Höstlov deluxe

höstlovet rullar på och förkylningen håller i sig, känner att det börjar gå ned i lungorna och hosta nu som alltid med mina förkylningar, de slutar alltid i hosta. Idag lyckades jag iaf ta mig utanför dörren och ta mig iväg till en ansiktsbehandling som jag bokat förra veckan. 
 
Mamma kom precis hit så vi ska försöka få till lite mys de närmaste dagarna, kanske måste slängas in på lite rep för en av klädvisningarna vi har efter lovet, kan ju inte dansa i det här skicket men jag kanske måste vara med och titta och markera, vi får se. 
 
 
För ett år sen var jag iaf i NY, världens bästa stad. Vet inte vad det är med mig och den staden, börjar undra på om jag har haft ett annat liv där jag bott i NY. Kan inte få nog av den staden, måste få bo där någon dag!
Men tur iaf att jag inte åkte dit på höstlovet i år för där sitter folk instängda i lägenheter och hotell de får inte gå utanför dörren för stormen. Har tre klasskompisar som sitter inburade på sina hotell just nu, stackarna!
 

Äntligen höstlov

Äntligen, äntligen höstlov! Började dock med en superförkylning. Har känt att det vart på gång hela veckan, kroppen var ju super konstigt i veckan som jag skrev om sist och nu bröt det väl ut. Igår var jag över på Lidingö dancenter som ligger här precis brevid, min kompis Alex ger klasser i bl.a. commercial där och han ville spela in en video som han kan promota sina klasser med så han frågade mig om jag och några till ville vara med. Såklart ville jag det, behövde ju bara gå ca fem meter också så var jag där. Var superkul att äntligen få dansa lite och resultatet ser ni här nedanför :)
 
När jag kom hem sen så kände jag direkt att förkylningen bröt ut, halsen svullnade upp jag fick huvudvärk och snoret började rinna. Sen var jag helt däckad hela kvällen. 
 
Har legat i soffan hela dagen idag och försökt vila upp mig. Oline och Peder var här på middag ikväll och jag bjöd på misslyckade creme brulé, haha jag ska verkligen inte ställa upp i "Hela Sverige bakar". 
 
 
Nu ska jag försöka njuta av mitt lov, imorn blir busy dag med rep för underklädesgig och möte inför ett annat gig i Åre, sen blir det vila med massage och mammsen som kommer hit på tisdagkväll. Ska bara gå på stan, luncha, fika och annat mysigt i höstStockholm. Gud vad jag och min kropp behöver det här :)
 
 

Just one day

Sitter hemma för tredje dagen nu, mår inte alls bra. Är inte sjuk men någonting i kroppen är inte som det ska. Tror det börjar närma sig överträning nu, alla symptomen finns där depression, nedstämdhet, orkeslöshet, ingen matlust, illamående, ont i kroppen. I onsdags vaknade jag helt yr och illamående och stannade hemma hela dagen. Igår värkte huvudet som en sten så jag skippade de två första klasserna och gick på sången och teatern efter lunch som inte krävde ngn fysisk aktivitet. Imorse var jag på väg upp, åt frukost och var klar då illamåendet slog till. Har som sagt inte haft ngn matlust på snart en vecka vilket resulterar i att jag blir sjuuukt hungrig men så fort jag ser mat eller känner lukten av mat mår jag illa och kan inte äta. Vilket i sin tur resulterar i att när jag väl får i mig lite mat är jag så hungrig så jag får magknip. Moment 22 altså. Ja så imorse när jag fått i mig frukosten fick jag värsta må illa attacken samtidigt som jag fortfarande var hungrig eftersom jag inte fått i mig så mkt mat som jag ville samtidigt som jag mådde illa. 
 
Ja så nu sitter jag här i soffan igen. Har fått i mig en macka iaf så det börjar bli bättre. Ska nog försöka ta mig in till skolan igen efter lunch. Vill verkligen gå på sista balett lektionen med vår underbara lärare Marc Ribbon, han är fantastisk. Har inte tyckt balett vart kul sen Eythan men de senaste veckorna när vi har haft Marc har jag det. Efter lovet kommer jag väl tappa lusten igen då vi får ny balett lärare (inga namn nänmda). Och så vill jag så gärna gå på koreografi handledningen med fantastiska, underbara Charlotta Öfverholm. Jag är ju klar med min döden film nu och vi håller på med ett spännande projekt att sätta samma allas små solon/filmer/koreografier till en som vi eventuellt ska visa upp på studioföreställningen. 
 
Så magen snälla bli braaa, jag har ju lov imorn då får du vila. (Ja eller nästan, måste repa underklädesmodevisning på lovet) Kom igen nu, jag hoppas samarinen börjar verka snart!
 

Snaaart looov!

OK det är mycket nu. Känns som om huvudet ska sprängas just nu av allt som måste göras. Jag är ju expert på att få panik när jag tittar framåt i almenackan. Måste nog bara tänka en dag i taget just nu. Men som det ser ut nu så vet jag inte om jag kommer ha en enda dag helt ledig dag från höstlovet till jul, alltså ca fem veckor. Jesuuus! Får ta ett djupt andetag och blunda och hoppas jag kommer ut helskinnad till jul. 
 
 
Idag har vi iaf fått tillbaka några klasskompisar så vi var nio(!) haha på klass, bättre än fyra eller tre som förra veckan. Men det är så kul att man direkt blev irriterad på att det var så lite plats, kommer bli tokig efter lovet då vi är sjutton igen. Fattar inte hur vi klarade att vara trettio stycken i ettan. 
 
Sista performance skills lektionen med Elin Klinga hade vi idag också. Åh älskade att ha henne, hon är så duktig. Hon är skådis och jobbar väldigt mycket på dramaten så vi har jobbat mycket med scenutstrålning och röst på scen, sjukt nyttigt. Alla ni som såg glasblåsarns barn när ni var små känner igen henne som den onda drottningen där. Fantastiskt duktig och karismatisk kvinna! 
 
Nu ska jag sooova! Ska va på skolan imorn halv nio och repa partnering, jiiihaaa!

3 is the magic number

Vet inte om jag ens orkar nämna hur trött jag är. Vi är fem-sex på klass den här veckan då typ hela klassen är på praktik och idag satt både tvåorna och förberedande och kollade på vår moderna klass, alltså 33 som kollade och fem som var med på klass. Tog en timme innan vi fick första drickpausen, alltså som svetten rann på den klassen. Sen klass med Kenny med förberedande som kollade. Alltså kroppen ville dö, när han sa "tio splitthopp från liggande" ville jag bara gråta. MEN jag klarade det och snart är det heeeelg och en vecka kvar till looooov :)
 
Och så kör vi "tre"
 

Tre saker jag inte förstår mig på: Egoism, rasism/främlingsfientlighet, tjejer som inte vill kalla sig feminister

 

Tre saker som finns på mitt skrivbord/soffbord just nu: almenacka, ljusstake och min mobil

 

Tre saker jag gör jag just nu: läser bloggar, skriver blogg och kollar på vänner (multitasking deluxe)

 

Tre saker jag vill göra innan jag dör: Bo i NY, kunna leva på dansen och bo på söderi en fantastisk sekelskiftslägenhet :)

 

Tre saker jag kan: argumentera, klara mig på lite pengar, spela gitarr

 

Tre saker jag inte kan: förlora, teknik, bli klok på Reinfeldt och hans politik

 

Tre saker jag skulle vilja lära mig: Spela piano, klippa film, dansa poledance

 

Tre saker jag tycker om: Resa, stå inför publik i alla olika konstallationer, bruncha med mina Sex and the city vänner/bästa vänner (you know who you are <3)

 

Tre favoriträtter: Chicken korma, kebab, mammas räkpaj

 

Tre favoritlåtar: Don't stop believing - Journey, Someone like you - Adele, Gårdakvarnar och skit - Håkan Hellström

 

Tre favoritminnen: När jag kom in på ackis, Första gången i New York, studenten


loppis, småland och praktik

Den här veckan alltså, ja nästa också för den delen tar kål på oss. Vi är 8 stycken av 17 som är med på klass den här veckan för alla är på praktik. Vi får jobba så sjukt hårt och nu också de två sista veckorna när vi är som tröttast. awhh! Räknar ned till lovet nuuu, vill bara få sova på morgnarna, gå en sväng på stan jag hinner ju aldrig det, gå på bio (har tusen filmer jag vill se i höst, men det finns ju aldrig tiiiid!), umgås med mamma och kanske kanske om det finna tid boka en massage till min stackars arma kropp. 
 
Helgen var iaf supermysigt btw, var hemma för första gången på nio veckor, alltså den här hösten....
Hade loppisen i lördags, det gick helt ok för första gången. De två första timmarna kom det jätte mycket folk, sen började det tunna av. Fick lite sålt iaf. Blir nog ett till försök i vår, får se om intresset är större. Mamma sa att det var en annons i tidningen idag, awhh får panik av att veta att det är en bild på mig i tidningen som jag inte kan se men hela Vimmerby kan. 
 
 
Praktiken förra veckan med var superkul. Var med på ännu en inspelning av postkodlotteriet, börjar bli kompis med Rickard, sandra och maggan nu haha. Den här var mer dans med 12 riktiga dansare med. Ska bli kul att se när den kommer ut om två veckor tror jag. Får inte lägga ut några bilder förrän reklamen är ute (hemliga kampanjer). Denise är ju bara bäst, så proffsig och så trevlig och varm, henne vill man verkligen jobba med :)
 
 
Från loppisen 

Dags för praktik

Imorn är det dags igen för lite praktik. Vi är fyra från klassen som ska vara två dagar till med Denise på ytterligare en reklamfilmsinspelning. Ska bli sjukt kul, ni har väl inte missat att den förra reklamen vi var med och filmade där jag hjälpte Maggan att dansa går på tv nu. Postkodlotteriets "tre för två" reklam. 
 
Igår hade jag även samtal med min jazzlärare och jag blev lite chockad över alla fina ord jag fick. Hade verkligen inte väntat mig det, gladast blev jag nog över att han sa att det alltid syns på mig att jag älskar att dansa, både i kropp och ansikte, "du ska bara dansa, det är det här du ska göra". Jag blev så glad. Fick en massa saker att jobba på med, men dem orden fastnade. 
 
Och nu är det bara två dagar kvar innan jag äntligen får åka hem till Småland. Har inte vart hemma sen i augusti så nio veckor, vilket är det längsta tror jag som jag inte vart hemma på. Nicke och jag brukar nog åka hem var femte/sjätte vecka annars, men den här hösten har vart helt galen med jobb och lördagsbalett och allt. På lördag kör vi loppis och i focushuset, det får ni inte missa. Kom och handla om ni är i stan vettja!
 
 
 Ni har väl inte missat heller att vi kommer till Linköping den 6e maj med vår turnè! Skriv upp i kalendern!

Under the bridge

Har min egna "ta igen mig" söndag, vilket egentligen inte är så mkt ta igen mig eftersom jag har så mkt att göra. Men det är skönt med en ledig söndag hemma. Har t.o.m fått skriva en lista och schemalagt dagen för att hinna med allt filmklippande, stipendieskrivande, bränna bilder, städa, tvätta m.m. Men nu får jag det gjort iaf. Sov fock till halv tolv idag och gick och la mig halv ett dvs. elva timmar. Förstår ni att jag ligger lite efter i sovschemat? Ja nu är jag nog utsövd iaf :)
 
I fredags så träffade jag äntligen mina fina barndomsvänner Tilde och Ida igen. Ida bor här i Sthlm sen ett år tillbaka men tyvärr hinner man ju inte träffas så ofta som man velat. Och Tilde bor i Linköping så hon var äntligen uppe och hälsade på oss :) Blev en fin middag ihop på söder i fredags kväll innan jag var tvungen att dra vidare till Under bron där vi skulle giga lite senare. Igår hann vi träffas några timmar på förmiddagen på en mysig brunch innan jag skulle vidare för jobb hela kvällen. 
 
Men i fredags som sagt så hade jag ovh sex klasskompisar ett gig på öppningen av Under bron. De hade performance tema så vi var slutstoppet på rundvandringen för besökarna. På dansegolvet i källaren så höll vi alltså på att improvisera modernt i ca två timmar. Sjuukt kul! Vi trodde mer att vi skulle dansa bland folket men alla ställde sig i en ring runt oss och stod och kollade nästan hela tiden som en föreställning. Sjukt kul! Efteråt fick vi lite mat och grejer och sen hade vi stannat kvar och festa men vi var helt slut så vi drog hem efter ett. 
 
Lite bilder från helgen. 
 
 
 
 
 

Twee

Här är ett klipp på vår fantastiska moderna lärare Lee Brummer och hennes partner Israel Aloni med deras kompani "Ildance" Såå sjukt fint, får gåshud och rysningar varje gång jag ser det. Vi gör en liten del av det nu på moderna, den delen Lee gör runt 5.48 in på filmen. Vi fick även testa på en liten del när vi hade henne o partnering för några veckor sedan. 
 
 
 
 
Här är stycket som jag var med i från vårens föreställning som Lee koreograferat, så nöjd, vill göra det igen!
 
 

RSS 2.0