut foten i en point med motstånd från gummibandet. 10x3 på varje fot.
        

Du kan även ta hjälp av bandet och stretcha som i den här om du inte når foten med händerna.
        


Dessa är bra övningar man kan göra hemma själv framför tv:n varje kväll, du kommer märka resultat direkt!

Såhär ser mina naglar ut idag! GOLDEN! Gul...

img_0184 (MMS)

Såhär ser mina naglar ut idag! GOLDEN! Guld är det nya svarta har jag hört, Love it!


Är hundvakt åt sötaste hundvalpen ever!

img_0167 (MMS)

Är hundvakt åt sötaste hundvalpen ever!


RSS 2.0