fredag

Världens bästa waacking klass igår. Jag älskar verkligen waacking det är så min stil. Det får bli min nya favvo efter jazz. När jag får mer tid ska jag börja dansa waacking på allvar. Och Malin Emmoth som håller i dem klasserna kan vara den snyggaste och coolaste tjejen ever. En dag ska jag bli som henne :)


               

torsdag

I'm like in loooove. Snygg och underbar musik.

                        

onsdag

Jag har klagat hela mitt liv över mina jobbiga lockar och har alltid plattat håret så ofta jag kan. Men sedan jag blonderade tillbaka håret från rött så har mina lockar helt mystiskt bara försvunnit och när jag äntligen fått rakt hår saknar jag mina lockar mer än jag någonsin kunnat tro.


                 
                                                                   Lockarna var är ni?

tisdag

Alltså jag älskar ica reklamen, och hatar gina tricot reklamen så denna videon kan ha vart det roligaste jag sett på länge!



 

tisdag

Shit också! Läste precis på danshögskolans hemsida att de inte kommer ha utbildning för jazzpedagog nästa läsår. Awhhh varför ska de bara ha intagning vartannat år? Hur konstigt är inte det? Jaha så nu kan jag bara söka ackis till hösten. Kul om jag itne kommer in där då finns det liksom inget annat alternativ. Ibland undrar jag varför jag ens håller på med det här? Fan, nu blev det en tung dag då jag bara tvivlar på mig själv och vad jag håller på med. Jag hatar sånna dagar!

måndag

Alltså jag dör på den här bloggen, såå kul!

http://sleeptalkinman.blogspot.com/


söndag

Nu är jag TRÖTT. Herrejesus jag har dansat konstant hela helgen. Igår höll jag på mellan halv elva och fem och idag mellan tolv och fem. Men nu är jag äntligen klar med allting tills nästa helg då jag ska hålla i danskurs på aktiv ungdom.
Eftersom jag fokuserat helt på dansen i helgen har det blivit rätt osocialt med allt andra. I fredags var jag hemma för att vila upp kroppen EN dag iaf. Så det blev let's dance och mys med Nicke.
Igår blev som sagt dans hela dagen. Hade tänkt ta tag i det där med snabba cash igår och åkt in och sett den sen på kvällen men otur som vi hade så var det fullt på varenda biosalong i hela Sthlm! Så himla surt när jag äntligen hade tid. Så det fick bli en hemmakväll igår med. Men både Nicke som jobbat hela dagen och jag var helt slut så det var bara skönt.
Nu vankas det hambrugare här, gött! Tyvärr en ganska ospännande helg att uppdatera om. Får hoppas det händer mer i veckan. Ska bli så superkul och ha kursen i helgen, längtar verkligen nu när jag är klar med allt. 


                                                             Lite fler bilder från förra helgen

                

                

                 

torsdag

Igår efter dansen som för övrigt gick super igår (så otroligt irriterande att alla mina dansdagar inte kan gå så bra som igår, det är så upp och ner) så började jag fila på min mållista med dansen nu i vår för utvecklas så mycket som möjligt. Denna vår ska jag VERKLIGEN försöka jobba med alla punkter då kommer det här bli superbra :)

* Jobba fokuserat och maximalt på alla klasser så jag får ut det mesta av alla övningar
* Ta fler balettklasser och jobba upp styrkan i alla tunga ben övningar
* Träna upp mina vadmuskler efter klass så jag orkar alla relevè och balansövningar
* Bli strarkare i mage, armar och rygg
* Jobba med mitt självförtroende och inte se alla som är bättre runt mig hela tiden utan fokusera mer på MIG
* Bli bättre på att ta koreografier snabbt och inte blockera mig när jag blir nervös eller tappar bort mig
* Stretcha, strecha, strecha och bli VIG



Och ja jag är perfektionist och i vår ska jag bli så jävla bra så är det bara! Idag blir det street med Cherie Hampton och äntligen jazz med Therese Carlsson :) yeej

onsdag

Äntligen har dansen satt igång igen och med det världens träningsverk. Igår kunde jag knappt gå hade så sjukt ont i mina ben. Det som är bra är att så fort man sätter igågn och dansa så känns inte träningsverken, men när jag kommer hem på kvällen eller dagen efter så har jag sååå ont. Jag börjar undra när det ska ge sig.
Danskursen som jag ska ha i aktiv ungdom har blivit framflyttad en helg så nu måste jag fixa klart all dans i helgen vilket betyder två veckor av dans varje dag. 

Igår var dock inte världens bästa dansdag, mina ben var så trötta på baletten och så blir jag så sur på mig själv när det är nya lärare så tar det sån tid för mig att lära mig deras sätt att lära ut. Var helt lost igår på Adriennes lektion när hon lärde ut koreografi. Hoppas det går bättre på torsdag när vi ska ha Therese Carlsson. Idag skippar jag nog baletten och tar bara Vals moderna klass, mina ben pallar nog inte mer.

Det var ju himla skit att sverige gick och förlorade första handbolls matchen i EM igår med. Jag blir så trött på sverige ibland. det är alltid samma sak de leder stort i första halvlek och man tror allt är klart så tappar de allt i andra och man måste sitta som på nålar de sista fem minutrarna av spänning. Hoppas på bättre lycka ikväll mot Polen, jag älskar ju handboll det är den enda sporten jag verkligen längtar efter att titta på så nu hoppas jag verkligen att de går vidare. 


                                                      Lite bilder från i lördags hos Becci

                

 

                 

                 


söndag

Trött dag, trött dag. Herrejesus jag kom hem klockan sex imorse. Fy farao vilken kväll. Gjorde stureplan för första gången sen jag flyttade till stockholm. Det var ju hmm.. speciellt minst sagt. Men mer om det strax, ska väl ta helgen i ordning först.

Fredag blev en väldigt kort dag på jobbet. Klockan två åkte vi in till stan och östermalm där vårat huvudkontor ligger för att tacka ev en tjej som jobbar i kundsupporten som slutade i fredags. Väldigt trevligt med goda snittar och vin. Några stannade för ganska många glas vin och vidare utgång på sturehof men eftersom jag skulle ut igår så valde jag en lugn hemmakväll med let's dance vilket inte var så popluärt bland mina jobbarkompisar, men det får bli utgång med dem en annan gång.

Lördag sen tog jag äntligen tag i mig själv och satte igång med planering inför danskursen i aktiv ungdom. Höll på i nåra timmar och gjorde klart hela upvärmningen samt började på en av jazzkombinationerna. Känns skönt att vara igång, nu har jag två helger på mig att korra färdigt ytteligare två koreografier plus en streetuppvärmning. Men det ska nog gå. Nu längtar jag bara ännu mer till imorgon när äntligen får sätta igång och dansa :)

klockan sex drog jag iväg till becci för tjejfest/födelsedagsfirande med Becci, Linda, Maja, Malin och Oline. Vi lagade supergod tacos, lyssnade på bra musik och snackade en massa skit som vanligt. När klockan började närma sig tolv kom vårt vanliga problem "vart ska vi gå ikväll" Oline röstade för söder medan vi andra för en gångs skull röstade för stureplan, jag var såå sjukt danssugen. Så till sist kompromissade vi till en timme på horsntull strand på söder och när det stängde vid tre skulle vi dra vidare till antingen spy bar eller hell's kitchen. När vi väl kom fram till strand så var klockan så mycket och kön så lång så vi tog taxi direkt till spy bar. När vi väl kom dit så fick vi ju såklart stå i kö i fyrtio minuter medan vakterna står och väljer vilka personer som ska komma in. Kändisar och snygga stureplansbrudar först såklart och alla mina fördomar om stureplan infriades. Men vi kom in tills sist stort tack vare Malin som är så lång och kunde stå och vinka på vakten så han äntligen fick upp ögonen för oss. Ja och vad ska man säga om spyan? precis som jag tänkt mig en blandning av kändisar, stureplans bruttor och bratskillar i en enda salig blandning. Men vi hade sjukt kul, dansade och drack öl till klockan fem. PUH! Så efter en låång tunnelbaneresa hem var jag till sist hemma klockan sex.

Ja så idag förstår nog ni alla vad jag har gjort, nämligen INGENTING! Gick upp klockan två, gjorde pannkaksfrukost/lunch. Drog ett sex and the city race och nu har vi komprommisat fram en deal om tv:n så Nicke kollar nu på skidskytte medan jag väntar på ännu ett satc race. Och jag har SJUK träningsverk i  hela kroppen efter mitt dansande igår. Herrejesus, om jag har träningsverk idag efter det lilla jag gjorde igår hur FAN ska min kropp må på tisdag??

Nähä nu får det vara nog här, det blev visst et långt inlägg. Bilder kommer sen när jag fått dem från becci. Nu är det bara en kvart kvar innan Nickes tv tid är över och jag frå dra igång satc igen :) Yeej. 

Till jag får bilderna från igår får ni hålla till godo med en super gammal bild på min honey bunny Maja och jag från 2006
                         

onsdag

Jag längtar. 50 sidor kvar i boken och några dagar till premiären. Ska försöka se den så fort som möjligt.
Yamit på jobbet såg den igår och sa att det var den bästa svenska filmen som gjorts någonsin! Yeeeah. Den kommer vara så bra och Joel kommer vara so hot! Idag ska jag läsa ut den.

          





Haha för er som såg so you think you can dance igår Mary Murphy kan vara den sjukaste människa på denna jorden.
"Nigel what do you think about that one?!" jag dog av skratt

tisdag

Jaha då var man 22 år då. Shit vad tiden går fort. Min födelsedag var iaf jättefin. Förutom en seg dag på jobbet så var allt kanon. Blev ordentligt ompysslad av boyfriend på kvällen, han fixade middag och vin och så hade han köpt min favvo glass Ben&Jerrys till efterrätt, gulle. Jag fick t.o.m titta på en massa avsnitt av sex and the city på kvällen :) hehe I love it.

Idag är inte lika bra dag, kallt ute, kallt på kontoret. Segt och tråkigt och jobba. Jag längtar mer och mer till måndag då dansen sätter igång. Mina fötter är itne stilla en enda sekund, de vill dansa!

Lägntar till helgen, då blir det fest med mina älskade. I like.

back to work. So long!

måndag

För exakt 20 år sen

Mamma Marie: Johanna vad tror du det är i paketet (paket som innehåller en liten dockvagn)
Johanna: (utan minsta eftertanke) En kossa!

                

söndag

Ska strax gå och lägga mig efter en händelserik helg men först slänger jag in ett litet inlägg om allt.
Blev inte så mkt jobb torsdag fredag som jag trott för resterande av mina arbetskamrater hade visst bestämt sig för att börja imorgon istället och då vill man ju inte vara sämre. Nä men hade ingen lust att sitta själv på kontoret i två dagar så jag gav mig själv två dagar till ledigt och det ska man ju inte gnälla över. Torsdag blev en lugn packa upp dag och fredag blev det stan med Becci och Majsi. Himla underbart och träffa mina små gryn igen :)

Fredag kväll blev lugnt med let's dance och en sjuk skräckfilm som jag hittade bland en massa nedladdade filmer. Instägd hette den och var nog bland den jobbigaste jag sett. Handlade om ett gäng tjejer som blev instängda i en grotta med en massa konstiga varelser. Det konstiga var att den var inte speciellt läskig det var mer att den var så fruktansvärt jobbig för den hade verkligen med alla mina fobier som klaustrofobi, mörker, panikångest, läskiga djur och varelser. Och nu kommer det tydligen en instängd två på bio, dröjer nog ett tag innan jag pallar och se den.

Lördag fick sen bli en dag på stan med Oline som kom tillbaka till sthlm då. En riktig mysrunda på söder och jag hittade en klänning på rean som jag suktat efter hur länge som helst för super pris. Blev lite fika och ta igen snack för senaste tre veckorna vi inte setts. Efter det skulle jag möta upp Nicke för att gå på avatar på bio med Pontus, Lovisa, Glenn och Linda. Då började jag helt plötsligt känna mig helt slut och fick super ont i huvudet. Kände mig jätte seg hela bion och satt och frös sjukt mycket. Filmen var iaf sjukt bra. Hade inga förväntningar när jag gick dit för jag brukar verkligen inte gilla science fiction men den här var verkligen sjukt sjukt bra. Jag levde mig in så mycket i filmen, den var både sorglig och vacker och mäktig, ja sjukt bra helt enkelt, rekommenderas verkligen även om man i vanliga fall inte gilla sci fi :)

Efter bion gick vi hem till Glenn och Linda jag kände mig lite bättre så jag hängde på vi beställde lite mat, drack öl och snackade en massa, väldans trevligt. Men jag började iaf känna mig värre igen, ont i huvudet, snurrig, frusen och dan. Så när nicke och jag skulle hem så kände jag mig helt slut ocb började ana att det var lite feber i kroppen. Så när vi kom till gullmarsplan med tunnelbanan och skulle byta mot skarpnäck var vi tvugna att springa till tuben över plattformen för att hinna med och när vi kom in i vagnen så bara började allt snurra och det kändes som jag skulle svimma, sjukt otäckt. Det var massa folk med så jag fick ingen sittplats. Till sist snurrade det så mycket att jag inte såg någonting, verkligen galet otäckt har aldrig svimmat i mitt liv men där var det så nära. Som tur var så satt det en tjej precis brevid där jag stod och hon såg väl att jag inte mådde bra så hon gav mig sin sittplats. Shit hon måste ha trott jag var superpackad herregud. Men det var verkligen otäckt. Men när jag kom hem iaf så visade det sig såklart att jag hade 38,5 graders feber så det var väl inte så konstigt att jag höll på att svimma på tunnelbanan efter springturen.

Har svettats som en gris inatt så jag svettades väl bort febern för jag har varit feberfri hela dagen. Skönt. Har verligen inte tid och bli sjuk nu när jag ska börja jobba igen. Så idag blev det lungt så inte febern kom tillbaka. Nicke har lagat tacos till oss och jag har degat i soffan med sex and the city och en massa family guy. Skön dag. Men imorgon iaf sätter det igång på riktigt. herrejesus vet inte hur jag ska orka en hela vecka och gå upp klockan sju, kommer verlkligen och dö. Men men det är bara och bita ihop jag ska klara den här våren lika bra som jag klarade av hösten! 

              

Och by the way, funderade lite på det idag men sen jag blonderade tillbaka mitt hår från rött, vart tog mina
naturliga lockar vägen? Helt borta, verkligen ett mysterium
  

onsdag

Så då var man äntligen hemma i elstockholmo. Eller ja det kändes lite trist ändå när jag äntligen landade. Helt plötsligt så var jag inte så sugen på jobb, lunchlådor och tidiga mornar igen. Det ar vart så jäkla najs och vara hemma och myst med familjen i två veckor med lagad mat och låånga sovmorgnar.

Men men det ska bli skönt med lite vardag igen. Och som sagt snart snart är det dags för dansen att sätta igång. Jag längtar som en galning. Min kropp skriker efter dans jag kan inte ta ett normalt steg utan en liten snurr eller danssteg hehe fråga min pappa han skrattar åt mig jämt att jag inte kan gå ordentligt utan dansar fram.

Idag innan vi åkte passade vi på att fira in födelsedag som egentligen är på måndag. Fick mina paket från mamma, pappa elina och offe och så kom mormor och leif, peder, karin och Linus och farmor och farfar en sväng på lite tårta och då fick paketisar från dem med. En massa bra och ha grejer som balettskor, böcker, filmer, mia och klara skiva, pengar, parfym och sist med inte minst en skivspelare av mami och papi :) Ja alltså en riktig skivspelare inte för cd skivor för er som nu trodde jag var helt efter i den tekniska utvecklingen. En skivspelare som spelar LP-skivor alltså. Har önskat mig en sån jättelänge till alla mina LP-skivor jag samlat på mig på loppisar under åren. Och nu fick jag en riktig cool en som man kan spela över skivorna på ett usb minne och lägga in i datorn med. Helcool :)

Så på måndag när min riktiga födelsedag är har jag inga presenter att öppna hehe för min present från nicke var ett par jeans som jag var och provade ut redan innan jul. Ja så det kändes mer som min födelsedag idag än det kommer kännas på måndag. Men jag kanske fr en tårta till då iaf får man hoppas :)


måndag

Snart snart snart.


  

Har förövrigt varit på bio i lilla vimmerby idag och sett sista millenium filmen luftslottet som srängdes. Lisbeth Salander är ju min idol.

måndag

Kom precis hem från en ridtur med syrran. Herrejesus vad kall jag är om mina stackars fossingar nu.
Men kul var det, så himla mysigt och rida när det är snö ute. Men shit vad skraja vi blev när det sprang en älg över vägen ca 10 meter framför oss. Både Elina jag bubbi och olle blev skitskraja och vände om direkt och tog en annan ridväg. Nä nu ska jag nog hoppa in i en super varm dusch, så skönt. Saknar ett badkar bara det skulle verligen sitta fint med ett långt bad och snabba cash :)

           
                                                                       Olle bus

lördag

GOTT NYTT ÅR kära bloggläsare who ever you are!
Ja så då var det äntligen ett nytt år. Känns härligt faktiskt. 2009 var väldigt mycket upp och ner både glatt och deppigt. 2010 ska bli såå mycket bättre! Har kämpat så hårt med dansen nu i både i våras och under hösten. Ska njuta en massa mer av dansen i vår och av alla underbara koreografer som jag ska ta klasser för! Shit vad jag längtar till april när Karl&Knut kommer till ackis. :)

Nyår iaf firades ute i Solhult utanför Frödinge precis som förra och förrförra året med glada vänner som jag inte sett sedan i somras. Det var mycket trevligt med nyårsbuffè, tävlingar och musik. Det blev dock en ganska lugn kväll för de flesta men som sagt väldigt trevlig. Min gamla musiklärare från högstadiet var även där och tjatade på mig att ta upp musiken igen. Han tyckte jag borde ta upp gitarren och sången igen, och visst saknar jag det otroligt mycket men det finns liksom ingen tid när jag satsar på dansen nu. Och om jag skulle göra det skulle det mest bli för skojs skull, för musiken är ingenting som någonsin har försökt att satsa på. Det får bli dansen för min del det är alltid det som lockat mest, men nu när jag fått en synt i juklapp måste jag verkligen börja spela mer, jag fick ju trots allt både mvg i musik och musikstipendie av anders när jag slutade nian så lite kanske jag ska lyssna på honom ;)

Nu är det bara några få lata dagar kvar här i småland innan man beger sig av hem till stockholmo. Och jag börjar redan sakna det, stockholmo alltså. T.o.m jobbet saknar jag ibland eller ja kanske inte jobbet i sig men alla underbara jobbarkompisar. Men när man väl är här får man ta vara på allt så mycket man bara kan. Och jag njuter verkligen av att vara här med familjen så sjukt mysigt. Och vara ledig såklart jag ääälskar ju att sova och ha långa sovmorgnar. Men om mindre än en vecka är det dags för jobb igen. Och sen är det födelsedag som gäller, 22 bast fy fasen, när gick jag och blev så gammal?
Nähä nu blir det några fler sidor läsning i underbara snabba cash, för ja den är verkligen så bra som alla säger.

               
                                                                Bild från julafton

RSS 2.0