lördag

            

Igår vad mina fina här. Malin jag och Beccis lagade tacos och hade myskväll med en massa massa nostalgi bilder. Herregud att vi kan bli så nostalgiska över bilder från typ tre år sen. Hur ska vi bli sen när vi är fyrtio?
Idag blir segdag det är gött och nyttigt när man har lite pengar.

fredag

ÄNTLIGEN fredag! yeeeej. Och idag är det plusgrader i Stockholm och snön börjar smälta. :) :) Perfekt fredag! Ska träffa girlsen ikväll med så jag är extra glad.

Igår på jazzen fick jag en kommentar av min jazzlärare som gjorde mig sååå varm. Efter vi hade gjort koreografin som jag kände att jag verkligen satte och gjorde bra igår kom Therese fram till mig och sa att jag hade gjort det jättefint. Åhhh jag blir så superglad av en sån kommentar, och blir jag alldeles varm i magen och lycklig. Det kan verkligen kännas fånigt att en sån liten grej gör mig så glad, men jag som är så självkristisk kan verkligen behöva ens ådan lite liten kommentar för att bli överlycklig.

Underbart med helg så jag slänger in ytterligare en av mina favoritkoreografier från senaste säsongen av sytycd

                

torsdag

Nu sitter jag och stirrar på klockan varannan minut känns det som. Vill bara gå härifrån nu så jag kan ta mig till ackis och DANSA :) Har haft super trist vecka på jobbet, vill bara ha helg, vill bara dansa. Är så trött på det här vädret och allt som det bär med sig med kollektivtrafiken m.m. Vill ha vårkläder, vårjackor och vårskor NU NU NU!

Okej det var tjatet och gnatet. Nu till den underbara klassen med Val igår. Jag bara älskar hans klasser mer och mer för varje gång. Och jag bara älskar Val mer och mer för varje gång. Jag älskar att han går fram till mig och säger vad jag gör fel och tjatar och gnatar för det är då jag blir bättre. Jag blir bättre av press. Som igår t.ex. Jag var sjukt trött under uppvärmningen typ som varje onsdag nu har jag börjat märka. Men så fort han kommer fram till mig och börjar peta så skärper jag mig så oerhört och såklart blir allt så mycket bättre då. Och likadant under diagonalövningen när han stannar mig och påpekar att jag inte spottar i snurren "Go back there and do it again, I know you can do it, so if you forget it one more time I'm gonna make you do it solo in front of everyone in here" fatta att man skärper sig som tusan då och sätter hela skiten, och det bästa av allt när det kommer ett "beautiful madame" efteråt så blir man lycklig. Nä jag jobbar nog bäst under press och utvecklas också som mest då. Och det bästa med Vals klasser är hur mycket man märker att han verkligen vill att varje person i rummet SKA utvecklas varje klass och bli bättre. Det värdesätter jag verkligen hos en lärare att utifrån varje persons bakgrund och kunskaper hjälpa den till att utvecklas så mycket som möjligt. Och han ser verkligen allt den där Val, det går inte att fuksa nånstans för då är han framme och tillrättavisar. Love it.
Idag street yeeeeej, älskar det mer och mer också för varje gång.

Till sist en av mina favo koreografier från denna säsong av sytycd som avslutades igår med mina två favoriter från tävlingen. Ville såklart att Jakob skulle vinna hela skiten men det sprack ju :/ Så till ett av mina favo klipp med mina favodansare från säsong 6, min favokoreograf Sonya och en av mina favo artister svenska Lykke Li :) Kan det bli bättre?



        

tisdag

AWWWHHHHH Jag hatar SL! Imorse tog det två timmar och en kvart att ta mig till jobbet! Hade tur att jag iaf kunde åka med Nicke in till stan imorse, men trafikköerna var helt sjuka! Jag ger snart upp! Kör de inte igång tunnelbanan till imorgon då vet jag inte vad jag gör!

måndag

Det är kaos i Stockholm idag, och då menar jag verkligen KAOS. Herregud hälften av alla sträckor på tunnelbanan står stilla, det är bilköer vart man än kommer och ersättningsbussar med människor hopträngda som boskapsdjur som försöker komma fram bland alla bilar och snö. Det tog mig två och en halv timma imorse att komma till jobbet. Väldigt roligt. Nu sitter jag och funderar på hur jag ska komma hem ikväll. hela gröna linjen som jag åker på är inställd hela dagen så jag lär väl så sitta och trängas på en ersättniungsbuss ikväll igen om der inte händer ett mirakel. Snälla det blir ju snö och kallt varje år, när ska de hitta en lösning? Awwwwhhhhh jag hatar vintern!

lördag

                     

                     

                     

                    


Denna helg är så lugn den bara kan vara. Jag har inte gått utanför dörren sen jag kom hem från jobbet igår och har inga planer på att göra det tills jag måste gå till jobbet på måndag morgon. Jag klarar bara inte av att se vädret utanför fönstret för då blir ja bara deprimerad. Jag vill inte ha annat än SOL och värme NU!
Jag sitter fortfarande i pyjamasbyxorna och tänkte strax hppa i badet och läsa ut aldrig fucka upp den andra boken och fortsätningen på snabba cash. Här ovanför lite bilder från restaurangbesöket förra helgen med mina fina.

torsdag

Ännu en seg dag på jobbet och huvudvärken börjat smyga sig på lite smått. Tror besämt det är ngn infektion på g i min kropp. Men eftersom jag alltid är på språng så har det väl inte lyckats bryta ut än. Kommer säkert i helgen när jag är ledig och har bestämt mig för att göra precis INGENTING! tanken var väl egentligen att mams och papps skulle komma upp, men nu ser det ut som att det kommer bli värsta snöovädret fredag, lördag och då kan inte min stackars vaktmästare till pappa åka ifrån Vimmerby.
Har inte varit såhär trött på väldigt väldigt länge, hade faktiskt suttit fint med sportlov nästa vecka och inte v 9 som vi har här i Sthlm. Igår på moderna med Val var jag så trött i uppvärmningen att jag kände blodmsmak i munnen i de sista tunga övningarna. Och inte nog med att de filmade i förrgår på baletten till hemsidan, igår så var det ngn reporter från svenska dagbladet där som gick runt och tog en massa kort. Inte bra denna vecka när jag är så trött.
Men igår så hade jag iaf ett litet framsteg på baletten. Jag har ju skrivit lite om det innan att jag har haft så svårt med att hitta rätt i baletten som t.ex. hållningen, och Ann-Marie brukar vara framme och dra i mig vid första övningen varje klass. Men igår helt sjukt så kommer hon fram till mig under första övningen på stången när hon i vanliga fall kommer och drar i mig och utbrister "Braa, underbart där är rätt" Och tjena vad glad jag blev, ett steg åt rätt riktning iaf.

Idag blir det jazz och alternativ hip hop med joao assuncao, ska bli spännande. Hoppas jag inte blir sådär nervös idag igen because I hate it!
Nu är det dags för lunch här, min magge kurrar som vanligt hysteriskt när klockan börjar närma sig tolv.

onsdag

Bra vecka hittils, förutom måndag eftermiddag då jag faktiskt struntade i dansen och åkte hem och däckade i soffan i tre timmar. Hoppas på ingen mer snö nu, speciellt inte till helgen för då kanske mammsen och pappsen kommer upp, om det inte snöar det vill säga. Så jag håller tummarna! Nu mera jobb. Slänger in en liten bild på oss från Cafèt i lördags. Det roligaste var hur mingelfotografen hade stavat våra namn på finest Johanna Linqvist, Malin Staxberg, Rebecca Flemingsson och så till sist det enda rätta Miranda Hammar. Men man ska väl inte klandra honom stackarn, kan inte vara lätt och höra ngt med alla musik och ljud i bakgrunden. Men Becci och jag fick oss allt ett gott skratt där på söndagsmorgonen.

                  

måndag

Oj, oj oj vilken sjuukt seg dag. Är fortfarande sjukt trött efetr helgen och är helt dåsig i hela kroppen. Sitter och funderar på om jag verkligen ska åka iväg på dansen idag eller om jag ska åka hem och lägga mig och sova i soffan.

Det blev iaf en riktig myshelg fastän jag var själv när Nicke var iväg i Vemdalen och åkte skidor.
Fredagen spenderade jag själv hemma och tog det lugnt, kollade på film och föråt mig på en massa godis.
I lördags var jag duktig och städade hela lägenheten innan jag drog iväg på kvällen för att käka middag med vännerna och fira Malins födelsedag. Blev riktigt lyckat på restaurangen Vurma på östermalm. God mat, gott vin och underbara vänner gjorde kvällen. Några av oss fortsatte sedan kvällen på cafè opera och shakade rumpan till de stängde. Jag spenderade sen natten hos lillmamman Becci och hennes Jonatan eftersom hon inte tyckte jag skulle åka hem själv så sent till en tom lgh, himla gulle.
Söndagen spenderade jag sen hos Becci och Jonatan, hade ju vart lite trist och sitta hemma själv på alla hjärtans dag. Vi började med en brunch på kungsholmen och på eftermiddagen fixade Jonatan middag till oss och becci och jag myste i soffan med en massa gamla nostalgikort.
Drog mig iaf hemmåt vid sju tiden och väntade på Nicke som skulle komma hem. Hann med lite mackor och temys när han kommit hem med sen.

Bilder kommer när jag orkar slänga in dem i datorn. :)


fredag

Från tjuvlyssnat.se en av mina favvo sidor, skrattar varje gång jag läser denna, sjukt bra!

Ett luttrat folk

Stora Torget, Uppsala

En tjej ~18 går förbi en telefonförsäljare ~25 på gatan.
Telefonförsäljaren: Du tappade något!
Tjejen stannar och vänder sig om.
Telefonförsäljaren: Farten! Har du Tele2 Comviq förresten?
Tjej ~18: Du tappade också något. Din värdighet när du drog det där skämtet.
Telefonförsäljaren ser paff ut och tjejen går vidare.


fredag

Sitter och är sjukt uttråkad på jobbet. Funderar fortfarande på vad som hände igår på dansklassen. Och sorry alla stackars läsare som tycker det är trist att läsa om dans hela tiden, men det är typ bara det mitt liv går ut på just nu. Jazzen gick sådär igår, var sjukt trött i kroppen så jag hängde inte med nånstans på uppvärmningen. Likadant på diagonal och koreografi. Sen av någon konstig anledning så gick det bra på streeten. Satte hela koreografin när vi körde med alla. Kändes grymt bra enda fram till vi delade upp oss i grupper som vanligt och jag blir så nervös så jag tappar hela koreografin som jag kunde bara en minut tidigare. JAG FATTAR INTE?? Varför blir jag så nervös?? Det är alltid likadant, och det värsta är att det är precis det där som händer när det är audition. Jag måste gå till ngn coach eller ngt som kan lära mig lite om inställning, självförtroende och peppning. Typ som idrottsmän gör, ser vinsten istället för förlusten.

Men nu är det helg och dansvila. Imorgon blir det fest för Malin som fyller år. Blir och gå ut och käka med brudarna och sen fortsätta kvällen på ngt dansställe.

PS. Såg ni förresten i mitt förra inlägg att en av mina favortibloggerskor kommenterat på min blogg :) .DS


             
                                       Låten vi gjorde streetkoreografin till igår, sjukt skön.

torsdag

Ursch jag har fortfarande men efter gårdagens dansklasser. herregud vad hände egentligen helt upp och ner. Det växlade verkligen från superbra till uruselt på min dansteknik under tre timmar. Baletten var som vanligt ganska dålig hela klassen igenom. Jag förstår verkligen inte när det ska släppa för mig, när ska jag hitta rätt? och med rätt menar jag rätt hållning, utåtvridning, balans, styrka m.m. Blev också super nervis när rektorn för ackis helt plötsligt stiger in under klassen och ställer sig och kollar. Iofs gjorde det nog mig otroligt skärpt för jag satte hela adagiot då och fick t.o.m. ett "bra" av Ann-Marie när jag gjorde en av piruetterna.

Val's klass sen då, awhh herrejesus. Det var verkligen stunder när jag seriöst tänkte "jag slutar med dansen" Uppvärmningen började iaf super, satte alla moment och t.om. de tunga teknikdelarna som jag aldrig orkar sätta, speciellt inte när jag haft en tung balettklass innan. Men sen kom diagonalerna och det roliga är att Val börjar med att säga "This is a easy one so I'm just gonna take it once" fast det visar sig vara en jättekonstig och super svår diagonal. Alla var helt lost med vändningar och riktningar och Val står och skriker på oss "It's awful, you can better" Det slutar med att han går ut och ber personalen i cafèt att stänga av kameran så ingen i cafèt kan se in på klassen "Idon't want anyone to see that, that was just awful" och "I hope you had a bless cause I had, that was really funny to watch" Aouch, shit vad man skämdes då och kände sig värdelös. Men sen iaf blev det lite bättre under koreografin och Val kom t.o.m fram till mig och sa "That was really nice, now make it bigger" ja herregud det är de små sakerna som gör det. Kan bli helt överlycklig över en sån kommentar från självaste skräcken Val som ni kanske förstår efter gårdagens kommentarer.

Men det är bara att bita ihop och förbereda sig för ännu en dansdag. idag står jazz med Therese Carlsson och street med bianca fernström på schemat. jag älskar mina danstorsdagar, det får mig verkligen att överleva de tråkiga jobbtorsdagarna. Idag har vi två timmars produkt utbildning. snark, kommer typ somna. 


                  
                           Ett gammalt sytycd klipp som aldrig blir tråkigt. det är gåshud varje gång
                

onsdag

Aj aj mitt huvud värker och jag är trött som en gnu. Herrejesus bara jag inte håller på och bli sjuk.
Jazzen igår var för övrigt bättre än någonsin, jag gillar Adrienne mer och mer för varje klass som går. Hon kör verkligen MIN stil :) Baletten däremot ska vi inte tala om. När, NÄR ska det släppa för mig och baletten? vi går bara inte ihop. 
 

          
                         
                  
                                 Måste bara slänga upp det här klippet från SYTCD igår, GÅSHUD!

måndag

Ny vecka, nya tag. Men det är bara att bita ihop, snart helg igen hehe. Nä men när man har haft riktigt slappa helger blir det extra jobbigt med en ny vecka. Annars som förra helgen när allt gick i 180 så är det inte så stor omställning till måndag.

Middagen i lördags var supermysig. Bara vi tjejer, god tapas och mysig stämning. Avslutade kvällen med öl på Bauer på Götgatan.
Igår tog jag iaf tummen ur arslet och gick äntligen och såg snabba cash. Och jag måste nog ändå erkänna att jag blev lite besviken. Men det är alltid så med sjukt bra böcker att man blir besviken efter filmen. De hade såklart ändrat alldeles för mycket av det bästa från boken. Men stooort plus för alla bra skådisar. Joel Kinnaman såklart men även de som spelar jorge och Mrado och herregud Mrados dotter Lovisa så himla söt och duktig.

har för övrigt ändrat profilbild på facebook om ni noterat. har blivit inbjuden på det här profilbild på någon kändis man är lik. Fick tänka efter där ett tag för jag kom verkligen inte på ngn kändis jag är lik. Har heller aldrig hört att jag är lik någon. Förutom Carrie då som jag har på bilden, men det är bara någon som nämnt det ngn gång och jag tycker själv inte jag är speciellt lik henne. Men det var den enda jag kom på, så what do you think?

                

lördag

Sovmorgonen imorse kan ha varit det göttaste på väldigt, väldigt länge. Sov till elva fast jag hade gått och lagt mig vid halv ett igår. Tror min kropp behövde det ganska mycket efter de här två stressiga veckorna.
Blev väldigt lungt igår, jag är alltid så sjukt trött på fredagar efter veckan så jag orkar nästan aldrig göra ngt. Lagade lite mat när vi kom hem från jobbet och sen blev det lite gamla avsnitt av succè duon med anders och måns som jag inte hunnit se innan let's dance. Igårkväll var det iaf rätt person som åkte ut, gud vad jag hatar Rabih. Så sjukt dryg och kass på att dansa.
Idag har jag som sagt sovit aslänge. Fick nybakade scones av min lilla hemma man här hehe. Nä men så himla söt. han hade smugit upp och bakat medan jag låg kvar och sov. Sen åkte Nicke iväg och spelade badminton med grabbsen och jag har myst lite själv här hemma.
Ikväll ska jag iväg på middag på en restaurang inne i stan med mina tjejer. Ska bli supermysigt. Har inte träffat dem på tre veckor nu så vi har lite att snacka ikapp.

Lite bilder från förra helgen

                    

                    

                    


onsdag

Lite godbitar från kursen

                  

                  

tisdag

Igår dansade jag vouging för första gången. Det var ju ehm..speciellt. Haha kolla bara på videon. Det roligaste var nog och gå catwalk som vi övade på en massa. Kanske inte en stil som jag skulle gå djupare inpå men det var kul och testa, blir säkert fler gånger :)



                   

måndag

Måndag igen och back to work. Nu är jag sjukt seg, trött i både kropp och huvud. Men det är bara att bita ihop och stå ut några dagar till innan det bli helg igen ;)
Helgen var iaf riktigt kul så tröttheten kan man stå ut med. Det var mysigt att vara hemma och träffa familjen som vanligt och självklart var det superkul med kursen. Hoppas jag inte körde slut på alla stackars ledare med mina långa koreografier och svåra diagonaler. Men ibland kan det vara kul att få ngt att bita i. Mamma har tagit lite bilder och filmat koreografierna så det ska läggas ut här så fort jag får tid.
Fick gulligaste kommentaren av Ellen om min streetdans som jag gjort där hon tyckte att jag fått samma dansstil som Jennie Widegren och det tackar man ju och bockar för. Jennie har alltid varit min största idol inom dansen och jag hoppas verkligen en dag kunna bli ´lika bra som henne, eller ja lika bra var väl och ta i men nästan i alla fall. Så det livade upp mig lite iaf.

En ny dansvecka att se fram emot nu med. Street på torsdag lockar väldigt då det är dags för house en av mina favvo stilar i street efter waacking <3 Idag hoppas vi att Dan Gill är tillbaka med efter att ha varit sjuk förra veckan, jag är sugen på lite L.A style.

RSS 2.0