Popping baby

Spenderade dagn i soffan idag som beräknat. Halsen gör fortfarande ont och jag vill inte åka till skolan och smitta mina fina klassisar. Alla är nervösa över närvaron till audition och jag har väldigt bra närvaro så istället för att smitta ned någon klasskamrat som har lite sämre närvaro spenderar jag dagen i soffan. Klokt beslut om jag får säga det själv. Sist jag hade ont i halsen i höstas gick jag till skolan ändå och det slutade med luftrörskatarr, inte kul! Så denna gång tänker jag vara lite mer vettig!


Har suttit hela förmiddagen och kollat på finalerna från streetstar 2012 som var i helgen här i Sthlm, själv missade jag ju den i år eftersom jag var hemma i småland. Men fantastiska Svt valde att sända hela showen på svtplay, finns kvar att kolla på om man vill. Mina favoriter varje år är popping, waacking och vouging finalerna. Och i år var mina favoriter Spazm och Baby Bang i final igen, missa inte det! Har lagt upp ett klipp här nedan!


Starstudent

Inte världens bästa dag precis. Har vart sjukt trött hela dagen trots sovmorgon, har dragit på mig en inflammation i min stortå (jag lovar det gör ondare än man tror, speciellt om man är dansare) och när jag var på väg hem så tjocknade halsen igen totalt och nu kan jag knappt svälja. Så om inte ett mirakel sker inatt så stannar jag nog hemma imorn och kurerar mig/vilar upp mig.


Glöm inte läsa vår klassblogg HÄR

Såhär kan man också göra när man stretchar...

img_9379 (MMS)

Såhär kan man också göra när man stretchar! Ackis när det är som bäst :)


Efter en intensiv danskurs så är jag skapl...

img_9599 (MMS)

Efter en intensiv danskurs så är jag skapligt trött, är inne på dag 6 av jobb/skola bara 13 kvar. Men nu ska jag vila upp mig med middag hos morbror med familjen och kusin, mys!


Tömd

Så då var det äntligen över, den jävla audition träningen som jag fasat över i flera veckor. Ursch! Känns att det är över men jag är ganska besviken. Fick inte alls den feedbacken jag hade velat ha. Saker som jag jobbat med väldigt länge och verkligen tyckte jag gjorde fick jag kritiken att jag inte gjorde vilket gjorde mig väldigt ledsen. Ok vi tar det från början.


Jag har ju som sagt vart nervös för det här väldigt länge nu, perfektionist som jag är vill jag ju alltid prestera så sjukt bra! Men precis när vi skulle börja och vi körde igång med diagonalerna så la det sig ett lugn över mig. Jag kände mig helt plötsligt självsäker och nervositeten var helt vänt till något bra! Sen tyckte jag det fortsatte asbra, det var kul, jag kände mig bra, tyckte att jag hade bra utstrålning, satte koreografin som jag faktiskt tyckte jag gjorde skitbra och så fick vi feedbacken..


Feedbacken gick till så att alla i juryn satt vid ett bord och diskuterade oss precis om det vart en riktig audition bara att vi satt runt omkring dem i en ring och hörde allt dem sa men fick inte kommentera eller fråga förrän efteråt. Det var sjuuuukt jobbigt. Alltså den pressen! När det var min tur bankade mitt hjärta som aldrig förr, jag fick min feedback i mitten ungefär och då hade vissa fått jättebra grejer vissa hade lite fått lite sämre feedback så man hade verkligen ingen aning om vad dem skulle säga. Och jag kan lova att de var brutalt ärliga.


Blev bara så sjukt tom efter allting. Det är en sådan där konstig känsla när man tror att man har presterat bra och verkligen haft utsrålning och så BAM inget av det du trodde du gjorde stämde. Det var väldigt jobbigt. Men nu har jag gått hem, tänkt funderat, vart lite ledsen och besviken, gråtit lite men nu är jag redo att försöka gå vidare. Dans är INTE lätt, men jag vet vad jag vill och jag tänker inte låta någon annan tala om för mig att jag inte älskar det här. Nu ska jag jobba med den här feedbacken jag fått och göra tusen gånger bättre ifrån mig på nästa audition!


Nä nu blev det en lång text för er stackare att läsa men nästa gång är jag tillbaka med lite mer positiva saker, det lovar jag :)

         


                                                    

The big day!

Ursch sitter här hemma och är nervös. Har vart nervös hela veckan för imorgon har vi vår första audition träning för ackis. Är sjukt nervigt! Auditionträning går till så att det precis som det låter är en träning på audition. Vi kommer ha en jazz audition imorgon där det kommer sitta en jury som kollar och efteråt får man feedback på hur de tyckte man presterade på auditionen. Ja så ni kan ju förstå att jag är nervös! Och inte gör det det bättre att vi har giganter som Charlotta Öfverholm, Gregory Livingstone och Charles Moore i juryn, plus Jan, Val och Jeanette.



Det jag är mest nervös över nu är att det är Jan som håller i audition precis som på vår audition in till skolan och jag har sååå svårt för hans stil. Den vill liksom inte sätta sig i min kropp. Det vore så tråkigt och jag inte kan prestera imorgon efter jazz är ju min stil och my time to shine. Vi kommer ha en audition träning i modernt senare i vår. Awhhhh! Ja så lycka mig till imorgon ungefär klockan 13.30!! Dock hade jag världens bästa jazz lektion idag, Val skrek bl.a. "I LOOVE YOUU", "Nice quality" och "Goregoeus" till mig idag, inte varje dag det händer, yihaaa!



Hade även dagens lycka idag med (igår var det sista klassen inställd så jag hann duscha och äta innan jobb inte halv elva på kvällen) jag var och hämtade mina kläder som jag skickade efetr från ASOS för ett tag sedan och jag är så NÖJD! Allt var såå snyggt. Bara en byxdress som var liite för stor men den hoppas jag mamma kan hjälpa mig sy in i helgen :)


BTW vi i klassen har startat en blogg så alla ni dansintresserade, följ oss gärna HÄR

Weekend

Så var den helgen över. Hann inte med så mycket som jag önskat. Planerat dans, städat, gått på dansföreställning och druckit vin på Nada med Oline och gänget.


Idag har jag faktiskt inte ens gått utanför dörren. Vaknade lite seg och trött, käkade frukost och sen har jag i princip bara städat och fixat inför danskursen nästa helg. Igår var jag som sagt på en dansföreställning på kvällen och sen mötte jag upp Peder och Oline för några glas vin på Nada på söder där våra kompisar Anders och Victor spelade skivor.



Försöker samla lite kraft de sista timmarna nu innan veckan sätter igång. Ska nämligen få introduktion på ICA mån, tis så jag får skynda mig från skolan och jobba 18-22, puh! Sen till helgen ska jag hålla danskurs på Aktiv Ungdom i Vimmerby så det blir inte mycket vila och ro för mig denna vecka. Men det ska nog gå bra :)


Torsdags trött

Kan inte förstå hur man inte kan ha två bra dagar på raken. bara för att gårdagen var så bra så var dagen inte alls bra. Har vart allmänt trött och ostabil hela dagen. Var så sjukt mätt efter lunch med så jag orkade inte hålla in magen och hålla center som jag borde. Världens största I-lands problem i en dansares värld.



Dock så är baletten så sjukt mycket roligare nu, har svårt att se vad skillnaden är egentligen men jag bara älskar Eythan och hans stil. Han ser så mycket hos varenda en av oss och som jag skrev igår så utvecklas vi sjukt mycket under varje lektion.


Imorgon är det fredag, yeeej! Ska njuta fullt ut av min helg eftersom jag ska jobba två helger i rad sen, först ska jag ha en danskurs i Vimmeby hela nästa helg och sen ICA helgen efter.


Something new

Har haft en riktigt bra dag idag, det mesta har känts bra i kroppen och nu är man i så perfekt form. Fortfarande rätt utvilad i musklerna sen lovet men inte lika ostabil och träningsvärk som förra veckan, perfekt! Vi kör en lite träningsdagbok på det!


Danshistoria Hade första klassen i jazzdanshistoria idag med fantastiska Hans Marklund. Var jättekul och jätte intressant. Hans Marklund är nog landets största och bästa musikal/show koreograf som har korrat det mesta inom svensk showbuisniss så det är alltid kul att träffa sådana inspirerande personer. Sen är det fantastiskt roligt att äntligen få lite jazz historia också och inte bara modernt som man typ alltid får.

Jazz hade en riktigt bra jazzdag, uppvärmningen gick fint, diagonalerna likaså och koreografin satt bra idag. Vi har fortfarande grön vecka så vi har "bara" 5 diagonaler och en koreografi att hålla reda på nu. Kände även att jag kunde fokusera mer på uttryck idag med som Val vill att jag jobbar på, det är ju inte så lätt när mycket av hans lektioner går ut på steg, steg, steg med det går framåt.

Modernt Hade en riktigt bra modern klass idag med, tiden bara flög iväg, det har den gjort hela veckan inte ofta det händer för mig på moderna klasser. Ett tecken på att jag tycker det är kul!

Komposition Hade en ren diskussions klass vilket var jätte skönt. var första klassen med Thersia Björk i komposition innan har vi haft Jeanette och Sara Fonseca. Men det gav mycket, vi diskuterade saker som vad vi själva blir berörda av, vad vi går och ser/ska se och lite sånt. Faktiskt en mycket bra och välbehövlig klass.



Som avslutning på denna dag så firade jag att jag fått extrajobbet och lite extra klirr i kassan med att klicka hem lite muskelbyggarpulver på gymgrossisten och alldeles för mycket kläder på asos.com. Men jag kunde liksom inte låta bli och unna mig när jag ska slita varannan helg på ICA framöver :)


hard work work

Har precis kommit hem från mitt nya extrajobbb på ICA kvantum på Lidingö. Har vart där och skrivit på papper, fått kläder och nycklar. Nästa måndag har jag första introduktionen. Allt gick superfort från att de ringde förra tisdagen och ville att jag skulle komma på intervju till att jag fick jobbet igår och idag har jag vart där och hämtat grejer. Känns väldigt bra med extrajobb, har sökt lite lätt sen i höstas och tog tag i det på riktigt på jullovet. Kommer bli varannan helg nu och på lov, känns bra med extra cash :)




Den här veckan har vi äntligen kommit igång med vår nya fantastiska balettlärare Prins Eythan som vi kallar honom, och än så länge är mina förväntningar infriade. Tycker det är fantastiskt kul, äntligen! Har haft fetaste dippen ni baletten hela hösten och min kropp är inte gjord för A-Ms statiska vaganova teknik så det här var verkligen ett lyft. Älskar att allt är så flowy och att han verkligen ser allt hos varenda elev, vi har redan utvecklats på två klasser.

Nu mat och handboll, jag bara älskar handboll!



                                                          Min lilla baby <3

Fick värsta bra presenten av mormor en pre...

img_9865 (MMS)

Fick värsta bra presenten av mormor en prenumeration av valfri tidning. Nu till dagens I-lands problem, vilken ska jag välja?


Give me a break

Sitter här i min nya fina tröja från fjällräven som jag fått av syster som är här tillsammans med mamma, pappa, mormor och hennes sambo. Har fixat fika och tårta idag, kände mig som en riktig vuxen, har liksom aldrig fixat kalas innan eftersom vi alltid vart hemma hos mamma på min födelsedag eftersom jag fyller så nära jul.

Familjen kom i förmiddags och vi har även hunnit med en sväng i centrum här på Lidingö och käkat middag på Indiska restaurangen. Man vet att man är stamgäst där när servitörern skrattar när jag beställer och frågar om jag bytt nu igen? haha jag byter mellan mina två favorätter och nu har jag bytt tillbaka igen från Goa chicken till min absoluta favvo Chicken korma :)




I veckan har jag även hunnit med att gå på arbetsintervju inför ett extrajobb på ICA här på Lidingö, håller tummarna stenhårt för att jag får det. Pratade med min gamla chef Lena på posten som jag hade som referens och hon sa "får du inte det här jobbet nu Johanna då får du aldrig ngt jobb" hon hade förhoppningsvis gett mig goda ord :)


Klarade mig igenom första veckan nätt och jämt, igår morse när jag vaknade kunde jag inte lyfta vänsterarm ovanför axlarna p.g.a träningsvärken från yogapasset i torsdaggs. Har aldrig vart med om liknande, har vaknat typ 10 ggr per natt när jag vänt mig av att jag får sådan värk i armen när jag rör den, alltså seriöst vad händer med min kropp under ett lov??


Bursdag

Idag har jag födelsedag, ja eller bursdag som de säger i Norge. Jag fick t.o.m födelsedagssången sjungen för mig imorse, på norska alltså. För er som inte vet så är norska födelsedags sången helt annorlunda än svenska, det är en helt annan låt med dans och grejer till som alla norskar kan och så vi i klassen :)


Har som förutspått jordens mest helvetiska träningsvärk. Tror jag har ont i varenda muskel man faktiskt kan ha ont i, heeeelt sinnessjukt! Vi började nämligen gårdagen på denna "mjukstartsvecka" med crossfit test vilket betyder 120 utfall, 60 armhävningar, 60 situps och 60 upphopp på snabbast möjliga tid. Alltså fy fan, kunde inte ens lyfta min vattenflaska efteråt. Så hade vi ju förstårs modern klass och balett efteråt med, hejja!


Jag har liksom tagit mig igenom dagen hukande som en gammal tant för att jag har så ont överallt. Undviker t.o.m att gå på toa för att det gör så ont att sätta sig ned :/





Idag hade vi första lektionen med Val också och det blev ju ett antal V-positions där, alltså jag dog lite överallt där, smärta! Fortsatte med modern klass efter lunch och så sist möte igen med Jan banan.


Nu ska jag fortsätta min fina födelsedag (bortsett träningsvärken) med att beställa lite Indisk mat (Indiskt är min favoritmat all time) med boyfriend och njuta av lite film och cupcakes till efterätt som jag gjorde i lördags :)




Get Branded



Hittade det här klippet på bästa Branded! Så sjukt snygg koreografi!



Första dagen tillbaka efter jullovet gick bra. Var lite skakig och ostabil på moderna klassen som också var dagens enda dansklass. Det var skönt med sovmorgon så slapp man gå upp vid sju första dagen iaf, får se hur det går imorgon :/ Efter lunch hade vi bara möte med Janne banan och sen var det slut. Bra start på veckan.

Back to school

Så då var ledigheten över eller iaf om några timmar. Är med blandade känslor faktiskt. Ska bli skönt att komma tillbaka till vardag, skolan och klassisarna men samtidigt så skulle jag vilja vara ledig liite till. Har fortfarande inte repat mig heeelt och hållet från höstens stress och jag vet att våren ommer bli minst lika tuff. Känns också jobbigt att vecka 13, 14 närmar sig med varje dag, vill inte ha audition till trean!

Men som den soffpotatisen jag har vart under lovet så ska det faktiskt bli skönt att röra på sig igen. Är lite rädd dock för träningsvärken som kommer kicka in typ tisdag, onsdag. Den kommer inte vara nådig alltså!

Ska slänga upp lite bilder som jag hittade från julafton som visar ungefär hur rolig jag är att ta kort på. Haha jag och min pappa är likadana, har så jäkla svårt att vara seilsa på kort. Det är roligt med bilderna från julafton för på typ 80 procent av bilderna är min syrra assnygg och posig och jag är lite sådär suddig i språng med någonting eller gör en min, kolla själva ;)
















Innan vardagen sätter igång på riktigt ska jag njuta dem sista timmarna i soffan, man vet aldrig när jag har tid med det igen.

Musikpolisen

Lyssna på det här, låtstöld eller vad tycker ni? Det är nästan så han måste ha samplat den här låten. Har funderat på det här sen jag hörde Aviciis låt första gången. Vad tycker ni?





BTW har jag den sjukaste träningsvärken i nacken idag, kan inte ens titta upp i taket eller åt sidan haha, typ som nackspärr. Kul det ska bli nästa vecka då blir det pain!

Rainy day

Idag har jag vart duktig! Iaf så duktig man kan bli på et jullov. Ok då jag kunde ha tränat men det ska jag göra ikväll, dansa för första gången på snart tre veckor, wish me luck. Men iaf tillbaka till nu. Jag gav mig faktiskt ut i storm och ösregn vandrade bort till centrum för att ta tag i det där som jag HATAR att gå runt och lämna CVn. Ni vet det där man har haft i bakhuvudet och tänkt göra i flera veckor men bara skjutit på. Jag hatar verkligen att lämna CVn, men jag behöver verkligen ett extra jobb. Men nu efteråt känns det skönt och det var faktiskt en butik, en matkedja som hade en lapp på dörren där det t.o.m. stod att de sökte extra personal, så nu håller jag tummarna och ger mig en klapp på axeln för att jag äntligen tog tag i det!


Fick lite bilder av Emma igår på mailen, gamla bilder som vi tog förra julen och i somras, kul! Har inte sett dem innan. Det är det bästa med att ha en vän som jobbar som fotograf, man får ställa upp som modell då och då :)

           

           

           



           

Happy new year

Gott och blandat från nyårsafton 2011





                                
Varför blir det alltid såhär? Tjejerna vid ett bord och


                                                   Killarna vid ett annat?




                                                      Fick godaste efterrätten






















                                                       Hejdå 2011 hej 2012





Cutie

På nyårsafton åkte vi ut en sväng till farmor och farfar en sväng. Alltid när jag är där brukar jag kolla på gamla bilder som farmor har. Hittade den här bilden bl.a på pappa och min farbror när dem var små. Pappa är den lilla killen till höger. Hur söt? Alltså höll på att dö när jag såg den här bilden. Gullepappa








Gott nytt år!

Hade en alldeles fantastisk nyår igår med fina vänner och trerätters middag ute i skogen. Lite bakfull idag men det rådde vi bot på med pizza som frukost hemma hos Johan och Angelica framför en film i förmiddags :)





Och jag är ju inte den som är den så vi kör på samma lista som föregående år, jag gillar ju listor :)



Året som gått..

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Mitt första stora riktiga gig på en seriös produktion

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Brukar aldrig ge nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

nej, men nästa år kommer första av en av mina närmsta vänner

4. Dog någon som stod dig nära?
nej

5. Vilka länder besökte du?

England, USA

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Pengar och mer tid för att träffa vänner och familj (samma sak som förra året hehe)

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

22 Juli terrorbrotten i Norge, var fruktansvärt och berörde mig djupt

8. Vad var din största framgång 2011?
Den här hösten kan man väl lungt säga, att jag överlevde. Har nog aldrig vart så psykiskt och fysisk trött någon gång.

9. Största misstaget?
Inga misstag här inte

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Bara sned i ryggen i höstas som jag fick knäcka till
 
11. Bästa köpet?
Biljetten till New York

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Dansen och resor

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Dansen, mina fina vänner och familj och min underbara pojkvän (samma som förra året ígen :)) Och såklart resan till NY, den var fantastisk

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?

Popular, Someone like you, Jag kommer, Run the world girls, Bullets, Resten av ditt liv, loca people, Blood bank och såklart Dansa i neon ;)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare än förra året eftersom jag fick ägna HELA året åt bara dansen :)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
umgåtts mer med mina vänner och festat två saker som tyvärr inte var möjligt pga skolan

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig för skolan, att jag inte räcker till och så

18. Hur tillbringade du julen?

med familjen

19. Blev du kär i år?

Jag har ju redan min love

20. Hur många one night stands?
noll

21. Favoritprogram på TV?

Desperate housewifes, så mycket bättre, Mad men, Pan am

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
neje

23. Bästa boken du läste i år?
Måns kallentoft serien

24. Största musikaliska upptäckten?
Laleh igen, Bon Iver, Adele igen, Miike Snow och så kanske mer en genre men har börjat lyssna väldigt mycket på house

25. Något du önskade dig och fick?
En iphone

26. Något du önskade dig men inte fick?
En ledig sommar, mer pengar

27. Årets bästa film?
Sista Harry P filmen såklart

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Gick i skolan

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Lite mer ledighet och mer pengar

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Stress och press

31. Vad fick dig att må bra?
Mina vänner, min familj

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Joel Kinnaman igen efter "The killing"

33. Vem saknade du?
Maja och Malin som igen flyttade till London och malta

34. De bästa nya människorna du träffade?
Har tyvärr inte träffat så mycket nya människor men lite nya jobbarkompisar från i somras och alla nya ettor på skolan

RSS 2.0