Laundry problems.

Har haft världens skönaste dag. Sovmorgon till ett därefter lite rep, modernt och sist sång. Kan det bli bättre?


Och förresten mitt tvättpass ikväll gick inte så bra. För andra gången sen vi flyttade hit har ngn jävel gått in under mitt bokade tvättpass, tagit ur min tvätt ur tvättmaskinen och lagt i sin??? WHY? Har folk inget tvätthyfs i det här huset? Det är heeelt tomt på hela bokartavlan resten av veckan, kunde inte idioten väntat till imorgon och tvättat sin tvätt?? WTF!


Om det var dyrt eller vad det nu var??

Jag färgade ju mitt hår i början på oktober. Färgade mörkare "utväxt" och lite mörkare resten av håret. Nu är ju bara problemet att jag får ljusare utväxt på utväxten. Har vart tillbaka på Toni&Guy där jag färgade och där skulle det kosta mellan 6-800 spänn och färga två centimeters utväxt. Var även och kollade på frisören här nedanför på Lidingö och där skulle de ta 800 spänn, WHAAT?? Herregud jag är fattig student, inte kan jag lägga 800 spänn varannan månad på att färga utväxt.

Så ge mig lite tips och hjälp om hur jag ska gå till väga, gillar inte riktigt att färga själv, vill ha samma nyans som resten av "utväxten". Vet ni några superbilliga frisörer eller någon som kan hjälpa en med sånt här?

        

Såhär lite mörkare har jag färgat nu men har fått mörkblond utväxt på det..

1a Advent

Har haft världens mysigaste första adventshelg med bästaste bästis.

Igår hade jag låång sovmorgon, gick upp duschade, åt frukost och myste framför datorn till klockan helt plötsligt blev tre. Åkte in till söder för några ärenden och mötte upp Ida. Vi gick och käkade Indiskt och sen bar det av mot Cirkus för sista föreställningen. Sååååå skönt att ha det överstökat! Det kändes faktiskt superbra och jag lämnade cirkus med flaggan i topp. Det har vart väldigt roligt att vara med men också otroligt slitigt. De dagar jag har haft Lena gigen har jag åkt hemifrån åtta på morgonen och kommit hem tio. Däremellan har jag dansat 5-6 timmar. Men nu är det klart och en erfarenhet rikare.


Efter Cirkus mötte jag upp Ida igen och vi åkte hem till mig för mys sleepover, med glögg och så mycket bättre avsnittet.



Idag blev det en ännu längre sovmorgon och adventsmys. Har sedan klarat av allt viktigt som städ, tvätt, handla, adventspyntat och så. Nu laddar jag inför de sista två veckorna innan föreställningsvecka och till sist jullov. Såå fantastiskt. I helgen blir det smålands visit med, muuusigt :)



Alltså det bästa, gå in och kolla på alla avsnitt på svtplay. Har garvat ihjäl mig hela helgen.

In my NY state of mind

Igår var det tänkt att jag skulle ha min första lediga fredagkväll på ungefär 7 veckor men tyvärr höll det inte så länge. Min avbytare till Lena PH hade fått nackspärr så jag fick snällt köra fredagkvllen ändå. Som tur är kunde vi byta så hon tar min nästa torsdag så jag får heeeela nästa helg ledig. Det betyder alltså att ikväll är mitt sista gig! Weeeehoooooo :)




Idag och ikväll ska jag spendera med min allra bästaste bästis Ida. Vi ska käka något gott och sen efter Lena giget ska hon följa med mig hem på sleep over. Älskar att ha min bästis i samma stad igen efter ungefär 8 år i olika städer.


Men nu först ska jag ta tummen ur ärslet och slänga upp de sista bilder från NY sådär en tre veckor efter att jag kommit hem ;)


               Vi tog en tur till Brooklyn och gick över Brooklyn bridge
      

     

     


     

     

     

                           Gjorde ett stopp på Brooklyn museum
     

                             I Egypten hade dem roliga leksaker
     

Efter några timmar i Willamsbourgh vandrade vi mot Brooklyn Heights med vackraste utsikten

      

      

     

                                                I heart NY
     

     

     

        Någon av dem här lägenheterna skulle man ju inte tacka nej till
     

                                      Med den här utsikten
     

                           Sen vandrade vi tillbaka igen över bron
     

     

     

      

     

     

     


Dancing in the neon light

Efter en ganska så katastrofal dag där allt, jag menar allt har gått åt skogen och jag inte alls har mått bra. När jag inte ens tycker house är kul utan tårarna bränner bakom ögonen då står det inte rätt till. Ja nog om det. Efter att ha ätit hamburgare till middag och kollat på Lena Philipsson på cirkus tillsammans med bästaste mentorn Emma så känns allt bättre :)


Nu ska jag ladda för sista dagen denna vecka sen kommer efterlängtade första adventshelgen och jag ska träffa bästaste bästis Ida på lördag :)

       

Just nu

Just nu har vi så fantastiskt underbara lärare i skolan, Lee Brummer i modernt, Julia Ehstrand i jazz och Maggie Aulin i house. Kan vi inte bara få ha det så här jämt? Tror aldrig jag har älskat jazz så mycket som jag gör nu, Julias stoooooora fjärde positioner och köttiga moderna jazzstil, I just löööve it! Vad hände med mig? jag älskar den här stilen som är såå modern? Jag vill aldrig att den här perioden ska ta slut...



Igår hade jag ett fantastiskt möte med min underbara mentor Emma Hedlund. Känns så skönt att bara få prata av sig med någon utanför skolan om allt, dansen, inte dansen, PH gigen och allt. Jag älskar att Emma har så bra svar med på alla farhagor jag har om dansvärlden och livet efter skolan. Det ger mig ett lugn som jag kan behöva när jag stressar upp mig för allt och det blir kaos i mitt huvud. Imorn ska vi gå och titta på Lenas show tillsammans, det ska bli snajsigt. Har ju inte sett den sen i september utan bara stått på scen i två månader :)




Här är ett litet smakprov på Julias stil, det är hon som kommer in 2.07 in i klippet och gör ett litet solo. Exakt den stilen kör hon på klass fast till riktigt FET housemusik som den här nedan som vi gjorde senaste jazzkombon till :)


Walking on a dream

        

Såhär kul har vi på ackis, haha!

Idag har jag vart så trött så jag inte kan förstå? herregud jag gick t.o.m och lade mig tidigt igår, vad hände? Tog mig igenom balettklassen med tårar i ögonen, kroppen och huvudet sa NEJ!


Efter lunch hade vi workshop med självaste mr. John Britton. Var sjukt kul, han är improvisationsartist och vi jobbade mycket med uppmärksamhetsövningar och improvisiation. Var sjukt kul, synd bara att jag var så trött så jag ville sätta mig ned hela tiden.


Efter skolan åkte jag och några klasskompisar till kulturhuset för att titta på teaterhögskolans avgångselevers föreställning "Departures". Den var riktigt, riktigt bra. Skrattade mycket och blev berörd. Tyärr spelar dem bara en måndag till men om ni har chansen gå och se dem, våra framtida skådisar. Satt även en hel de kända namn i publiken med, måste vara sjukt spännande att spela sådär inför så viktiga personer :)


Nu dusch och sova för att ladda inför tisdagen som innehåller allt från fys till balett, modernt och SÅNG :) yeej!

Dancing in the neon light

 
Gick visst inte så bra md NY uppdtarenade och bloggning i veckan. Har vart mucho upptagen med Lena gig och annat. Igår kom finaste familjen till storstan för att kolla på showen på cirkus. Idag har vi bara söndagsmyst och strosat runt på Myrornas i Hjorthagen. Fyndade en massa "The sms" spel för 40 spänn så på jullovet blir det sims spelande :)

Hann även med ett besök hos Olli och Peder på inflyttningsfika med smålandstema. Blev kroppkakor, smålandsrulle och ostkaka, såå gott!


                                På onsdagen besökte vi central park
       

      

      

                   det var strålande sol och 15 grader varmt, underbart!
      

      

      

the swedish cottage som sverige skänkte till NY som en gåva i slutet på 1800-talet

      

                             Svenska och Amerikanska flaggan
      

                      Vid den största sjön i Central park på norra sidan
      

      

                                                En liten paus
      

      

      

       

      

       

                                Känner du igen det här Emma? ;)
      

      

Where do we go?

Har haft en riktig trött dag idag, ingen energi till något alls så jag tror inte det finns så mycket att dela med mig från min dag. Måste samla lite energi till morgondagen då vi har 

Den konstnärliga processen
Balett
Modernt
House


Kommer behövas en del energi till det.

Så lite bilder från tisdagen i NY då var vi runt kring Upper East Side, Upper west side och på kvällen såg vi min favorit musikal "Chicago"

                                            Columbus Circle
      


       

      

      

      

      

       

      

      

       

Sunday bloody sunday

Nu äntligen har jag rensat datorn på bilder och lagt in alla NY bilder så här kommer ett litet bildmaraton från andra dagen.


 Andra dagen spederade vi downtown började i SOHO och "washington square park"
     

      

     

                                  Vandrade vidare mot "Chinatown"
     

     

                      Folk som uppträder överallt, älskar det med NY
     

                                  Fortsatte ned till Finacial district
      

     

                              Ground zero och nya byggnaden
      

     

     

                   Framför "NY stock exchange" det är där det händer
      

      

           Tog färjan över till Staten Island för att kolla in Frihetsgudinnan
     

     

                                              Here she is
     

     

     

     

      

     

    

                                 Welcome back to Manhattan
    

På kvällen åkte vi tillbaka up till West Willage och kollade in "Halloween parade", det var en del folk..
    

    

    

    



Vi avslutade dagen med house och alla ni s...

img_7104 (MMS)

Vi avslutade dagen med house och alla ni som någon gång provat på house vet att man svettas som en gris! Så då passade jag på att stretcha lite, nu ska bara de andra benet upp också!


Onsdag

Åh herregud, tänkte börja lägga in lite bilder men vet inte vart jag ska börja så det får bli några utvalda från första dagen i NY. Har över 900 bilder så det finns ju några att välja mellan.


Men först lite om gårdagen och dagen såklart. Älskar verkligen den här perioden. Vi hade ett skitbra rep idag med Val och vårt nummer kommer bli såå fint! Älskar det redan. Sen har vi ny modern och jazzlärare denna perioden och jag bara ÄLSKAR båda! Just nu har vi Lee Brummer i modernt och jag kan bara säga att jag älskar modernt just nu! Alltså hon är så fantastisk och bara en massa stora köttiga övningar i stora andra och fjärdepositioner! Fantastiskt!




I jazz har vi nu Julia Ehrstrand som kör lite samma stil som Lee men mer jazzigt. Älskade uppvärmningen idag som var bara till typ riktigt köttig house, man blir så sjukt pepp av musiken. Och sen kombinationen bara älskade jag. Bara stoooora positioner och mycket ben, I looove it! Var i ett stort lyckorus efter klassen! Det var samma kombo som hon gjorde med proffsklassen för några veckor sedan när jag kollade in och som älskade!
Imorse hade vi också en fantastisk workshop med en skådis som jag inte kommer ihåg vad han heter! Det var typ teaterimpro och var verkligen skitkul, utmanande och utvecklande. Vi ska ha honom imorn med så det blir spännande!




Imorn är det house med Maggie, om jag längtar? JAAA!


                                                  Times Square
         

         

          

          

         

                                              Empire state building
         

                                           Uppe i utsiktstornet
          

         

         

         

          

          

         

                               
                                               Times square by night
         

         

         

         

Är bjudna på mysmiddag i nya lägenheten ho...

img_6066 (MMS)

Är bjudna på mysmiddag i nya lägenheten hos Beccs och Jonatan. Lite vardagslyx en tisdag :)


Back to reality

Ja då var man tillbaka i verkligheten som vanligt igen. Känns ganska skönt ändå. Vi börjar ju vår roligaste period nu som är föreställninsgperiod, plus att vi numera har sång och street på schemat! Känns kul! Idag började vi instuderingen med Val, var speciellt kan jag säga. men det kommer nog bli grymt till slut :)

Har inte hunnit fixa med alla bilder än, så ni får lite dåliga bilder som jag tagit med min kamera. Tog typ bara kort på mat med den haha


Första kvällen käkade vi på NYs "Wallmans" där servitörerna sjöng och dansade och var utklädda Halloween till ära
      

      

                             jag käkade Hamburgare med Bluecheese
      
         
                                      Frukost på Dunkin Donuts
      

      Hängde i West village en dag där de spelar in Carries lägenhet i SATC
      

                                            Washington square
       

                                                Kinestown
      

                                 Käkade brunch på en riktig "Diner"
      

                                Hängde i fanciga "Upper east side"
      

                   "Kenny fried chicken" var ingen höjdare! Greasy värre!
      

                                     ¨       Starbucks <3
       

                                              TGI Fridays
      

                                        Ännu mer Starbucks
       

                              I NY var det jul dagen efter Halloween
      

                   Världens godaste brunch på en fairtrade/ekologiskt cafè
      

          Drink på Markus Samuelssons restaurang "Red rooster" i Harlem
       

                  Käkade världens godaste pommes på ett hamburgerställe
      


New York state of mind

Så då var vi äntligen hemma! Kommer ett lite mer utförligt inlägg imorgon om resan och lite bilder under veckan. Måste rensa min dator för att få plats med alla bilder först. Vi har vart helt utslagna idag. Kom hem vid nio imorse och har flugit hela natten, sovit två timmar sammanlagt tror jag och fullständigt jetlaggade!


Imorn är jag tillbaka igen som vanligt, ses då! :)

RSS 2.0