Och så var det klippt! Är sjukt nöjd har g...

img_5489 (MMS)

Och så var det klippt! Är sjukt nöjd har gått och funderat på en längre page ett tag nu och idag tog jag steget!


Loving vacation

Och jag som tänkte vara duktig och blogga mycket nu när jag har lov och allt. Och det gick ju bra eller? Har kanske förövrigt inte jordens mest intressanta liv just nu när jag är ledig. Försöker ta det så lugnt som möjligt nu innan jag ska avsluta veckan med 4 dagars jobb.

Tycker ändå att jag har vart ganska produktiv de här dagarna, vart ute rätt mycket och fått lite frisk luft, gått med hunden, vart med svärisarna och pimplat (eller ja jag pimplade ju inte, jag solade), vart i stugan och lite. Så har jag även hunnit med och luncha med mamsi och sis, vart och fikat hos mormor och sprungit runt på stan i jakt efter en färg och klipp tid. Hade nämligen planerat att färga utväxt och klippa håret en bit idag. Mamma hade bokat klipptid klockan kvart över åtta åt mig imorse för att det var det enda som fanns på hela veckan. Men när jag släpat mig upp ur sängen klockan 07.00 på mitt lov och traskar bort till frisören då har dem på ngt sätt missat min bokning så hon hade en annan kund klockan 08.30 och sedan fullt hela dagen!

Tror ni jag blev arg, rasande var kanske det rätta ordet. Jag som hållt på och försökt trixa och få ihop det med klipptid nu och har inte färgat utväxt sen innan jul och klippt sen oktober och eftersom jag går i skola om dagarna och jobbar om helgerna så är det lite knepigt att få ihop en tid till mig och så hade jag äntligen fått en nu på lovet. Ska ju jobba när jag kommer hem och hade tänkt åka tillbaka till sthlm imorn förmiddag. Ja ja alla planer gick i stöpet. Men efter att ha sprungit runt i jakt på tider i hela stan fick jag till sist en klockan 11.00 imorn så jag fick skjuta på åka hem planerna till imorn. Så kan det gå!


                     Bild på en galen hund på isen i lördags, rullade sig och sprang runt

      
                                                             Och grävde




         Hittade de här två bilderna hemma på pappa och hans band på 80-talet ngngång


                      Har jag inte coolaste pappan ever? Det är han i blondt långt hår :)

Back on track!

Det blev en lite bloggpaus där nu i veckan. Men jag har bara inte orkat. Har haft sån sjuk vecka, om förra vecan var upp och ned i känslostormar så var den här ungefär tusen gånger värre. Har haft känslor som pendlat mellan rock bottom och bluest sky. Ska inte bli långrandig men som dansare tvivlar man på sig själv och vad man gör så ofta så det inte går att beskriva och minsta lilla kritik eller feedback från lärare kan bryta ned en fullständigt och analyseras ut i minsta fingerspets.

Men veckan slutade fint i alla fall, vi fick reda på vilka koreografer vi fick till instuderingen till vår föreställning på dieselverstaden i vår och jag hamnade i Lee Brummers stycke. Alla i klassen ville vara med i hennes stycke eller ja inte alla men 90 procent, samtidigt var hon den enda som valde vilka hon ville skulle vara med och hon valde mig och 6 st andra i klassen, LYCKA! Nu har jag ÄNTLIGEN sportlov också vilket jag verkligen, verkligen behövde både fysiskt och psykiskt.


Nu ska jag vila upp mig och komma tillbaka till den roligaste perioden so far i tvåan där vi har jazz med Denise och Karl&Knut, street, instudering med Lee och Charles Moore och såklart föreställningar, klassresa till Umeå och VÅR! Kommer bli fntastiskt!



Ett fantastiskt stycke som Lee skapat och själv är med och dansar i. Det är hon som dansar i duetten i början.


Time for some subjazz!

Efter en skitdag i övrigt (min kropp vill verkligen ha lov NU) så fick jag världens lyckorus i hela kroppen. Vi fick nämligen reda på att vi ska ha Karl&Knut aka subjazz i jazz efter påsklovet. WIIIIHHHH jag är så glad. Mellan sport och påsklov ska vi ha Denise Betke som tydligen har dansat på broadway, huuur fantastiskt är inte det? Gjorde min dag!


Who's watching you?

Sitter i soffan och är överlycklig just nu, för mothafuckin big brother 2012 har precis börjat. Har räknat ned hela veckan. I jut love it! Har dock svårt att se at det på ngt sett kan bli bättre än förra årets säsong. Men det kommer bli kul iaf!

Har jobbat hela helgen så jag är rätt trött nu, MEN det är bara ynka fem dagar kvar till sportlovet, ska bli sjukt skönt. Har inte haft så måna lediga dagar hittils sen jullovet så nu börjar nedräkningen. Då ska jag hem och gosa med mysJeko och umgås med syrran och såklart övriga familjen. Har planerat in BB kvällar med sis, ska bli mys!



Amelia

Jag kan inte skriva nog om hur mycket ens danshumör kan ändras från dag till dag, som dansare är man verkligen schizofren. Har verkligen haft varannan dag humör den här veckan, mitt senaste inlägg var ju inte sådär jätte postivt som ni kanske läste. Nu är jag tillbaka i samma mode som i måndags. Jag älskar dans! Idag hade jag en jätte bra dag, jazzen gick bra, baletten gick super och jag måste bara än en gång säga hur mycket jag älskar Eythan!


Jag har verkligen fått min balett glädje tillbaka, hade jordens balett down i höstas där jag för att uttrycka mig väldigt starkt hatade balett, jag kände mig usel och tyckte det var sååååå tråkigt. Nu är jag tillbaka i ngn slags nyföälskelse, tänk vad det kan göra med rätt lärare. Kommer gråta blod nästa fredag när vi har sista klassen med vår prins E.


Den här veckan har jag även fått upp ögonen för en massa nya fina moderna kompanier, även detta tack vare prins E. Som ni vet sen innan så älskar jag NDT och koreografen Jiri Kylian, men nu har jag hittat ytterligare ett kompani och koreograf som jag älskar nämligen kompaniet "La la la human steps" med koreografen Edouard Lock från Canada. Kolla in det här underbara klippet som är väldigt neoklassiskt dock men heeeelt fantastiskt från Edouard senaste verk.


Give me a break!

Jag vill ha lov nu! Kul att det kan skifta så mycket på en vecka. I måndags hade jag värsta bra dagen, idag blä! Orkar inte att jag blir så påverkad av olika lärare, jag borde inte bry mig but I do. Måste gå och kolla upp min rygg igen, har ont och det är inte kul! Kanske måste knäcka igen eller är jag bara sjukt trött i musklerna. Kan mycket väl vara det sistnämnda, en fet massage skulle sitta fint så jag kan få mina stackars muskler att slappna av lite. Det värst är bara att jag är förkyld, inte så bra att få massage då.



Har haft besök av mina hjärtan Beccs och Majsan idag med på lite middag. Vardagslyx i tillvaron att ha sina fina nära så man får skratta lite och prata av sig lite. Bra slut iaf på dagen, det behövdes!


I just wanna dance with somebody

Idag har jag haft en bra dansdag! Och jag är glad! Det händer inte så ofta nu för tiden så jag passar på att njuta. Baletten gick bra, jazzen gick bra och jag hade ett jättebra samtal med Val idag efter jazzen. Jag fick typ bara bra feedback och jag blev så glad av många av dem sakerna han sa så nu har jag ny energi. Partneringen gick också bra, jag körde med Linnea idag för min vanliga partner Tyra var sjuk. Det gick superbra fast det var första gången vi körde och vi hade sjukt bra samarbete!




En sak som däremot är helt sjukt sorligt är ju Witney Houstons död. Witney var en av mina allra första idoler och hon var ju världens bästa sångerska kanske ever! När man läser sånna här mina vänner böcker från när man var liten så var alltid mitt svar på dina idoler Witney Houston, Just D och G.E.S haha. PÅ varenda småstjärnorna vi hade på fritids och dagis var jag alltid Witney så det gör extra ont i lillhjärtat mitt. Och vad fasen är det med alla Hollywood stjärnor och dö i förtid, Amy Winehouse, Witney, Heath ledger, Curt Cobain, Brittany Murphy, Jimi Hendrix och Janis Joplin. Stora talanger med stora personliga problem, so sad.


M.I.A

Dagens låttips, coolare brud får man leta efter!


So you think you can dance?

Det här med dans alltså. Det är fan i mig inte lätt. Hur myckt man än kämpar och jobbar och analyserar så är det aldrig tillräckligt. det är alltid ngn lärare eller koreograf eller rektor eller någon annan person som tycker att du kunde ha gjort lite mer såhär, tänkt lite mer såhär, jobbat såhär istället eller gör det här också och du måste tänka på det här med. Min hjärna är överfull av information varje dag nya övningar, koreografi, information, uppmaningar och ändå borde jag ha tryckt in lite mer information, tränat på ngn mer övning på jazzen eller kanske gått igenom den moderna uppvärmningen en gång till, eller varför inte stretchat en halvtimme extra efter skolan för att undvika skador. Som dansare är man aldrig klar, du är aldrig fullärd och du kunde alltid ha jobbat lite hårdare. Det är en tuff bransch och jag har själv valt den. Men ibland bara ibland måste jag bara få ur mig allt det här. Ibland är jag bara så trött, så trött att jag inte ens vet vad jag vill säga med det här inlägget mer än att jag nu ska vila och hoppas på en bättre morgondag, kanske en dag där jag bara kommer skrika JAG ÄLSKAR DANS för det gör jag vissa dagar, de flesta dagar, men inte idag.

Och just det en sak till imorgon hoppas jag slippa hosta, jag orkar inte det mer nu, och sluta oroa mig för de två skräckveckorna som närmar sig med storsteg. Ja det var mycket som jag hoppas ska hända imorgon, men det är ju fredag så varför inte? Nu blev jag lite gladare, kom på att jag ska förhandsvisningen av dirty dancing imorgon, ja nu blev jag glad :)




När man ligger hemma och deppar över att v...

img_6187 (MMS)

När man ligger hemma och deppar över att vara sjuk IGEN så kan den bästa vara att första tidningen från födelsedags prenumerationen dimper ned i brevlådan, nu blir det skvallerläsning!


Vi har melodifestivalkväll med klassen. Ka...

img_3909 (MMS)

Vi har melodifestivalkväll med klassen. Kan vara det bästa sällskapet för att kolla på mello. Vi kan ju peka ut nästan alla dansare som är med, sthlms dansvärld är ju inte så stor.


Pore some sugar on me!

Har haft en riktig cravings kväll. Jobbade igår efter skolan till klockan tio så hela dagen i skolan har jag vart så trött och bara längtat efter att få slänga mig i soffan. Har haft sjuka socker cravings hela veckan så jag tog mig en tur förbi superstore och köpte lite ostkaka och en stor godis påse. Var ett tag sen jag hade riktiga socker sug men så kom jag ju på att det är den veckan i månaden just nu så det har väl sina naturliga skäl..



Annars har jag mest försökt överleva dagen, hade dock en sjukt rolig impro klass på eftermiddagen. Vi jobbade med att ge och ta impulser från varandra, sjukt kul! Ka säga det hur många gånger som helst, men jag älskar min klass. Även om jag har värsta trött eller seg dagen så vet jag att jag kommer ha så sjukt kul ändå i skolan för alla fina klassisar gör mig på så bra humör!



I helgen ska vi ha melodifestivalkväll hos mig dansklass som vi är. Då kanske det blir lika galet som sist när vi var här hos mig och hade klassfest som på bilderna nedan :)










RSS 2.0