Welcome back

Och så där var vi igång på riktigt! Herregud där fick jag äta upp min glädje över att jag inte hade ngn träninsvärk förra veckan. Jag har så ont i kroppen att jag låter som någon försöker döda mig varje gång jag reser mig upp. Det är verkligen från grottmänniska till vanlig människa varje gång och att gå på toaletten ska vi inte prata , dööööden.
 
Och den härliga tröttheten som kommer när man är tillbaka till sex timmars träning på en dag. Jeeeezus, inte kul kan jag lova er. Går typ sovande från skolan till tunnelbana och hem för att sedan däcka i soffan resten av kvällen. Ja såhär glamoröst kan det vara att vara dansare. Men också fantastiskt kul, iaf att gå i trean, jag älskar det. Är kär i modernt igen med tack vare Lee, I love it! Idag hade vi henne i partnering med för att Val var skadad, ääälskade koreografin vi gjorde, danskärlek deluxe.
 
 
Nu ska jag laga lite mat och fixa en gigantisk smoothie, måste förebygga så jag inte blir sjuk, halva klassen ligger hemma med halsont och förkylning, välkommna tillbaka till bakteriebubblan ackis. Helt sjukt vad kroppen behöver mat, mat, mat nu när man tränar så mkt. Finns liksom ingen botten, galet.
 
Imorn kommer min absoluta drömdag, modernt, jazz, sång och sist teater, kan det bli bättre?
 

Elegi

Så var vi äntligen igång på riktigt. Första riktiga skolveckan. Idag drog den äntligen igång. Så skönt. Älskar att gå i trean allt är så kul nu. Idag har vi haft performing skills, mycket spännande ämne. Imorn blir det förutom danshistoria, jazz och modernt akrobatik, alltså dags för lite träningsvärk i armarna.
 
I fredags hade vi nollningsfest på skolan och som vanligt så flippar det ur haha, älskar alla på skolan. Strippdans, bröstchock (eller chock och chock vi har ju sett dem några gånger nu haha), fransmän, nya underbara ettor och galna människor. Om en "vanlig" person eller mugglare som vi dansare kallar dem skulle kliva in på våra fester skulle dem nog få en chock, ingen kan festa som en dansare I promise!!
 
Avslutar med ett klipp från världens bästa Lasse som jag såg ikväll på grönan, love it love it love it!
 
 

And the fall has begun!

 
Mjukstartsveckan är igång och det känns riktigt bra, älskar att gå i trean, kommer lätt bli bästa året! Vi ska redan i veckan sätta igång med turnèn, boka in maj nästa år everybody, det kommer bli fierce!!
 
Igår startade skolåret upp med möte med Jan såklart inför skolåret och efter lunch fick vi treor ha balett medan tvåorna satte igång med nollningen av ettorna. Idag har vi haft vårt första klassföreståndarmöte med Jan och sen jazz med bästa Kenny, älskade det, kommer bli fett! Kommer behöva hjälp ur sängen imorn för träningsvärken kommer inte vara nådig.
 
Så snart är jag klar med bilderna från sommaren, är så seg jag vet men har haft lite datortid i sommar. Här kommer iaf västkustdagarna.
 
 
Båstad
 
Nicke var sugen
 
Torekov
 
Är man på västkusten tar man seden dit man kommer och äter fisk!
 
 
 
Halmstad, Tylösand
 
 
 
hotellfrukost :)
 
 
Falkenberg
 
Varberg och Varbergs fästning
 
 
Grumme reklamen
 
 
 

Living, loving Malta

Och så var det slut. Sommarlovet. Imorgon är det back to school som gäller. Missförstå mig rätt nu jag tycker verkligen det ska bli kul och komma tillbaka till skolan. Få igång vardagen, börja träna, dansa träffa bästa klasskompisarna, se de nya ettorna. Men det är bara så jag är en sommarmänniska. Jag älskar värme, sol, strand, bara ben och ljusa nätter och jag ogillar kyla, strumpbyxor, tjocka jackor och blåst. Imorgon så känns det lite som att det är över och det sörjer jag lite. Men tänk bara tänk om det ändå kunde vara sommar två-tre månader till, skolan får gärna börja men lite värme och sol på helgerna ett tag till skulle ju va för jävla najs, här hade redan löven börjat falla såg jag..
 
 
Iaf var Malta helt fantastiskt och jag är så glad att jag bokade den där spontan biljetten i somras, nu fick jag verkligen börja och avsluta sommarlovet med att resa, en av dem sakerna jag älskar mest! Det var underbart att se Malin igen och få se hennes liv där nere. Väldigt annorluna från här kan man säga. Det var sol, värme, beachclubs, drinkar, god mat, kindpussande, fest, glamour, champagne och så lite mer kindpussande. Jag kommer deifintivt tillbaka!
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och tagga inför imorn, första balettklassen på 11 veckor! Sista året, bästa året, trean nu kommer viiiiii!

Medaljens pris

Häromdagen hittade jag den här dokumentären på svtplay. Så sjukt intressant. Satt och bölade de femton första minuterna, man känner igen sig i så mkt, så mkt uppoffringar så mkt fysisk och psykisk smärta i det yrke jag valt. Det är så många som inte förstår hur fysisk vår utbilning faktiskt är, vi räknas faktiskt som elitidrottare med den mängden träning vi har. Och skador är precis som för dessa elitidrottare vardagsmat för oss. Som tur är (ta i trä) har jag ju lyckats undvika de riktigt stora skadorna än som behövt operationer men jag har klasskompisar som opererat knän, har blåmärken på benmärgen, dansat föreställningar med stukade fötter och sträckningar. I alla fall så är den här dokumentären sjukt intressant, de tar också upp varför elitidrottare är så övertränade och skadade precis som vi dansare, de där moment 22, vi måste träna för att bli så bra men vi tränar för mkt så vi skadar oss.
 
http://www.svtplay.se/video/205991/medaljens-pris
 
 
Kolla bara in det här klippet på rytmiska gymnaster från Ryssland, tror ni de kan gå när dem är 30, nja inte så troligt.
 
 
 

Last of summer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Instaweekend

Vi fortsätter med Instagram temat. Här kommer lite bilder från förra helgen då det blev ensnabbvisit till Sthlm för att äntligen få träffa bästa Rebecca igen.
 
 Rosè med Tina och henne pojkvän på Spymlan
 
 Goo Berns!
 
 Sen kom vår favorit Richard!
 
 Hjärta!
 
Botade bakfyllan med Starbucks kaffe 
 
 I väntan på Pride
 
 Johan hade bästa skylten!
 
 Jonas Sjöstedt och bästa Vänsterpartiet!
 
Mitt favvo gay par
 
Balettakademien hjärta Pride
 
Mona!
 
Bästa!
 
Avslutade med lyxfrulle och SYTYCD Scandinavia med bästa mentorn!
 
Imorgon tar vi lasset och far upp till Sthlm igen för min sista semestervecka. Nästa måndag börjar skolan igen. Kan väl erkänna att jag inte är jätte sugen faktiskt. Men nu är det bara ett år kvar sen får jag äntligen börja jobba och förhoppningsvis tjäna lite pengar. Är så trött på att vara fattig. Jo jag vet jag kommer inte bli rik på mitt yrkesval men förhopningsvis lite rikare än att vara student. Men innan skolan börjar blir det en mini tripp till malta och bästa Malin, längtaaaaar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Instaweek

Ni får den här sommaren genom instagram. Det är där det händer. Följ mig BTW på Instagram @helloosaferide. Nu är jag tillbaka i Småland efter en fantastisk helg i Sthlm. Älskade, fina Rebecca kom äntlien och hälsade på mig. Men först får ni bilder från förra veckan.
 
Första semesterdagen spenderade jag i stallet
 
Tog hand om bästisarna
 
Åkte till farmor och farfar och hittade bästa bilden på bästa kusinerna
 
Och på pappa och hans syskon #MiamiVice
 
Solade hos svärisarna en dag
 
Åkte till Gebo, världens finaste torp och drack bubbel med fina vänner
 
Bubbel och marängsvisch
 
Dro vidare till köket och ångrade mig såklart så fort jag satt foten innanför staketet
 
Solade vid älskade bryggan
 
Hade skogsoutfit
 
Fikade med svärisar och Macke, Felle och Frank vid Långsjön
 
 
 
 

Instaweek

Sitter här och försöker boka tåg upp till Sthlm imorn. Min älskade vän Rebecca kommer ned från karlsta ääääntligen, första gången sen i julas vi ses. Problemet är bara tåghelvetet! Bokar alltid sista minuten eftersom jag är fattig student och tågpriserna är helt sinnes. Men idag var det helt sjukt svårt. Tåget från Vimmerby till lkpg matchar inte tågen upp till Sthlm, bara x-2000 tågen som kostar 300 (!?!) spänn sista minuten och det tänker jag inte betala, inte när det finns regionaltåg för 150 spänn. Så nu försöker jag få ihop det med buss istället. Inte lätt det här!
 
Men här kommer iaf min sista jobbarvecka dvs förra veckan genom instagram.
 
 När man är ledig och pojkvän + vänner lämnar stan får man sola själv
 
Farsan lämnade alfan hos mig när de drog till Santorini, kände mig lite mer hemma än med vår Volvo på Lidingö
 
Mötte upp mina favvosar Olli och majsan och tog några glas vin efter jobbet en kväll
 
 
En dag började jag fyra och lyckades pricka in lite sol innan jag var tvungen att åka till jobbet
 
 
Till helgen kom Maria äntligen till Sthlm och vi drog ihop en Tapaskväll
 
 
 
 
 

RSS 2.0