tisdag

awhh blir så sur, försöker lägga upp världens finaste koreografi ifrån gårdagens sytycd, men det vill inte. Det verkar som de spärrat alla klipp så det inte går att kopiera! awhh, men sjukt fin var den, går ju att söka på so you think you can dance och Kent. Så fint och kyssen i slutet gör ju så man får rysningar.

För övrigt har min hatade hatade hosta kommit tillbaka igen. Fy fasen vad jobbigt det är, hostar verkligen sönder mina lungor. Det började igen förra helgen men då köpte jag hosmedicin och då gick det nästa över direkt. Men så efter att jag vart ute och sprungit i måndags så kom det tillbaka. det är inte kul! Den jävla hosmedicinen kostade ju 100 spänn med och räckte typ i två dagar så jag är ju inte supersugen på att gå och köpa en flaska till direkt.

Igår hade vi iaf världens mysigaste tjejmiddag. Oline och jag åkte ut till Maja på Lidingö efter att vi slutat jobbet. Där hade undebara Maja fixat världens godaste middag till oss. Satt ute i trädgården hela kvällen och åt middag, drack vin och sen åt god efterrätt. Såå mysigt :) En riktig sommarkväll.

Nu har jag bara sju jobbardagar kvar på Hemfrid innan jag äntligen får lite ledigt. Det är så sjukt segt på jobbet, allt är helt dött. Jag får typ fem mail om dagen till skillnad från i våras då jag kunde få typ 50 på en dag. Oline och jag fördriver tiden med att titta på sjuka youtube klipp och snacka skit. Nä vi är faktiskt seriösa mest, men det blir såå sjukt segt ibland. Nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det lite Mia och Klara avsnitt innan sytycd börjar :)

söndag

Idag har jag en riktigt skön slappsöndag. Saknar dock min pojkvän mer och mer för varje dag. Åh kommer bli så jobbigt att klara två veckor till helt själv. Jag som trodde det skulle bli så skönt och äntligen få vara lite för mig själv men jag är så sjukt sällskapssugen. jag som annars brukar vara en ensamvarg som trivs ganska bra med att vara själv eller spendera en lördagskväll själv framför en film. Men denna helgen har jag bara inte kunnat vara själv. Tror jag grubblar alldeles för mycket när jag är själv, är så mycket skönare att ha någon att dela sina bekymmer med.
Så i fredags följde jag med Maja till hennes klasskompis Anna och för lite förfest. Väldigt trevligt. Sen drog vi vidare mot strand men det var helt dött så efter ca en timme där inne beslutade vi oss för att åka hem. Det är verkligen sjukt hur tomt Stockholm är såhär i semestertider, alla lämnar stan.
vaknade upp ganska så bakis och med träningsverk från fredagens springtur. Inte en bra början, det gjorde det inte bättre heller att regenet stod som spö i backen utanför dörren. Efter en förmiddag hemma med lite slösurf bestämde jag mig för att jag inte ville spendera lördagskvällen själv utan tog med mig lite packning och åkte ut till Maja ända ut på Lidingö. Vi gick och handlade lite bakismat och spenderade kvällen framför lite film. Sov över hos henne med för det är nästan en timmes åkande från Lidingö till Skarpnäck och det var jag inte så sugen på sent på kvällen.
Idag har jag spenderat förmiddagen på stan där jag lyckades fynda en massa bra på rean. jag brukar väldigt sällan hitta bra saker på rean men idag fick jag med mig en väst, en vit kavaj, en gräddvitt skjorta och ett par byxor för femhundra spänn! inte illa!Så nöjd med mina köp åkte jag tillbaka till skarpis och tänker spendera resten av kvällen framför en massa Mia och Klara och kanske någon film. Nicke. Ska ladda för ännu en seg vecka med jobb. Hoppas vädret vänder nu igen, nästa helg måste jag bara få sola. Min kropp har inte sett solen på två veckor så snart har min bränna som jag lyckades skrapa ihop nästan försvunnit. 

                      

                                                                   Jag vill ha detta!!

onsdag

Sitter här i min ensamhet och saknar min man lite. Det är skönt och vara själv ibland, men tanken på att jag ska var själv i två veckor till gör att jag känner mig extra ensam. Får ta och hitta på ngt kul i helgen iaf så jag slipper sitta ensam varje kväll :)

fick min första dansabstinens idag. har ju inte tagit ett danssteg sen sista dagen på audition. Och nu när jag äntligen börjar komma över det faktum att jag inte kom in på ackis i år (dock får jag fortfarande ont i magen och blir nedstämd varje gång jag tänker på att jag var så nära så att komma in men snubblade på målsnöret och måste nu slänga ut en massa massa pengar och kämpa ett helt år till) så börjar kroppen längta efter dansen. Det är just vid dessa tillfällen jag vet att jag gör rätt val som fortsätter för jag vet att jag aldrig kommer klara mig utan det här, så är det bara. Nästa vecka när hostan har lagt sig så ska jag nog ta några sommarklasser :)

Jobbet förövrigt blir bara segare och segare. Finns verligen inte mycket att göra. Oline och jag pratar rätt mycket skit och försöker få tiden att gå. det är nästan så jag saknar den superhetsiga veckan då jag hade fönsterputs, när man har mycket och göra iaf tiden fort. känns tråkigt att jag längtar till augusti för då är ju sommaren slut men det är då jag äntligen äntligen får tre veckor ledigt. Fick nämligen mail idag från base att terminen sätter igång den 30:e augusti. Ska bli kul ändå, jag längtar efter att ha klaskompisar och såklart börja dansa igen för en massa massa lärare :) Ska också bli superkul med sångklasser som vi kommer ha en gång i veckan!




måndag

Måndag och nya tag! inte för att jag var särskilt sugen på att jobba imorse när jag steg upp tjugo över sex men vad fan det är bara att bita ihop. Tre veckor kvar nu sen väntar ovissheten igen till jag hittat ett nytt jobb. Fick ett fint mail av Therese Carlsson idag efter att jag tackat ja till daybase linjen. Hon skrev att hon blev jätte glad över att jag ska gå där och att jag har så fina danskvaliteter. Hoppas hon kan hjälpa mig in på ackis nu till nästa år.

I helgen var jag och Nicke hemma i Smålandet. Blev tyvärr inte lika bra väder som jag hade hoppats men mysigt ändå. Spenderade helgen med familjen och lilla Felix som mamma och pappa tar hand om när familjen skedebäck är på semester. Felix är världens gulligaste hund :) Jag kunde iaf smita tidigare från jobbet i fredags så vi hann hem till mysig taco kväll med familjen. På lördagen gick mamma och jag och second hand shoppade (!?) haha faktiskt i lilla Vimmerby. Jag hittade en blå skjorta som jag letat efter så länge. Eftermiddagen spenderade vi hos Nickes föräldrar med fika och cricket. På kvällen var vi på middag hos mamma och pappa igen eftersom skedebäcks var där och lämnade Felix.
Söndag följde jag först med Elina upp till stallet. Hon hade hand om alla djuren på gården den här helgen så jag och min lilla kusin Linus hjälpte henne att mata alla ankor, höns, katter och kaniner :) Så mysigt ibland att vara på landet. Bara ta långa djupa andetag och känna lukten av gräs, hö, djur och sommar. Fint! På eftermiddagen åkte mamma och jag och hälsade på min gammelmormor och gammelmorfar. Stackars gammelmormor är alldeles dement och kommer inte ihåg mycket. Men roligt kan man ha åt henne ibland

mamma : det där är ju du och din tvillingsyster lizzie
Gammelmormor: Nähä du jag har aldrig varit tvilling, det måste dem ha skrivit fel

haha roligt men sjukt. Tänk att man kan glömma bort att man har en tvilingsyster. Men ibland kom hon helt plötsligt ihåg de mest konstiga saker, som när vi stod och tittade på ett släkt kort och gammelmormor säger " ja där är du ju och Dick" Mamma och jag bara tittade på varandra, hur fasen kom hon ihåg pappa liksom? när hon inte ens kom ihåg namnet på mormor.
jag tog iaf tåget tillbaka till Sthlm på kvällen, roade mig med en massa gamla avsnitt av första säongen av Mia och Klara på datorn. Så bra! Nu blir det bingen i hopp om att min vedervärdiga hosta ger med sig inatt. 


                                                              
                                                          Hur bra är inte det här då? jag älskar Katla!

torsdag


               

               

                
                         Bilder från helgen när vi var ute hos Jonatans bror och badade




Snart har en hel vecka förflutit sen ackis audition var över. Det har gått så fort men samtidigt otroligt sakta. Jobbet är såå segt, händer ingenting. Jag lyssnar på radion, sorterar, har intervjuer och försöker få tiden att gå. Det är alldeles tomt och tyst, de flesta är på semester. Nästa vecka kommer Oline tillbaka iaf, då har man någon att luncha med. jag lngtar till vecka 32 då jag äntligen får vara ledig! Nicke och jag sitter oh kollar lite på resor, vore skönt att bara komma bort!

I helgen åker vi iaf hem, eller ja Nicke kommer vara hemma i tre veckor under sin semester, jag atr tåget tillbaka på söndag. men det ska bli skönt. Träffa mamma och pappa som varit på Kreta i två veckor, bli ompysslad och nuta av sommar småland. Hoppas det inte går för fort bara, det lär väl säga svisch så är jag tillbaka på jobbet igen måndag morgon :/ Man valde ju verkligen rätt sommar att inte ha någon semester, det är då för väl att vi iaf har air conditioner på jobbet annars hade jag aldrig stått ut! Våran lägenhet är såå varm, det är minst 50 grader här inne när man kommer hem, otroligt jobbigt.

måndag

Ja ni alla som läser min blogg har säkert läst på fejjan att jag blev reserv till ackis dansarutbildning. jag blev sjukt sjukt besviken. Varje år kommer kanske högst två reserver in om ens det och jag blev sjätte reserv så chansen är typ en promille att jag kommer in i år. awhhhhhhhh såååå frustrerande. det värsta är inte att jag måste gå ett år till och oroa mig och jobba stenhårt och aldrig ha någon fritid. Eller att jag måste låna 40.000 till ytterligare en dansutbildning eller att jag blir ett år äldre innan jag är klar dansare utan det allra allra värsta är att jag är rädd för att jag aldrig kommer komma in, att de har en viss typ av dansare som de vill ha och att jag aldrig kommer passa in i den mallen. Det sjukaste i år var att flera personer som blev reserver och som inte kom in var så sjukt mycket mer tekniska och starka än några som kom in. Jag förstår liksom inte riktigt vad de vill ha? Kommer jag aldrig vara där? Det är verkligen den enda dansutbildningen jag vill gå så vad händer nästa år om jag inte kommer in då heller? Jag får ont i magen av att bara tänka på det :/

Min enda tröst nu är att 8 av de 10 från base utbildingen jag ska gå i höst och som kom till tredje steget i år kom in. Jag får väl be till gud att de formar mig till den dansaren som de vill ha på ackis, för om jag inte kommer in nästa år då dör jag! jag säger som Timbuktu "jag säljer mig bara ni väljer mig" för om jag inte får dansa då kommer jag aldrig vara jag för det jag är det är dans!

Tillbaka på jobbet idag med, ursch vad tungt och segt. Räknar ner varje dag nu 19 kvar till jag får lite lite ledigt. Ja eller så blir jag arbetslös. Håll tummarna för att jag hittar ett nytt jobb till slutet av aug.

Peace out!

Fredag

Nu är jag klar. dagen har gått bra över förväntan faktiskt. Var sjukt kul på jazzen alla var så peppade!
Solot gick skakigt men bra, jag var sååå nervös. Intervjun gick också bra, kändes som jag skakade på rösten dock av nervsitet, men jag tyckte jag gav bra svar. Fick ganska många fågor med tanke på vad de andra har fått, undra om det är bra eller dåligt? Ja ja nu är det bara väntan kvar :/ Awhhhh jag vll det hr så mycket, det måste gå det bara måste gå!

Den här låten får säga vad jag vill ha sagt till juryn just nu!

 

torsdag

Fy fasen vad jag är glad att den här audition dagen är över. Jag var så fruktansvärt nervös imorse, var så rädd att allt skule gå åt helvete. Det är ju nu det gäller, det är nu det avgörs. Jag vågar inte ens tänka på imorgon det kommer bli den mest nervösaste dagen i hela mitt liv tror jag. Först jazz prov sen solo och intervju och sist resultat! Fy fan får ont i magen när jag bara tänker på det.
Idag hade vi balett och modernt med elva pers i juryn, awhhh Karl&Knut är med i år också, fy fan man dör lite av nervositet när ens idoler sitter och bedömer en! Jag hamnade iaf längst fram på stången i baletten mitt framför juryn, liiite nervös jag var då. Gick ok, lite fel här och där men det gjorde säkert de flesta. Alla grejer sen på glvet gick bra, inga stora fel eller blackouter. Men å andra sidan var det ingen annan som gjorde det heller. Vi har ju fått övningar under veckan som vi vet att vi skulle visa upp så alla har ju övat till tusen för att allt ska sitta, och det märktes! Alla var så jävla bra! Fy fan jag är glad att jag inte sitter i juryn, det är så jämt så det är otäckt.
Moderna sen gick också bra faktiskt, där har man iofs ingen aning om vad de tittar på men jag satte alla grejer och koreografin. Kände att jag kunde ha lite utstrålning med i koreografin. Men vad fasen, det här kan gå HR SOM HELST. Ställer nog in mig mentalt på att inte komma in. Det är bättre så, så får det bli en positiv överraskning om jag nu gör det.
Här kommer iaf det klara solot, nu jävlar ska jag göra det bra med!

                    

tisdag

Fy sjutton vad jag är trött i kroppen. Gick inte alls bra idag, skönt att det inte var jury dag. Baletten funkade inte alls, snurrarna gick åt helvete och jag blandade ihop alla steg med varandra. Jazzen gick också sådär, diagonalerna bra men koreografin satte jag inte alls. Hade rektorn inte och inte Therese, han har väldigt speciell stil om an säger så. Var väldgt mycket lika steg så jag blandade ihop hela koreografin. Hoppas det går bättre imorgon. Kom även på att jag nog ska göra sångprov imorgon med. Det var tydligen så några som sökt musikal i å så dem undrade om det var några som ville göra sångprovet med bara som plus i kanten. Så jag gick och letade i deras notskåp och hittade en gammal nittiotals klassiker som det får bli imorgon. Nicke harhjälpt mig lite och spelat med gitarren och med pitchen i de svåra partierna. Hoppas som sagt det ger ett litet plus.

Slängr upp en lite utökad version av solot som jag nästan gjorde klart idag. Ska ändra en massa massa, gillar inte vissa steg som man upptäcker man inte gör så snyggt när man ser det filmat. Hoppas jag hinner klart det imorgon så jag kan öva hela torsdag.

                  

måndag.

Då så, då var första dagen på den andra veckan avklarad. Gick lite sämre idag men det var ju ingen jury som satt och tittade så det var nog ingen fara. Ska bara sätta alla övningar nu från baletten och moderna så man kan dem när vi ska visa upp. Hängde kvar en stund och övade med några av tjejerna så jag hoppas dem ska sitta imorgon. men kul var det om man räknar bort värmen och luften som i princip inte fanns i den lilla salen med 40 pers :/ awhh. Hoppas det inte är lika varmt imorgon. Imorgon har vi förresten jazz, yeeej :) Äntligen.

Hade en jättefin helg förresten, sååå underbar väder, jag tackar någon där uppe för det.
I fredags åkte jag och solade och badade vid långholmen med Becci, Maja och Oline. Så råkade alla mina dansvänner komma förbi lite senare med alla vi som gått vidare :) På kvällen gick vi och handlade och lagade gott käk hos Becci. For seda vidare till trädgården en sväng och garvade ihjäl oss åt två sjukt roliga personer som dansade. Annars var trädgården väldigt fint, blir nog fler kvällar där i sommar.
Lörda drog jag, Nicke och Oline till Flaten badet en bit härifrån. På kvällen blev det grill här hemma och fotboll, mit beloved Spaninen spelade ju mot Paraguay. Oline och Nicke hejade på Paraguay och jag på Spanien, och såklart vann ju dem bästa ;)
Söndag spenderade Nicke och jag vid Flatenbadet igen. Så underbart att jag faktiskt har fått lite färg. Var s orolig att jag skulle vara helt blek den är sommaren bara för att ajg inte kan åka utomlands förän i augusti. men nu är jag fasen ganska brun :)


Han görs första halvan på mitt solo idag med, här kommer det. Gärna synpunkter på hur det är och vad jag kan få in mer.

                

torsdag

JAG GICK VIDARE!  awhh det här är helt sjukt! jag gick vidare till tredje steget. Nu är vi bara 40 pers kvar som ska slåss och 25 platser och 8 reservplatser. NU JÄVLAR SKA JAG IN!

torsdag

Idag gäller det! Idag smäller det, jag SKA gå vidare, jag måste gå vidare. Jag kan ju inte stana på samma placering som förra året! Det får bara inte hända! Idag är det jazz och street och jag ska ge ALLT på jazzen för att visa att det här är mitt år! Det sjukaste är att både moderna och baletten igår gick jättebra! och då var jag ändå i den första gruppen som jag hade fasat för! Det är nämligen så att man blir indelade i grupper efter sitt nummer som man får och eftersom jag hade det näst lägsta numret kom jag i första gruppen vilket betydde att jag fick visa upp allting först för juryn utan att träna på det som de andra kunde göra vid sidan om när vi visade upp! Men det gick grymt bra! Jag satte allting och gjorde nog inte fel på en enda sak. Kände t.o.m att jag kunde njuta av hela grejen, jag tyckte för första gången i hela mitt liv att det var kul att vara på audition och jag var fakiskt inte nervös! Så nu hoppas jag sååååå mycket att det ska hjälpa mig till att ta mig till tredje steget i år! Det bara måste gå! I'm gonna kick some ass today!


                       

RSS 2.0