torsdag

Idag hade vi klass för Malaya jag var såklart förväntansfull och taggad. Men som vanligt så förstör mitt psyke hela klassen. Jag hatar att jag inte kan släppa tanken på att jag är dålig hela tiden. Jag skulle verkligen vilja ge vad som helst just nu för att få lite självförtroende, det är verkligen min största fiende. Det började på diagonalen när vi skulle göra massa kickar och splithopp. jag är varken vig eller stark till skillnad från typ resten av min klass och jag tycker verkligen det är så sjukt jobbigt. Idag speciellt då vi hade klass med tvåorna och jag inbillar mig att alla står och tänker hur låga kickar och dåliga splithopp jag gör. Jag veeeet att jag är fånig men jag kan inte få det ut mitt huvud. Jag blir så arg och bnesviken på mig själv för jag kunde verkligen inte njuta av klassen. Det sjukaste är att Malaya var världens goaste lärare som hela klassen stod och predikade för att det ger så mycket mer att ha självförtroende och inte bry sig om att någon säger att man är dålig, att man alltid är så bra som man gör det till och att vi är ju faktiskt där för en anledning eftersom vi kommit in men jag kunde inte trycka in det i huvudet och gick därifrån besviken. Besviken på mig själv som inte kunde njuta av klassen.

Tyvärr gick det ut över baletten också och jag försökte gång på gång bara åtminstonde låtsas att idag tycker jag att jag är bra men varken psyket eller kroppen orkade det idag tyvärr. får försöka ladda om till imorgon då det redan är fredag.

                                                         

Onsdag

Min tröttvecka verkar bara vilja fortsätta. Idag var tyvärr ingen skillnad. Däremot lyckades jag skrapa ihop lite energi på jazzen och streeten för att det var så in i helvetes kul! Älskade dagens streetlektion. Gick så mycket bättre än förra med koreogafin. Idag visade vi även upp två och två för varandra på jazzen och det kändes så mycket bättre än sist. Det märktes på alla att vi kände oss mycket lugnare och inte fick blackout och sånt. Bra det där att man lär sig.

Imorgon har jag sovmorgon till tio och sen ska vi ha klass med malaya i jazz tillsammans med tvåorna då alla andra lärare har möte. Åhhh ska bli så kul. Malaya kommer från LA och undervisar på the edge, en dansskola där alla sytycd koreografer undervisar som Mia Michaels och Sonya Tayeh. Det är även från malayas klasser som karl och Knut typ fått all sin inspiration ifrån, hon är tydligen jättekninsk och lyrisk. Kommer bli så kul. Mitt enda orosmoln är hur vi ska få plats 55 pers i salen imorn :/ Men man kommer säkert inte tänka på det under klassen för det kommer vara sååå kul :) 

                         
                                                 Malaya

tisdag

                
Mina fina klassisar Robert och Jackie gör grand batma över övergångsstället

Fy vad sur jag är, just nu är min kropp tillbaka på samma energinivå som förförra veckan när jag så trött. Så himla sjukt för nu är det gul vecka igen och förra var röd vilket betyder att jag borde varit såhär trött förra veckan. Känns trist om min kopp ska reagera såhär varannan vecka. Ett plus är iaf att jag känner mig helt ok stretch mässigt medan jag förra veckan kände mig väldigt stel.

Måndag Dagen började med danshistoria där dansaren Kathleen Quinlan Zetterberg var och berättade om hennes liv och danskarriär. Häftigt att hon tränat för isadora Duncans orginal dansare i NY.
Fortsatte med balett där min mage började krångla. Fick konstiga krampattacker och alla som dansat balett vet att det är helt fel klass att släppa ut magen på. Blev bara värre efter varje övning då man håller magen så hårt så jag fick sätta mig efter stången.
Efter lunch var det jazz och magen började kännas bättre men väldigt trött i kroppen. Vi var även i en av skolans minsta salar som vi har bytt till från skolans största så det var en aning irriterande att man dansade in i pianot efter två omgångar av bitarna på diagonalen. Hates it, känns som man inte kan ta ut någonting alls!
Till moderna klassen efteråt började magen göra sig påmind igen och även tröttheten så jag satt och kollade hela klassen.

Tisdag Idag är magen bättre och jag har varit med på alla klasser. Började dagen med fyspass, alltid lika jobbigt! MEN jag känner verkligen att klasserna ger resultat. Idag orkade jag hela den jobbigaste övningen som består av en massa plankan och annat jobbigt.
Blev sen modernt som alltid på tisdagar efter fysen är väldigt tungt. Är alltid snurrig och trött i huvudet då så den klassen går alltid sådär. Så synd att jag ska känna så, jag vill ha meeeer energi!!!
Efter lunch blev det balett som också gick sådär. Stången gick bra där kände jag mig stark men allt på golvet gick åt hel*ete! Tyvärr var jag inte ensam, kändes som alla i klassen hade en ritktigt dålig dag och de märktes att K inte var nöjda med oss. Ursch man blir så arg på kroppen då som inte gör vad huvudet vill!!
Sista klassen för dagen var sen teater som verkligen blivit min favvo klass varje vecka, vill aldrig att den ska ta slut. Idag fortsatte vi med tunnelbane impro vilket är både sjukt kul att meverka i och kolla på, fy fasen vad jag garvade åt Anne och Tiina så himla bra! Efter det gjorde vi en mycket märklig impro där vi skulle spela fulla. Hela improvisationen guidade vår lärare Jessica oss igenom och det var verkligen helt sjukt! När övningen var över kände jag mig både illamående och vinglig som om jag hade varit full på riktigt. Sjukt häftigt! Gillar verkligen vår lärare, hon är så bra och övningarna är så sjukt roliga och häftiga!

Nu ska jag hoppa in i duschen och äta lite till haha för typ sjunde gången idag :) Älskar att jag får äta så mycket eftersom jag älskar mat :)


söndag

Åh vad skönt nu är vi äntligen inflyttade och klara på Lidingö. Anledningen till varför jag inte varit s aktiv på bloggen här de senaste dagarna.
Ska börja med en liten snabbgenomgång av de sista dansdagarna

Torsdag dagen börjar med floortecnique. Fortsatte med jazz med världens träningsverk efter onsdagens styrkepass med A. Blev inte bättre denna klass! Efter lunch var det balett och sen den hittils roligaste improklassen. Var så himla bra vi skulle göra typ improvisationer där en dansade och hade allt från en till sju åskådare. Det var sjukt roligt både att göra, vara åskådare och titta på när andra gjorde. Love it!

Fredag fick ge upp min sovmorgon då vi har balett i halvklass och jag frivilligt erbjöd mig att komma tidigare och filma min andra halva av klassen. Sedan filmade Anne våran halva. Ska bli intressant att titta på senare med förhoppningarna att man har utvecklats ganska mycket till nästa gång. Vår klass har även fått fin kritik från K i veckan som tycker att vår etta är väldigt hängivna baletten och skolan överlag, känns fint.
Fortsatte med jazz efter lunch och då gav klassen verkligen allt. Det var sista klassen på den röda veckan och den sista lilla energin som fanns i kroppen skulle ut! efter klassen freakade alla ut och stod och headbangade till vår låt vi gör koreografi till haha tvåorna kollade in och såg ut ungefär som om vi var dumma i huvudet! Love my class!
På kvällen kom mamma, pappa och Nickes mamma och pappa. vi käkade tacos och laddae inför kommande flytthelg.

lördag Flyttningen satte igång. Började med att packa det sista medan Nicke, pappa och pelle började bära in möbler i bilen. När de fått ut det mesta började jag, mamma och annika städa medan killarna körde allt till Lidngö. Nr de kom tillbaka hade vi hunnit städa det mesta av köket, garderoben, gästrumet och sovrummet. Skönt. åkte ut till Lidingö sen och började packa upp och skruva ihop allt. Nicke och jag åkte och köpte lite mat som vi festade på senare.

Idag åkte vi ut en sista sväng till skarpnäck och städade det sista innan mamma, pappa, annika och Pelle åkte hem. Nicke och jag åkte tillbaka hem och har hållt på och packa upp så mycket vi bara hunnit till nu. Snart kommer Oline och Peder en sväng på inflyttningsfika. Sen ska jag ladda för ännu en lång och nu gul skolvecka. :)

onsdag

Åh har precis tittat på Berg flyttar in, så bra. Skulle så gärna vilja vara kompis med Carina Berg hon verkar så rolig :)

Veckan har annars rullat på snabbt, snart blir det flytt. Har lite blandade känslor angående det. Dels för att jag inte vill flytta från söderort och fina skarpis dels att lägeheten vi ska flytta till inte är riktigt lika fin som den vi bor i. Men man får väl se det postitiva förstahandskontrakt och 800 spänn billigare hyra i månaden är ju inte fy skam.

Dagens dansdag har bestått av först musikkunskap sen modernt, lunch och jaz där vi fortsatte på den underbara koreografin, just love it. Får sån energi av låten att jag orkade köra stenhårt hela klassen fastän kroppen egentligen skrek VILA! Körde en stenhård armstyrka med i uppvärmningen där man skulle stå två och två och en stod mot en vägg och den andra trycker emot med hela kroppstyngden samtidigt som den som står mot väggen ska pressa armarna ut och sen in, sjuuukt tungt och svettigt!

Sista klassen för dagen var street där vi äntligen äntligen fick börja med koreografi :) åh det var så kul! Lektionen bara sprang iväg och jag ville aldrig sluta. Så skönt med den där street lektionen varje onsdag som får en att tänka på ngt annat än teknik någon gång.
Efter skolan stannade jag kvar i träningsrummet en timme och stretchade. Så bra att stretcha där för då får man en massa bra tips från de duktiga treorna om bra stretch övningar. Det var där jag fick mördarstretchen ifrån som Therese gjorde på mig idag. Ina min fadder hjälpte mig även med hur jag ska stretcha min split eftersom jag är så ovig där.

                                              Min fina klass <3
         
               
                                                therse och anders
         

                           balettstång vid en busshålplats på nollningen
         

tisdag

Sitter och äter pannkakor och kollar på idol. Love it. Älskar slutaudition det är så spännande och se om ens favoriter kommer vara kvar.

Idag är det mördardag som alltid på tisdagar eftersom den börjar med fysklass. Idag blev det ytterligare lite hårdare eftersom det är röd vecka och vi avslutade klassen med styrka med terraband och inte med stretch som vi brukar göra.
Fortsatte med modernt sen lunch och sen balett. Efter balettklassen hade jag lite snack med K som hon tar med alla för att gå igenom saker som man ska jobba på m.m. Vi pratade lite om hur jag ska jobba med min överstreckning och hur jag ska göra för att sträcka ännu mer i mina tondyer så benen ser längre ut. Fick mycket bra hjälp där så jag hoppas kunna jobba bättre med det i fortsättningen. Vi pratade även en massa om det som K sa till mig i fredags om att jag måste jobba mer med att inte alltid vara så korrekt utan släppa det ibland och verkligen dansa. Jag sa att jag trodde det berodde mycket på att jag alltid känt mig ganska dålig i balett och inte riktigt vågar ta ut och jobbar mycket med tekniken istället. Men K sa att hon verkligen tycker jag jobbar jätte bra på baletten och har hittat hållning och posititoner och att jag måste släppa det att jag är dålig på balett och verkligen dansa! kändes så bra när hon sa det för jag behöver nog lite pepp om jag någon gång ska hitta nåt självförtroende i dansen.
Sista klassen var teater och som alltid är det en av mina favoritklasser i veckan. Började med en lång diskussion som handlade om musikaler, svenska skådisar m.m. och sen fortsatte vi med en massa impro. Så himla kul, är så glad att vi har teater. Längtar redan nu till trean när vi ska sätta upp en teaterpjäs.


måndag

Idag är en mörk dag. Allting kändes tungt imorse. Jag vet inte ens vart jag ska börja med allt som gick fel i valet. Jag hoppades verkligen in i det sista. Det man får hoppas på nu är att MP står på sig och inte viker sig för att få makt för då kan de glömma min röst i fortsättningen. Jag hoppas och tror blindt att till nästa val så har folk förstått att en "vanlig" människa med en normal inkomst inte tjänar på denna regerings politik och att alla jävla sverigedemokrater slår någonting hårt i huvudet och och vaknar upp och förstår vad det är för parti och åsikter de har röstat in i regeringen. Kanske borde införa lag på att visa filmen american history x i skolan så att ungdomarna fattar vad de gör. Tycker synd om de det är allt jag kan säga. kolla in klippet nedan, det bevisar ju bara vilken intelligens invå de flesta sverigedemokrater befinner sig på.



Nog om det, denna vecka har vi inlett den röda veckan på ackis. Röda veckan betyder att allt är tuffare och jobbigare än grön och gul vecka alltså inga frågor, lite snack, mycket hopp, mycket styrka och bara KÖR!
Detta fick vi verkligen erfara på A:s jazzklass idag. Styrkan var tuff och vi har öven börjat på en ny koreografi idag som var åh så jobbig men ååååhhh såå bra, mycket hopp, slag och ner och upp från golvet. Vi kör till Marilyn Mansons låt "this is the new shit" I loved it! Bästa koreografin hittils med A! Nästan Karl&knut koreografi på den :) här är förövrigt en video på K&Ks koreografi till den låten

      

söndag

Igår fick jag lite nostalgi och kollade på eva och adam. Love it! Allt med den serien och filmen är mellanstadiet. Allt från kläder till skådisar och uttryck.

Snart ska jag och rösta, go röd-grön go röd-grön!

 

Lördag

Snart är det val. Jag hoppas fortfarande på det bästa även om chansen är liten. Ge mig röd-grön regering imorgon!

                          

fredag

Så då var det äntligen helg. Denna vecka har gjort ont kan jag säga. Nu har jag verkligen känt på hur det känns att gå på ackis och träna fem timmar om dagen! Gah! idag gick iaf bättre än igår, är alltid en lättnad att veta att det är fredag!

Igår hade vi floortecnique på morgonen, lite styrka, stretch, rullningar m.m. Fortsatte med jazz där vi skulle visa upp koreografin för varandra som vi jobbat på i två veckor solo! Shit hate it! Hur jag än gör blir jag nervös och gör för snabbt eller tappar bort mig. Men det är det som är syftet nu när vi gör solon att vi ska lära oss och bli bekväma i det. De flesta tappade bort sig eller gjorde fel så jag hoppas vi blir bättre på solo.
Efter lunch var det balett och jag var trött. orkade inte jobba som jag brukar utan det fick bli lite halvdant alltihopa, men det fanns ingen energi. Torsdagar är verkligen mördardag alla ämnen är fysiska alltså 6,5 h träning.
Sist hade vi improvisation. Igår hade vi vikarie som inte alls var lika bra som Åsa. Var mer teater grejer och inte alls så dansimpro som vi brukar göra. Ska tydligen ha den vikarien period två efter höstlovet. Don't like!

Idag hade vi balett i halvklass på morgonen, så skönt! Hade mycket mer energi och jobbade hårt hela klassen. Älskar det, när energin finns. Fick lite saker att tänka på under klassen som K kollat på dagen innan. Till mig sa hon att hon tycker jag kan placering nu och har tekniken och att jag ska tänka mer känsla och inte så stelt och "lektion"
Efter det var det låång lunch närmare tre timmar efterom vi hade delat upp morgonen i halvklass. Låg och stretchade i träningsrummet och snackade skit med klassisarna.
Efter lunchen hade vi jazz och idag fick vi i uppdrag att i par göra om koreografin till en duett och sedan visa upp. Jag och Niklas gjorde och fick till en helt okej version. Gick sådär när vi visade upp, började bra men tappade bort mig i mitten. Fick visa en gång till sen och då gick det bättre.
Avslutade dagen med röst klass. Lika kul som vanligt, älskar att sjunga :)

Nu är Nickes föräldrar här, vi ska snart käka. I helgen blir det tapetsering i nya lyan och dags att börja packa inför flytten nästa helg.

                                         

onsdag

Sitter och kollar på kungarna av tylösand. Verkligen ett sånt där hat program som man bara inte kan låta bli att titta på. Tycker så synd om dem stackars människorna som är med där samtidigt som jag som sagt inte kan sluta titta på sådana program. Jag gillar ju lite hat tv som hollywood fruar och sånt, gillar att störa mig på folk på tv haha.

Idag var min kropp lite piggare eller ja iaf på första klassen haha. Vi hade snack med Jan vår rektor imorse för vår musiklärare var sjuk. Han pratade en massa med oss om vad vi tycker hittils och även lite om hans karrär. visste inte att han gjort så mycket som han gjort. Han var bl.a. med och startade två kända jazzkompanier på 80 och 90-talen ett som Jennie Widegren och david dalmo var med i innan bounce.
Sen hade vi modernt där jag kände mig lite piggare i kroppen igen. Var några stycken från en klass i växjö som var och kollade på klassen med och då blir man alltid lite mer skärpt.
Sen var det lunch och ytterligare en tuff klass med Adrienne då tröttheten började krypa på igen. Fick köra pliè delen 3 grr av olika anledningar och sen en massa tuff styrka med 90 grader benställning och en massa planka. En stackars tjej i klassen svimmade efter styrkan herrejesus. Man märker verkligen att klassen börjar bli trött nu och adreienne pratade med oss efteråt om hur viktigt det är att inte träna efter skolan och ta det lungt med jobb och känna efter hur kroppen mår nu i början.
Sista klassen var street och då hade jag inte mycket energi kvar. Fick köra en massa grundsteg och poping. Så kul att göra något där man slipper tänka teknik och lyssna på bra musik. Nästa gång ska vi börja på koreografi :)

                     

tisdag

Idag är den första dagen då jag verkligen har varit sjukt trött i kroppen. Jag har så kämpat mig igenom denna dag. På baletten var jag så nära att sätta mig flera gånger men vad fan man kan inte sätta sig för att man är trött tänkte jag och bet ihop lite till. Nu är jag typ död. Har inte varit såhär trött i kroppen hittils så nu vet jag hur det känns. Är väl kroppens normala reaktion och anpassningsförsök till 5-6,5 timmars träning om dagen.

Gårdagen började iaf med danshistoria, en mycket intressant lektion som handlade om ikonen Martha Graham. Vår lärare Jeanette Bolding är en av två lärare i sverige som är licensierade att undervisa Graham teknik. Det är nämligen så att för att undervisa i Graham måste man ha gått på Martha Graham school i NY och blivit upplärd av någon som är godkänd av just Martha. Och eftersom Martha Graham är död så kan inte hon godkänna fler lärare vilket betyder att stilen kommer dö ut. Ska bli så kul i tvåan att testa på det när vi då kommer ha Jeanette i modernt. J berättade även att självaste Madonna gick på skolan när hon studerade där, coolt va?
Efter det blev det balett, lunch, modernt där K var tillbaka efter sin skada och sist jazz. Var så trött efter moderna då vi fick börja på en fysiskt tuff koreograf med mycket golv upp och ner och såklart fortsatte A med en massa golv grejer på jazzen. Herrejesus var såå trött när jag gick från skolan. Kände mig typ helt svimfärdig och skakig i benen. Mötte upp Nicke direkt och åkte och köpte lite tapeter till nya lägenheten. Sen när jag kom så fick jag slänga mig i soffan och stanna där resten av kvällen, var så fruktansvärt trött.

Och inte blev det bättre imorse, vaknade med fet träningsverk i rumpa och lår och tanken på att dagen börjar med fysklass. Awhhhh ville inte gå upp. Men bet ihop tog mig till skolan och led igenom hela fysklassen. åh så tungt det var! Ville verkligen dö i vissa övningar som plankan och armhävingarna. Var totalt blöt av svett när klassen var slut, svettades säkert ut en liter! Efter det hämtade jag andan, käkade keso och samlade kraft inför moderna klassen.
Var totalt slut där med, benen ville bara lägga sig ned och dö. Detta fortsatte i baletten också men som sagt jag bet ihop och kämpade! Dagen avsluatdes så skönt med en kort teater klass då vår lärare var tvungen att ge sig iväg tidigare. Fick fortsätta impro övningar på golvet och en rolig impro där vi skulle vara fyra personer på tunnelbanan och alla fyra hade olika känslor som hat, kärlek, rädd och galen. Så kul!

När skolan var slut hade jag tid med vår naprapat Anna Taube för bodyscreening som vi ettor obligatoriskt måste göra. Var sjukt intressant fick stå stilla fram och bak samtidigt som hon går igenom hela kroppen för att se var man är sne var man är starkare, vigare mer utåtvridning m.m. Mycket intressant. Mycket som jag visste sen innan och mycket som jag inte hade en aning om som att jag står med ena axeln och höften fram när jag slappnar av, att jag är kort på framsida lår och tydligen mycket vig i höftbörjaren, axlar, rygg och att jag tydligen har mycket stark bål. Nu ska jag stretcha gärnet och bli VIG för tydligen har jag alla möjligheter att bli mycket mycket vigare! Nu banne mig blir det mördar stretch minst tre ggr i veckan!

                                       

söndag

                                        Haha älskar videon, så söt unge!  

             

söndag

Sitter och tittar på lite klipp från we will rock you på internet. Damn vad de sjöng bra igår. Ja skådespeleriet vill jag knappt gå in på för ja det var bland det sämsta jag sett. Manuset kändes mest som utfyllnad och skämten var vedervärdiga, skrattade inte en enda gång. Men fy fan vad bra de sjöng! Det kändes verkligen att de hade satsat på bra sångare till denna musikalen och det var helt rätt. När man sjunger queens låtar ska man kunna sjunga och det gjorde ALLA i den här musikalen. Sen har ju jag så svårt för överspelande som faktiskt alltid är i musikaler. Rös varje gång de öppnade munnen, så bra! Så ja man får väl inte klaga på skådespelet då för de kunde ju faktiskt sjunga och de är inte alltid vanligt i muskal världen idag. Vi hade en lite diskussion om det där på teater klassen i tisdags om att det är så förbaskat tråkigt att de idag tar in vanliga skådisar typ claes malmberg, sissela kyle m.fl. till huvudroller i musikaler för att dra publik. Jag tycker verkligen det är ett hån mot hela genren musikal, för det är ju det det är musikal vilket betyder att de ska sjunga och då gärna bra. Vi utbildar ju super många skitduktiga musikalartister varje år i sverige varför ska de vanliga skådisarna ta deras jobb då? Nä det där gillar jag inte alls. Det var det som var det bästa med we will rock you att det var inga kända artister men de kunde fan sjunga! Så gillar ni Queen och musikaler se we will rock you, chills säger jag!

På dagen hade vi avskedsmiddag/fika för finaste Maja. Kommer bli så tomt när hon åker :/ Buhuu. 

                                 Oline spatserar på gärdet
                                        

                                        

                                              Hjärtat
                                         

                                        


lördag

Ska strax iväg och möte upp tjejerna och maja för en sista träff innan maja åker till London. Kan fortfarande inte fatta att en av mina allra bästa vänner ska spendera ett år i London. Fy fan vad jag kommer sakna henne!
Ikväll blir det musikal, we will rock you med skolan :) Ska bli kul! Hoppas den är bra, men det ska väl inte vara några problem med dem låtarna, älskar Queen!

Igår började vi dagen med klassföreståndarträff med klassen och vår klassföreståndare Katarina. Där tog hon upp lite grejer vidarebefodrat från Jan och vi kunde ta upp grejer som kunde bli bättre i klassen och vissa saker som hon kunde vidarebefodra till Jan.
Efter det hade vi veckans sista balett som gick urdåligt. K kör alltid rött på fredgar eftersom det är veckans sista klass. Rött betyder att det är en stenhård klass, Hårda övningar vid stången, inte mycket genomgång eller frågor och mycket hopp på golvet. Min kropp var så trött så det gick inte så bra.
På fredagar har vi dock lång lunch så där hann vi vila upp oss lite innan jazzen. Adrienne körde inte armhävningar eller situps med oss igår vilket vra skönt, men lite benstyrka istället. Fortsatte på koegrafin sen, love it!
Sista klassen för veckan var röst. Lika kul som förra gången. Fick lära oss en massa sjunga upp övningar och en ny sång med stämmor. Kände redan at min röst lät bättre andra gången, ska bli så kul och utvecklas inom sång med :)


                                                       Älskar den här!
  

torsdag

Tänkte börja detta inlägg precis som alla andra, jag är trööött! haha. Torsdagar är verkligen mördardagen bara fysiska klasser och på detta har jag även jobbat idag efter skolan så jag var inte hemma förrän nio. Puh!

Igår hade vi musikkunskap först på morgonen sedan jazz där vi fick ny koreografi, såå fin fast meningen "She hates that I don't do dishes" sätter sig lätt på hjärnan. Efter lunch blev det modernt där vi hade Malin Wiskari som vikarie för Kerstin igen. Åh vad jag älskar den koreografin vi gjorde, så fin till Ane Bruns "big in Japan"
Sist hade vi street med Daniel igen, love it! Fick lära oss en massa steg bara precis som sist. grunderna i locking, poping och hype aka 90-tals steg. Nästa vecka ska vi börja med koreografi på streeten :)

Idag hade vi body rolling med James först och istället för att rulla på golvet som vi brukar göra så hade vi massage! Sååååå skönt. Vi gjorde två och två och masserade hela kroppen en halvtimme var. det var så sjukt behövligt. Fortsatte med jazz och den nya koreografin plus en sjukt jobbig armhävningsdel som vanligt på Adriennes uppvärmningar. Awhh jag hoppas det kommer ge reultat för fy helvete vad jobbiga hennes uppvärmningar är.

Efter lunch balett där jag var trött, trött, trött i kroppen. Sist hade vi impro med Åsa. Körde en massa hålla kvar blicken impro på olika sätt. Blir alltid rejält svettig på dem klasserna fast vi egentligen inte dansar på riktigt utan mest improviserar. Efter jobbet åkte jag som sgat och jobbade på hemfrid några timmar innan jag äntligen fick åka hem. Nu ska jag tvinga Nicke att göra mördarstretchen på mig innan jag hoppar i duschen och sen sängen!

Tisdag

Trött som ett as är jag. Haha känns som jag börjar varje inlägg med hur trött jag är, kanske verkar som jag inte gillar att gå på skolan men tvärt om. I like it rough! Jag har alltid älskat att jobba hårt för jag vet att det ger utdelning. Så därför tycker jag på ett sätt att det är skönt att vara trött såhär på kvällen för då vet jag att jag har jobbat.

Igår började vi dagen med danshistoria fortsatte sedan dagen med tre fysiska klasser, balett, modernt och jazz. Vi hade vikarie på moderna eftersom jag nämnde förra veckan skadade sig vår moderna lärare Kerstin på klass och kan fortfarande inte dans på höften så vi fick köra impro med Åsa som vi också har i just impro. Like it big time! På jazzen fick vi visa upp koreografin två och två för varandra och ge bra och dålig kritik. Mycket lärorikt sådant där både om sig själv och andra. stannade kvar en timme efter skolan i träningsrummet och stretchade. Malin körde mördar stretchen på mig fy fasen vad ont det gör. Ska visa en dag hur den går till, inte kul! Vi var sjukt många i träningsrummet igår så ett tag låg min fadder Ina med huvudet i Idas rumpa när hon fick sin mördarstretch.

Idag började vi med DAF test vilket betyder att man mäter sin kondition i syfte att vi ska se förbättring under årets gång. Man gör samma test två ggr per år alla tre år med förhoppning att man får bättre kondis. Själva testet går ut på att man gör olika dans och aerobisc övningar i tjug minuetr samtidigt som det blir tuffare och tuffare var fjärde minut. Under tiden har man en pulsklocka och får gradera varje övning på en skala 6-20 hur jobigt det är.
Mitt test gick över förväntan faktiskt, trodde jag skulle ha skitdålig kondis men tydlingen hade jag ganskra bra puls. Får hoppas man blivit bättre sen till våren.
idag hade vi en annan vikarie i modern Malin Wiskari. Supermysig tjej och vi gjorde roliga grejer. Roligaste var nog att vi fick göra koreografi. Det är inte så vanligt att man gör det i modernt annars.
Efter lunch hade vi balett och sist teater som precis som förra veckan var askul :) fick fortsätta en massa impro övningar och bl.a. sätta ihop en improviserad scen där vi bara fick använda tre meningar "Jag känner för att döda nån", "Imorgon är det onsdag" och "Det här en sak mellan dig och mig Kenneth" Vilket kunde resultera i ganska sjuka och grymt roliga improvisationer. 


  Från nollningsfesten Helle och Tessan
                                      
       
      En suddig Richard
                                      


Söndag

Ja då är äntligen alla förändringar klara! Var så sjukt trött på min gamla fula design men nu är jag så nöjd! tack till Sveriges i mitt tycke bästa fotograf och konstnär Emma Jansson som hjälpt mig med allt.

Är ni intresserade av hennes tidigare jobb kolla in på www.naeturfrost.blogg.se eller www.emmajansson.info.se hon är bäst!

söndag

Ja då var det äntligen klart med nollningen. Puh! Och nollningsfesten var inte och leka med igår. Jag har aldrig, battle på stureplan, två klasskompisar till akuten och pop crew som vinnare av hela tävlingen. Ja det var väl ungefär hur man kan sammanfatta den sjukaste kvällen. Fy fasen vad klassen gick all in i alla tävlingar.
Festen var i fyran den stora salen på ackis där det började med välkomstdrinkar och mingel med tvåor och treor. En massa snack med klasskompisar och tävlingar. Sen blev det "jag har aldrig" vilket avslöjade en massa nya saker om folk som man inte visste ;)
Avslöjandet av att pop crew vann musikvideo tävlingen och fick visa upp den igen, fy fan vad dem kör all in. Ska försöka lägga upp den på youtube så ni får se :)
Runt halv elva så var vi färdiga för att dra ut och vi fick byta om till träningskläder. Först blev det femkamp i parken utanför skolan med säckhoppning, gå med ägg i munnen och finsk julafton bl.a. Sen fortsatte med ytterligare några tävlingar framför skolan innan vi började vandra bort mot sureplan. På vägen fick vi göra en massa pinsamheter som att hjula över övergångsställen, ställa oss vid vägkanten och göra pliè övningar och även sexy runway på trottoaren :)
När vi väl kom fram till den beryktade svampen och stureplan började det med lite tävlingar som att trycka i sig skumbananer och vissla, snurra pikè piruetter runt svampen bland annat innan det var dags för battlet som höll till i en stor ring precis utanför utecompaniet där det hade samlat sjukt mycket folk för att titta på vad som stod på. Där fick man gå in en och en och köra ett litet freestylat nummer. Sjukt roligt faktiskt alla blev så taggade och gick verkligen in för det. Lär säkert komma upp på youtube framöver så kan ni se :)

Sen gick vi tillbaka mot skolan då fick Richard den smarta iden att hoppa i fontänen med strumpor så han fick en spik i foten och Hanna hade lyckats smälla i sin hand i någon annan när vi gjorde pikè piruetter runt svampen så de två fick åka till akuten. Ja så kan det gå när man nollar ettorna på ackis :)
När vi kom tillbaka till skolan var det lite prisutdelning och lite häng med mina fina klassisar innan vi åkte hem. Några gick vidare ut men jag var så sjukt trött så jag åkte hem till min man. 

                                               Anders, Jackie och Richard
                      

                                                   Alex, Maja och Hanna
                      

                                                    Tina, jag och Anne
                     

                                        "Jag har aldrig", Linda läser upp påståenden
                     
 
                                            Tävlingsdags, här är det visst plankan
                      

                                                  Min klasskompis Robert
                     


                                             Galna treor och norska klassvänner
                     

                     

lördag

Så var det äntligen lördag och helg. Så skönt. Slängde mig i soffan när jag kom hem efer skolan igår och rörde mig inte därifrån förrän jag gick och la mig. Ikväll är det nollningsfest och officielt slut på nollningen. Fy fan vad skönt, ska bli så kul nästa vecka när man bara kan fokusera på dansen.

Igår hade vi en föreläsningen tillsammans med ettorna och tvåorna först på morgonen om anorexia/bulimi. Det var en tjej som gick ut skolan 2001 som berättade lite hur det var att ha varit sjuk själv samtidigt som hon gått en sådan fysisk utbildning och lite om hur man kan göra för att hjälpa andra. Mycket intressant och bra.
Vi fick även reda på av Jan vår rektor att alla elever på ackis har fått biljetter till genrepet av musikalen we will rock you nästa lördag! fy fan vad kul! :) Hade faktiskt tänkt köpa biljetter till den.
Nästa klass var balett och sedan lunch där vi skull visa upp våra musikvideos och det gick ändå bra. Vi hade bara övat en gång innan så vi kan ju inte säag att någon i min grupp gick in för detta så överdirvet hårt. Men som jag sa igår så vann vi delen smak i tårttävlingen som jag hade hört rykten om innan så vi ligger väl inte het fy skam till i tävlingen.
Efter lunchen var det dags för jazz igen och fy fan vad Adrienne körde med oss på stryrkan "tack gode gud att det är fredag" fick jag upprepa i huvudet hela tiden för att orka igenom allt. Den sista plankan delen var inte nådig! Sist men absolut inte minst hade vi vår första lektion i röst med en sångpedagog. Riktigt kul att vi som inte går musikal inriktningen också får röst med en pedagog. Vi kommer inte få sjunga själva för henne men i ensembel så man kan ju alltid lära sig något och hon verkar skitbra! Fick sjunga good song med Salem Al Fakir. :)
Idag ska Nicke och jag en sväng på stan. Har en hel lång lista med grejer jag måste inhandla. Och sen ikväll som sagt är det dags för nollningsfesten :) Ska bli kul. Vi ska vara galaklädda men med träningskläder som ombyte, har en känsla av att de kommer ta med oss till stureplan och låta oss göra en massa jobbiga grejer där.

torsdag

                      

Fortfarande trött trött. Min kropp värker, behöver vila. Mina hals har börjat bli jobbig och den jävla hostan går inte över. Jag måste nog gå och kolla upp det dä någon dag när jag har tid ;/ Idag har jag och min kropp kämpat mig igenom en dag med 6,5 timmars träning. Awhh torsdagarna kommer bli tuffa!

Dagen började med floor technique med James där vi fick rulla på golvet haha. En massa golvövningar både styrka, värma upp kroppen och en massa stretch. Superskönt för jag var så sjukt trött imorse.
Dagen fortsatte sedan med en om möjligt tuffare jazzklass med Adrienne än igår. Fortsatte på koreografin också, I love it!
första lunchen sen på veckan som vi fick sitta ner och ta det lugnt hela lunchen utan att behöva redovisa något för tvåorna. Tyvärr fick vi inte ngt resultat från tårttävlingen men en fågel har viskat i mitt öra om att vi vann delen smak :)
Efter lunchen blev det en balettklass i största salen, så skönt med space. Vi är ju 30 personer i min klass så det kan lätt bli trångt och instängt i de annars ganska små salarna.
Sista klassen för dagen var sedan improvisation med ingen mindre än vår rektors fru Åsa Åström. Jag hade ganska låga förväntningar innan klassen, tänkte väl att ja nu blir det sån där flummig modern impro igen som jag har så svårt för. Men det var riktigt roligt. Vi blandade massa övningar som att gå runt i rummet, stanna när andra stannar och titta någon i ögonen och senare flörta med den man får ögonkontakt med. Sen improvisera en dans när man stannade. Vi fortsatte sedan med en lång impro där vi blev indelade i grupper och fick en varsin plats i huset där vi skulle fritt improvisera i tolv minuter. Min grupp fick entren. Var sjukt kul faktiskt fem pers som stog och trängdes vid entren och alla som kom in kollade lite misstänkt på oss. Men det roligaste var nog den gruppen som fick improvisera i hissen :)

Efter skolan stannade min reggae grupp kvar och fixade för vår musikvideo som vi ska visa upp imorgon. Nu blir det nog ganska bra imorgon, hoppas vi ligger bra till i tävlingen.

onsdag

                       

Ännu en tuff dag till ända denna vecka. Puh! Inte det att jag inte tycker det är kul på ackis snarare tvärt om men jag är så sjukt stressad för allt denna vecka med nollning och annat.

Idag började dagen iaf med musikkunskap där vi fick fortsätta slå på trummor till olika fraser. Lite lättare denna gång när man fått öva lite. Blev en stressig rast där vi försökte fixa klart vår tårta till tvåorna till tårttävlingen. Blev inte som vi tänkt men ändå helt okej. Ja ja tänkte vi vi har ju iaf gjort en tårta så vi lär ju inte bli diskade. Vi får hoppas på att den är god iaf eftersom de bedömde både smak, framförande och utseende.
Blev sedan en lång modern klass där vår lärare skadade sig, ganska läskigt men vi får hoppas det gick bra så slipper ha vikarie jag gillar verkligen Kerstin och hennes stil. Jag kan annars ha svårt för modernt men Kerstin är verkligen toppen och de moderna klasserna är super roliga.
På lunchen var det dags för tårt redovisning och vr tårta gick tydligen hem. det var den enda som var uppäten efter lunchen och jag hörde rykten om att alla tyckte den var godast :) resultat får vi imorgon.
Fortsatte med en internsiv jazzklass med Adrienne som vanligt med henne och hennes sjuhundraelva armhävningar och situps i uppvärmningen. Jag kommer bli så stark!
Dagen avslutades med vår första street klass med Daniel Rörström :) Yeej var superkul. Först en lång föreläsning av Daniel om streetens uppkomst och info om olika stilar. Sen fick vi börja testa på locking, poping och old school. Skönt att få groova lite igen till skillnad från alla våra andra uppsträckta klasser :)
Efter skolan skyndade jag mig iväg för att hinna till ett swedbank kontor innan det stängde vid sex. Var tvungen att anmäla mitt konto dit så jag kan få mitt csn utbetalat. Men när jag kom var jag ändå sent ute för då hade jag fått en check med den första utbetalningen hem i brevlådan. Så typiskt. Nu måste jag ändå tillbaka till ett swedbank kontor och lösa ut pengarna.

Nu är jag så trött i huvudet och veckan är långt ifrån över. Hoppas jag överlever resten av veckan. Vårt sista mission för veckan är att sätta ihop en musikvideo i vår stil tills på fredag så det måste vi fixa imorgon. jag som lovat Mia och Åsa och komma in och hjälpa de på kontoret på hemfrid denna vecka med, awhhh får se om jag hinner imorgon. :/

Nu ska jag se vem som vinner so you think you can dance!


RSS 2.0